VITAMIN E | Bantu Baik Pulih Luka

grape seed

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua… Ermmm, sempena Promo Vita E Shaklee June ini, KakNgah nak share semula kisah anak sulung KakNgah yang jatuh basikal pada 29 Mac 2013 lepas. Apa pulak kaitannya kan? memang berkaitan, gara-gara jatuh basikal, anak sulung KakNgah dapat 3 jahitan di dagu. Pada mulanya doktor mahu gam kan jerk dagu dia tetapi disebabkan sifat yang penakutnya dengan rasa sakit, terpaksa dijahit, itupun punyalah seksa doktor dan nurse yang bertugas… hihhi…

wpid-fotos_20140606055906.jpg

Picture di atas adalah pict terkini dan picture di bawah pula adalah pada hari kejadian, selepas dijahit KakNgah sapukan Vitamin E dengan memecahkan dahulu softgel nya. Untuk kisah lebih lanjut berkenaan picture di bawah boleh ke link INI.

b4 & after

KakNgah juga menggunakan Basic-H untuk mencuci luka dan Herbal Blend Cream untuk menanggalkan kulit-kulit mati luka. Penggunaan Vita E bersama Herbal Blend Cream dan Basic-H sangat membantu dan baik pulih luka dan parut anak sulung KakNgah.

Bagaimana Vitamin E Shaklee membantu dalam baik pulih luka?

Vitamin E diakui berkesan mempercepatkan proses penyembuhan baik pulih luka kecil atau besar termasuk luka pembedahan dan bersalin normal dengan mempercepatkan pertumbuhan semula sel-sel kulit.

Antara lain manfaat Vitamin E ada di SINI. Sebotol Vitamin E berharga RM149.00, jika anda ingin mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat, boleh mendaftar sebagai member dengan KakNgah. 😀 RM65.00 je pun, seumur hidup plak tuh…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Advertisements

Tenaga Segera Dengan Vivix™ Shaklee

Satu-Sudu-Teh-Vivix-Sehari1Salam 1 Malaysia Lovers…. 😀 . Rasanya dah banyak yang KakNgah share kan tentang Vivix™ Shaklee, apapun sebelum lebih jauh kita lihat dahulu testimonial di bawah yer :

ENERGY TESTIMONIAL:

Bill is Professor and Provost at Bexley Hall Theological Seminary in Columbus, OH Dear Priscilla, One year ago I was feeling generally worn down and tired all the time, feeling the need to take frequent naps. My energy level was at an all-time low. In my work week, Tuesdays were especially difficult. The day started with a 6 a.m. wake up and at work by 7:30 a.m. which from then on was relentless: meetings, worship, more meetings, choir practice, quick lunch, teaching all afternoon, a quick break for a bite of supper, and then a three-hour once/week meeting of another course I was teaching. When I reached my apartment at 9:30 p.m., I was beyond tired. Every fiber of my being was exhausted and I had all I could do just to get ready to fall into bed. The crowning blow was not sleeping very well and only for four or so hours. This year is different. Tuesdays are absolutely the same schedule. And, although I reach the end of the day tired, I am not exhausted beyond belief. I am able to walk home with a lively step rather than feeling that my feet are lead weights. I am sleeping better and longer and I awake ready to face the new day with renewed energy. What has made the difference? I have been taking my spoonful of Shaklee’s new product, Vivix, every day since August 15 !

Bill Petersen

Tenaga! (energy). Ya tenaga.. semua manusia perlukan tenaga, haiwan juga perlukan tenaga. Tak ada sesiapa pun yang tidak memerlukan tenaga termasuklah KakNgah sendiri. Ermmmm… Memang sangat diakui, Vivix™ Shaklee benar-benar membantu memberikan tenaga segera selain mengurangkan rasa lapar dan menjaga kesihatan keseluruhan.

Kenapa KakNgah menyokong kenyataan/ testimonial di atas?

Sudah tentulah KakNgah dahulu mencubanya, sebab itu jugalah KakNgah berani untuk kongsikan kebaikkan Vivix™ Shaklee. Testimonial KakNgah di SINI!

