Promo April 2015 ~ Lebih Hebat & Lebih Jimat!

Alhamdulillah, bersua kembali setelah hampir dua minggu tak menaip di blog.. Eh, cam rancangan khas la plak… 🙂  1 April 2015, tarikh keramat kut untuk semua orang di Malaysia nih, ya… bermulanya episod baru GST dalam kebanyakkan barang keperluan hidup kita. Sedih, terkilan semua terasa tapi kita sebagai rakyat terpaksa menerima dengan hati terbuka.

Apa pendapat KakNgah tentang GST?

Mahu atau tidak perlu jugalah menerimanya dan kita sebagai pengguna perlu lebih berusaha untuk mencapai taraf hidup yang lebih baik, mungkin berat tapi demi masa depan dan kehidupakan anak-anak, kita sebagai ibu-bapa perlu lebih bekerja keras. Nak merungut pun cam tak der gunanya, semua dah disyaratkan sebegini kan… Apa yang perlu, positifkan diri! InsyaAllah mungkin secara tak langsung kehidupan kita lebih baik dari yang ada sekarang, Allah itu kan sebaik-baik perancangnya… percaya padaNYA dah cukup baik untuk kita… 😀

Hahha… dah stop pasal GST, kita tengok promo bulan nih, nak beli mai rogers KakNgah kay… #GST GET SHAKLEE TODAY!

image

★★★★★★★★★★

image


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Pengalaman “BERCINTA” dengan ESP.

Alhamdulillah, semangat tengahari ni nak up-date blog bila ada kengkawan yang sudi share kisah mereka bersama ESP, rata-ratanya di kalangan ibu-ibu juga anak-anak muda yang mahu kelihatan lebih menawan, ewahhh… 🙂 Mata ni mengantuk sesangat, tadi pergi hantar anak ke sekolah pun terhuyung hayang bawa motor, huhhu… Mr. hubby tak nak belikan kereta, takut wife nya merajuk bawa diri plak, kihkihkih…. Ok, tengahari ni, KakNgah share poster jerk, tu pun pinjam poster kawan Shaklee yang memang rajin bebenor buat poster, KakNgah pun rajin la juga 😛 tapi tak cretive cam papaglamz.com nih.. hihhi..

wpid-img_20150305_100736.jpgKakNgah punya pengalaman bersama ESP pun dia buatkan poster, rajin kan papaglamz nih.. 🙂

wpid-img_20150305_131613.jpgwpid-img_20150305_131616.jpgwpid-img_20150305_131623.jpgwpid-img_20150305_131628.jpgwpid-img_20150305_131632.jpgwpid-img_20150305_131635.jpgHahha.. amacam, puas hati dengan sharing dari kengkawan yang menggunakan ESP sebagai minuman tambah tenaga, diet, memekatkan susu ibu, tambah berat badan (macam KakNgah), kulit halus mulus, kulit cerah dan baik juga semasa anda sedang hamil… Alhamdulillah, semuanya hasil usaha dan berkat kesabaran dan pilihan ibu-ibu, apapun semuanya dengan izin Allah jua.

Ok, sedikit info ESP yang anda perlu tahu :

  • ESP (Energizing Soy Protein) adalah soya yang berkualiti tinggi yang berjaya dihasilkan.
  • Merupakan protin kacang soya pertama dicipta.
  • Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif.
  • Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Kacang soya yang diunakan adalah “non GMO” yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah.
  • Turut diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Rendah Glisemik Indeks iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit diabetes dan mereka yang inginkan diet seimbang.
  • Setiap 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama.

TAHUKAH ANDA?

Satu hidangan ESP adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Apapun TQs yer Faizal kerana sudi share poster yang cantik cam wife awak tuh, 😀 Kepada anda yang berada sekitar Kuantan dan inginkan supplement terbaik untuk anda, bolehlah menghubungi sahabat saya Faizal papaglamz.com yer, dia boleh COD kan..

