Testimonial Diri Sendiri Consume Vivix™ Shaklee… Memang Terbaik!!!

Photo: Hanya dengan sesudu teh setiap hari, Vivix Shaklee membantu KakNgah...» lebih luar biasa bertenaga [thalassaemia trait selalu lemah2 badan],» merawat masalah sembelit,» mengurangkan stress,» awet muda,» mengawal gemuruh,» menghilangkan sengal2 badan,» merawat sakit sendi..Ini apa yg KakNgah rasa pada diri Kakngah lah... Alhamdulillah.. Sangat2 berbaloi2 mencubanya..Jika anda mempunyai masalah seperti KakNgah, bolehlah mencubanya. Pasti berpuas hati..Whatsapp018-664 5415KakngahSID 885414Bismillah walhamdulillah…. dari semalam badan kurang sihat.. demam akibat bengkak susu, anak kecil dah setahun 8 bulan pun kene bengkak susu… hahha, alhamdulillah rezeki anak.

Harini KakNgah kongsi sket jerk.. testimonial sendiri consume Vivix™ Shaklee.. memang terbaik.. Sebenarnya KakNgah consume ni sebab nak tengok dengan penerimaan badan, almaklumlah KakNgah ni kan thalassaemia trait… 🙂

Kenapa bagi KakNgah Vivix™ Shaklee terbaik?

Vivix™ adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol; sekaligus menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Hahha… perasan tak bahawa Vivix™ ni mengandungi khasiat antioksidan so memang sessuailah dengan KakNgah untuk consume Vivix™ nih.. Walaupun baru 2 minggu consume KakNgah dapat merasakan perubahan yang sangat ketara dalam diri KakNgah, patutlah kawan-kawan KakNgah sibuk dok suh amek Vivix™ ni, terlebih-lebih khasiatnya… Alhamdulillah…

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix™?

  1. Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…
  2. Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan… 😦 Selepas consume Vivix™ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™.
  3. Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe… bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha… bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix™ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.
  4. Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu… ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha… Apabila consume Vivix™ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah…
  5. Mengurangkan Stress ~ Hahha… ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah… hehhe… Dengan consume Vivix™, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya...
  6. Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix™ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix™, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya… hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‘bekfes’, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau… Tak Caya??? leh tanya my hubby kay… 🙂
  7. Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix™ nih, sehari jer dah okeh…

Alhamdulillah sesangat… semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan… KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah… Sungguh2 berbaloi..

Berapa Harga Sebotol Vivix™?

Sebotol Vivix™ rm475.00 (Semenanjung) & rm499.00 (Sabah & Sarawak) kene sangat dengan khasiatnya yang pelbagai… OPS!!! nak lagi murah berganda dengan FREE POSTAGE??? leh roger2 ngan KakNgah… 🙂

 
 
 
Name Card
 
 

Promo Jan 14′ ~ BUY 6 FREE 1 Alfalfa Complex

Bismillah.. walhamdulillah…

PROMO Jan 14′

BUY 6 FREE 1 Alfalfa Complex kini KEMBALI!!!

Dan anda juga boleh membuat pilihan dengan SET COMBO ALFALFA COMPLEX mengikut masalah kesihatan anda dengan harga yang lebih jimat berganda…

Order???

 
 
Name Card
 
 

GLA ~ Bantu Masalah Kulit Kering

“Beautiful skin requires a very special essential fatty acid called Gamma Linolenic Acid, also known as GLA. GLA builds better, more beautiful skin from the inside out.”