Bagaimana Vivix™ Shaklee bertindak?

Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

Masih Tidak Percaya???

Lihat perubahan wajah KakNgah di pict. bawah, yang dahulunya pucat tetapi selepas mengamalkan Vivix™ Shaklee, muka KakNgah lebih kemerah-merahan dan berseri. 😀 itu menunjukkan yang KakNgah lebih cergas dan bertenaga dari biasa…

wpid-fotos_20140302041433.jpg

Percaya atau tidak anda sendiri rasainya dahulu, selepas itu jom kita sama-sama share manfaatnya… 🙂

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

GMO Dan Kesannya Kepada Kesihatan Manusia.

gmosOrganisma terubah suai secara genetik (genetically modified organism atau GMO) adalah organisma yang bahan genetiknya telah diubahsuai dengan menggunakan teknik, dalam bidang genetik, biasanya dikenali sebagai teknologi penyatuan semula DNA. Teknologi penyatuan semula DNA adalah keupayaan untuk mengabung molekul DNA daripada pelbagai sumber menjadi satu rantaian molekul dalam tiub pengujian. Dengan itu, keupayaan atau phenotaip organisma itu, atau kandungan protein yang dihasilkannya, boleh diubah melalui penukaran gennya.

Ramai di kalangan kita kurang menyedari keburukkan GMO kepada kesihatan kita, nampak ianya seperti perkara remeh tetapi hakikatnya, amat tidak baik untuk kesihatan.

GMO telah ditambah kepada bekalan makanan kita sejak tahun 1994, tetapi kebanyakan orang tidak tahu kerana Amerika Syarikat tidak menggunakan perlabelan GMOs. Sehingga 2012, kebanyakan jagung, kacang soya, canola, kapas, dan gula bit diubah suai secara genetik. Hampir 80% daripada makanan diproses dan makanan segera mengandungi GMO.

Walaupun apa yang industri biotect yang mungkin berkata, terdapat penyelidikan kecil tentang kesan jangka panjang GM ke atas kesihatan manusia. Penyelidikan bebas telah mendapati beberapa jenis GMO jagung menyebabkan kerosakan organ pada tikus. Kajian-kajian lain telah mendapati bahawa GMO boleh membawa kepada ketidakupayaan pada haiwan membiak.

=============================================

Ermmm… sebut pasal GMO nih, Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee adalah non-GMO jadi KakNgah yang sebagai pengguna tegar ESP tidak rasa teragak-agak untuk menjadikan ESP sebagai minuman wajib untuk KakNgah sekeluarga. Antara yang anda perlu tahu, makanan yang tersenarai dengan GMO adalah seperti rajah di bawah :

top-10-gmo-foods
 

Sebenarnya, kalau diikut-ikutkan, ayam, telor dan lain-lain tumbuhan juga haiwan pun dah banyak di GMO kan.. huhhu. Sebab tu jugalah ramai yang mudah alah dengan makanan dan kegemukkan menguasai kita semua yang sering lupa menjaga pemakanan.. kalau nak diceritakan dengan makanan, tak terhabis untuk dikongsikan… apapun semoga perkongsian ini memberikan manfaat untuk anda semua. Happy sharing!!! 😀

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 

 

Anak Thalassaemia & Nutrein Secukupnya

Salam lovers… Maaf sesangat, KakNgah agak sibuk sejak akhir-akhir ni,dengan masalah line internet lagi dan segala macam plak masalah yang timbul tetapi semua dugaan yang datang tu mengingatkan bahawa Allah itu sangat-sangat menyayangi KakNgah… Segala dugaan ini adalah teguran dariNYA agar KakNgah tidak lupa dengan keesaan-NYA. 

