Alhamdulillah… Berat Badan Sudah Bertambah

image

Dah berapa hari nak share tapi terbengkalai dek kekalutan.. hihhi.. Alhamdulillah, memang KakNgah sendiri tak menyangka berat KakNgah dah naik 2 kg dari sebelum ni berat KakNgah 48kg (SINI). Happy tak terkata! So disebabkan kat luar sana sendiri dah ramai yang bertanya, bagaimana nak naikkan berat badan so kat sini KakNgah share sket untuk anda semua.. 🙂 Salah satunya adalah konsisten dengan pengambilan suplemen.

Apakah Suplemen Yang KakNgah Amalkan?

image

ESP (Energizing Soy Protein)

• ESP satu-satunya produk yang berada di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan tubuh.
• Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
• Tinggi dengan protein yang diperlukan tubuh dan memberikan sumber tenaga segera yang lama.
• non-GMO.
• Membekalkan protein lengkap untuk mereka yang kurang berat badan bagi membina otot yang sihat dengan cara pengambilan dan keperluan tubuh.

image

MealShake

• Kaya dengan nutrein lengkap untuk keperluan tubuh.
• Tinggi dengan vitamin dan mineral serta zat perlu.
• Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh.
• Membantu tumbesaran, mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan tubuh untuk membina tulang, dan sel-sel untuk membesar.

image

Vitalea (multivitamin)

• Merupakan multivitamin pertama di dunia yang dicipta.
• Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
• Di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
• Sesuai untuk mereka yang mahukan diet seimbang – kurus atau gemuk!

image

B Complex

• Membantu mengurangkan stress – yang boleh menyebabkan obesiti ATAU kurang berat badan.
• Menukarkan makanan dan gula kepada tenaga.
• Lengkap dengan 8 kompenan B yang diperlukan tubuh seperti saranan RDA.

Ermmmm… 4 jenis suplemen ni lah KakNgah makan dengan teratur untuk naikkan berat badan. Set suplement ni baru RM406.00 dimana Vitalea dan B complex untuk pengambilan 4 bulan manakala ESP dan Mealshake untuk sebulan consume.

Apapun KakNgah perlu naikkan lagi 5 kg untuk dapatkan berat badan yg sessuai dengan ketinggian KakNgah… 🙂

image

Berminat? hubungi KakNgah ye untuk harga yang lebih jimat, nanti KakNgah kongsikan tip dan konsultasi untuk anda. 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

MIGHTY 3 GEMS | Supplement Terbaik untuk Ramadhan

Pejam celik, pejam celik… Ramadhan pun tak lama lagi nak menjelma, yang sangat ditunggu-tunggu oleh semua kaum islam samada di Malaysia atau luar Malaysia. Anak sulung Kakngah pun dah tak sabar nak menyambut Ramadhan, dia plak yang terlebih excited.. 🙂

Mighty 3gems“Mighty 3 Gems | Supplement Terbaik untuk Ramadhan” ~ tajuk kali ini untuk dikongsikan. Alhamdulillah, tahun ini InsyaAllah kali ke-2 anak sulung KakNgah akan berpuasa. Seperti tahun lepas, tahun ini juga KakNgah memang takkan lepaskan peluang untuk sediakan supplement lengkap dan sesuai untuk kami sekeluarga nikmatinya. Untuk hari pertama berpuasa, anak-anak kecil yang baru dan ingin belajar berpuasa akan mudah terasa haus dan lapar. Alhamdulillah dengan Set Mighty 3 Gems, sedikit sebanyak akan membantu dalam seharian menahan kelaparan, InsyaAllah…

Jom kita tinjau kebaikkan 3 supplement khas untuk berpuasa nih…

Energizing Soy Protein ~ RM150.00

Protein Hebat untuk Tenaga Berkekalan : Protein merupakan blok binaan untuk kesihatan yang kritikal dalam pembinaan dan pengekalan otot, pemulihan tisu, keimunan dan hampir keseluruhan fungsi tubuh. Selain itu protein juga dapat membantu menangkis kelaparan dan melonjakkan tenaga. Dr. Shaklee mencipta protein pengasingan pertama pada tahun 1961 dan produk kami mengandungi soya berkualiti tinggi dan protein tenusu yang membantu untuk mengekalkan tenaga, kecergasan dan stamina.

MealShake~ RM113.75

: Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting sebagai asa nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.

Performance Drink ~ RM82.50

Minuman Hidrasi Tulen : Merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

TESTIMONIALS

m3gems

m3gems2

testi3gems_puasa-menyusu

Siapa Perlukan Mighty 3 Gems?

