ESP punya pasal!

image

ESP punya pasal I happy berat badan naik 2kg dalam masa sebulan. Hahha, macam tak puas hati plak kan, boleh plak happy berat badan naik. Selalunya orang akan hysteria kalau berat badan naik walaupun 500g, kan..kan…kan..? >__< Mr. hubby pun perasan dan tegur, sekarang tulang kat siku pun dah tak perasan, selalunya nampak terbonjol jek, hahha…

Inilah KakNgah, kurus sangat selepas bersalinkan anak yang sulung, dari jauh kalau orang pandang dah macam tengkorak yang berjalan, boleh jatuh klu kene tiup dek angin, hahha… Masa bujang dulu berat KakNgah 51 kg tapi bila dah bersalin dan anak sulung mula dapat kaki, berat KakNgah dah jadi 48 kg. Oktober lepas berat KakNgah dah naik 2 kg pastu gatal stop ESP, dah maintain kat takuk tu.

Ramai yang tahu, March 2015 aritu promo ESP kan so berpeluanglah KakNgah grab 2 botol ESP untuk diri sendiri, happy tak terungkap sebab dah lama sangat KakNgah stop ESP. Ni naik lagi 2 kg dan bermakna berat KakNgah sekarang 52 kg! Tapikan, ada lagi… hihhi, KakNgah nak naikkan lagi 3 kg untuk capai berat 55 kg.

Dan Alhamdulillah, yang syiok juga tu jerawat di sekitar dagu juga dah malu-malu nak muncul, klu tak….. dah macam kene tempek jerk ngan batu-bata kat muka nih, hukhuk… Parut-parut jerawat pun dah banyak yang pudar dan hilang.

image

Ini juga salah satu testimonial dari KakNgah yang di edit sahabat Shaklee KakNgah. Sunghoh awesome dengan kebaikkan ESP. Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP atau produk Shaklee yang lain, jom rogers ngan KakNgah…


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advertisements

AWAS, Stress Punca Jerawat!

Jerawat!!! huh, bila sebut jer jerawat, mulalah tak senang duduk. Ermmm… nak share pasal jerawat plak pas seminggu tak dapat nak meng”up-date” blog gara-gara WIFI ku buat hal…

Seingat-ingat KakNgah, masa belajar dulu muka KakNgah penuh dengan jerawat, bernanah-nanah tapi taklah seteruknya cam sesetengah orang yang penuh muka bernanah-nanah sampai kalau KakNgah terpandang jerk muka orang tu, memang terasa seram sejuknya, takut dan ngeri jerk rasa… Last, sahabat KakNgah suggest kan supaya stop makan ayam, minuman ber”gas” dan seafood, seriously… 2 tahun KakNgah tak hadap semua tu dan hasilnya memang terbaik… hahha.. tapi, ramai yang tak boleh nak berpantang nampak makanan sedap-sedap kan so takderlah nak pantang bagai, pantang nampak adalah… 🙂

Bila diingat-ingatkan, jerawat ni terjadi akibat terlalu stress, biasalah stress dengan homework dan suasana pembelajaran serta keadaan sekelililng. Sekarang ni stress plak dengan melayan 3 hero yang bagaikan askar menembak-nembak kat dalam umah nih… makin menjadi-jadi plak rasanya jerawat nih pastu nak pantang makan pun tak dapat, biasalah masak ikut selera anak dan suami, nak taknak sekali KakNgah pun hadap…

TAHUKAH ANDA!!! Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C.

Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit. Maka, bertambah-tambahlah jerawat kat muka ni akibat kekurangan Vitamin C yang membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Ermmm… kat sini KakNgah suggestkan untuk anda semua supaya mengamalkan atau jadikan Vitamin C sebagai supplement wajib anda agar kulit wajah anda kekal sihat dan bebas jerawat & jeragat. Jangan lupa add on B Complex untuk mengurangkan tahap stress anda.. 🙂 Bagi yang kurang gemar dengan pills, bolehlah memilih Shaklee Collagen Powder dan sudah semestinya ianya pilihan yang terbaik! Vitamin C & B Complex ni kira set bajet murahlah untuk anda, tak sampai rm150.00 pun… Vitamin C tahan selama 6 bulan consume dan B Complex pula tahan selama 4 bulan consume. OPS!! kalau anda nak tahu, pengambilan B Complex pun boleh menurunkan berat badan anda. Bagaimana? nantikan di post yang akak KakNgah kongsikan, InsyaAllah…. bagi yang nak order, silah roger2 ngan KakNgah… 🙂

