Sakit gigi!

image

Sudah beberapa hari nak berkongsi hal berkenaan sakit gigi nih tapi bila dah sakit gigi memang mood ke laut ler nak berkongsi, yer dok? Siapa pernah sakit gigi? semua kan… termasuk kanak-kanak, dewasa dan warga emas sekali pun.. Aishhhh, kalau diingat ingatkan, sakit gigi dan sakit bersalin, memang sakit lagi bersalin cuma sekejap. Tapi kalau dah sakit gigi, mau makan minggu ooooo… 😦

Kakngah ni liat nak makan pil, bila dah sakit baru terhegeh-hegeh nak mencari, hahha… nak kongsi nih, masa sakit gigi 4 hari lepas KakNgah teringat la plak OsteMatrik & Vita C. Eh, apa pulak kena mengena dengan OsteMatrik dan Vitamin C nih? ada le sebabnya… jom KakNgah kongsikan…

image

OsteMatrik™ Shaklee membekalkan nutrein harian termasuk kalsium yang membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi. Ia juga termasuk vitamin D, magnesium, zinc, tembaga dan mangan. OsteMatrik™ Shaklee adalah kalsium yang lengkap dan seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.

Info Produk
Retail Price : 61.00
Size : 120 tablet

Vitamin C
image
Badan kita kehilangan vitamin C dalam kegiatan sehari-hari. Vitamin C membantu dalam pembentukkan kolagen dengan melindungi gigi kerana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gigi, rangka dan tulang rawan.

Info Produk
Sustained Release Vita C
Retail Price : RM92.00
Size : 180 tablets

Chewable Vita C
Retail Price : RM37.00
Size : 90 tablets

Hahha… anda perasan tak, OsteMatrik dan Vitamin C sangat berperanan untuk kesihatan gigi. So memang sesuai sangat-sangat kalau anda memilih untuk consume 2 jenis supplement tersebut bagi mengurangkan rasa sakit gigi tuh. Alhamdulillah memang berkurang banyak rasa sakit gigi nih dan tindakkan selanjutnya anda bolehlah berjumpa doktor gigi untuk merawat gigi anda. Hihhi… KakNgah paling malas nak pergi menempek kat klinik… ops! 😀

Untuk harga yang lebih jimat dan konsultasi percuma, jangan segan jangan malu untuk hubungi Kakngah… 😉

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Kalsium Untuk Anak

Bismillah..Walsalamualaikum kepada pengunjung yang dikasihani, Ermmm… sekarang ni memang jarang sesangat KakNgah nak meng”update” blog kesayangan nih, apa taknya, anak kecil KakNgah nak melekat setiap masa tak kira masa dan tempat, makin kita cuba untuk hentikan BF makin nak melekat plak kejernya, banyak sangat kerja-kerja yang tertangguh… huhhu… sorry yer yang menempah baju tapi tak siap-siap lagi.. Dah-dah, sementara datang idea nih, nak berkongsi sket tentang KALSIUM! Erm… semua dah tau kut bulan ni APRIL 2014 PROMO OsteMatrik @ Kalsium BUY 6 FREE 1.

Bagi yang tak tahu atau lupa sudah… kalsium nih penting tau, bukan jerk bila dah tiba masa akil baligh baru kene amek kalsium, no..no…no… salah tuh. Kalsium ni penting sejak kita dalam perut mak kita lagi, sebab tu bila mak-mak yang mengandung ni kerap sakit gigilah, kejang kakilah, lenguh sana, lenguh sini, sakit pinggang, sakit kepala, uisshhhh macam-macam. Apataknya, bayi kat dalam tu dok tarik kalsium dari badan mak-mak ni untuk tumbesaran diri dia.. hahha…

Erm… ada yang bertanya, “kalau anak dah tak minum susu ATAU tak gemar minum susu, boleh tak kalau saya bagi anak saya yang baru berusia 4 tahu consume OsteMatrik?” Hahha… soalan cepu emas tuh..”BOLEH!” itu jawapannya.

TAHUKAH ANDA???

Kanak-kanak berusia 4 tahun hingga 8 tahun memerlukan kalsium sebanyak 800mg hingga 1000mg setiap hari.

Pendek dan ringkas jerk… anak-anak yang dah pandai makan pil ni bolehlah consume OsteMatrik. Mudah jerk nak telan OsteMatrik nih, kecil jer tabletnya.. Antara manfaat lain selain membantu tumbesaran anak anda, OsteMatrik juga membantu dalam :

  • masalah pembuangan,
  • kesihatan gusi dan gigi,
  • mengelakkan osteoporosis di kalangan kanak-kanak,

Itu jerk yang nak KakNgah kongsikan, penting tau kalsium untuk anak-anak nih, untuk pengetahuan anda juga, Osteoporosisi pun boleh menyerang kanak-kanak yer so pastikan keperluan kalsium anak anda mencukupi… Moga enjoy dengan perkongsian ini.

OPS! sebotol OsteMatrik baru rm61.00, tak mahal pun… kesihatan tu lagi mahal, sukar sebenarnya nak dapatkan kesihatan yang baik, erm… emas berlian, gadget semua boleh dibeli, kesihatan mana boleh beli… 😀

 
 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.