Stock Available

Alhamdulillah, yang sangat dinanti-nantikan telah muncul kembali… Apa tunggu lagi, jom kita borong habis-habis… 🙂

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong.

image

Assalamuaaikum dan selamat petang, buat apa semua ya..? 🙂  Tetiba teringat Air Panas Ulu Legong, xcely KakNgah tak plak pernah sampai ke mana-mana pusat air panas, selalu bila lalu kat hiway Utara~Selatan perasan signboard Air Panas Pedaslah tapi memang tak pernah sampai pun, huhhu.

Nak dijadikan cerita, semasa balik kampung haritu, hari khamis malam jumaat sehari sebelum kami balik kesini,abang kandung KakNgah ajak mandi Air Panas Ulu Legong nih. Seronok punya pasal, kita orang pun ok jelah tapi dalam kepala dok pikior, klu dari Yan ke Baling, agak jauh juga perjalanannya.

Hubby pun memang nak sangat pergi so berangkatlah kitaorang pada jam 10.30pm, uish.. naper kene malam plak? Mak KakNgah cakap, malam baru best mandi air panas nih… Drive punya drive, hoihhhh jam 12.30am baru sampai, memang jauh tapi bila dah sampai tu terkejut KakNgah tengok kereta dari merata cerok datang, penuh parking! Anak-anak pun bukan main lagi seronok, nak mandi kolam, mahu tak seronok… 😀

image

Ni port untuk budak-budak mandi, kalau korang perasan ada 2 kolam, yang depan ni dalam sket, sket jelah. Yang belakang tu cetek jerk sesuai la untuk anak-anak 3 tahun ke bawah.

image

Hahhh, ni kolam untuk dewasa, yang sebelah kiri tu kurang panas, yang kanan ni boleh tahan jugalah nak biasakan badan dengan panasnya. Kalau korang nak tahu, makin dalam kolam tu… makin panaslah airnya.

Ops, semua gambar yang KakNgah share ni, semua dari Google, Seronok mandi-manda tak ingat dah nak bergambar, hahha…

Ermmm, yang bestnya juga… korang boleh menginap kat Air Panas Ulu Legong nih, paling murah rm100.00 untuk satu malam.

image

Hahhh, ni harga yang dikenakan untuk tetamu macam kita nih, hihhi…boleh save untuk rujukan korang jika terasa hati nak ke sana. 😀

Nak nampak 25 tahun lebih muda? Saya ada rahsianya…

image


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Consume Vivix untuk rawat resdung tetapi dapat lebih extra manfaatnya…

wpid-img_20150115_221023.jpg

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah… hasil perkongsian dari sahabat Shaklee tentang suami beliau yang mengambil Vivix untuk masalah resdung. Kesannya lebih baik dari yang dijangkakan, isteri mana tak suka jika suami semakin sihat dan cergas kan… 🙂 Sharing dari sahabat Shaklee lagi…

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
nak sharing testimoni suami tercinta..
tahun 2012 husband selalu keluar masuk hospital sebab sakit selalu..bebanan keje. lifrstyle menyebabkan suami jue kena penyakit batu karang dalam hempedu..

lepas dah operate dan buang batu karang tu..kesihatan suami agak kurang sikit..selalu demam dan selalu pening kepala sampai satu tahap mase driving pun bole nak pitam..

memang takut..mase tu die dah terfikir nak mati dah..jumpe doktor pakar..doktor cakap resdung akut..dan yg pitam tu tanda2 awal nak kena strok..Allah ya Allah anak2 masih kecil..

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
2013 baby kedua lahir..suami nekad stop smoking dan jue bagi try vivix..

Zurina Star, [13.01.15 19:11]
alhamdulillah dah setahun..kesihatan makin baik..dah stop smoking..tahun 2014 langsung xde masuk hospital..dan yg best suami makin hensem hehe turun 12kg tau..nampak awet muda la..