Pada anda yang berdekatan KakNgah pula, jom kita roger-roger, apa supplement yang anda mahukan, insyaAllah KakNgah cuba membantu anda untuk dapatkan supplement yang sudah semestinya SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Keahlian Percuma Shaklee Dengan Vivix!

Vivix! lagi-lagi vivix… hihhi, nak buat camna… itu yang selera di hati dan memberikan kesan paling impak dalam diri 😀  . Okeh jangan lupa.. vivix tersenarai dalam promosi bulan Januari 2015 nih. Antara testimonialnya termasuklah diri sendiri, hihhi… i loikeeee sangat!

image

image

image

Kenapa Vivix Terlalu Istimewa?

1) Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo”[kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

2) Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepadadeteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3) Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4) Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE[advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dariresveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

Antara Manfaat Shaklee Vivix™?

• Mengawal diabetes,
• Mengawal darah tinggi,
• Mengurangkan ketagihan merokok,
• Menjaga kesihatan jantung,
• Mengurangkan kolesterol,
• Mengurangkan berat badan,
• Membantu masalah PCOS,
• Membantu masalah Resdung,
• Membantu sasalah Kemurungan,
• Membantu masalah Tekanan,
• Mengatasi masalah penghadaman (buasir),
• Rheumatoid Artritis,
• Dan banyak lagi…

Nak tahu bagaimana anda boleh dapatkan keahlian percuma dengan vivix Januari 2015 ini? Ada 2 cara mudah untuk anda dan pastinya ia tidak mengecewakan anda! sungguh tau… 🙂

1) Beli 2 Botol Vivix dengan RM950.00 ATAU…

2) Beli 6 Botol Vivix (percuma 1) dengan RM2,850.00

MUDAH! dan jangan terkejut, anda juga akan menerima CASH pada bulan berikutnya sebagai permulaan anda dengan keahlian percuma ini. Kenapa perlu tunggu esok lagi jika anda boleh memilih untuk terus membuat order pada hari ini juga? 😀 Hubungi KakNgah untuk order & konsultasi secara percuma kay… Harga pasti lebih % …


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

B Kompleks Bantu Turunkan Berat Badan?

Vitamin B adalah vitamin larut air yang mudah larut dalam air dan diangkut di seluruh badan anda dalam aliran darah anda. Terdapat 8 kompenan Vitamin B: B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (asid Pantothenic), B6 (Pyridoxine), B7 (Biotin), B9 (Asid folat) dan B12 (Cyanocobalamin) . Kelapan-lapan kompenan B kompleks bekerja bersama-sama untuk membantu enzim dalam karbohidrat dan pecahan lemak dan sintesis protein, menyokong sistem imun anda, menggalakkan pertumbuhan dan pembahagian sel, kulit dan otot penyelenggaraan kesihatan dan meningkatkan fungsi saraf. Jika anda kekurangan mana-mana vitamin ini, maka beberapa proses metabolik akan terhenti.

Bagaimana B Kompleks Membantu Mengurangkan Berat Badan?

Vitamin B kompleks adalah terkenal kerana bertindak sebagai pemangkin untuk metabolisme tenaga dalam badan anda. Tanpanya, badan anda tidak boleh memecahkan karbohidrat, protein dan lemak untuk ditukarkan kepada tenaga, jelas Pakar DIET Sukan Ellen Coleman, pengarang “Ultimate Pemakanan Sukan.” Walau bagaimanapun, sesetengah iklan dan syarikat tambahan ingin percaya bahawa mengambil vitamin B tambahan akan membantu anda mengurangkan berat badan dengan meningkatkan metabolisme anda tanpa senaman atau memperbaiki diet anda. B Kompleks boleh mengurangkan berat badan tetapi perlu disertai dengan senaman dan diet yang betul!!!

Berapakah Dos B Kompleks yang Perlu Diambil?