************************************************************

Hahha… teringat masa mula-mula join Shaklee Member, dua tiga hari membelek maklumat dari kit bag, bila tengok senarai produk terpandang satu produk GLA Complex, cam pelik jerk nama “GLA” tu… jakun nohhh…

Petang tadi pergi HQ Shaklee beli stock vitamin, kebetulan biras [Kapten Hafiz Firdaus Bin Abdullah] pun nak beli vitamin [GLA dan Peppermint], disebabkan Peppermint Out Of Stock jadi kapten [selesa KakNgah gelarkan Kapten, kena dengan tugasnya sebagai pilot]  borong terus 6 botol GLA. Kata Kak Lang [gelaran untuk adik kepada suami KakNgah ~ isteri Kapten], “suami Kak Lang ada masalah kulit kering, bila dah cuba GLA, kulit jadi ok, Alhamdulillah…”. Senang hati KakNgah dengar, Alhamdulillah… biasalah tugas sebagai seorang pilot akan membawa beliau keluar dan masuk dari negara, dengan perubahan cuaca menyebabkan kulit mudah bermasalah, kita pun tak lari dengan masalah kulit, banyak faktor sebenarnya yang mempengaruhi terjadinya masalah kulit sensetif, kering dan lain-lain masalah kulit… Apapun, jom kita kenal sket dengan GLA…

Apakah GLA?

GLA [Gamma linolenic acid] merupakan fatty acid yang sangat penting untuk kita sebab badan kita tidak dapat menghasilkannya dan kita perlu mendapatkan GLA ini dari apa yang kita makan. Pemakanan kita pun dah banyak yang diproses dan pastinya tidak semulajadi atau segar, jadi walaupun kita makan makanan yang ‘konon’nya tinggi asid lemak GLA ini, kita tidak mendapat khasiat atau keperluan yang secukupnya, sebab itulah perlunya supplemen, antara lain…

Apakah Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri serta memberikan kelembapan kepada kulit kering
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

TESTIMONIAL

GLA~Testi

Ermmm… btul lah GLA dapat membantu masalah kulit bermasalah.. Alhamdulillah, Bagi anda yang ingin mencubanya, bolehlah borong ngan KakNgah, harga lagi jimat akan anda perolehi dari KakNgah… 🙂 meh wat order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Supplement Untuk Gout

Sedang meng’goggle’ mencari idea untuk dikongsikan, tiba-tiba ada sahabat PM bertanya.. “Salam sis… ada tak supplement yang membantu dalam masalah sakit gout?”… Terus jerk KakNgah meng’goggle’ mencari info yang berkaitan, Alhamdulillah dengan bantuan En. goggle ni KakNgah dapat berkongsi lebih banyak lagi info kesihatan kepada anda semua… moga sama-sama kita beroleh manfaat, InsyaAllah…

Dari soalan sahabat tadi kat sini KakNgah kongsikan 4 supplement yang diperlukan oleh pesakit Gout dan antaranya adalah :

set gout

  1. Alfalfa Complex ~ Berfungsi sebagai detox bagi membuang toksin dari dalam badan serta melegakan rasa kebas dan sakit sendi.
  2. Performance Drink ~ Mengekalkan imbangan cecair tubuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahhidratan serta memberikan tenaga segera bagi tubuh. Air yang mengcukupi di dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik.
  3. Omega Guard ~ Membantu dalam mengurangkan keradangan sendi, mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah.
  4. Advance Joint Health Tablet [AJHT] ~ Membantu dalam menjaga ketidakselesaan sendi dengan lebih optimun.

Di atas adalah set budget dan jika anda mempunyai budget yang lebih, KakNgah syorkan supaya anda ambil bersama Vivix™ untuk kesihatan keseluruhan… Sempena Vivix™ promo di bulan November 2013 ni kan, BUY 6 FREE 1… 🙂

Sekilas fakta untuk dikongsikan…

Apa itu Gout?
Gout adalah disebabkan oleh pengumpulan asid urik (uric acid) di dalam darah yang terhasil daripada proses pemecahan makanan. Buah pinggang akan menapis darah dan menyingkirkan asid urik melalui air kencing. Bagi pesakit gout , asid urik tidak dapat disingkirkan sepenuhnya dan lama-kelamaan paras asid urik dalam darah akan meningkat . Asid urik ini kemudian akan mendap di bahagian sendi terutama di bahagian sendi besar. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di bahagian sendi yang lain seperti di bahagian belakang, kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

Asid urik boleh menyebabkan keradangan pada sendi dan ketika inilah serangan gout berlaku. Pesakit akan berasa sakit sehingga tidak boleh menggerakkan sendi terlibat.

