Brain Health

Assalamualaikum dan selamat petang semua, ermm sementara anak KakNgah dok main-main kat luar sana, KakNgah nak berkongsi sket apa yang KakNgah belajar masa pergi talk untuk brain health rabu haritu. Untuk permulaannya, ada soalan yang perlu untuk anda pikirkan..

1) Bolehkah kita memaksimumkan tahap ingatan serta meningkatkan tumpuan?

2) Bolehkah kita mengurangkan risiko penyakit berkaitan mental apabila semakin berusia?

Jawapan untuk persoalan di atas adalah TIDAK dengan hanya mengharapkan ianya berlaku dengan sediri! kenapa? Seperti sedia maklum, kehidupan seharian kita sering terdedah dengan beberapa faktor yang menyebabkan otak kita semakin lemah dan antaranya adalah :

  • Kecederaan otak,
  • Kurang tidur,
  • Ubat-ubatan dan alkohol,
  • Obesiti,
  • Merokok,
  • Tekanan darah tinggi,
  • Kencing manis,
  • Kurang bersenam,
  • Tekanan hidup kronik.

YA jika anda mampu untuk hidup dengan gaya hidup yang sihat di samping membantu kesihatan otak yang lebih baik dan antara cara yang bersesuaian adalah :

  • Hubungan sosial (menyertai kem, bengkel dan majlis),
  • Pembelajaran baru (membaca dan belajar sesuatu yang baru),
  • Aktiviti fizikal,
  • Cukup tidur,
  • Senaman,
  • Kerisauan yang sihat,
  • Meditasi,
  • Rasa syukur,
  • Pemakanan & Supplement.

Sebut pasal supplement, terdapat 5 jenis supplement dari Shaklee yang dapat membantu otak kita sihat dan cergas, ianya adalah;

  • Vivix
  • image

Vivix® Shaklee kaya dengan anti-oksidan yang tinggi iaitu polyphenol dan resvetrol dimana ianya mampu memperbaiki dan melindungi sehingga ke tahap sel DNA dengan 4 mekanisma pada tahap sellular. Vivix dapat mengekalkan pertumbuhan neuran yang sihat, neuron (juga dikenali sel-sel saraf dan gentian saraf) adalah elektrik yang dapat dirangsang sel dalam sistem saraf yang berfungsi untuk memproses dan menyampaikan maklumat.

  • Lecithin
  • image

Lecithin soya ialah sumber utama kolina yang menghasilkan lebih neurotransmitter – acetylcholine yang menyokokng komunikasi dan signal transmisi antara sel-sel otak sehingga meningkatkan ingatan otak & fungsi.

  • Omega Guard (Omega 3)
  • image

Omega-3 membatu mengaktifkan otak anda untuk membuat hubungan yang lebih baik dengan meningkatkan aliran darah di otak dan memperkuat sinapsis otak. Mengandungi Docosahexonoic acid (DHA) yang membantu meningkatkan pembelajaran dan fungsi ingatan otak.

  • Vitamin B
  • image

B-kompleks terlibat dalam penghasilan neurotransmitter dan mengubah gula menjadi tenaga. Neurotransmitter adalah bahan kimia otak yang menyampaikan maklumat di seluruh otak dan badan kita. ianya menyampaikan isyarat antara sel-sel saraf, yang dipanggil “neuron.” Otak menggunakan neurotransmitter untuk memberitahu hati anda untuk mengalahkan, paru-paru untuk bernafas, dan perut untuk mencerna.

  • Performance Drink
  • image

Hahha… elektrolit penting seperti ion sodium dan potassium sangat diperlukan untuk fungsi sistem saraf! yang ni memang 1st time KakNgah tau, sebelum ni hanya 4 supplement di atas sahaja yang KakNgah tau untuk kesihatan otak nih so anda bagaimana?

Okeh, sebelum menutup entry kali ini, ewah… sila check balik, adakah anda benar-benar mempunyai otak yang sihat?

  1. Lupa nama seseorang yang anda kenal lama (10 tahun lalu)?
  2. Lupa apa yang anda akan mengatakan dalam tengah bercakap?
  3. Lupa apa yang anda ingin lakukan ketika pergi ke tempat lain?
  4. Mencari barang yang baru saja anda letakkannya?
  5. Tidak dapat mengingat kata tertentu yang anda inginkan?

Jika anda mempunyai 5 tanda-tanda seperti di atas, segeralah lakukan yang terbaik untuk kesihatan otak anda. Jika anda berminat untuk dapatkan sebarang supplement bolehlah menghubungi KakNgah yer, special price KakNgah bagi…

✆ Call/SMS/WhatsApp : 018-6645415 (KakNgah)

➲ COD Area : Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Consume Vivix untuk rawat resdung tetapi dapat lebih extra manfaatnya…

wpid-img_20150115_221023.jpg

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah… hasil perkongsian dari sahabat Shaklee tentang suami beliau yang mengambil Vivix untuk masalah resdung. Kesannya lebih baik dari yang dijangkakan, isteri mana tak suka jika suami semakin sihat dan cergas kan… 🙂 Sharing dari sahabat Shaklee lagi…

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
nak sharing testimoni suami tercinta..
tahun 2012 husband selalu keluar masuk hospital sebab sakit selalu..bebanan keje. lifrstyle menyebabkan suami jue kena penyakit batu karang dalam hempedu..

lepas dah operate dan buang batu karang tu..kesihatan suami agak kurang sikit..selalu demam dan selalu pening kepala sampai satu tahap mase driving pun bole nak pitam..

memang takut..mase tu die dah terfikir nak mati dah..jumpe doktor pakar..doktor cakap resdung akut..dan yg pitam tu tanda2 awal nak kena strok..Allah ya Allah anak2 masih kecil..

Zurina Star, [13.01.15 19:09]
2013 baby kedua lahir..suami nekad stop smoking dan jue bagi try vivix..

Zurina Star, [13.01.15 19:11]
alhamdulillah dah setahun..kesihatan makin baik..dah stop smoking..tahun 2014 langsung xde masuk hospital..dan yg best suami makin hensem hehe turun 12kg tau..nampak awet muda la..

Hahhh… yang paling best dah berhenti 100% tabiat merokoknya pastu berat turun sebanyak 12kg dan makin ganteng gitewww… Tahniah sahabat kerana memilih yang terbaik untuk suaminya… