Result Peperiksaan Akhir Tahun Along!

Ermmm… malam ni just nak share result anak sulung KakNgah… rasa sedikit sedih dengan resultnya… al-maklumlah, banyak main game masa nak exam aritu so bila jawab exam, sah-sah kepala ligat pikirkan game kan… huhhu…

image

Beza tak banyak tapi agak kecewa jugalah… peperiksaan akhir tahun ni A & B pun atas urat jer namun Alhamdulillah jugalah semua subject lulus… peratus pun drop.. ikut result UPSR pun 1A, 2B, 1C. Memang kene buat jadual la lepas nih, perlu bahagi-bahagikan masa untuk bermain, belajar dan hafazan… Kakngah dan suami memang tekankan hafazan untuk along nih… cuma biasalah, budak seusia dia kan… mainnnnnn je yang dipikirkan…. huhhu…

Buku-buku untuk next year dah dapat so sedikit-sedikit tu dah boleh buat ulang kaji, cuti ni memang kene buat ulang kaji juga, memang la bercuti sek. tapi kalau leka dengan bermain pun tak elok juga… budak-budak sekarang memang perlu lebih dipantau setiap kerja dan aktivitinya… Banyak sangat kes yang tak terjangka sekarang nih, moga dijauhkan dari segala kes dan masalah yang memudaratkan diri dan keluarga… Allah… takut!

Moga Allah memberikan kekuatan untuk KakNgah dan suami dalam mendidik anak-anak… sesungguhnya KakNgah amat menyayangi anak-anak walaupun kadang kala marah KakNgah terlalu melampau terhadap kenakalan mereka…

============================================

Untuk pembelian sebarang suplemen, sila lihat senarai harga pasaran di SINI. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan order anda dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Exam & Clash of Clans

image

Minggu ni minggu KakNgah paling sibuk… nak fokus pada exam anak bujang yang sulung. Pagi dengan exam Sek. KAFA, petang pula exam Sek. Keb. Malam tengokkan hafazan dan study subject untuk Sek. KAFA, balik dari Sek. KAFA ada 2 jam jer free, 2 jam tulah nak check study untuk Sek. Keb. , makan dan siap ke Sek. terlalu pantas! Adoh… rasa cam nak exam besor jerk, hahha… Apapun memang KakNgah tekankan sebab exam akhir tahun ni penentu class dia untuk next year.

image

hahha…. mesti ada yang terpikir, apa kene mengena exam dan Clash of Clan? ermmm… dia sendiri pandai main game nih dan memang tiap-tiap hari itulah kerjanya, GAME! sampai naik risau KakNgah dibuatnya. Sanggup dia bangun jam 5.30pagi semata-mata nak main game sebelum pergi Sek. aiyoo… So, terpaksa babahnya buat perjanjian dengan dia..

Babah : Along, kalau exam along tak dapat A semua… babah akan delete game tuh..

Along : Ok lah tapi kalau along dapat A semua camna? Along nak game Plant vs Zombie gak.. nak jam NINJA..

Babah : Ok, babah bleh bagi semua tapi nak semua subject A 90%++…

Along : ermmm… ok [dengan confident nya…]

Memang hantu game kan… KakNgah ni punyalah risaukan study dia, dia plak confident boleh… harap-harap dia boleh buat dan buat anak-anak anda yang tengah exam minggu nih.., good luck and all the best! 🙂

Sebelum terlupa, KakNgah juga berikan MealShake sebagai sarapan ringkas paginya… baik untuk fokus semasa exam nanti… dan untuk pastikan dia kekal sihat sepanjang minggu ini, Chewable Vita-C juga amat diperlukan.. Omega Guard juga tidak ketinggalan untuk minda yang sihat. Atau anda juga boleh berikan lecithin untuk anak-anak anda… Next time KakNgah kongsikan set untuk study anak-anak, harap ianya akan membantu masalah anak anda di Sek.

Promo MealShake berakhir 31 Okt. 2014 ini…
image

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.