Omega Guard ~ Bau Hanyir Ikan?

Hahha… meletup2 yang order Omega Guard sempena bulan promo ni.. saper nak bagi BUY 6 FREE 1, dapat plak FREE MEMBER, pastu tengah bulan depan tu dapat plak BONUS dari shaklee.. berbaloi2. Sekarang takyah nak kalut2 berkejar ke Shaklee.. on9 pun dah boleh. Senang, jimat masa dan jimat minyak motor dan kete. 🙂 Cukup-cukup sudah… sampi disini saja… ops!!!

Okey… malam ni askar2 melayu KakNgah masing2 dah tido so leh kita sharing sket kan.. Ada yang bertanya dan ada yang bagitau “minyak ikan ni bau eay hanyir…” ramai di kalangan anak2 tak suka disebabkan bau hanyir minyak ikan nih tapi Omega Guard tidaklah berbau seteruk yang disangka-sangkakan… Kenapa KakNgah katakan begitu?? cer tengok… cer tengok pict kat bawah nih, nampak? hehhe… cam kunyah gula2 jerk dibuatnyer diaorang..

“ermmmm…. dapnyer ummi..”
 

Sekarang ni musin hujan, anak2 KakNgah tak terlepas daripada kene selsema so Omega Guard lah jawapannya, selain masalah selsema diaorang, Omega Guard juga sesssuaiiii sebagai antibodi diaorang, bukan untuk diaorang jer… kita2 pun boleh. Minda pun cergas dan yang paling KakNgah suka sebab dapat kawal daripada kene asthma, InsyaAllah..

Pendek jerk perkongsian KakNgah malam nih.. apapun pilihan ditangan anda.. Pilihlah yang terbaik untuk kesihatan keluarga anda. Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard dengan harga mampu milik di bulan ini… silalah roger2 ngan KakNgah yer.. 🙂

 
 
 
Name Card
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Advertisements

Omega Guard Shaklee ~ Minyak Ikan Terbaik di Dunia.

PROMO DECYES! Promo Omega Guard kini kembali…

Kalau sebut jerk omega, semua tahu ianya minyak ikan yang kaya dengan EPA, DHA dan Omega-3 namun sejauh mana manfaat sesuatu minyak ikan itu juga perlu kita ketahui. Jom kita berkenal-kenalan…

Apakah itu Asid Lemak Omega 3?

Omega-3 adalah sebuah keluarga rantai panjang asid lemak poli tak tepu (polyunsaturated fatty acid) yang merupakan nutrien penting untuk kesihatan dan perkembangan badan. Malangnya, ini tidak disintesis oleh tubuh manusia dan mesti diperolehi dari diet, vitamin, suplemen atau makanan tambahan.

Kajian menunjukkan bahawa kedua-dua komponen utama asid lemak omega-3 yang paling bermanfaat adalah EPA (Eicosapentaenoic acid) dan DHA (asid docosahexaenoic). Kajian menunjukkan bahawa setiap asid lemak mempunyai manfaat yang unik. EPA penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan.

Minyak Ikan Terbaik di Dunia

Shaklee Omega Guard diektsrak dari ikan laut air sejuk [sardin, mackerel, herring, anchovies] dari perairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan yang dikatakan tinggi dengan DHA dan EPA. Omega Guard Shaklee adalah 3 kali ganda lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk Omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrumpenuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrein, malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB [polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik].

Manfaat Utama Omega Guard Shaklee

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita,
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan,
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat,
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok,
  5. Mengekalkan tekanan normal darah,
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher,
  7. Mengurangkan sakit kepala,
  8. Merendahkan kolestrol,
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan,
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL,
  11. Mengawal masalah obesiti,
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung,
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin,
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak,
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak,
  16. Membantu menyihatkan paru-paru,
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus),
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang,
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon,
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan,
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik,
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi,
  24. Mencegah penyakit gout.

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan tekanan emosi,
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan,
  • Membantu memperbaiki masalah autisme,
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive,
  • Mengurangkan masalah schizophrenia,
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

Alhamdulillah, cukuplah perkongsian untuk malam ini, untuk post akan datang KakNgah akan kongsikan pula Kenapa Ikan Laut Air Dalam? yang di pilih Shaklee untuk dijadikan Omega Guard…

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.. Jadilah pengguna yang bijak dalam memilih Omega-3 untuk anda sekeluarga kerana “Kesihatan itu Satu Anugerah”.

 
 
Name Card