7 sebab mengapa anda perlu teruskan pengambilan supplement?

“Kalau suami saya dah sembuh, perlukah diteruskan pengambilan supplement tuh?” Hahha… soalan cepu emas yang KakNgah dapat dari cust yang hanya dikenali dari muka buku, dah hampir 3 tahun pun tapi baru last week KakNgah jumpa dia cod supplement untuk husband dia yang sakit slipped disc. Peramah orangnya dan tak lokek ilmu baru sebagai seorang ibu yang hebat! Seriously, orangnya hebat dan tabah dengan segala dugaan yang dialaminya, KakNgah respect sangat dengan orangnya. Ops, insyaAllah next time KakNgah share kisahnya…

Berbalik dari soalan cust nih… kat sini KakNgah huraikan sedikit samada kita perlu teruskan atau tidak pengambilan supplement apabila kita sudah baik sepenuhnya dari sakit.

Jawapanya adalah PERLU, tapi KENAPA?

Ya, ianya perlu diteruskan kerana…

1) … kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan. Yelah kan, Malaysia ni boleh dikatakan Negara yang sibuk dengan kenderaan awam dan peribadi, kilang-kilang pun bersepah, pembakaran terbuka dan habuk.

2) … badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrein kerana hakikatnya nutrein hanya boleh didapati dari pemakanan.

3) … buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar dengan racun serangga, bahan kimia atau bahan diubah suai genetiknya.

4) … amalan gaya hidup yang tidak sihat kurang bersenam atau bersukan dan merokok.

5) … rutin pemakanan kebanyakkan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet sihat.

6) … gangguan penyerapan nutrein dari makanan akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam berlebihan.

7) … kehilangan nutrein dalam makanan, terutamanya di kedai makan, restoran makanan segera, masak terlalu lama dan sebagainya.

Jawapan dah ada namun terpulang pada anda untuk membuat pilihan, pilihan yang bijak pastinya memberikan anda kesihatan yang lebih baik, insyaAllah… 🙂

Apapun, anda bolehlah menghubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma dari KakNgah dan jangan lupa ya, promo bulan ini…

image

Dan…

image

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Resepi ayam gunting…

Haiii… sejak akhir-akhir ni kakngah banyak share resepi jerk kan… Bukan apa, seronok rasanya kalau dapat share sesuatu untuk ibu-ibu yang pening memikirkan resepi untuk anak-anak. Harini KakNgah share resepi kegemaran anak-anak KakNgah dan semestinya dah jadi rebutan diaorang. KakNgah yang tak makan ayam ni pun rasa terliur nak makan.., huhhu…

image

Bahan-bahan

1) Dada ayam (dipotong kepingan),
2) Susu segar (beli susu kotak rm1 pun dh cukup),
3) 1 biji telur ayam,
4) Tepung goreng/ tepung gandum ~ jika ibu-ibu memilih untuk menggunakan tepung gandum (campurkan sesudu teh rempah kari & sesudu teh serbuk cili jika gemarkan rasa pedas, jangan lupa letak juga garam dan perasa secukupnya.., 🙂 )

Cara-caranya

1) Pukul telur ayam dan campur 1/2 cwn susu segar,
2) Celurkan kepingan ayam ke dalam bancuhan telur & susu, kemudian salutkan ke dalam tepung dan terus digoreng apabila minyak sudah sedia panas,
3) Selesai menggoreng, bolehlah mengunting ayam tersebut sekecil/ sebesar mengikut senangnya untuk anak-anak ibu makan… 🙂

Owh… ya, KakNgah gunakan tepung goreng ayam Aroma yang mengandungi perasa pedas & original. Disebabkan anak-anak KakNgah tak gemar pedas so KakNgah gunakan tepung goreng ayam yang original seperti di bawah, lagi mudah dan pantas. 🙂

image

Apapun, nak juga KakNgah bagitau promo untuk bulan ini… 🙂

image

Dan…

image

Anda berminat untuk mendapatkan supplement? Hubungi kakngah untuk order & konsultasi percuma yer… Pastinya ianya lebih berbaloi.

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Angkat!

Anak angkat? eh, yang 3 hero tu pun jenoh bersilat, boleh pula ambil anak angkat yer… ops! jangan salah faham, anak angkat KakNgah ni comey sket jer dari anak-anak. Dah sebulan rasanya jaga si comey nih, anak-anak pun bukan main suka lagi. Sebelum tidur dan bangun tidur mesti hadap si comey dulu, sibuk jugalah diaorang konon menguruskan si comey nih. Si comey ni manja, ligat, kuat kencing (tak boleh blah…) dan sukakan carrot, 😛

image

Comey tak saya? hihhi… nama saya Keyoi, anak-anak KakNgah yang namakan saya.

Hahhhhh… comey kan? Sejak kecil KakNgah memang sukakan arnab, so bila ada yang bagi… KakNgah yang happy terlebih dari anak-anak, kihkihkih…. Tak de la susah nak jaga Keyoi ni cuma kencingnya tak bleh blah, aritu masa orang bagi, ada makanan prosesnya sekali tapi Keyoi ni cam kurang gemar la plak so kitaorang berikan Keyoi carrot, memang kesukaan ia lah…

Rasanya dah seminggu makanan proses Keyoi habis pastu perasan ada kedai haiwan dekat kawasan KakNgah tinggal so malam tadi pun merempit sekejap mencari makanan proses untuk Keyoi, maka dapatlah 1 makanan proses berperasa dan mineral untuk Keyoi.

image

Suka pula si Keyoi dengan makanan proses nih, bukan main lagi makannya sedangkan makanan proses sebelum ni ia kurang gemar. Demand juga ia tau, aritu punya makanan rm3.50/kg kurang best agaknya, yang ni rm8.50/ pek (1kg) ada perasa broccoli dan celery lagi, apa tak disukanya, hihhi… Briter Bunny ni juga kaya dengan sumber biotin, vitamin A, B1, B2, B6, C, D, E, K, Beta-Corotene juga high fiber.

image

Ni mineral stone, betul-betul cam batu, campak pun tak pecah, ni kalau campak kat kepala pun sakit ni. Fungsinya untuk asah gigi arnab di samping sebagai makanan tambahan untuk gigi ia, kaya dengan kalsium lagi tau… kalau korang tengok arnab tu asyik gigit sangkar atau benda-benda keras tu maknanya dia perlukan mineral stone ni lah untuk gigi ia.

Hai arnab, ku ingat manusia jer perlukan vitamin, binatang pun perlu tau… hahha… anda kalau nak beli vitamin sila contact KakNgah yer… eh! KakNgah tak jual vitamin untuk si comey cam Keyoi yer, KakNgah jual Supplement Shaklee… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Makanan & Supplement untuk Hb Rendah

Hemoglobin adalah protein yang terdapat dalam sel-sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan anda melalui darah. Besi, folat dan vitamin B6 dan B12 yang diperlukan nutrien untuk pembuatan sel darah merah, jadi termasuk sumber makanan yang kaya dengan ini dalam diet harian anda untuk menjaga hemoglobin dalam julat normal. Tambahan mungkin diperlukan jika paras hemoglobin yang terlalu rendah; mendapatkan bimbingan pakar perubatan atau pakar diet berdaftar untuk dos yang betul. Tanda-tanda hemoglobin rendah termasuk keletihan, hal berkabur mental dan kecenderungan meningkat kepada jangkitan. Apabila, kesihatan keseluruhan yang teruk adalah dikompromi.

  • Iron (zat besi)

Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, 2/3 daripada iron di dalam badan anda terdapat dalam hemoglobin. Apabila keperluan iron rendah, pengeluaran hemoglobin dan sel darah merah menjadi lambat dan mengakibatkan anemia. Makanan yang kaya dengan iron perlu diambil bagi mengelakkan anemia menjadi lebih parah. Antara makanan yang tinggi dengan iron adalah :

  1. Heme Iron (sumber haiwan) ~ adalah yang paling tinggi dan cepat diserap oleh badan terutama hati ayam goreng yang mengandungi 11.0 mg iron. Hati lembu pula sebanyak 5.2mg seperti yang dikatakan oleh Jabatan Petanian Amerika Syarikat Bahagian Nutrein Pangkalan Data. Heme iron lain yang membantu adalah hati ayam belanda.
  2. Non-Heme Iron (bukan sumber haiwan) ~ kurang cepat dalam menyerap zat besi namun masih berkesan dalam meningkatkan Hemoglobin. Sumber makanan yang baik dalam meningkatkan penyerapan iron adalah bijirin, kekacang, tauhu, bayam dan kismis. Makanan bersumber Vitamin C juga tergolong dalam meningkatkan Hb seperti tomato, oren, strawberry atau kentang. Institut Perubatan Mengesyorkan pengambilan harian sebanyak 18mg iron untuk ibu-ibu hamil dan 8mg untuk lelaki dewasa.
  3. Makanan tambahan iron juga diperlukan bagi mereka yang mengalami masalah anemia yang teruk.
  • Vitamin B6