Hahhh… yang paling best dah berhenti 100% tabiat merokoknya pastu berat turun sebanyak 12kg dan makin ganteng gitewww… Tahniah sahabat kerana memilih yang terbaik untuk suaminya… Hubby KakNgah ni pun liat nak telan Vivix, nak sangat dia kurus, ngap supplement pun bukan main malas lagi hahh… T_T InsyaAllah, nak juga paksa dia telan Vivix tuh, KakNgah dah rasa kesan baiknya Vivix.. rugi kalau tak mencuba bulan nih, BUY 6 FREE 1, saper nak bagi deq non oiiii….

Bagi yang ingin mencuba, jom click-click Vivix dan order segera dengan KakNgah untuk diskaun lebih hebat!

wpid-142052637553509.jpg

Atau mahukan lebih penjimatan…

wpid-142018130781860.jpg

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef

 

Vivix™ Shaklee & Tip Sihat Cegah Penuaan

Erm… semua nak kelihatan cantik, lebih-lebih lagi dikalangan wanita yang dah pun bersuami, mesti nak cantik untuk suami kan, KakNgah pun tak lepas untuk rasa cantik di sisi suami, malulah plak.. 🙂

Sejauh mana kita ingin kelihatan cantik? Kadang-kadang kita lupa atau terlalu manjakan diri dengan pelbagai cara yang tidak sihat. Tahap tekanan meningkat, pengambilan gula yang tinggi, pengambilan makanan lemak yang tinggi akan skyrocket dan kita terlalu banyak toksin alam sekitar yang lain juga. Semua perkara-perkara ini akan menyumbang kepada proses penuaan. Jadi bagaimana Vivix™ Shaklee boleh membantu anda dalam mencegah penuaan anda? Mari kita kenali!!

Selain daripada menggunakan Vivix™ Shaklee untuk melambatkan proses penuaan dalam sel-sel anda, ada perkara yang anda boleh dan harus lakukan untuk menggalakkan penuaan secara sihat. Berikut adalah beberapa petua :

3 Tips Sihat Cegah Penuaan

  • Makan Diet yang Seimbang ~ makan diet yang rendah lemak tepu dan kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran serta bijirin penuh.
  • Kekalkan Berat Badan Ideal ~ Berat badan yang sihat secara drastik akan mengurangkan risiko banyak penyakit dan penyakit yang berkaitan dengan penuaan. Check BMI (Body Mass Index) anda, matlamat yang baik adalah dengan memastikan BMI anda kurang daripada 25. Untuk mengekalkan berat badan yang sihat, anda memerlukan komitment yang tinggi.
  • Berjalan ~ Cuba biasakan diri anda dengan senaman termasuk dalam latihan daya tahan diri dan fizikal dalam masa 30 minit sehari, 5 hari seminggu. KakNgah tahu ia boleh menjadi sukar namun anda hanya perlu mencari masa untuk menjadikannya satu kenyataan. Jika anda rasa ianya penting, anda perlu mencari jalan untuk lakukannya!

Healthy aging is not about doing just one thing.  The healthier the lifestyle you live, the healthier you will age.  There are a lot of other factors besides nutrition that play a role in the process, things like stress, sleeping habits and more.  Make it a goal to work on each area a little bit at a time, and your body will take notice!

Vivix™ Shaklee Tonic Anti Penuaan ~ Adakah ianya Benar-Benar Membantu?

Sudah tentu! Adakah ini bermakna anda boleh mengabaikan semua tips sihat cegah penuaan seperti di atas dalam memastikan anda kelihatan lebih muda dan sihat? Sama sekali tidak.

Cara terbaik untuk anda kelihatan lebih muda dan sihat adalah dengan mengikuti tip seperti di atas, dan jika anda mempunyai bajet yang lebih tidak salah anda mengamalkan supplement Vivix™ Shaklee iaitu tonic anti penuaan yang berkualiti tinggi.

Vivix™ Shaklee adalah 100% semulajadi sama seperti produk-produk Shaklee yang lainnya, dan sudah semestinya ianya juga SELAMAT dan BERKESAN. Vivix™ Shaklee merupakan satu produk yang dapat menumpulkan satu kesan yang merosakkan sel-sel kita. Perkara yang melibatkan kerosakkan sel-sel kita setiap hari adalah akibat tekanan kerja dan hidup, pemakanan yang kurang sihat, tidur yang tidak terjaga, pencemaran dan banyak lagi.

Perbezaan Vivix™ Shaklee daripada Produk lain di Pasaran.

Vivix™ Shaklee mengandungi bahan rahsia yang menjadikannya tonic yang terbaik dari produk lain di pasaran dalam kalangan produk anti penuaan. Ramuan rahsianya adalah Anggur Muscadine!

Anggur Muscadine merupakan satu-satunya anggur di dunia yang memiliki lebih daripada 1 kromosom. Muscadine Grape ini memiliki 20 kromosom sebab tiu lah saintis buat kajian yang lebih mendalam ke atas anggur hebat ni. Hasil kajian mereka terbuktilah bahawa anggur ini memang mempunyai ciri-ciri yang boleh menghentikan perkembangan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria. Salah satu nutrisi terpenting yang diekstrak daripada Anggur hebat ini ialah Reservatrol yang amat penting untuk alternatif pelbagai masalah seperti penuaan, kanser, diabetis, gout, darah tinggi dan pelbagai lagi.

Sains di Sebalik Shaklee.

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix™ Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selulur dengan 4 mekanisma utama penuaan.

  1. Melindungi dan membaiki selullar DNA.
  2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
  3. Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mithochondria.
  4. Melambatkan pembentukkan protin AGE (advanced Glycation End Products)

juga membantu dalam menjaga/ memelihara :

  • Kesihatan jantung,
  • kesihatan otak,
  • kesihatan sistem imun,
  • kesihatan sendi,
  • perlindungan antioksidan,
  • peningkatan tenaga pada tahap sellular,
  • kesihatan keseluruhan.

Vivix™ Shaklee umpama lengan yang menjaga dan mengawal keliling sel-sel kita dengan menumpulkan kesan negatif ke atas semua penyebab yang menjadi faktor pemecahan sel-sel kita. Dengan demikian, Vivix™ Shaklee berfungsi untuk menyimpan sel-sel kita dengan kesihatan yang lebih baik bagi membolehkan kita melihat dan merasa lebih muda serta tetap aktif di kemudian hari.

Hahha… bukan sket jer kebaikkan yang dirasa dengan Vivix™ Shaklee, bukan sahaja cegah penuaan secara sihat! Kesihatan diri pun lebih-lebih terjaga… nak tahu kenapa KakNgah sendiri menyokongnya? Sebab KakNgah sendiri dah pun merasai perubahannya dengan hanya sesudu teh sehari setiap hari dengan Vivix™ Shaklee… Leh tengok SINI!. More and more testimonials? CLICK HERE!

PS : Jom Share jika anda rasa ianya berbaloi untuk anda dan keluarga tersayang… 😀

 

 
 
 

⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

Fungsi Bahan Utama Shaklee Collagen Powder.

Bismillah.. walhamdulillah… harini KakNgah nak kongsikan fungsi-fungsi bahan utama SCP plak, sebelum ni KakNgah dah kongsikan serba sedikit mengenai kolagen kan..

Antara bahan-bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah :

RSS Collagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen daripada binatang lain.

Ekstrak Biji Benih Camellia Japonica

japonica

Ekstrak biji benih Camellia Japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembab yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

Vitamin C dan Vitamin B

  • Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Vitamin-vitamin B pula terlibat dalam metabolisma karbonhidrat, lemak dan protien untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

Ekstrak Pfaffia

pfaffiaPfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camellia Japonica dapat menyokong pembentukkan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit  lembut, lembab dan rata.

Ekstrak Kerangan-Kerangan

kerangan

Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakkan sesendi dan melembabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Elastin Daripada Kolagen Ikan

ikan 2

Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

Lactobasilus Acidophilus

lacto

Lactobasilus Acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Hahha… itu dia tujuh bahan utama dan fungsi-fungsinya, jika nada mengalami masalah kesihatan sendi, masalah pembuangan dan penuaan, bolehlah mencuba Shaklee Collagen Powder..

Moh..moh.. roger KakNgah untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder dengan harga yang lebih jimat berganda hanya dari KakNgah… 🙂

 
 
 
Name Card