Apakah B17?

Ermmm, pertama kali juga KakNgah dengar pasal B17, itupun setelah menerima whatsapp dari sahabat yang bertanyakan pasal B17… Godek punya godek, inilah yang KakNgah dapat dari goggle…

Vitamin B-17 is an important nutrient that is gaining attention for its cancer-fighting abilities. Though conclusive evidence has not been presented, B-17 has been used in cancer treatments since the 1800s.

B-17 and Laetrile

Also known as Amygdaline, B-17 is a glycoside, meaning it bonds to other nutrients through sugar. Glycosides are often used in medications, and B-17 is no exception. The extracted version of B-17 is called laetrile, a substance used to help cancer patients fight diseased cells.

B-17 and Cancer

Studies have shown that B-17 helps to increase the body’s ability to fight cancer. B-17 does this through the creation of hydrogen cyanide, which is released into the body’s tissues. This compound then attacks and subsequently destroys cancer cells. It is not used alone, however, but rather in conjunction with other important processes that involve enzymes, a diet that favors anti-carcinogenic foods and exercise. Clinical tests have shown that B-17 reacts well with vitamins A, C, E, B-15, pancreatic enzymes and other nutrients in order to break down malignant cells.

Other Benefits of B-17

B-17 is also touted as being able to reduce arthritic pain. It has shown itself to lower high blood pressure, strengthen the immune system and generally contribute to maintaining good health. As with most nutrients, it is best to consume B-17 as a part of those foods that contain it. If you do decide to purchase a supplement, consult with your physician.

Foods Containing B-17

Foods with the highest amount of B-17 are apricot kernels and bitter almonds. Almost all fruit pips and kernels are filled with B-17, so eating apple seeds as well as the seeds from other fruits is an excellent way to receive the nutrient. Other foods include:

  • Bamboo shoots
  • Barley
  • Beet tops
  • Blackberries, boysenberries, cranberries and raspberries
  • Brewer’s yeast
  • Brown rice, buckwheat and millet
  • Butter beans, lima beans, fava beans, and garbanzo beans
  • Cashews, macadamia nuts and pecans
  • Currants
  • Flax seeds
  • Cassava
  • Lentils
  • Loquats
  • Spinach
  • Sprouts
  • Wheatgrass

Side Effects of B-17

Some people can be sensitive to B-17, whereby they experience side effects such as weakness or headache. Drinking lemon, orange, grapefruit or grape juice will usually alleviate these symptoms right away. Additionally, you can take hydrochloric acid to prevent a reaction.

credit : Livestrong.com

Okeh, secara ringkasnya dari apa yang KakNgah dapat pelajari B17 ni sangat membantu dalam merawat kanser namun pengambilan B17 perlu dipantau dengan arahan doktor yang bertauliah. Cara pemakanan yang seimbang selaras pengambilan B17 juga perlu bagi mengelakkan kesan yang tidak wajar untuk penerimaan badan, wallahu…

Adakah Shaklee menawarkan B17 untuk merawat kanser?

Oh, TIDAK! Shaklee tidak menawarkan B17 dalam supplement B-complex atau mana-mana Supplement yang dikeluarkan Shaklee namun Shaklee ada menawarkan supplement anti-oksidan bagi tubuh melawan, mengurangi dan mengawal kanser dari terus membiak atau terus menyerang imun badan, alhamdulillah… rata-rata yang menggunakan produk Shaklee untuk masalah kanser dapat mengharungi hidup mereka dengan lebih sihat dan cergas. Di SINI KakNgah ada kongsikan beberapa supplement pilihan dari Shaklee yang membantu dalam masalah kanser. Harap dengan perkongsian ini, sedikit sebanyak anda boleh membuat pilihan yang terbaik buat kesihatan anda dan keluarga… Harapan KakNgah semoga anda semua sentiasa sihatlah hendaknya… Selamat malam… 😀

Ops, Bagi anda yang ingin mendapatkan supplement terbaik anda, jangan lupa untuk hubungi KakNgah untuk order, anda juga akan diberi konsultasi secara PERCUMA! Dan jangan lupa promo bulan ini…

dan….

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Alhamdulillah… Berat Badan Sudah Bertambah

image

Dah berapa hari nak share tapi terbengkalai dek kekalutan.. hihhi.. Alhamdulillah, memang KakNgah sendiri tak menyangka berat KakNgah dah naik 2 kg dari sebelum ni berat KakNgah 48kg (SINI). Happy tak terkata! So disebabkan kat luar sana sendiri dah ramai yang bertanya, bagaimana nak naikkan berat badan so kat sini KakNgah share sket untuk anda semua.. 🙂 Salah satunya adalah konsisten dengan pengambilan suplemen.

Apakah Suplemen Yang KakNgah Amalkan?

image

ESP (Energizing Soy Protein)

• ESP satu-satunya produk yang berada di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan tubuh.
• Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
• Tinggi dengan protein yang diperlukan tubuh dan memberikan sumber tenaga segera yang lama.
• non-GMO.
• Membekalkan protein lengkap untuk mereka yang kurang berat badan bagi membina otot yang sihat dengan cara pengambilan dan keperluan tubuh.

image

MealShake

• Kaya dengan nutrein lengkap untuk keperluan tubuh.
• Tinggi dengan vitamin dan mineral serta zat perlu.
• Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh.
• Membantu tumbesaran, mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan tubuh untuk membina tulang, dan sel-sel untuk membesar.

image

Vitalea (multivitamin)

• Merupakan multivitamin pertama di dunia yang dicipta.
• Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
• Di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
• Sesuai untuk mereka yang mahukan diet seimbang – kurus atau gemuk!

image

B Complex

• Membantu mengurangkan stress – yang boleh menyebabkan obesiti ATAU kurang berat badan.
• Menukarkan makanan dan gula kepada tenaga.
• Lengkap dengan 8 kompenan B yang diperlukan tubuh seperti saranan RDA.

Ermmmm… 4 jenis suplemen ni lah KakNgah makan dengan teratur untuk naikkan berat badan. Set suplement ni baru RM406.00 dimana Vitalea dan B complex untuk pengambilan 4 bulan manakala ESP dan Mealshake untuk sebulan consume.

Apapun KakNgah perlu naikkan lagi 5 kg untuk dapatkan berat badan yg sessuai dengan ketinggian KakNgah… 🙂

image

Berminat? hubungi KakNgah ye untuk harga yang lebih jimat, nanti KakNgah kongsikan tip dan konsultasi untuk anda. 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Supplement Boleh Rawat Tulang Patah!

image

Eh… Supplement pun boleh rawat tulang patah? Cam tak percaya jerk tapi itulah hakikatnya jika amalkan supplement Shaklee iaitu OsteMatrix, Advance Joint Heath Tablet dan B Complex.

Bagaimana 3 Supplement Tersebut Bertindak?

OsteMatrix
• Seperti yang diketahui umum, tulang memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membesar, kuat dan padat. Maka pengambilan OsteMatrix adalah sangat membantu.
• Membekalkan nutrein harian termasuk kalsium yang membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi.
• Lengkap dengan magnesium, manganes, Vitamin D, zinc, calcium, fosforus, kuprum dan boron yang seimbang dengan kadar penyerapan 99%.
• Formularnya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.

Advance Joint Heath Tablet
• Tulang belakang kita disokong dan diampu oleh pundi cecair diantara setiap cakera vertebra (vertebra-disc). Setiap disc menyokong setiap pergerakan dan impak kita seharai-hari.
• Kita bersenam dan melompat, dan tugas disc adalah mengampu sendi daripada sebarang kecederaan atau kejutan hasil daripada pergerakan tersebut. Maka jika tahap cecair di dalam tubuh rendah, tahap cecair di dalam tulang belakang akan berkurangan.
• Pengambilan bersama OsteMatrik membantu menguatkan tulang dan sendi.

B Complex
• Bertindak sebagai anti-stress. Bila seseorang stress, kesihatan akan lambat untuk baik pulih jadi B Complex membantu menstabilkan perasaan anda.
• B Complex juga membantu dalam kesihatan fungsi saraf bagi memperbaiki kesihatan diri.

TESTIMONIAL

image

Berapa Harga Untuk Set Tulang Patah?

Harga untuk set tersebut adalah RM248.00 including postage. B Complex untuk 4 bulan pengambilan, AJHT dan OsteMatrix untuk sebulan pengambilan.

Nak dengan harga yang lebih jimat berganda? Hubungilah KakNgah segera yer…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Kenali Kesan Berlebihan & Kekurangan Niacin (B3)

image

Niacin (B3) atau juga dikenali sebagai asid nikotonik merupakan kompenan B Complex yang diperlukan tubuh untuk menukarkan makanan kepada tenaga, terkandung di dalam makanan dalam bentuk NAD koenzim ( coenzymes nicotinamide adenine dinucleotide ) atau NADP (nicotinamide adenine dinucleotide phosphate). Kandungan Niacin yang mencukupi di dalam badan adalah penting untuk kesihatan umum.