Sumber makanan yang kaya dengan B6 adalah daging lembu, ikan, hati bijirin, kentang dan buah-buahan bukan sitrus. Ini termasuk dalam rangkaian diet anda untuk memenuhi Elaun Pemakanan yang disyorkan untuk orang dewasa iaitu sebanyak 1.3 mg setiap hari. Walaupun kekurangan B6 terang-terangan adalah jarang berlaku kerana nutrein itu didapati di dalam banyak makanan, pastikan pengambilan Vitamin B6 anda jika tahap Hb anda adalah rendah.

  • Folat

Kekurangan folat, atau anemia jahat mempunyai ciri-ciri yang besar, tidak matang, cacat sel-sel darah merah dengan kapasiti membawa oksigen terjejas. Sumber makanan folat atau juga dipanggil asid folik adalah termasuk sayur-sayuran berdaun hijau, hati, beras, germa gandum, bijirin diperkaya, kacang, brokoli dan hati. Alkohol akan menjejaskan folat makan anda digalakkan mengurangkan atau mengelakkan mengambilnya untuk meningkatkan status folat. Institut Perubatan mengesyorkan pengambilan harian folat sebanyak 400mg folat setiap hari bagi wanita dan lelaki.

  • Vitamin B12

Menurut Institut Perubatan, Elaun Makanan yang disyorkan untuk Vitamin B12 adalah 2.4 mikrogram setiap hari untuk orang dewasa. Pengambilan yang tidak mencukupi boleh mengurangkan pengeluaran sel darah merah. Sumber makanan yang baik Vitamin B12 termasuk daging, susu, telur, hati, ayan dan kerang. Memberi tumpuan kepada sumber makanan haiwan untuk mendapatkan cukup Vitamin B12 dimana sumber tumbuh-tumbuhan kurang mencukupi dalam mebentuk sel darah merah.

=============================

Ermmm… rasanya sebelum-sebelum ni pun KakNgah dah share berkenaan masalah Hb rendah akibat anemia dan Thalassaemia. Apa-apa pun harap dengan serba sedikit info kesihatan ini dapat membantu anda dalam masalaha Hb rendah, InsyaAllah. Dalam Shaklee juga ada beberapa supplement yang membantu bagi mengatasi masalah Hb rendah, antaranya adalah B Complex, VitaLea dan Vitamin C. Ketiga-tiga supplement ini sering berkaitan bagi membantu dalam permasalah Hb rendah.

optimum set w/o ESP3 supplement wajip buat KakNgah kerana KakNgah sendiri adalah Beta Thalassaemia Trait. Alhamdulillah, sungguh2 membantu KakNgah dalam menjalani hidup lebih sihat, cergas dan bertenaga. Alhamdulillah semuanya dengan izin dah redho dari-NYA.

Anda berminat?

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 
 

 

Apakah Vitamin Terbaik untuk Kulit Anda?

Kebanyakkan kaum wanita memang obses untuk kelihatan cantik, ramai dikalangnya sanggup melaburkan beribu-ribu untuk kelihatan cantik dengan membeli set penjagaan kulit muka seperti toner, pembersih muka, pelembab, krim siang dan malam juga krim mata. Semuanya akan menjadi sia-sia jika kita tidak menjaga kesihatan kulit kita dari dalam. Kulit merupakan organ terbesar dalam badan, seperti organ-organ lain, ia memerlukan nutrein yang betul untuk berfungsi dengan betul dari dalam tubuh.

Bagi mengetahui keperluan kulit supaya kelihatan cantik dan berseri dari dalam ke luar, jom kita lihat apa kata mereka-mereka yang seperti kebanyakkan model-model tentang nutrein yang penting dalam kecantikkan kulit dari dalam ke luar :

  • Miranda Kerr ~ Tidak akan membiarkan satu hari berlalu tanpa mengambil sekurang-kurangnya empat sudu minyak kelapa, ke atas salad, dalam masakannya atau dalam teh hijau.
  • Jessica Gomes ~ Buah-buahan & sayur-sayuran, ikan segar seperti omega-3 dan makanan tambahan minyak ikan setiap hari.
  • Karlie Kloss ~ Protein shake dengan serbuk protein coklat, susu badam dan pisang atau beri hitam.
  • Supermodel Carolyn Murphy kecantikan rahsia? Minum banyak air dan kemudian melembapkan. Institut Perubatan mengesyorkan 12 gelas lapan auns air setiap hari.
  • Tidur – mengikut model-model Hilary Rhoda dan Tao Okamoto, mendapat tidur yang cukup adalah perkara yang paling penting. Hilary akan memastikan tidurnya cukup tujuh jam tidur setiap hari manakala Tao, yang akan tidur selama lapan atau sembilan jam jika boleh namun sudah cukup baginya jika mampu tidur hanya enam atau tujuh jam sahaja.

Vitamin dan mineral bagi kulit bermanfaat untuk berfungsi dengan baik dalam setiap organ badan, kulit juga tidak terkecuali. Tambahan pula, kekurangan sesetengah vitamin dan mineral kebanyakannya memudaratkan kulit dan menjadi punca pelbagai penyakit kulit. 

Sekarang cuba kita kenali apakah nutrein yang penting untuk kulit yang sempurna. Apakah kandungan nutrein yang membantu dan Apakah Vitamin Terbaik untuk Kulit Anda?

Vitamin dan mineral yang dikenali untuk kulit yang sihat adalah Vitamin B, Vitamin C, Vitamin A, iron, copper, zink dan selenium. Semua vitamin dan mineral ini memainkan peranan penting dalam menyediakan kulit yang sihat dan cantik.

Vitamin B 1 dan Vitamin B 2 diperlukan untuk pengeluaran tenaga dalam sel-sel. Kekurangan terang-terangan diketahui menyebabkan bentuk khas dermatitis. Vitamin B 12 adalah penting untuk pelbagai proses sintetik dalam sel-sel. Kekurangan ini menyebabkan bahagian pesat sel-sel kulit.

Vitamin asid folik mempengaruhi banyak lata biokimia dan adalah penting untuk memperbaiki dengan cepat sel-sel kulit. Keputusan menggunakan kaedah ini dapat membantu dalam memperbaiki kerosakkan pelbagai jenis kulit.

Vitamin niasin digunakan untuk lemak, protein dan metabolisme karbohidrat, yang seterusnya membekalkan tenaga tambahan dan memperbaiki aliran darah. Tenaga yang dihasilkan dan aliran darah yang lebih baik mencegah kulit daripada tanda-tanda penuaan. Penggunaan Niacin atau permohonan topikal vitamin ini menghalang berlakunya tompok merah dan ruam di kulit, terutamanya bahagian muka dan leher.

Kekurangan vitamin A menjadikan kulit kering, rapuh dan terdedah kepada kedutan. Oleh itu, jumlah yang optimum vitamin ini juga diperlukan untuk sel-sel kulit yang sihat.

Vitamin C dan E adalah penting kerana sifat antioksidan mereka yang melawan kesan-kesan bahaya radikal bebas dan meningkatkan peredaran darah, akhirnya mengurangkan risiko penuaan pramatang.

Vitamin kalsium dan vitamin besi yang diperlukan oleh tubuh manusia untuk mengurangkan daya tahan kulit dan keupayaan untuk sembuh. Selenium merupakan satu lagi mineral yang diperlukan untuk kulit yang sihat. Ia merupakan salah satu vitamin yang paling popular yang membantu dalam pencegahan kanser kulit. Vitamin Magnesium diperlukan untuk melawan jangkitan kulit seperti kudis sejuk dan ruam. Terakhir tetapi bukan- kurangnya; vitamin zink adalah bertanggungjawab mengawal pembentukan jerawat. Dalam bentuk kedua-dua dimakan dan topikal, zink tames pengeluaran minyak dan memainkan peranan penting dalam membentuk kulit yang jelas dengan mengawal pembentukan jerawat.

Mineral

Selenium merupakan mineral yang melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas dan juga boleh menawarkan perlindungan terhadap kanser. Kacang Brazil adalah sumber yang sangat baik selenium; anda hanya perlu mengambil empat daripada setiap hari untuk mendapatkan semua selenium yang anda perlukan. Sumber lain yang baik termasuk makanan laut; khusus, salmon, tuna, ketam, sardin, halibut, ikan, ikan kod, tiram dan udang. Kambing, daging ayam belanda cahaya, daging lembu dimasak dan pasta gandum.