Selesai sudah dikongsikan set untuk pesakit gout, next time KakNgah kongsikan lebih terperinci tentang gout, InsyaAllah… Bagi yang ingin mendapatkan set gout dengan harga yang lebih extra jimat, roger2lah KakNgah yer…

 


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advance Joint Health Tablet ~ Siapa Perlukannya??

AJHT3 Hahha… ada yang masih tertanya-tanya, Advance Joint Health Tablet [AJHT] untuk siapa? cam kelakar je kan… AJHT ni untuk anda-anda yang sering sakit-sakit sendi, nak senang lagi…

Siapa Perlukan AJHT?

Semua orang perlukannya kerana semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan keroakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas. Secara ringkasnya AJHT diperlukan oleh :

  • individu yang mengalami masalah sendi terutama golongan emas,
  • individu yang memerlukan 100% natural supplement bagi kesihatan sendi mereka, sering menyerang dikalangan obes dan yang terlalu kurus.
  • individu yang sering melakukan kerja berat,
  • individu yang aktif dalam bersukan.

Dah jelas siapa perlukan AJHT nih? jom KakNgah tempek plak testimonials yang dikongsikan oleh mereka-meraka yang berpuas hati untuk tatapan anda… cer tengok.. cer tengok…

TESTIMONIALS

AJHT TESTI

AJHT TESTI2

AJHT TESTI3

Cukuplah dengan 3 testimonial yea, nak result yang lebih baik dan optimun anda boleh add on Vivix™ dan OsteMatrix. Kebetulan bulan ni promo  Vivix™ so bolehlah sangat-sangat anda dapatkannya untuk anda juga keluarga tersayang. 🙂

Nak beli??? Jangan lupa roger KakNgah, leh dapat extra murah, berbaloi2 kay…

 
 
 

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Vivix™ Membantu Melambatkan Penuaan dengan 4 Mekanisma pada Tahap Selular

vivix image Dup.. dap.. dup.. dap… menunggu promo Nov. 2013 ini, tup2 yang diumumkan adalah Vivix™, huh! lega  n syiok sungguh… Apa yang syiok sangat? hahha.. Disebabkan penangan hebat MAY 2013 [juga promo Vivix™], sekali lagi Shaklee Malaysia menawarkan promo Vivix™ di bulan Nov. nih, memang terbaik kan…

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Semua nak cantekkk kan, tu yang berebut beli Vivix™… bulan ni promo lagi, jom rebut lagi peluang yang ada… hehhe… sapa nak bagi kan..kan..kan… Dah melalut sket2, jom kita layan camna Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda dengan 4 cara :

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products] boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

Dah jelas bagaimana Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda? Dapatkanlah sempena bulan promo ni… dengan pembelian 2 botol Vivix™ anda juga layak menerima keahlian secara percuma! Apa tunggu lagi… grab jerk!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

 

AJHT ~ Bagaimana Ia Berkesan Untuk Kesihatan Sendi Anda?

ajht2

Advance Joint Health Tablet (AJHT) mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zinc, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advance Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100% so jika anda seorang vegitarian, AJHT boleh diamalkan sebagai makanan tambahan anda. Shaklee AJHT memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara :

1) Menyokong keselesaan sendi

  • Ekstrak Boswellia : Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan ~ Ekstrak Boswellia adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetill-11-keto-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

2) Bertindak sebagai kusyen

  • Ekstrak Jagung : Membantu mengekalkan tulang rawan ~ Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melicirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun, semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakkan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

3)  Memelihara tisu penyambung yang sihat

  • Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C : Nutrien penting dalam kesihatan sendi ~ Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Hahha… dah tahukan bagaimana AJHT berkesan dalam menangani masalah ketidakselesaan sendi anda? Dapatkan AJHT dengan harga mampu milik dengan menjadi pelanggan setia KakNgah…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.