Apakah Kesan Kekurangan Niacin?

Kekurangan bekalan B3 dalam tubuh mungkin akan mengakibatkan kepada beberapa faktor iaitu :

• Otot yang lemah,
• Keletihan kronik,
• Anemia,
• Sakit Kepala.

Dan mungkin akan membawa kesan yang lebih jauh kepada Pellagra. Pellagra adalah kekurangan niasin penting yang akan membawa kepada :

• diarrhea,
• dermatitis (perubahan ketara kulit),
• dementia (masalah mental),
• death (kematian).

Keperluan harian sebenar vitamin B3 ( niasin ) bergantung kepada kuantiti asid amino ‘ tryptophan ‘ dalam diet dan kecekapan triptofan kepada niasin penukaran. Faktor penukaran ialah 60 mg tryptophan kepada 1 mg niasin, yang disebut sebagai 1 niasin bersamaan (NE ). Ini faktor penukaran digunakan untuk mengira kedua-dua sumbangan dari pemakanan tryptophan dan elaun disyorkan niasin. Walau bagaimanapun adalah penting untuk memberi perhatian bagi memastikan bekalan vitamin B3 yang mencukupi. Kerana tidak ada risiko dos berlebihan dan kerana ia dengan mudah boleh dikeluarkan , peraturan yang berikut terpakai: biar terlalu banyak vitamin B3 dalam badan anda daripada terlalu sedikit!

Kesan Niacin Yang Berlebihan?

Bentuk niasin dihasilkan dalam tubuh daripada tryptophan ( nikotinamida ) tidak boleh menyebabkan masalah kesan sampingan, tetapi penggunaan berlebihan makanan tambahan niasin boleh menghasilkan beberapa akibat seperti :

• Gatal-gatal,
• kerosakan hati,
• gula darah tinggi,
• gout.

Kesan-kesan sampingan biasanya berlaku pada dos yang lebih besar daripada 2 gram / ​​hari. Jumlah yang tinggi niasin kadang-kadang diarahkan oleh doktor untuk membantu merawat tahap kolesterol yang tinggi. Dalam kes ini, vitamin yang bertindak sebagai ubat. Niasin Tambahan perlu diambil pada perut penuh.

Berapakah Jumlah Pengambilan Niacin Setiap Hari?

Jumlah niasin yang diperlukan tubuh adalah berbeza mengikut tahap umur dan faktor-faktor lain :

• Kanak-kanak: antara 2-16 miligram setiap hari , bergantung kepada umur,
• Lelaki: 16 miligram setiap hari,
• Wanita: 14 miligram setiap hari,
• Wanita ( hamil) : 18 miligram setiap hari,
• Wanita ( penyusuan ) : 17 miligram setiap hari.
• Pengambilan maksimum harian untuk orang dewasa semua peringkat umur : 35 miligram setiap hari.

Namun, dos yang sesuai niasin bergantung kepada bagaimana anda menggunakannya. Sebagai contoh, dos yang lebih tinggi – 2 hingga 3 gram atau lebih – digunakan untuk merawat kolesterol tinggi.

Bolehkah anda mendapatkan niacin semulajadi dari makanan?

Niacin berlaku secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan terutama makanan yang tinggi protein dan antaranya adalah :

image

• daging tanpa lemak,
• hati,
• ikan,
• ayam,
• telur,
• kekacang,
• mentega kacang,
• bijirin.

Kesimpulannya vitamin B3 tidak boleh disimpan oleh badan dalam bentuk asalnya. Walau bagaimanapun ia bertukar dengan cepat ke dalam NAD coenzymes dan NADP.

Adakah Shaklee Menawarkan Niacin secukupnya?

Owh… pasti ada! Shaklee menawarkan niacin secukupnya dengan 7 kompenan B lain yang diperlukan tubuh di dalam setiap tablet B Complex. 🙂

image

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Sesuatu Yang Perlu Anda Tahu Jika Memilih Vitamin B Complex

image

Jika anda memerlukan pilihan untuk memilih B-Complex, pastikan anda :

• JANGAN sesekali memilih “depot capsule” kerana ianya bertindak dengan perlahan dan ianya akan kekal selama 6 bulan di dalam badan anda.
• TIDAK berkira-kira dengan kualiti produk di mana ianya perlu lengkap dengan 8 kompenan B Complex bagi kesihatan yang lebih baik.
• MENGAMBIL B Complex sekurang-kurangnya 6 minggu utama untuk mengekalkanya dalam keadaan baik dari dalam badan anda.

Shaklee B Complex | Kenapa ianya Berbeza Dari Jenama Yang Lain?

• Lengkap dengan 8 kompenan B yang diperlukan tubuh seperti yang disarankan oleh RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama).

image

• Harus mengandungi 100% untuk asid folik dan biotin.
• Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
• Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan sustained release.

Info Produk
Retail Price : RM53.00
Size : 120 tablets

Ringkas dan mudah untuk sharing malam nih, hahha… sebarang order boleh roger² yer… B-)

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Shaklee Effect ~ Masalah HB Rendahku Berjaya dengan Set Hamil Shaklee

image

Tattadaa….. rasanya KakNgah pernah share pasal masalah hb rendah ni di blog lama tapi kali ni KakNgah share je lah semula di blog nih, senang anda nak tinjau-tinjau kan. Masalah HB rendah semasa hamil memang KakNgah tak boleh nak elakkan kerana sebagai seorang Thalassaemia, HB rendah ni ibarat “teman mesra” yang tak boleh dipisahkkan, 🙂 tetapi masa ni memang KakNgah belum tau diri ni bermasalah dengan Thalassaemia.

“Shaklee Effect”! satu kemestian untuk dikongsi bagi KakNgah sendiri yang dah dulu mencuba dan merasai manfaatnya sebelum bergelar SID. Kalau anda perasan pada gambar di atas, tarikh yang tertera adalah Dec 22, 2011. Kalau tak silap masa ni kandungan KakNgah dah 4 bulan ++ gtu. KakNgah join Shaklee sebagai SID plak pada Julai 2012.

Shaklee Effect

Apa yang KakNgah dapat semasa consume Set Hamil ni sungguh bermakna buat KakNgah untuk dikongsi dan antara manfaatnya :

• HB normal,
• Tiada masalah sembelit,
• Tiada masalah kejang kaki,
• Lebih relax,
• Lebih bertenaga namun sekali sekala ada letihnya, adatlah ibu hamilkan…

Bagaimana Set Hamil Shaklee Membantu?

image

Vitalea (Multivitamin & Multimineral) ~ RM88.00
• Membantu mencukupkan keperluan nutrein dalam badan yang diperlukan oleh ibu-ibu hamil.
• Lengkap dengan iron untuk membentuk hemoglobin bagi mengelakkan masalah HB rendah.

image

B Complex ~ RM53.00
• Membantu menukarkan makanan kepada tenaga.
• Mengurangkan tekanan.
• Mencegah anemia (HB rendah) dengan membentuk sel darah merah yang sihat.
• Membantu tumbesaran bayi dalam kandungan.

image

Sustained Release Vita C ~ RM92.00
• Meningkatkan sistem imun badan.
• Membantu membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi.

image

OsteMatrix ~ RM61.00
• Melengkap keperluan kalsium untuk ibu dan anak.
• Mengurangkan masalah kejang kaji.
• Membantu penghadaman lebih lancar.

Untuk kesan yang lebih baik dan effective, anda digalakkan untuk ambil bersama-sama :

image

ESP (Energizing Soy Protein) RM150.00
• Mengandungi protein lengkap yang diperlukan tubuh kerana protein adalah blok utama dalam badan untuk membina otot, organ-organ, tendon, sel darah merah dan kulit.

TESTIMONIAL

image

Alhamdulillah… KakNgah share apa yang KakNgah dah rasa dan dapat dengan mengamalkan supplement Shaklee untuk anda yang bermasalah seperti KakNgah. Jangan malu-malu nak buat order pulak… 🙂

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Makanan & Supplement untuk Hb Rendah

Hemoglobin adalah protein yang terdapat dalam sel-sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh badan anda melalui darah. Besi, folat dan vitamin B6 dan B12 yang diperlukan nutrien untuk pembuatan sel darah merah, jadi termasuk sumber makanan yang kaya dengan ini dalam diet harian anda untuk menjaga hemoglobin dalam julat normal. Tambahan mungkin diperlukan jika paras hemoglobin yang terlalu rendah; mendapatkan bimbingan pakar perubatan atau pakar diet berdaftar untuk dos yang betul. Tanda-tanda hemoglobin rendah termasuk keletihan, hal berkabur mental dan kecenderungan meningkat kepada jangkitan. Apabila, kesihatan keseluruhan yang teruk adalah dikompromi.