Tembaga @ copper merupakan mineral yang membantu dalam meningkatkan pengeluaran kolagen. Kolagen adalah protein penting yang memberikan struktur kepada kulit anda. Jika anda kekurangan copper dan penurunan pengeluaran kolagen anda, kulit anda akhirnya akan mula mengendur.

Antara Nutrein lain yang Penting untuk Kulit Sihat adalah :

  • Kolagen ~ merupakan yang paling popular untuk kesihatan kulit, juga penting untuk kesihatan dan kekuatan rambut juga kuku.
  • Koenzim Q10 ~ merupakan antioksidan yang kuat untuk badan mensintesis, walaupun pengeluaran berkurangan dengan peningkatan usia. CoQ10 juga mengambil bahagian dalam metabolisme tenaga dan fungsi sel asas.
  • Keratin ~ Keratin sebenarnya adalah keluarga protein dan komponen utama kulit, rambut dan kuku. Keratin telah terbukti untuk meningkatkan kelembapan dan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan, serta meningkatkan kompak kulit dan penampilan kulit secara keseluruhan. Anda boleh merangsang pengeluaran keratin dengan memakan makanan yang kaya dengan B-vitamin (seperti pisang), zink (tiram), dan vitamin C (oren).

Sekarang anda telah mengenal pasti nutrien penting untuk kulit yang sihat, apa yang langkah seterusnya? Anda perlu untuk menyuburkan kulit anda kedua-dua di luar dan di bahagian dalam.

Mengambil multivitamin berkualiti tinggi boleh membantu anda mendapat semua vitamin dan mineral yang anda perlukan untuk kulit yang cantik. Ini boleh membantu anda menyuburkan kulit anda dari dalam.

Dalam usaha untuk menyuburkan kulit anda dari luar, kita mengesyorkan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi penjagaan kulit yang tidak mengandungi parabens dan sulfat. Apakah ia? nantikan perkongsian yang akan datang insyaAllah…

Note : Nak dapatkan lebih Extra untuk kesihatan kulit juga kesihatan diri? Anda mungkin boleh mencuba Vivix™ShakleeLebih sekadar hanya sirap. Anda pasti tidak akan menyesal..

 

 

 

 ⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;

✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

 
 

Mengapa Badan Kita Perlukan Suplemen?

Alhamdulillah… seperti di janjikan pada post SINI, malam ni KakNgah nak kongsikan pula kenapa / mengapa badan kita perlukan suplemen??? Antaranya adalah :

  • Dalam sesetengah situasi, badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya Vitamin C dan Vitamin E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti-penuaan.
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah iyang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayur dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.
  • Zat makanan mudah hilang semasa proses pengankutan, penyimpanan dan penyediaan. Contoh Vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.
  • Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.
  • Makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramad makanan yang dicadangkan.
  • Gaya hidup  masa kini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan bahan kimia [bahan sentetik yg dibenarkan ~ banyak terdapat di dalam perencah segera].
  • Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya  di luar dan hidangan malan disediakan seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang kadangkala tidak dititikberatkan.

Simple jerk perkongsian malam nih dengan ditemani anak kecil KakNgah, hahha… Ermmm, sekarang ni ramai yang dah makin sedar kepentingan supplement. KakNgah rasa gembira bila dapat kongsikan kepentingan supplement untuk anda.

Dulu KakNgah memang tak layan dengan vitamin-vitamin atau ubat-ubat sebab KakNgah memang tak suka nak makan ubat. Tapi bila umur makin meningkat dengan anak-anak lagi, rasa kesihatan ni penting sangat. Ialah, kalau kita sakit.. camna nak uruskan rumah tangga, anak-anak yang kecil perlu lebih perhatian dari kita. KakNgah ni plak pembawa THALASSEMIA, badan mudah letih dan kerap lapar, lagi-lagi menyusukan anak.. memang tercabar. Alhamdulillah… dengan mengamalkan supplement badan lebih sihat dan bertenaga, sungguh-sungguh terasa berbeza apabila consume supplement ~ Alhamdulillah, dengan izin-NYA juga…

Jika anda rasa kesihatan itu penting untuk anda bersama keluarga, hubungilah KakNgah untuk dapatkan supplement dengan harga yang mampu milik untuk anda dan keluarga… “Kesihatan Itu Satu Anugerah”.

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.