 
 
Name Card
 
 
 

Lagi Manfaat SR Vita-C Plus…

Baru balik dari merayau-rayau dengan hubby dan anak2, sekali sekala amik angin malam.. hahha. Malam ni takder banyak sangat pun yang nak KakNgah kongsikan, cuma sedikit lagi manfaat tambahan SR Vita-C Plus sebab sebelum ni dah pun dikongsikan kat SINI kan… Jom tengok apa lagi manfaat utamanya…

✂ Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✂Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✂Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

✂ Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✂ Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✂Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Ermmm… apa pulak yang menjadikan produk Shaklee berbeza dengan Vitamin C di luar sana? moh nengok sket…

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Photo: ✿ INFO KESIHATAN ✿Tahukah anda pengambilan 1 biji Vit C Plus 500mg Shaklee adalah bersamaan dengan anda mengambil 7 biji Oren Segar.Order018-664 5415 KakNgah

✎ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Hahha… selesai sudah perkongsian untuk malam nih, kita jumpa lagi di lain post kay… bagi yang nak order leh roger2 KakNgah yer… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Sihat dan Cantik dengan ESP

Adakah anda mengalami masalah-masalah seperti berikut?

  1. Kulit kusam?
  2. Wajah berjerawat dan berjeragat?
  3. Sering keletihan?
  4. Lapar walaupun dah 3 pinggan nasi dihabiskan? 🙂
  5. Kurang berat badan @ berlebihan berat badan?
  6. Keguguran rambut?

Tahukah anda? ia adalah faktor bahawa anda kekurangan protein..

Secara umumnya risiko kekurangan protein akan menyebabkan anda mengalami masalah-masalah seperti berikut;

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Anda dah mula risau???

Apa kata anda mencuba ESP [Energizing Soy Protein], bukan hanya baik untuk kesihatan malah baik untuk kecantikan anda juga dengan merangsang pembentukan kulit, mengurangkan kedutan, menganjalkan kulit dan banyak lagi..

Jom order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 

Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg Dah Kembali!!!

Vita-C Plus

Alhamdulillah… KakNgah dapat info, insyaAllah SR Vita-C 500mg akan mula berada di pasaran kembali pada isnin 21hb Okt. 2013 (bsoklah kan…), setahun menunggu kedatanganmu wahai Vita-C… Ramai jugalah cust KakNgah yang merajuk dek ketiadaan SR Vita-C nih.. hahha!!! klu dah gtu apa tunggu lagik??? jom borong abeh-abeh, kasi licin HQ dan Branch Shaklee… 🙂

Apalah yang best sangat SR Vita-C 500mg ni sampai setahun menghilang??? Meh nak bagitau sket…

  • Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu prosesmetabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baikkerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
  • Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.
  • Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan,
  • Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.
Credit info : Kak Cery

Kenapa SR Vita-C menjadi kegemaran KakNgah? Banyakkkkk sangat tau dan antaranya adalah…

  • Sejujurnya muka KakNgah ni memang kusam dan dengan Vita-C kulit KakNgah nampak lebih cerah,
  • Menghilangkan masalah jeragat, jerawat dan kulit berminyak,
  • Alhamdulillah… masalah gusi berdarah juga dapat dikawal dengan Vita-C, serius… amat membantu,
  • Membantu KakNgah dalam menangani masalah HB rendah (Thalassemia) dengan menyerap zat besi ke dalam badan,
  • Membantu masalah resdung yang agak teruk,
  • Membantu masalah allergik,
  • Membantu menguatkan antibodi badan, Alhamdulillah…
  • Dan sudah semestinya ianya murah dan yang paling utama tahan selama 6 bulan… jimat berganda-ganda…

Tunggu apa lagi??? Order sekaranglah… hehhe…

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.