Dalam 2 minggu lepas bertarikh 19th May 2014 ~ 26th May 2014, anak kecil KakNgah dimasukkan ke hospital akibat cirit birit, muntah dan demam berpanjangan, keadaanya yang terlalu lemah menyedihkan hati KakNgah. Cam mana tak sedih, anak-anak KakNgah masing-masing lasak tak hingat tapi bila dia orang sakit, naluri keibuaan pasti tersentuh…

Arsyad warded

Arsyad wad

Arsyad warded2

Satu yang KakNgah dapat belajar semasa di ward 7D (wad pengasingan) dari Pakar Nutrition Hospital Tuanku Ampuan Rahimah ~

Anak Thalassaemia perlu nutrein secukupnya… Sebagai Beta Thalassaemia Trait, Nutrein yang secukup membantu anak-anak untuk kekal sihat dan cergas. Tanpa nutrein yang secukupnya, heamoglobin tidak dapat membantu dalam menghasilkan darah dan ini menyukarkan oksigen bergerak ke seluruh badan dan otak. Apabila oksigen tidak sempurna, maka tumbesaran dan pemikiran mereka juga agak lambat.”

YA, itu jugalah yang sering KakNgah kongsikan di LINK Thalassemia secara ringkasnya Nutrein yang secukupnya perlu untuk anak-anak Thalassaemia.

Apa yang dapat KakNgah berikan kepada anak KakNgah adalah MealShake yang mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh, antaranya adalah :

  1. Carbohydrate,
  2. Protein (tanpa laktosa)
  3. Calcium,
  4. Magnesium,
  5. Sodium,
  6. Vitamin C,
  7. Vitamin E,
  8. Niacin,
  9. Iron,
  10. Zinc,
  11. Vitamin B6,
  12. Thiamin,
  13. Riboflavin,
  14. Vitamin A,
  15. Folic Asid,
  16. Iodine,
  17. Vitamin B12,
  18. Vitamin D,
  19. Fat.

mealshake2

Ermmm… harapan KakNgah agar perkongsian ini dapat membantu anda di luar sana yang sedang mencari-cari supplement yang bersesuaian untuk anda dan anak anda…

“Kesihatan Itu Satu Anugerah”

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 

 

Vita E Complex ~ Promo June 2014

Assalamualaikum… huishhhhh, bersarang, berhabuk abeh my blog yer, lama sangat tak ber update..

Ermm. Just nak bagitau, bulan June ini, Promo Vita E Complex yer..

Vita-E

BELI 6 PERCUMA 1

sapa yang nak bagi cek non… nak lagi murah berganda, jom kita pakat daftar sebagai member, boleh hah untuk makan sendiri, boleh gak share ngan kengkawan, jiran dan saudara mara, dah dapat side income tuh… 😀

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 

 

KakNgah Pengedar Sah Shaklee Anda di…

Bismillah..Aduhh… dah lama ber’blog’ tapi lupa nak kenalkan diri sebagai Shaklee Independent Distributor, aptb… hahha.

KakNgah atau boleh jer nak panggil Fieza (Nafiza Binti Shuib) adalah Shaklee Independent Distributor ATAU Pengedar Sah Shaklee anda sekitar kawasan Shah Alam (Kg. Jalan Kebun, Bukit Rimau, Bukit Naga, Kg. Johan Setia, Kota Kemuning, Mutiara Bukit Kemuning, Seksyen 18 dan kawasan sekitar)  Klang (Bandar Botanic, Bandar Bukit Tinggi dan Bandar Puteri) dan Negeri Sembilan (Nilai, Pajam dan Kuarters KLIA).

KakNgah menawarkan khidmat COD* di kawasan yang berkenaan seperti di atas bila-bila masa kecuali di Negeri Sembilan hanya setiap rabu selepas jam 1ptg.

OPS!! perkhidmatan pos secara Pos Laju juga KakNgah sediakan agar anda mendapar service yang terbaik dan cepat untuk seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Moga perkenalan ini dapat memudahkan anda semua mencari KakNgah untuk mendapatkan service bagi kesihatan anda dan keluarga anda… YES! “Kesihatan itu Satu Anugerah” 🙂

*Sebarang COD akan dikenakan cas sebanyak RM10.00 kecuali sekitar Kg. Jalan Kebun…

 
 
Name Card