  • Ibu Menyusu,
  • Kanak-kanak yang pertama kali ingin berpuasa,
  • Ibu Hamil,
  • Pelajar,
  • Pekerja yang melakukan kerja-kerja berat terutama di tengah panas terik,
  • Pesakit Gastrik,
  • Golongan Atlet,
  • Golongan Tua,
  • Semua yang memerlukan.

Bolehkah Saya Dapatkan Set Mighty 3 Gems dengan Harga Istimewa?

Owhhh.. sudah tentu tetapi pastikan anda berdaftar sebagai ahli/ member dengan hanya RM65.00 seumur hidup. Antara faedahnya apabila anda mendaftar member dengan KakNgah ada di SINI! 😀

More energy? Click HERE!

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Diet Tinggi Protein Bantu Kawal Berat Badan Anda.

Panas dengan cuaca sekarang hingga jerebu menyerang banyak kawasan termasuk kawasan sekitar KakNgah di Jalan Kebun, Shah Alam. Dalam panas-panas dan berjerebu nih, panas juga isu-isu semasa di media cetak juga media elektronic berkenaan Pesawat MAS MH370 yang dikatakan hilang apabila melalui Laut China Selatan. KakNgah juga ada menerima info bahawa pesawat berkenaan kemungkinan telah pun terhempas, wallahualam…. kita hanya mampu berdoa dan mengharap agar semuanya dapat diketahui dengan secepat mungkin. Sedih masih terasa di hati KakNgah, sedih lagi ahli keluarga mangsa yang terlibat yang nak menerimanya… 😥

********************************************

“Diet Tinggi Protein Bantu Kawal Berat Badan Anda” Tajuk yang nak KakNgah kongsikan pagi ni sambil-sambil menunggu “maid jepun” mencuci. Walaupun kurang mood untuk menulis, KakNgah kuatkan diri juga untuk berkongsi, moga ianya membantu untuk anda dalam menjaga pemakanan dalam diet anda setiap hari…

Bagaimana Diet Tinggi Protein membantu?

Dalam sesetengah orang mengambil protein yang lebih tinggi untuk mengurangkan berat badan. Ini kerana sesetengah penyelidik mencadangkan bahawa pengambilan protein yang tinggi membantu mereka dengan lebih baik bagi mengawal hawa nafsu mereka dalam pengambilan makanan yang berlebihan dan tinggi dengan kalori.

Diet dengan protein 30% kini dianggap ” munasabah” dan istilah ” diet protein yang tinggi ” kini dikhaskan untuk diet dengan protein lebih 50%.

Diet tinggi protein dan sederhana dalam karbohidrat – bersama-sama dengan senaman yang kerap – selalu dianggap oleh pakar-pakar untuk mengurangkan lemak dalam darah. Ia juga membantu mengekalkan tisu tanpa lemak sambil membakar lemak untuk bahan api. Dan ini berlaku tanpa pelaku diet yang sidetracked dengan kelaparan yang berterusan.

Penyelidikan baru mengisyaratkan bahawa protein mungkin boleh memuaskan kelaparan lebih baik daripada sama ada lemak atau karbohidrat.

Dalam satu kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition , mereka yang mengamalkan makanan yang tinggi protein mampu membantu mereka dalam :

  • Mengurangkan lemak kepada 20 % daripada kalori
  • Meningkatkan protein kepada 30 % daripada kalori
  • Memberikan 50 % karbohidrat dalam diet.

Mereka yang mengamalkan diet tinggi protein juga :

  • Lebih berpuas hati,
  • Kurang lapar,
  • Hilang berat badan.

Satu lagi kajian dalam Jurnal Pemakanan digabungkan diet protein tinggi dengan senaman. mereka didapati berjaya dalam :

  • meningkatkan penurunan berat badan,
  • membantu tahap lemak dalam darah dalam keadaan yang baik.

Berapa Banyak Protein Anda Perlukan?

Protein penting dalam tumbesaran dalam setiap peringkat. Protein adalah komponen utama dalam semua sel-sel , termasuk otot dan tulang dan diperlukan untuk:

  • Membina sel darah merah,
  • Tumbesaran,
  • Kekebalan untuk melawan jangkitan dan melindungi badan.

Institut Rujukan Pemakanan Kesihatan (DRI ) memberitahu bahawa pengambilan pelbagai protein dibolehkan mengikut julat normal daripada 10% kepada 35% daripada jumlah kalori mengikut keperluan orang dewasa yang sihat .

