Saya TAK Suka!

image

(Gambar sekadar hiasan) Ermmm… agak sukar sebenarnya kaum lelaki nak ambil suplemen. Ada sesiapa menghadapi masalah yang sama? Baguslah kalau suami/ adik lelaki/ abang/ ayah anda suka amalkan suplemen tetapi memang kebanyakkannya kurang gemar lah kan… 🙂

Tak yah nak pandang orang lainlah, mr. hubby KakNgah sendiri pun liat nak consume sebarang suplemen, jenoh nak menyuruhnya… 😦  Sebagai seorang isteri, KakNgah memang nak suami sentiasa sihat, nak-nak si suami ni bekerja sendiri, setiap hari keluar mencari rezeki untuk kami sekeluarga tak kira cuti, tak kira hujan dan panas.

So cukuplah hanya dengan consume Multivitamin (Vitalea) untuk sang suami. Sekurang-kurangnya ada gak lah vitamin dan mineral yang menampung kekurangan dalam badan tuh.

Apakah Vitalea?

image

Vitalea merupakan produk atau makanan tambahan pertama di dunia. Pada asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min” dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee! Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

image

Multivitamin tambahan mengurangkan risiko kanser di kalangan lelaki sebanyak 8% dalam setahun.

Penemuan baru hanya dikeluarkan pada Pakar Kajian Kesihatan ( PHS II ) membuat kesimpulan bahawa penggunaan multivitamin mengurangkan kes baru kanser di kalangan lelaki pertengahan umur dan lebih tua sebanyak 8%. Penemuan penting telah teruja masyarakat perubatan dan diberi sebab-sebab baru bagi pelaksanaan regimen multivitamin di kalangan lelaki.

Kajian ini baru diikuti lebih 14,000 orang bagi tempoh lebih kurang 11 tahun dan membuat kesimpulan bahawa gabungan vitamin dos yang rendah diambil dengan mineral yang digunakan dalam kajian membuktikan manfaat jangka panjang penggunaan multivitamin di kalangan lelaki.

Sejauh manakah kebenarannya? wallahu… tak salah kaum lelaki mengambilnya. Cukuplah untuk keperluan nutrein dalam badan tu, kan…

Info Produk
Retail Price : RM88.00
Size : 120 tablets.

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Adakah Anda Yang Memerlukan VitaLea (Multivitamin)?

Bismillah..

Walhamdulillah… xcely, KakNgah mengantuk sesangat malam nih tetapi disebabkan dah banyak hari tak meng’up-date’, nak taknak kene jugalah meng’update’ mana yang patut… huhhhu.. Susah juga nak membahagikan masa dengan anak2 yang dah sekolah pagi dan petang dan dengan anak kecil yang sedang melasak dan ligat nak ke sana sini… huhhu, memang agak kelam kelibut..

Dengan keadaan yang sebegini memang tak tentu masa jugalah makan dan minum KakNgah juga anak2, rasa terlalu cepat pula masa berjalan setiap hari.. masa nilah terasa pentingnya Multivitamin dan pilihan KakNgah semestinya VitaLea Shaklee. Kenapa KakNgah pilih VitaLea Shaklee? Jawapannya ada di SINI.

Okeh, selain diri KakNgah, jom KakNgah kongsikan siapakah lagi yang memerlukan VitaLea (Multivitamin) Shaklee.

Ibu Hamil

  • Perlu bagi membantu keperluan nutrein penting yang tidak dapat diperolehi secukupnya daripada pemakanan harian untuk ibu juga bayi di dalam kandungan.
  • HB rendah.
  • Anemia.
  • Keletihan dan lesu semasa hamil.

Ibu Berpantang

  • Perlu bagi mencukupkan keperluan nutrein ibu semasa berpantang kerana adat semasa berpantang, ibu2 yang sedang berpantang sangat disekat pemakanan mereka, jadi dari situ ibu2 kemungkinan mudah dihinggapi penyakit.
  • Membantu ibu2 berpantang dalam membina sel2 darah merah dimana ibu2 telah kehilangan banyak darah semasa proses bersalin.
  • Memberikan tenaga dan menguatkan imun badan si ibu.

Ibu Menyusu

  • Ibu2 menyusu perlu mengambil Multivitamin agar dapat disalurkan nutrein penting ke bayi melalui penyusuan susu ibu.
  • Membantu ibu2 kekal cergas dan sihat selain membantu bayi yang disusui membesar dengan lebih baik.