  • Iron (zat besi)

Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, 2/3 daripada iron di dalam badan anda terdapat dalam hemoglobin. Apabila keperluan iron rendah, pengeluaran hemoglobin dan sel darah merah menjadi lambat dan mengakibatkan anemia. Makanan yang kaya dengan iron perlu diambil bagi mengelakkan anemia menjadi lebih parah. Antara makanan yang tinggi dengan iron adalah :

  1. Heme Iron (sumber haiwan) ~ adalah yang paling tinggi dan cepat diserap oleh badan terutama hati ayam goreng yang mengandungi 11.0 mg iron. Hati lembu pula sebanyak 5.2mg seperti yang dikatakan oleh Jabatan Petanian Amerika Syarikat Bahagian Nutrein Pangkalan Data. Heme iron lain yang membantu adalah hati ayam belanda.
  2. Non-Heme Iron (bukan sumber haiwan) ~ kurang cepat dalam menyerap zat besi namun masih berkesan dalam meningkatkan Hemoglobin. Sumber makanan yang baik dalam meningkatkan penyerapan iron adalah bijirin, kekacang, tauhu, bayam dan kismis. Makanan bersumber Vitamin C juga tergolong dalam meningkatkan Hb seperti tomato, oren, strawberry atau kentang. Institut Perubatan Mengesyorkan pengambilan harian sebanyak 18mg iron untuk ibu-ibu hamil dan 8mg untuk lelaki dewasa.
  3. Makanan tambahan iron juga diperlukan bagi mereka yang mengalami masalah anemia yang teruk.
  • Vitamin B6

Sumber makanan yang kaya dengan B6 adalah daging lembu, ikan, hati bijirin, kentang dan buah-buahan bukan sitrus. Ini termasuk dalam rangkaian diet anda untuk memenuhi Elaun Pemakanan yang disyorkan untuk orang dewasa iaitu sebanyak 1.3 mg setiap hari. Walaupun kekurangan B6 terang-terangan adalah jarang berlaku kerana nutrein itu didapati di dalam banyak makanan, pastikan pengambilan Vitamin B6 anda jika tahap Hb anda adalah rendah.

  • Folat

Kekurangan folat, atau anemia jahat mempunyai ciri-ciri yang besar, tidak matang, cacat sel-sel darah merah dengan kapasiti membawa oksigen terjejas. Sumber makanan folat atau juga dipanggil asid folik adalah termasuk sayur-sayuran berdaun hijau, hati, beras, germa gandum, bijirin diperkaya, kacang, brokoli dan hati. Alkohol akan menjejaskan folat makan anda digalakkan mengurangkan atau mengelakkan mengambilnya untuk meningkatkan status folat. Institut Perubatan mengesyorkan pengambilan harian folat sebanyak 400mg folat setiap hari bagi wanita dan lelaki.

  • Vitamin B12

Menurut Institut Perubatan, Elaun Makanan yang disyorkan untuk Vitamin B12 adalah 2.4 mikrogram setiap hari untuk orang dewasa. Pengambilan yang tidak mencukupi boleh mengurangkan pengeluaran sel darah merah. Sumber makanan yang baik Vitamin B12 termasuk daging, susu, telur, hati, ayan dan kerang. Memberi tumpuan kepada sumber makanan haiwan untuk mendapatkan cukup Vitamin B12 dimana sumber tumbuh-tumbuhan kurang mencukupi dalam mebentuk sel darah merah.

=============================

Ermmm… rasanya sebelum-sebelum ni pun KakNgah dah share berkenaan masalah Hb rendah akibat anemia dan Thalassaemia. Apa-apa pun harap dengan serba sedikit info kesihatan ini dapat membantu anda dalam masalaha Hb rendah, InsyaAllah. Dalam Shaklee juga ada beberapa supplement yang membantu bagi mengatasi masalah Hb rendah, antaranya adalah B Complex, VitaLea dan Vitamin C. Ketiga-tiga supplement ini sering berkaitan bagi membantu dalam permasalah Hb rendah.

optimum set w/o ESP3 supplement wajip buat KakNgah kerana KakNgah sendiri adalah Beta Thalassaemia Trait. Alhamdulillah, sungguh2 membantu KakNgah dalam menjalani hidup lebih sihat, cergas dan bertenaga. Alhamdulillah semuanya dengan izin dah redho dari-NYA.

Anda berminat?

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.