Sebagai contoh, pada diet 1,800 kalori , anda boleh mengambil makanan tinggi protien dengan selamat sebanyak 45 gram (10% daripada kalori) untuk 158 gram ( 35% daripada kalori) setiap hari.

Tetapi kuantiti yang disyorkan Pemakanan (RDA) untuk protein ialah:

  • Lelaki: 56 gram sehari
  • Wanita: 46 gram sehari.

Kebanyakan orang Amerika mempunyai masalah mendapatkan sebanyak ini, tetapi akan berjuang untuk mengambil protein yang mencukupi untuk membentuk 35% daripada kalori mereka.

Bahayakah pengambilan tinggi protein?

Tiada bahaya yang berkaitan dengan pengambilan protein yang tinggi – melainkan jika anda mempunyai masalah kesihatan melibatkan buah pinggang atau penyakit hati.

Untuk mendapatkan manfaat penurunan berat badan yang berpotensi, pakar menasihatkan mensasarkan kira-kira 120 gram protein sehari. Jika anda mahu meningkatkan pengambilan protein anda, lakukan secara perlahan-lahan sepanjang hari dalam seminggu. 

Untuk lebih selamat, periksa dengan doktor anda sebelum menambah sejumlah besar protein untuk diet anda. 

Erm… apa yang ingin KakNgah katakan bahawa ESP merupakan sumber Protein yang terbaik untuk diambil dalam diet seharian kita.

Kenapa ESP Dikatakan Sumber Protein Yang Terbaik???

Kajian mengatakan sumber protein daripada kacang soya adalah sejenis protein lengkap. Kacang soya merupakan makanan tinggi dengan serat dan sumber protein yang paling menyihatkan dimana ianya jauh lebih baik daripada makanan lain.

Protein kacang soya membentuk 35% hingga 38% daripada jumlah kalori yang ada, menawarkan kesemua 8 asid amino penting dan sangat tinggi dengan vitamin B6.

  • Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO [non-Genetically Modified Organism] yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Setiap 850g [Satu tin ESP] dihasilkan daripada 30kg kacang soya dimana ESP dihasilkan dibawah kawalan IPP [Identity Preservation Program] bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Diproses dengan air [bukan dengan bahan kimia] bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
  • ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia yang turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur manakal Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Bagi anda yang ingin memilih makanan tinggi protein, ESP lah jawapannya, untung jika anda memilih untuk mendapatkannya di bulan ini BUY 6 FREE 1 dengan free membership seumur hidup dan cash back dari Shaklee pada bulan hadapan…

Berminat??? moh ler berwhatsapp… 🙂

 
 
 
NAFIZA SHUIB
ID 885414
nafizashuib@gmail.com
018-664 5415
COD : Sekitar Shah Alam, Klang & Pajam, Nilai dan Kuartes KLIA (RABU).
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Masalah Kulit Berminyak?

Ermm… sebut kulit berminyak ni, memang terasa sangat-sangat tak selesa… jerawat senang-senang jer naik, pastu mulalah bertompok penuh dengan parut jerawat dan jeragat… 😦

KakNgah sendiri mengalami masalah kulit berminyak so terpaksalah KakNgah consume beberapa jenis supplement untuk mengelakkan jerawat penuh di muka gara-gara masalah kulit berminyak. Xcely KakNgah tak suka makan sebarang pills tapi nak elakkan masalah terus berlarutan, kenelah consume… 🙂 Antara 2 supplement yang diperlukan untuk masalah kulit berminyak adalah SR Vitamin C dan B Complex…

Kulit BerminyakPeranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya,
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit,
  • Mencerahkan kulit serta memudarkan kesan parut jerawat dan jeragat,
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress).
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap,
  • Mencegah pigmentasi,
  • Melambatkan tanda penuaan,
  • Mengubati jerawat.
  • Mengawal stress (jerawat juga berpunca daripada stress)

Jika anda mempunyai budget lebih, bolehlah add on sekali dengan ESP dimana ESP merupakan protien yang membantu dalam menbentuk sel-sel kulit yang baru serta mencerahkan kulit dan menampakkan kesan yang lebih cepat dengan membantu menyerap vitamin-vitamin lain dengan lebih baik.

Bagi anda yang tidak mengalami masalah kulit berminyak pula, amat digalakkan consume bersama Vita E dimana Vitamin E membantu anda nampak lebih muda dari usia anda dan melindungi kulit anda daripada radikal bebas yang boleh merosakkan kulit anda.

