Bermasker dengan Vita C & Vita E

image

Sempena ‘bulan cantik’ December nih, Kakngah nak bagi satu cara untuk melembabkan kulit muka disamping membantu membaiki kerosakan sel kulit mati. Cara yang sangat mudah dan senang…

• 1 biji Vitamin E – gunting sedikit pada bahagian buju
• 1 biji Vitamin C – hancurkan
• toner – secukupnya untuk meratakannya

— satukan ke dalam piring atau apa-apa bekas kemudian ratakan ke muka, macam tak biasa kan, hihhi… biarkan kering kemudian bilas, dah siap! Selamat mencuba… (jika kulit muka anda jenis berminyak, anda tidak digalakkan menggunakan Vitamin E sebaliknya diganti dengan GLA).

notakaki : Ini hanya cara KakNgah dan SID lain untuk menyelesaikan masalah kulit, tiada kene mengena dengan pihak Shaklee..

image

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

VITAMIN E | Bantu Baik Pulih Luka

grape seed

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua… Ermmm, sempena Promo Vita E Shaklee June ini, KakNgah nak share semula kisah anak sulung KakNgah yang jatuh basikal pada 29 Mac 2013 lepas. Apa pulak kaitannya kan? memang berkaitan, gara-gara jatuh basikal, anak sulung KakNgah dapat 3 jahitan di dagu. Pada mulanya doktor mahu gam kan jerk dagu dia tetapi disebabkan sifat yang penakutnya dengan rasa sakit, terpaksa dijahit, itupun punyalah seksa doktor dan nurse yang bertugas… hihhi…

wpid-fotos_20140606055906.jpg

Picture di atas adalah pict terkini dan picture di bawah pula adalah pada hari kejadian, selepas dijahit KakNgah sapukan Vitamin E dengan memecahkan dahulu softgel nya. Untuk kisah lebih lanjut berkenaan picture di bawah boleh ke link INI.

b4 & after

KakNgah juga menggunakan Basic-H untuk mencuci luka dan Herbal Blend Cream untuk menanggalkan kulit-kulit mati luka. Penggunaan Vita E bersama Herbal Blend Cream dan Basic-H sangat membantu dan baik pulih luka dan parut anak sulung KakNgah.

Bagaimana Vitamin E Shaklee membantu dalam baik pulih luka?

Vitamin E diakui berkesan mempercepatkan proses penyembuhan baik pulih luka kecil atau besar termasuk luka pembedahan dan bersalin normal dengan mempercepatkan pertumbuhan semula sel-sel kulit.

Antara lain manfaat Vitamin E ada di SINI. Sebotol Vitamin E berharga RM149.00, jika anda ingin mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat, boleh mendaftar sebagai member dengan KakNgah. 😀 RM65.00 je pun, seumur hidup plak tuh…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Masalah Kulit Berminyak?

Ermm… sebut kulit berminyak ni, memang terasa sangat-sangat tak selesa… jerawat senang-senang jer naik, pastu mulalah bertompok penuh dengan parut jerawat dan jeragat… 😦

KakNgah sendiri mengalami masalah kulit berminyak so terpaksalah KakNgah consume beberapa jenis supplement untuk mengelakkan jerawat penuh di muka gara-gara masalah kulit berminyak. Xcely KakNgah tak suka makan sebarang pills tapi nak elakkan masalah terus berlarutan, kenelah consume… 🙂 Antara 2 supplement yang diperlukan untuk masalah kulit berminyak adalah SR Vitamin C dan B Complex…

Kulit BerminyakPeranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya,
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit,
  • Mencerahkan kulit serta memudarkan kesan parut jerawat dan jeragat,
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress).
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap,
  • Mencegah pigmentasi,
  • Melambatkan tanda penuaan,
  • Mengubati jerawat.
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress)

Jika anda mempunyai budget lebih, bolehlah add on sekali dengan ESP dimana ESP merupakan protien yang membantu dalam menbentuk sel-sel kulit yang baru serta mencerahkan kulit dan menampakkan kesan yang lebih cepat dengan membantu menyerap vitamin-vitamin lain dengan lebih baik.

Bagi anda yang tidak mengalami masalah kulit berminyak pula, amat digalakkan consume bersama Vita E dimana Vitamin E membantu anda nampak lebih muda dari usia anda dan melindungi kulit anda daripada radikal bebas yang boleh merosakkan kulit anda.

Vita-EKita lihat plak testimonial beberapa orang pengguna yang telah pun berjaya menangani masalah kulit berjerawat mereka…

Kawan kita nih consume B Complex, Vitamin C, Vitamin E dan ESP, full set untuk kecantkan kulit.

