Stock Available

Alhamdulillah, yang sangat dinanti-nantikan telah muncul kembali… Apa tunggu lagi, jom kita borong habis-habis… 🙂

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong.

image

Assalamuaaikum dan selamat petang, buat apa semua ya..? 🙂  Tetiba teringat Air Panas Ulu Legong, xcely KakNgah tak plak pernah sampai ke mana-mana pusat air panas, selalu bila lalu kat hiway Utara~Selatan perasan signboard Air Panas Pedaslah tapi memang tak pernah sampai pun, huhhu.

Nak dijadikan cerita, semasa balik kampung haritu, hari khamis malam jumaat sehari sebelum kami balik kesini,abang kandung KakNgah ajak mandi Air Panas Ulu Legong nih. Seronok punya pasal, kita orang pun ok jelah tapi dalam kepala dok pikior, klu dari Yan ke Baling, agak jauh juga perjalanannya.

Hubby pun memang nak sangat pergi so berangkatlah kitaorang pada jam 10.30pm, uish.. naper kene malam plak? Mak KakNgah cakap, malam baru best mandi air panas nih… Drive punya drive, hoihhhh jam 12.30am baru sampai, memang jauh tapi bila dah sampai tu terkejut KakNgah tengok kereta dari merata cerok datang, penuh parking! Anak-anak pun bukan main lagi seronok, nak mandi kolam, mahu tak seronok… 😀

image

Ni port untuk budak-budak mandi, kalau korang perasan ada 2 kolam, yang depan ni dalam sket, sket jelah. Yang belakang tu cetek jerk sesuai la untuk anak-anak 3 tahun ke bawah.

image

Hahhh, ni kolam untuk dewasa, yang sebelah kiri tu kurang panas, yang kanan ni boleh tahan jugalah nak biasakan badan dengan panasnya. Kalau korang nak tahu, makin dalam kolam tu… makin panaslah airnya.

Ops, semua gambar yang KakNgah share ni, semua dari Google, Seronok mandi-manda tak ingat dah nak bergambar, hahha…

Ermmm, yang bestnya juga… korang boleh menginap kat Air Panas Ulu Legong nih, paling murah rm100.00 untuk satu malam.

image

Hahhh, ni harga yang dikenakan untuk tetamu macam kita nih, hihhi…boleh save untuk rujukan korang jika terasa hati nak ke sana. 😀

Nak nampak 25 tahun lebih muda? Saya ada rahsianya…

image


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Consume Vivix untuk rawat resdung tetapi dapat lebih extra manfaatnya…

wpid-img_20150115_221023.jpg

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah… hasil perkongsian dari sahabat Shaklee tentang suami beliau yang mengambil Vivix untuk masalah resdung. Kesannya lebih baik dari yang dijangkakan, isteri mana tak suka jika suami semakin sihat dan cergas kan… 🙂 Sharing dari sahabat Shaklee lagi…

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
nak sharing testimoni suami tercinta..
tahun 2012 husband selalu keluar masuk hospital sebab sakit selalu..bebanan keje. lifrstyle menyebabkan suami jue kena penyakit batu karang dalam hempedu..

lepas dah operate dan buang batu karang tu..kesihatan suami agak kurang sikit..selalu demam dan selalu pening kepala sampai satu tahap mase driving pun bole nak pitam..

memang takut..mase tu die dah terfikir nak mati dah..jumpe doktor pakar..doktor cakap resdung akut..dan yg pitam tu tanda2 awal nak kena strok..Allah ya Allah anak2 masih kecil..

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
2013 baby kedua lahir..suami nekad stop smoking dan jue bagi try vivix..

Zurina Star, [13.01.15 19:11]
alhamdulillah dah setahun..kesihatan makin baik..dah stop smoking..tahun 2014 langsung xde masuk hospital..dan yg best suami makin hensem hehe turun 12kg tau..nampak awet muda la..

Hahhh… yang paling best dah berhenti 100% tabiat merokoknya pastu berat turun sebanyak 12kg dan makin ganteng gitewww… Tahniah sahabat kerana memilih yang terbaik untuk suaminya… Hubby KakNgah ni pun liat nak telan Vivix, nak sangat dia kurus, ngap supplement pun bukan main malas lagi hahh… T_T InsyaAllah, nak juga paksa dia telan Vivix tuh, KakNgah dah rasa kesan baiknya Vivix.. rugi kalau tak mencuba bulan nih, BUY 6 FREE 1, saper nak bagi deq non oiiii….

Bagi yang ingin mencuba, jom click-click Vivix dan order segera dengan KakNgah untuk diskaun lebih hebat!

wpid-142052637553509.jpg

Atau mahukan lebih penjimatan…

wpid-142018130781860.jpg

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef