Promo Collogen ~ 10 Dec. until 31 Dec. 2014

image

Awat noh, tetiba ja promo Collagen… hahhh, mai nak habaq mai, Shaklee nak memperbaharui lesen maka, pengeluaran Shaklee Collagen akan diberhentikan pengeluarannya buat seketika waktu, mungkin ambil masa sehingga 9 ke 12 bulan… uish… lama tu.

Tahukah Anda?

Kolagen membentuk 90% protin matriks tulang-tulang dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang dan sesendi anda…

Kenapa Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai bahan utama pembuatan kolagen? Ada beberapa sebab penting dan antaranya adalah:

• Kolagen hanya wujud pada haiwan dan manusia. Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen. Kolagen drp ikan merah dikatakan 7x lebih berkesan berbanding kolagen daripada haiwan lain. Ia mengandungi 4000mg kolagen yang diesktrak daripada sisik ikan merah yang tulen dengan teliti. Pengambilan selama 8 minggu mampu membaiki struktur kulit dan anjalkan kulit (Ujian klinikal dah pun buktikan).

• Kadar serapan yang tinggi kerana molekul sisik ikan merah sgt ringan (1000 dalton) jadi kolagen dengan mudah akan diserap masuk ke dalam lapisan dermis kulit. Pure marine collagen yang famous (kononnya) pun mempunyai berat molekul yang tinggi iaitu lebih kurang 2000 dalton.

• Kurang pencemaran berbanding sumber kolagen lain kerana ikan merah hidup di dasar laut dengan kedalaman 5000m. Dengan kedalaman sedemikian, sudah semestinya tiada bendasing tercemar yang mengganggu ekosistem ikan merah tersebut. Segala khasiat sisik ikan merah diesktrak 100% menjadi kolagen premium untuk wanita yang sentiasa ingin kelihatan cantik.

• Sisik ikan merah mempunyai bahan yg disebut sebagai elastin. Ia membantu menganjalkan kulit dan menegangkan kulit.

Jika anda tidak mahu ketinggalan manfaat Shaklee Collagen Powder, moh kita ber’collagen’… BELI 3 PERCUMA 1 sah sehingga 31 Dec. 2014.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Kini Vivix™ Shaklee Telahpun Dipatenkan!

Alhamdulillah… seronok dengan promo bulan nih… berlumba-lumba pakat dok order Vivix™ Shaklee, ada yang beli untuk diri sendiri, ada yang beli untuk mak ayah dan juga mentua, berbaloi-baloi manfaatnya…

Lapan tahun yang lalu, Roger telah membeli beberapa bidang tanaman Anggur Muscadine untuk diproses kepada Vivix™ Shaklee! Beliau ingin membuktikan bahawa Vivix™ Shaklee berkesan dalam memperbaiki tahap kesihatan seseorang dengan lebih baik. Berita baiknya Vivix™ Shaklee ternyata berkesan dan hasilnya kini Vivix™ Shaklee di patenkan oleh Pejabat Paten Amerika Syarikat pada awal August 2013 ini!

Apa yang istimewanya Aggur Muscadine?

Anggur Muscadine / anggur muskat ini dikatakan adalah sejenis anggur liar yang istimewa, yang mana ianya mempunyai 20 kromosom dan saiznya adalah sebesar sebiji bola golf. Oleh kerana ia mempunyai lebihan pasangan kromosom ni, bermakna ia menyediakan lebih banyak manfaat pada kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksida terbaik. Anggur ini hidup di kawasan ekstrem dan tumbuh liar, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandungi asid ellagik, yakni sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria.

Selain Anggur Muscadine, Vivix™ Shaklee juga diperkaya dengan Purple carrot, Elderberry [Sambucus Nigra] dan Polygonum Cuspidatum. Jom kita tengok khasiat dan manfaat setiap bahan kandungannya…

Lobak Ungu [Purple carrot]

Lobak ungu memang bukan kebiasaan bagi kita rakyat Malaysia. Lobak ungu ini adalah sumber terbaik VITAMIN A dan mengandungi PHYTOKIMIA termasuk CAROTENOID, PHENOLIC, POLYACETYLENES, ISOCOUMARINS dan SESQUITERPENES.

Lobak ungu juga mengandungi ANTHOCYANINS iaitu antioksida yang mustajab. dan ia jugalah yang menyebabkan warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Jadi jika kita lihat warna buah berry, ia menunjukkan bahawa ia mengandungi banyak anthicyanins terutama buah beri biru yang mana ia mengandungi aktiviti antioksidan yang tertinggi.

Anthocyanins adalah antioksida utama dalam lobak ungu-kuning dan ungu oren, tetapi kandungan antioksidan yang paling tinggi wujud dalam lobak ungu-kuning. Dan asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik inilah yang dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti radang, anti mikribial dan anti carcinogen. Ia juga mempamerkan kesan pada salur darah, platlet, dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry [Sambucus Nigra]

Elderberries mengandungi bahan semulajadi yang dipanggil flavonoid yang mempunyai sifat antioksidan dan boleh membantu mencegah kerosakan sel-sel badan. Ianya juga membantu dalam mengurangkan bengkak, melawan keradangan, dan meningkatkan sistem imun.

Kajian telah mendapati bahawa elderberry dapat meredakan gejala selesema seperti demam, sakit kepala, sakit tekak, keletihan, batuk, dan sakit badan. Beberapa kajian telah mencadangkan bahawa elderberry boleh membantu dengan jangkitan sinus bakteria atau bronkitis.