Nak ker? Roger2lah… 🙂

 
 
Name Card
 
 
 

Vita-E Complex ~ KakNgah Suka… KakNgah Suka…

Huhh! over plak title ni yer??? hahha… naper KakNgah suka? Al-kisahnya yang buat KakNgah jatuh chenta dengan Vita-E Shaklee ni semasa berpantang anak ke-3.. Ops! jangan salah faham yer, zinc juga membantu dalam baik luka bersalin tapi KakNgah sajer jerk add on Vita-E sekali untuk kesan baik pulih dengan lebih cepat… Iyerlah, anak dah masuk 3, mana nak uruskan rumah tangga ngan anak2 lagi, suami plak kje sendiri, tak kje xder lah duitnyer.. hehhe… Alhamdulillah, masa hari ke-8 berpantang, luka bersalin KakNgah baik sepenuhnya [mungkin kurang daripada 8 hari, cuma KakNgah lambat sedar]. Jom kita kenal-kenal dengan Vita-E Complex Shaklee nih…

Kenali Vitamin E anda!Vita-EVitamin E terbahagi kepada beberapa jenis iaitu alpha, beta, gamma dan d-alpha tocopherol. Gamma adalah jenis vitamin E yang paling kurang aktif. Manakala d-alpha tocopherol adalah jenis vitamin E yang paling aktif dan paling hebat.

Seperti yang diketahui ramai, suplemen-suplemen Shaklee adalah terdiri daripada suplemen semulajadi ya bukan sintetik..begitu juga halnya dengan Vita E Complex ini yang sememangnya terhasil dari sumber Vitamin E yang semulajadi. TAPI bagaimanakah caranya untuk anda pastikan Vitamin E yang anda ambil dan consume setiap hari adalah terdiri daripada sumber yang semulajadi dan bukannya Vitamin E sintetik?? Mudah sahaja…anda lihat di label Vitamin E anda dan pastikan yang tertulis ialah bermula dengan d-alpha  sebagai contoh : d-alpha tocopherol bukannya bermula dengan dl- sebagai contoh: dl-alpha tocopherol. Jadilah pengguna yang bijak ya!

Perlukah Selenium bersama Vitamin E??selenium di dalam vita e complex shaklee

Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Selenium adalah penting sebagai sumber untuk proses badan dapat berfungsi dengan betul. Oleh itu, Selenium juga amat penting dalam diet harian seseorang dan dianggap sebagai meningkatkan tindakan antioksidan (dalam situasi ini dapat tingkatkan tindakan Vitamin E).

Vita E Complex Shaklee kini diperkayakan pula dengan ekstrak biji anggur? Apa pula kelebihan esktrak biji anggur ini ya? Jom kita lihat bersama:

ekstrak biji anggur dalam vita e complex shaklee

  • Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi (bioflavonoid) yang menguatkan dan melindungi tisu.
  • OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih bersifat antioksida dari Vitamin E dan 20x lebih power dari Vitamin C.
  • Ekstrak ini bertindak sebagai antioksida, antihistamin, antiradang, anti-alergi.
  • Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya.
  • Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah.

Tahukah anda bahawa seorang dewasa perlukan dalam 400IU Vitamin E setiap hari??

Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan keperluan Vitamin E sebanyak itu?? Anda hanya perlu mengamalkan sebiji Vitamin E daripada Shaklee untuk mencukupkan keperluan Vitamin E anda setiap hari ATAU jika anda lebih senang memilih untuk mengambil lebih kurang 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam setiap hari???
1 capsule Vita E mengandungi 400 IU Vita E

Credit Picture: nooraidamymdnoor

Berikut disenaraikan antara manfaat yang boleh diperolehi daripada pengambilan Vitamin E secara konsisten:

♥ Penting untuk melindungi jantung dan paru-paru kita.

♥ Antipenuaan — menjadikan anda tampak lebih muda kerana Vitamin E merupakan antioksidan yang sangat power untuk melawan semua radikal bebas..dan ditambah pula lagi dengan kehadiran ekstrak biji anggur yang seperti telah saya nyatakan tadi 20 x lebih power dari Vitamin C.

♥ Juga berfungsi untuk mengukuhkan sistem imun, dan berupaya melawan sel-sel kanser serta menghalang pertumbuhan tumor.

♥ Mempertingkatkan kemampuan reproduktif baik bagi lelaki dan wanita dan bagi lelaki jika diamalkan setiap hari dipercayai dapat mempertingkatkan lagi kualiti serta kiraan sperma.

♥ Dikenali juga sebagai “Vitamin Cinta” yg mampu memperbaiki hubungan intim suami dan isteri. Lebih bagus jika diamalkan bersama Alfalfa Complex.

♥ Untuk kecantikan kulit di mana dapat memudarkan parut, stretchmark dan lain-lain. Pengambilan bersama B Complex, Sustained Release Vita C Plus dan ESP dapat memberikan anda kulit wajah yang cerah, licin dan bebas cela jika diamalkan secara konsisten.

♥ Bantu merendahkan paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah, membantu pembekuan darah yang normal dan memberi manfaat pada saraf.

♥ Juga dikatakan dapat mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).

credit : MyLittle Yaya

Vitamin E adalah sumber anti-oksidan yang diperlukan dalam pemakanan seharian. Dengan pengambilan Vitamin E yang mencukupi setiap hari mampu membantu anda mengawal daripada penyakit jantung yang menjadi PEMBUNUH NO. 1 di MALAYSIA dimana ia akan menyerang tidak kira waktu samada semasa anda tidur, makan dan beriadah. Jagalah Kesihatan anda kerana “Kesihatan itu Satu Anugerah”.

Next time KakNgah kongsikan pulak testimonial dikalangan pengguna Vitamin E Shaklee yer, insyaAllah…. Have a nice day~~

 
 
 
Name Card