Bookmark Blog, Cara Mudah Blog Walking.

Hahha… harini, KakNgah santai-santai jerk, santai nak gtau blog yang KakNgah selalu ikuti walaupun jarang tinggalkan komen… hehhe, xcely, banyak lagi tp bila line asyik buat hal, mulalah sifat “M” tu datang… 😀

image

Ni antara senarai blog yang KakNgah selalu ikut, ops! klu korang perasanlah, ada blog jahitan… KakNgah suka menjahit tapi selalunya jahit baju tido anak-anak lah. Lebih sket jahit baju sendiri dan mr. hubby juga adik-adik. Tak ambil tempahan? huhhu… KakNgah ni busy women, busy la sangat, hahha… abeh pun bersilat ngan anak-anak kat umah..

Dapur Tanpa Sempadan… blog masakan “Mat Gebu” rasanya, almaklumlah, KakNgah ni tak pandai masak, anak-anak pula dah lebih sangat suka makan so tiap-tiap hari memang keje KakNgah menggodek resepilah… 😉 Kepada abg Mat Gebu, terima kasih dengan resepi yang dikongsi, best belako…

Senang sebenarnya bila bookmark nih, tak payah nak goggle jer, click jer blog mana terus ke tempatnya hah… 🙂 senang nak blog walking. Ok, kalau korang yang memang suka berblog walking tuh, bleh try cara nih… yang dah tahu, ok! 🙂

Bagi yang nak order supplement moh roger ngan KakNgah moh… promo bulan ni hebat belaka!

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Hobi Baru, Gila Masak!

Wahhhh…. masak! macam tak percaya jerk, serious… memang rasa tak percaya pada diri yang tetiba gila masak nih, 😀  ermm… cuti-cuti sekolah ni memang sering hujan, jadi bila dah hujan, perut ni kejap-kejap mintak di isi, yer tak? Anak-anak… lagilah, jadi memang keje KakNgah cuti sekolah ni, meng Google mencari resepi.. Sejujurnya KakNgah memang tak pandai masak, huhhu… nasiblah jadi ke tidak bila mencuba sesuatu yang baru, hihhi.

image

Hahha… ni siang tadi punya cerita, kek coklat kukus… request dari hubby dan anak-anak… xcely, KakNgah makan sesudu jerk sebab KakNgah tak suka coklat! 😀 ermmm, masa kecik-kecik dulu suka juga la makan coklat nih tapi bila dah ke alam menengah dah rasa tak gemar…

image

Apam nasi sejuk, nyumm…nyummm… sedap jugalah, ni percubaan pertama, kukus dalam bekas acuan lompang jerk, hihhi… licin jugalah dikerjakan dek anak-anak. kali ke-2 dan kali ke-3 buat lupa dah tak sempat nak snap, letak jer terus licin dikerjakan anak-anak, hihhi.. Ada juga bagi pada jiran-jiran dan diaorang cakap sedap! Anak-anak KakNgah pun bukan main lagi memuji, kihkihkih….

image

Kek gula hangus, panas lagi tapi tak menjadi.. hahha, rasa dah sedap tapi lubangnya takder 😀 . 1st try kan, hihhi… next time nak try buat lagi tengok. Apapun 1/4 dah selamat dikerjakan si kecil Muhammad Arsyad, suka tak terkata…

Ok, sesaje nak share hobi baru nih… next time kita berShaklee plak kay… apapun, kalau nak order sebarang supplement bleh ler roger²… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.