Kesimpulannya elderberry membantu dalam menangani masalah jantung, strok, stress, memperbaiki masalah penghadaman dan penglihatan.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum atau lebih dikenali sebagai knotweed Jepun, adalah tumbuhan berbunga invasif. Polygonum cuspidatum digunakan untuk menghasilkan makanan tambahan resveratrol kerana ianya mudah didapati dan cepat membesar. Antara manfaat utama polygonum cuspidatum adalah :

  • Kawalan kolesterol ~ Masyarakat saintifik percaya bahawa ekstrak polygonum cuspidatum boleh mengurangkan paras kolesterol yang tinggi pada manusia , sekali gus mengurangkan risiko serangan jantung dan trombosis. Makanan yang kaya dengan resveratrol boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular , merendahkan jumlah kolesterol , dan menurunkan kolesterol LDL. “
  • Kesan antioksidan ~ Resveratrol adalah antioksidan. Antioksidan mencegah kerosakan kepada sel-sel oleh radikal bebas. Resveratrol dipercayai dapat membantu mencegah penyakit kardiovaskular dan kanser selain membantu dalam mengurangkan berat badan dan meningkatkan stamina seseorang atlet.

Jika anda ingin dapatkan Vivix™ Shaklee dengan harga yang extra murah, November inilah masanya… Anda juga layak mendapat keahlian PERCUMA+Cash Money… sapa nak bagi kan..kan..kan.. moh buat order sekarang!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 

Iodin Penting untuk Wanita Hamil! Adakah Anda Mendapat Secukupnya?

“Tahukah anda, iodin adalah satu kepentingan untuk anda semasa hamil, menyusu dan merancang untuk hamil?”

Fungsi iodin yang diketahui ialah sebagai bahagian perlu kepada hormon thyroid. Hormon  thyroid mengatur banyak aktiviti berlainan termasuk tumbesaran, pembiakan , fungsi neuromuskular, pertumbuhan kulit dan rambut, metabolisma selular, dan menolong melepaskan tenaga ke dalam sel. Badan kita biasanya mengandungi 20 – 30mgs iodin. Lebih kurang 60% daripadanya terdapat dalam kilang thyroid, selebihnya didapati pada keseluruhan tisu badan , terutamanya dalam ovari, otot dan darah.

hamilSatu artikel baru-baru ini yang disiarkan dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika (JAMA) telah menimbulkan kesedaran mengenai kekurangan iodin di kalangan wanita hamil . Ibu-ibu di Amerika Syarikat mungkin tidak sedar bahawa mereka mempunyai risiko kekurangan iodin, dan bahawa tahap rendah nutrien ini memberikan kesan yang negatif pada kesihatan kedua-dua ibu dan anak dalam kandungan mereka. 

Tidak seperti kebanyakan nutrien penting lain, badan anda tidak mempunyai keupayaan untuk mengeluarkan bekalan iodin dengan sendiri. Ia perlu diambil sama ada daripada sumber makanan atau melalui suplemen . 

Sumber Makanan ~ udang kara, tiram, sardin dan rumpai laut adalah sumber iodin yang baik. Jumlah iodin yang terkandung dalam susu dan telur adalah ditentukan oleh jumlah iodin yang terdapat dalam makanan ternakan tersebut. Kandungan iodin yang terdapat pada sayur-sayuran adalah berbeza mengikut jumlah kandungan iodin yang terdapat pada tanah.

Sumber Supplement ~ Vita-Lea [Multivitamin] dari Shaklee menawarkan keperluan iodin yang diperlukan oleh ibu-ibu hamil bagi menampung keperluan nutrein yang diperlukan.

vita-leaVita-Lea Shaklee merupakan multi-vitamin yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai Vitalize-Mineral dan disingkatkan sebutan kepada Vita-Min dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Tabletnya yang disaluti serbuk nutrisi – spirulina dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan berteknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab. Ia merupakan multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protien untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian Klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Jadi apa yang anda dapat daripada artikel ini ?

Jika anda hamil atau merancang untuk hamil tidak lama lagi, pastikan pilihan anda semasa membeli multivitimin lengkap dengan iodin agar anda dan bayi anda mendapat keperluan nutrein yang mencukupi. Vita-Lea Shaklee sememangnya PILIHAN KAKNGAH!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 

November ~ Sihat, Cergas & Awet Muda

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Meletup bulan ni dengan Promo Vivix™ Shaklee ~ BUY 6 FREE 1, hahha… saper nak bagi cek non oiii! satu botol pun dah RM475.00 kay… [nak lagi murah roger2 KakNgah yer…]

Kalau anda nak tahu, Vivix™ Shaklee ni salah satu suplemen untuk kekal cantik dan tampak muda lebih 25 tahun, cer tengok SINI!, class gtu mak… KakNgah pun tergugat noh… Bukan nampak muda jer, sihat dan cergas lagi tau. Hahha… tengok2lah testimonials yang ditempek, memang puas hati tau.

TESTIMONIALS

Kecantikkan

Masalah Diabetes

Masalah Resdung

Nak Berhenti Merokok???

Hahha… nk berhenti merokok pun leh try consume Vivix™ Shaklee. Bagi yang nak order tu, leh order cepat-cepat sempena bulan promo, tak lama dah nak abeh promo ni… 10 hari je lagi! Next month produk lain plak nahhhh….

Dan yang paling bestttttt sangat anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA! Apa tunggu lagik!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.