DIET

  • Ramai yang kurang mengetahui bahawa keperluan multivitamin penting semasa dalam proses mengurangkan berat badan.
  • Multivitamin membantu memberikan keperluan nutrein secukupnya apabila anda mengawal pengambilan beberapa makanan yang tinggi protin dan karbohidrat.

Tambah Berat Badan

  • Jika anda ingin menambah berat badan, Multivitamin membantu dalam mencukupkan keperluan nutrein anda kerana anda sebenarnya memang kekurangan nutrein yang diperlukan.

Lelaki

  • Pengambilan Multivitamin dapat membantu kaum lelaki dalam mengurangkan masalah kesihatan melibatkan kanser sebanyak 8%.

Mereka-mereka yang mementingkan kesihatan diri dan keluarga.

PROMO FEBAlhamdulillah, dapat juga share untuk malam nih… xcely, semua dah tahu kan bulan ni promo VitaLea so… apa tunggu lagi BUY 6 FREE 1 ler, berbaloi2…

Berapa Harga VitaLea Shaklee?

Sebotol Vita-lea (120 biji)
Semenanjung – RM88.75
Sabah & Sarawak – RM93.75
Jika anda rasa nak beli dengan harga lebih jimat berganda, roger2 jerk ngan KakNgah kay… 🙂
 
 
 
Name Card
 
 

Supplement Untuk Gout

Sedang meng’goggle’ mencari idea untuk dikongsikan, tiba-tiba ada sahabat PM bertanya.. “Salam sis… ada tak supplement yang membantu dalam masalah sakit gout?”… Terus jerk KakNgah meng’goggle’ mencari info yang berkaitan, Alhamdulillah dengan bantuan En. goggle ni KakNgah dapat berkongsi lebih banyak lagi info kesihatan kepada anda semua… moga sama-sama kita beroleh manfaat, InsyaAllah…

Dari soalan sahabat tadi kat sini KakNgah kongsikan 4 supplement yang diperlukan oleh pesakit Gout dan antaranya adalah :

set gout

  1. Alfalfa Complex ~ Berfungsi sebagai detox bagi membuang toksin dari dalam badan serta melegakan rasa kebas dan sakit sendi.
  2. Performance Drink ~ Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahhidratan serta memberikan tenaga segera bagi tubuh. Air yang mengcukupi di dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik.
  3. Omega Guard ~ Membantu dalam mengurangkan keradangan sendi, mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah.
  4. Advance Joint Health Tablet [AJHT] ~ Membantu dalam menjaga ketidakselesaan sendi dengan lebih optimun.

Di atas adalah set budget dan jika anda mempunyai budget yang lebih, KakNgah syorkan supaya anda ambil bersama Vivix™ untuk kesihatan keseluruhan… Sempena Vivix™ promo di bulan November 2013 ni kan, BUY 6 FREE 1… 🙂

Sekilas fakta untuk dikongsikan…

Apa itu Gout?
Gout adalah disebabkan oleh pengumpulan asid urik (uric acid) di dalam darah yang terhasil daripada proses pemecahan makanan. Buah pinggang akan menapis darah dan menyingkirkan asid urik melalui air kencing. Bagi pesakit gout , asid urik tidak dapat disingkirkan sepenuhnya dan lama-kelamaan paras asid urik dalam darah akan meningkat . Asid urik ini kemudian akan mendap di bahagian sendi terutama di bahagian sendi besar. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di bahagian sendi yang lain seperti di bahagian belakang, kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

Asid urik boleh menyebabkan keradangan pada sendi dan ketika inilah serangan gout berlaku. Pesakit akan berasa sakit sehingga tidak boleh menggerakkan sendi terlibat.

Selesai sudah dikongsikan set untuk pesakit gout, next time KakNgah kongsikan lebih terperinci tentang gout, InsyaAllah… Bagi yang ingin mendapatkan set gout dengan harga yang lebih extra jimat, roger2lah KakNgah yer…

 


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advance Joint Health Tablet ~ Siapa Perlukannya??

AJHT3 Hahha… ada yang masih tertanya-tanya, Advance Joint Health Tablet [AJHT] untuk siapa? cam kelakar je kan… AJHT ni untuk anda-anda yang sering sakit-sakit sendi, nak senang lagi…

Siapa Perlukan AJHT?