Vita-EKita lihat plak testimonial beberapa orang pengguna yang telah pun berjaya menangani masalah kulit berjerawat mereka…

Kawan kita nih consume B Complex, Vitamin C, Vitamin E dan ESP, full set untuk kecantkan kulit.

Nak ker? Roger2lah… 🙂

 
 
Name Card
 
 
 

Talasemia Trait & Supplement yang Bersesuaian.

Bismillah..Walhamdulillah dan Assalamualaikum semua… Seperti yang dijanjikan di post Pengidap Talasemia [Thalassaemia] & Supplement Bersesuaian, malam ini KakNgah kongsikan pula supplement yang bersesuaian untuk Thalassemia Trait consume. Antara supplement yang bersesuaian adalah:

ESP

ESP [Energizing Soy Protein]

Agak2 kan, kenapa ESP ini penting untuk talasemia trait? ermmm, yang sebenar2nya ESP nih membantu vitamin2 lain yang diambil agar penyerapan lebih efektif dan kesan dengan lebih baik. Selain berfungsi sebagai “penyerap vitamin2 ianya juga dapat memberikan tenaga kepada pengamalnya, xcely… talasemia trait memang kurang tenaga, sering keletihan dan lemau!!! Alhamdulillah KakNgah dah pun mencubanya dan ianya sangat2 membantu.

VitaLea [Multivitamin]

Kombinasi vitamin2 di dalam VitaLea Shaklee sangat2 membantu dalam menangani masalah talassemia dimana setiap pesakit talasemia akan mengalami masalah HB rendah dan lebih terul lagi dikalangan ibu2 yang hamil. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

B Complex

Pengambilan B Complex bersama VitaLea membantu dalam pembinaan sel-sel darah merah. B Complex juga berperanan dalam memberikan tenaga dengan menggantikan makanan kepada tenaga dimana pesakit talasemia mudah dan sering keletihan.

Sustained Released Vita C

SR Vita C bermanfaat dalam membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik dimana kekurangan zat besi akan menyebabkan keletihan dan anemia.

Photo: Hanya dengan sesudu teh setiap hari, Vivix Shaklee membantu KakNgah...» lebih luar biasa bertenaga [thalassaemia trait selalu lemah2 badan],» merawat masalah sembelit,» mengurangkan stress,» awet muda,» mengawal gemuruh,» menghilangkan sengal2 badan,» merawat sakit sendi..Ini apa yg KakNgah rasa pada diri Kakngah lah... Alhamdulillah.. Sangat2 berbaloi2 mencubanya..Jika anda mempunyai masalah seperti KakNgah, bolehlah mencubanya. Pasti berpuas hati..Whatsapp018-664 5415KakngahSID 885414

Vivix™

Jeng…jeng…jeng…. hahha Vivix™ adalah yang terbaik untuk di consume sebab KakNgah pun dah sebulan consume Vivix™ nih, Alhamdulillah terasa sangat khasiatnya terhadap KakNgah.. apa yang KakNgah rasa??? leh baca DISINI! 🙂

Cukuplah kut untuk malam ni, moga perkongsian ini dapat membantu anda membuat pilihan untuk anda, keluarga dan sahabat2 yang berdekatan anda… Bagi anda yang ingin dapatkan supplement ini dengan harga yang lebih jimat, bolehlah menghubungi KakNgah… jangan segan2 yer…

 
 
 
Name Card
 
 

I am Beta Thalassaemia Trait!!!

Tahukah Anda!!! Talasemia adalah kecacatan genetik yang paling biasa didapati, dengan kira-kira 250 juta orang, 4.5 peratus daripada penduduk dunia adalah pengidap yang menghadapi ancaman maut. Pada 2010, Malaysia merekodkan 4,768 orang pesakit talasemia yang memerlukan pemindahan darah yang kerap. Manakala 5% daripada penduduknya adalah pembawa.

*****************************************************

KakNgah tergolong dalam 5% daripada penduduk Malaysia yang dikenali sebagai pembawa dan KakNgah adalah Beta Thalassaemia Trait!!! Entry kali nih macam suka plak bila dikenali sebagai Beta Thalassaemia Trait (minor), hahha… tidak sama sekali, KakNgah just nak kongsikan agar kawan2 di luar sana kenal dan aware dengan penyakit talasemia nih… Semakin hari, semakin ramai yang call dan tanya dengan KakNgah berkenaan penyakit talasemia. Dari situ KakNgah rasa tak salahkan untuk KakNgah kongsikannya dan kebanyakkannya penduduk luar bandar masih kurang arif berkenaan penyakit talasemia.. harap dengan perkongsian ini kita sama2 dapat membantu diri kita, keluarga dan kawan2 yang berdekatan dengan kita… InsyaAllah…

https://kakngahsihat.files.wordpress.com/2014/01/1898c-minor.gif

Apakah Talasemia Minor [Beta Thalassaemia Trait]?