Semua vitamin B larut air, yang bermakna jumlah yang berlebihan dikumuhkan melalui air kencing dan tidak disimpan dalam badan. Oleh kerana itu, sesetengah orang tersilap percaya bahawa mengambil terlalu banyak vitamin larut air tidak akan menyebabkan apa-apa kesan buruk. Walaupun ia adalah benar bahawa ia adalah lebih berisiko untuk mengambil jumlah yang tinggi vitamin larut lemak seperti vitamin A atau vitamin E, vitamin larut air juga boleh menyebabkan kesan buruk apabila diambil berlebihan. Untuk mengelak daripada memakan terlalu banyak apa-apa vitamin sekali pun, ia adalah bijak untuk menyedari ealaun harian yang disyorkan nutrien untuk umur dan jantina anda.

Dengan Shaklee, sebiji setiap hari sudah mencukupi untuk menjaga kesihatan berpanjangan namun untuk masalah anemia, keguguran rambut dan bermasalah kesihatan, pengambilan 2 biji B Kompleks Shaklee adalah selamat.

Harga Sebotol B Kompleks adalah RM53.75 @ 120tabs untuk 4 bulan consume. murah jerk kan… nak lagi murah??? Join member RM75.00 (WM), RM85.00 (EM) SEUMUR HIDUP

 

wpid-wp-1397724753859.jpeg

 
 
 ⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
 


Diet Tinggi Protein Bantu Kawal Berat Badan Anda.

Panas dengan cuaca sekarang hingga jerebu menyerang banyak kawasan termasuk kawasan sekitar KakNgah di Jalan Kebun, Shah Alam. Dalam panas-panas dan berjerebu nih, panas juga isu-isu semasa di media cetak juga media elektronic berkenaan Pesawat MAS MH370 yang dikatakan hilang apabila melalui Laut China Selatan. KakNgah juga ada menerima info bahawa pesawat berkenaan kemungkinan telah pun terhempas, wallahualam…. kita hanya mampu berdoa dan mengharap agar semuanya dapat diketahui dengan secepat mungkin. Sedih masih terasa di hati KakNgah, sedih lagi ahli keluarga mangsa yang terlibat yang nak menerimanya… 😥

********************************************

“Diet Tinggi Protein Bantu Kawal Berat Badan Anda” Tajuk yang nak KakNgah kongsikan pagi ni sambil-sambil menunggu “maid jepun” mencuci. Walaupun kurang mood untuk menulis, KakNgah kuatkan diri juga untuk berkongsi, moga ianya membantu untuk anda dalam menjaga pemakanan dalam diet anda setiap hari…

Bagaimana Diet Tinggi Protein membantu?

Dalam sesetengah orang mengambil protein yang lebih tinggi untuk mengurangkan berat badan. Ini kerana sesetengah penyelidik mencadangkan bahawa pengambilan protein yang tinggi membantu mereka dengan lebih baik bagi mengawal hawa nafsu mereka dalam pengambilan makanan yang berlebihan dan tinggi dengan kalori.

Diet dengan protein 30% kini dianggap ” munasabah” dan istilah ” diet protein yang tinggi ” kini dikhaskan untuk diet dengan protein lebih 50%.

Diet tinggi protein dan sederhana dalam karbohidrat – bersama-sama dengan senaman yang kerap – selalu dianggap oleh pakar-pakar untuk mengurangkan lemak dalam darah. Ia juga membantu mengekalkan tisu tanpa lemak sambil membakar lemak untuk bahan api. Dan ini berlaku tanpa pelaku diet yang sidetracked dengan kelaparan yang berterusan.

Penyelidikan baru mengisyaratkan bahawa protein mungkin boleh memuaskan kelaparan lebih baik daripada sama ada lemak atau karbohidrat.

Dalam satu kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition , mereka yang mengamalkan makanan yang tinggi protein mampu membantu mereka dalam :

  • Mengurangkan lemak kepada 20 % daripada kalori
  • Meningkatkan protein kepada 30 % daripada kalori
  • Memberikan 50 % karbohidrat dalam diet.

Mereka yang mengamalkan diet tinggi protein juga :

  • Lebih berpuas hati,
  • Kurang lapar,
  • Hilang berat badan.