Semua orang perlukannya kerana semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan keroakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas. Secara ringkasnya AJHT diperlukan oleh :

  • individu yang mengalami masalah sendi terutama golongan emas,
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka, sering menyerang dikalangan obes dan yang terlalu kurus.
  • individu yang sering melakukan kerja berat,
  • individu yang aktif dalam bersukan.

Dah jelas siapa perlukan AJHT nih? jom KakNgah tempek plak testimonials yang dikongsikan oleh mereka-meraka yang berpuas hati untuk tatapan anda… cer tengok.. cer tengok…

TESTIMONIALS

AJHT TESTI

AJHT TESTI2

AJHT TESTI3

Cukuplah dengan 3 testimonial yea, nak result yang lebih baik dan optimun anda boleh add on Vivix™ dan OsteMatrix. Kebetulan bulan ni promo  Vivix™ so bolehlah sangat-sangat anda dapatkannya untuk anda juga keluarga tersayang. 🙂

Nak beli??? Jangan lupa roger KakNgah, leh dapat extra murah, berbaloi2 kay…

 
 
 

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Vivix™ Membantu Melambatkan Penuaan dengan 4 Mekanisma pada Tahap Selular

vivix image Dup.. dap.. dup.. dap… menunggu promo Nov. 2013 ini, tup2 yang diumumkan adalah Vivix™, huh! lega  n syiok sungguh… Apa yang syiok sangat? hahha.. Disebabkan penangan hebat MAY 2013 [juga promo Vivix™], sekali lagi Shaklee Malaysia menawarkan promo Vivix™ di bulan Nov. nih, memang terbaik kan…

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Semua nak cantekkk kan, tu yang berebut beli Vivix™… bulan ni promo lagi, jom rebut lagi peluang yang ada… hehhe… sapa nak bagi kan..kan..kan… Dah melalut sket2, jom kita layan camna Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda dengan 4 cara :

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products] boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

Dah jelas bagaimana Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda? Dapatkanlah sempena bulan promo ni… dengan pembelian 2 botol Vivix™ anda juga layak menerima keahlian secara percuma! Apa tunggu lagi… grab jerk!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

 

Cari Punca Kenapa GAGAL HAMIL?

Sebelum ni KakNgah ada kongsikan pilihan set kesuburan yang bersesuaian dengan anda yang ingin mencubanya di blog lama KakNgah. Alhamdulillah… mendapat sambutan dari pengguna di luar sana dan terima kasih kepada anda kerana mencubanya, moga ada berita gembira yang akan disampaikan kepada KakNgah. Hari ini plak KakNgah ingin kongsikan antara faktor penyebab atau punca kenapa anda gagal hamil, jom kenali puncanya :

✿ Usia Wanita Tersebut

Dalam zaman serba moden ini, ramai wanita yang mendirikan rumah tangga hanya selepas berjaya memperoleh kerjaya yang diinginkan. Akibatnya, usia sudah ‘banyak’. Tahukah anda bahawa peningkatan usia boleh mengurangkan kemampuan seorang wanita itu untuk hamil. Setelah berumur 30 tahun, tahap kesuburan wanita semakin berkurang dari setahun ke setahun.

Usia & Tahap Kesihatan Pasangan

Tahap kesuburan lelaki juga berkurangan apabila usia mereka meningkat. Walau bagaimanapun, penurunan tersebut tidaklah secepat wanita. Biasanya tahap kesuburan lelaki mula menurun selepas berusia 40 tahun.

Gaya Hidup

Pelbagai faktor yang ada kaitan dengan gaya hidup memberikan kesan terhadap keupayaan seseorang wanita itu untuk hamil. Antaranya adalah faktor pemakanan, senaman, tahap stres yang sedang dialami, tabiat tidur dan macam-macam lagi. Untuk memastikan berjaya hamil, anda mestilah betul-betul sihat. Maknanya, anda perlu berhenti merokok, tidak mengambil minuman keras, mengamalkan diet seimbang setiap hari, tidur yang cukup senaman secara berkala.

Stres Yang Melampau

Tekanan perasaan yang melampau boleh menutup peluang anda untuk memiliki cahaya mata sendiri. Sama ada berusaha terlalu keras untuk mendapatkan anak ataupun terlalu komited dengan kerja, kedua-keduanya boleh menyebabkan anda sukar hamil. Semakin tertekan pasangan suami isteri itu maka semakin sukar bagi mereka untuk mendapatkan anak.

Pakaian

Bagi lelaki, pemakaian pakaian terutama seluar dan seluar dalam yang ketat boleh menyebabkan sperma yang dihasilkan kurang berbanding dengan lelaki yang berpakaian longgor. Jadi, ini bermakna sekiranya masih belum ada anak dan suami gemar memakai seluar dalam, eloklah bertukar kepada boxer agar lebih longgar.

Masalah Hormon

Sesetengah wanita tidak tidak ada masalah untuk hamil tetapi tubuh mereka tidak mampu menghasilkan progesteron yang mengcukupi bagi mengekalkan kehamilan. Oleh itu, sekiranya anda risau tentang kemungkinan ada masalah hormon ataupun masalah fizikal yang menyukarkan kehamilan, segeralah berjumpa doktor untuk rawatan lanjut.

Bilangan Sperma Yang Rendah

Ada sesetengah lelaki bermasalah untuk menghasilkan sperma. Akibatnya isteri sukar hamil. Oleh yang demikian, suami perlulah menjalani beberapa ujian terhadap sperma mereka untuk mengetahui keadaan sebenarnya.

Pengambilan Kafein

Sekiranya anda mengambil lebih daripada satu atau dua cawan kopi / sebarang kafein setiap hari, anda sebebnarnya mengurangkan keupayaan diri untuk hamil. Ada kajian mendapati bahawa jumlah kafein yang ada dalam tubuh boleh mengganggu kemampuan telur untuk melekat dalam uterus.

sumber: Pa&Ma Julai 2009

Ermm… tak salahkan jika kita amalkan suplemen untuk berusaha mencubanya seperti nasihat Dr Hamid Arshat di laman FBnya ~

Dr.Hamid arsyad ~ kesuburan

Untuk pengetahuan anda juga, satu lagi produk terbaru shaklee yang baik untuk lelaki dan wanita dalam menangani masalah kesuburan adalah CoQHealth Plus, leh baca dengan lanjut yer… Hubungi KakNgah jika anda ingin dapatkan set kesuburan mengikut bajet mampu milik anda kay…

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Siapa Cakap Lelaki Tak Macho Dengan Shaklee???

Hahha… cam gempak jerk kan??? memang gempak! Masih ramai yang tak mengetahui bahawa distributors Shaklee juga tak kurang ramainya yang terdiri daripada golongan LELAKI  dengan pelbagai kaum dan agama, macho tau…

Meh kita kenal sket dengan lelaki-lelaki macho dalam shaklee yang masing-masing telahpun bergelar jutawan. Jom kita tengok apa kata mereka, selamat berkenalan yer…

Master Hj Mohd Roslan Ghazali & isteri beliau Hjh Zaradah Zakaria

Beliau seorang Dato’ dengan memiliki beberapa perniagaan besar namun beliau selesa menjalankan bisness bersama Shaklee ~ “Keunggulan Shaklee – Kunci perubahan kesihatan optima bersama gaya hidup luarbiasa”..

Master Law Chu Hian

Kalau anda perasanlah, beliau adalah bekas pembaca berita NTV7 ~ “Dekati mereka dengan keriangan, kasih sayang dan kesihatan dengan Shaklee”..

Master Veejayan S/O Sinnamurthy & Ommavaty D/O Summuthir

“Shaklee merupakan perniagaan keluarga sepanjang hayat yang hebat”

Cukuplah hanya 3 orang Master KakNgah kenalkan, Master Shaklee ni dah pun lebih daripada 50 orang, nak kenal dengan mereka?? Jom bersama-sama dengan KakNgah dalam Shaklee… 🙂 

975371_10152875942485117_146410722_n

Ops!!! saper plak 2 orang wanita yang comey lote’ nih??? Hehhe… dia oranglah MASTER KakNgah PM Cery [yang kecil cam i tuh, :)] & Adaa [yang tudung biru kay, bukan yg pakai kot gambar belakang yer… ahaks!]

Ermmm… dah kenal kan.. teringin menjadi sebahagian keluarga jutawan kami? meh roger2 KakNgah kay…

SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.