Dalam Talasemia minor, gen hemoglobin yang diwarisi semasa conception, salah satu daripada ibu (telur) dan seorang dari bapa (sperma). Mereka yang mempunyai sifat Talasemia dalam satu gen yang dikenali sebagai pembawa atau dikatakan mempunyai Talasemia minor. Satu-satunya cara untuk mengetahui jika anda membawa sifat Talasemia adalah untuk menjalani ujian darah khas yang dipanggil hemoglobin elektroforesis yang boleh mengenal pasti gen. Pembawa Talasemia minor menghidap anemia atau sedikit kekurangan darah.

Jika anda, ibu bapa, atau nenek moyang anda adalah dari ‘kalangan Talasemia’ (yang dikenal pasti dalam kumpulan talasemia), meminta agar anda menjalani ujian talasemia. Ia adalah amat penting untuk mengenal pasti diri anda yang berkemungkinan sebagai pembawa Talasemia minor. Memiliki sifat kecil Talasemia memberikan anda 25%, (1 dalam 4) peluang untuk mempunyai bayi dengan Talasemia utama. Oleh itu, dengan menjalani ujian Talasemia dengan segera dapat membantu anak anda selamat daripada penyakit talasemia. Kesedaran anda hari ini adalah kunci kepada pencegahan.

Apa yang KakNgah consume?

Sebelum ni KakNgah consume ESP, Vitalea, B.Complex dan Vita C tapi sekarang KakNgah consume Vivix Shaklee, lagi terbaik KakNgah rasakan pada diri KakNgah [testimonial consume Vivix], sungguh-sungguh membantu… next time InsyaAllah KakNgah share pula tentang Alpha Talassemia yer…

 
 
 
Name Card
 
 

Sihat & Cergas Dengan Set Berpantang Shaklee

Bismillah..

Walhamdulillah…. masih diberi ruang untuk KakNgah berkongsikan manfaat juga sebarang info kesihatan untuk anda diluar sana pada malam ini. Moga dengan sedikit perkongsian dari KakNgah akan memberikan manfaat untuk anda semua.

Suami dan anak2 dah pun melayang ke “London” so sket2 tu bolehlah untuk KakNgah kongsikan apa yang terlintas untuk malam nih… Dalam FB bukan main lagi yg dok “update” status menunggu hari, berkira hari, nak makan apa masa berpantang dan bla…bla…bla… bukan main lagi ibu-ibu yer.. masing-masing gumbira menantikan cahaya mata. Eh! ada juga yang sedang berpantang… TAHNIAH!!!

================================================

Yea.. yea.. yea… “Sihat & Cergas dengan Set Berpantang Shaklee” ~ Tajuk untuk entry ini kalilah, hehhe…Soalan yang lazim KakNgah dapat apabila ada yang nak dapatkan Set Berpantang ni adalah :

  • Apa yang ada dalam set berpantang ni?
  • Berapa harga set berpantang nih?
  • Kalau saya nak ambil ini..ini..ini sahaja boleh?
  • Saya bajet dalam rm2xx jer, ada tak untuk bajet saya nih?

Hahha… banyak pilihan sebenarnya yang ibu-ibu boleh buat, jadi disini KakNgah sediakan senarai set berpantang bermula daripada yang asas sehingga yang mampu dengan bajet ibu-ibu diluar.

Set Asas Berpantang

Set asas berpantangSet asas berpantang terdiri daripada Vitalea, Sustained Release Vita C, B-Complex dan Zinc

Bagaimanakah set ini membantu ibu-ibu berpantang?

Vitalea & B. Complex ~ Gabungan Vitalea dan B. Complex membantu dalam membina sel darah merah yang baru di mana ibu-ibu banyak kehilangan darah semasa proses bersalin.

Vitalea juga membantu ibu-ibu dalam memenuhi keperluan nutrien kerana kandungan multivitaminnya yang terbaik memberikan kesihatan ibu-ibu lebih sihat.