Satu lagi kajian dalam Jurnal Pemakanan digabungkan diet protein tinggi dengan senaman. mereka didapati berjaya dalam :

  • meningkatkan penurunan berat badan,
  • membantu tahap lemak dalam darah dalam keadaan yang baik.

Berapa Banyak Protein Anda Perlukan?

Protein penting dalam tumbesaran dalam setiap peringkat. Protein adalah komponen utama dalam semua sel-sel , termasuk otot dan tulang dan diperlukan untuk:

  • Membina sel darah merah,
  • Tumbesaran,
  • Kekebalan untuk melawan jangkitan dan melindungi badan.

Institut Rujukan Pemakanan Kesihatan (DRI ) memberitahu bahawa pengambilan pelbagai protein dibolehkan mengikut julat normal daripada 10% kepada 35% daripada jumlah kalori mengikut keperluan orang dewasa yang sihat .

Sebagai contoh, pada diet 1,800 kalori , anda boleh mengambil makanan tinggi protien dengan selamat sebanyak 45 gram (10% daripada kalori) untuk 158 gram ( 35% daripada kalori) setiap hari.

Tetapi kuantiti yang disyorkan Pemakanan (RDA) untuk protein ialah:

  • Lelaki: 56 gram sehari
  • Wanita: 46 gram sehari.

Kebanyakan orang Amerika mempunyai masalah mendapatkan sebanyak ini, tetapi akan berjuang untuk mengambil protein yang mencukupi untuk membentuk 35% daripada kalori mereka.

Bahayakah pengambilan tinggi protein?

Tiada bahaya yang berkaitan dengan pengambilan protein yang tinggi – melainkan jika anda mempunyai masalah kesihatan melibatkan buah pinggang atau penyakit hati.

Untuk mendapatkan manfaat penurunan berat badan yang berpotensi, pakar menasihatkan mensasarkan kira-kira 120 gram protein sehari. Jika anda mahu meningkatkan pengambilan protein anda, lakukan secara perlahan-lahan sepanjang hari dalam seminggu. 

Untuk lebih selamat, periksa dengan doktor anda sebelum menambah sejumlah besar protein untuk diet anda. 

Erm… apa yang ingin KakNgah katakan bahawa ESP merupakan sumber Protein yang terbaik untuk diambil dalam diet seharian kita.

Kenapa ESP Dikatakan Sumber Protein Yang Terbaik???

Kajian mengatakan sumber protein daripada kacang soya adalah sejenis protein lengkap. Kacang soya merupakan makanan tinggi dengan serat dan sumber protein yang paling menyihatkan dimana ianya jauh lebih baik daripada makanan lain.

Protein kacang soya membentuk 35% hingga 38% daripada jumlah kalori yang ada, menawarkan kesemua 8 asid amino penting dan sangat tinggi dengan vitamin B6.

  • Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO [non-Genetically Modified Organism] yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Setiap 850g [Satu tin ESP] dihasilkan daripada 30kg kacang soya dimana ESP dihasilkan dibawah kawalan IPP [Identity Preservation Program] bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna. Diproses dengan air [bukan dengan bahan kimia] bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
  • ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia yang turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur manakal Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Bagi anda yang ingin memilih makanan tinggi protein, ESP lah jawapannya, untung jika anda memilih untuk mendapatkannya di bulan ini BUY 6 FREE 1 dengan free membership seumur hidup dan cash back dari Shaklee pada bulan hadapan…

Berminat??? moh ler berwhatsapp… 🙂

 
 
 
NAFIZA SHUIB
ID 885414
nafizashuib@gmail.com
018-664 5415
COD : Sekitar Shah Alam, Klang & Pajam, Nilai dan Kuartes KLIA (RABU).
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Omega Guard ~ Kenapa Ikan Air Laut Dalam?

Hahha… last post KakNgah kongsikan Omega Guard Shaklee ~ Minyak Ikan Terbaik di Dunia, harini seperti yang dijanjikan, Kenapa Ikan Laut Air Dalam yang di pilih Shaklee untuk dijadikan Omega Guard? Jom layannnn….