B-Complex membantu ibu-ibu dalam mengawal stress dimana emosi ibu-ibu semasa berpantang agak terganggu dengan kehadiran cahaya mata. Kebarangkalian ibu-ibu mudah letih apabila rehat dan tidur yang tidak cukup untuk menjaga diri juga bayi. Dengan pengambilan B. Complex ibu-ibu akan lebih bertenaga, InsyaAllah walhamdulillah… KakNgah sendiri dah pun merasainya [sangat2 membantu untuk pesakit Thalassaemia Trait cam KakNgah].

Sustained Release Vita-C ~ Ini lagi satu supplement yang terbaik kerana SR Vita C sangat2 membantu dalam pertahanan imum badan dari demam, selsema dan sakit, InsyaAllah… Biasalah kan ibu-ibu yang tidak cukup kuat semasa berpantang memang mudah demam dan sakit, almaklumlah bila badan dalam keadaan “kotor”, penyakit pun senanglah nak hinggap yer…

Zinc ~ Hahhahaha…. Zinc adalah sebuah mineral penting dengan belbagai fungsi untuk tubuh manusia dengan mengaktifkan lebih 200 enzim di dalam tubuh kita. Diulangi… lebih 200 enzim maka sememangnya zinc sangat2 membantu dalam membaik pulih luka dengan lebih baik dan sempurna. Tak kisahlah samada luka bersalin secara normal atau pembedahan.

Ini baru asas berpantang, harga untuk set asas ni hanya RM268.75 [nak lagi murah??? leh PM di SINI, jangan lupa LIKE yer…]

61564_490745390981325_1679932169_nESP [Energizing Soy Protein] ~ Ibu-ibu juga boleh memilih untuk ambil bersama ESP bagi memberikan tenaga segera serta membantu dalam penyerapan lain-lain vitamin dengan lebih cepat dan efektif.

ESP juga membantu susu ibu-ibu menjadi pekat dan bayi akan mudah kenyang serta tidak mudah meragam di waktu malam. Jadi ibu-ibu boleh berehat dan tidur dengan lebih baik agar diri lebih bertenaga, sihat dan cergas ~ cam KakNgah… 😛 ~ Sedap juga bila dicampur dengan blackcurrent.. dengan plain water pun bestttt!!!

Vita-E

Vita E Shaklee ~ Ibu-Ibu juga boleh add on sekali Vita E Shaklee dimana Vita E Shaklee juga amat membantu dalam baik luka bersalin dengan lebih pantas. Sebenarnya manfaatnya sama sahaja dengan zinc namun keberkesanan Vita E lebih pantas umpama naik motor dengan naik kereta untuk ke mana-mana destinasilah… hehhe…

osteOsteMatrix ~ OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 

Kalsium ni baik untuk kesihatan ibu-ibu selepas bersalin kerana semakin usia wanita itu meningkat, kalsium akan turut berkurang. Selain membantu ibu-ibu, kalsium juga penting untuk tumbesaran dan kekuatan tulang bayi serta gigi bayi kelak. ~ Cam anak bongsu KakNgah, umur baru 5 bulan setengah tapi dah pandai berdiri sendiri sebab KakNgah amalkan kalsium sejak mengandungkan dia lagi… KakNgah sendiri tak percaya, tapi itulah hakikatnya… Di usia 9 bulan dah pun pandai berjalan, lebih cepat dari abg sulungnya yang berjalan seawal 10 bulan dan abg ke-2 nya seawal 11 bulan… Alhamdulillah.

omegaOmega Guard ~ Ni lagi satu supplement yang sangat sessuai untuk ibu2 semasa berpantang. Sangat baik untuk minda ibu juga bayi anda dan mungkin juga ibu-ibu belum mengetahuinya bahawa Omega Guard juga sessuai utk ibu-ibu yang ingin DIET! ~ Sesssuaiiii sangat2 dengan bulan PROMO BUY 6 FREE 1 December ini kan…

alfalfa2

Alfalfa Complex ~ OPS!!! hampir terlupa.. Ibu-ibu yang bekerjaya atau yang mempunyai masalah penyusuan boleh add on bersama Alfalfa Complex sebagai penggagalak susu badan. Sesuai diambil selepas dua minggu berpantang…

**************************************************

Hahha… dah panjang lebar perkongsian dari KakNgah malam ni yer.. semuanya untuk pilihan ibu-ibu. Untuk bajet, ibu-ibu boleh tengok di PRICE LIST yer, boleh buat kira2.. nak lagi jimat berganda roger2 ngan KakNgah jer… special price KakNgah boleh bagi, siap free gift lagi…

 
 
 
Name Card