Minyak ikan yang terbaik perlulah diekstrak dari ikan itu sendiri, bukannya hanya dari hati ikan. Kaedah penyulingan semasa mengekstrak minyak ikan juga perlu diambil kira bagi menghasilkan kualiti minyak ikan yang terbaik. Kaedah penyulingan dengan tekanan tinggi akan memusnahkan sesetengah nutrein, malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB [polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik].

Kenapa Ikan Air Laut Dalam [Ikan Air Sejuk]?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia dimana Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapai masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Berlainan pula orang Eskimo yang menetap di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Tahukah Anda? Makan ikan laut air dalam yang mengandungi paras asid lemak Omega-3 dalam 2x seminggu bersaiz sebesar playing cards akan membantu mengurangkan penyakit jantung sebanyak 44%. Ianya telahpun disyorkan oleh Amerika Public Health Association.

Hahha… dah tau kan kenapa? Sebab tu lah Omega Guard Shaklee terbaik di dunia, sudah semestinya pilihan KakNgah sekeluarga.. Anda bagaimana?

Retail Price RM136.00, nak lagi murah berganda? Moh2 roger ngan KakNgah segera.. kne dengan promo bulan nih.. BUY 6 FREE 1… sapa nak bagi kannn?

 
 
 
Name Card
 
 

Omega Guard Shaklee ~ Minyak Ikan Terbaik di Dunia.

PROMO DECYES! Promo Omega Guard kini kembali…

Kalau sebut jerk omega, semua tahu ianya minyak ikan yang kaya dengan EPA, DHA dan Omega-3 namun sejauh mana manfaat sesuatu minyak ikan itu juga perlu kita ketahui. Jom kita berkenal-kenalan…

Apakah itu Asid Lemak Omega 3?

Omega-3 adalah sebuah keluarga rantai panjang asid lemak poli tak tepu (polyunsaturated fatty acid) yang merupakan nutrien penting untuk kesihatan dan perkembangan badan. Malangnya, ini tidak disintesis oleh tubuh manusia dan mesti diperolehi dari diet, vitamin, suplemen atau makanan tambahan.

Kajian menunjukkan bahawa kedua-dua komponen utama asid lemak omega-3 yang paling bermanfaat adalah EPA (Eicosapentaenoic acid) dan DHA (asid docosahexaenoic). Kajian menunjukkan bahawa setiap asid lemak mempunyai manfaat yang unik. EPA penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, sistem imun, dan tindak balas keradangan.

Minyak Ikan Terbaik di Dunia

Shaklee Omega Guard diektsrak dari ikan laut air sejuk [sardin, mackerel, herring, anchovies] dari perairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan yang dikatakan tinggi dengan DHA dan EPA. Omega Guard Shaklee adalah 3 kali ganda lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk Omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrumpenuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrein, malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB [polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik].

Manfaat Utama Omega Guard Shaklee

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita,
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan,
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat,
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok,
  5. Mengekalkan tekanan normal darah,
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher,
  7. Mengurangkan sakit kepala,
  8. Merendahkan kolestrol,
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan,
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL,
  11. Mengawal masalah obesiti,
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung,
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin,
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak,
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak,
  16. Membantu menyihatkan paru-paru,
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus),
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang,
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon,
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan,
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik,
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi,
  24. Mencegah penyakit gout.

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan tekanan emosi,
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan,
  • Membantu memperbaiki masalah autisme,
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive,
  • Mengurangkan masalah schizophrenia,
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

Alhamdulillah, cukuplah perkongsian untuk malam ini, untuk post akan datang KakNgah akan kongsikan pula Kenapa Ikan Laut Air Dalam? yang di pilih Shaklee untuk dijadikan Omega Guard…

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.. Jadilah pengguna yang bijak dalam memilih Omega-3 untuk anda sekeluarga kerana “Kesihatan itu Satu Anugerah”.

 
 
Name Card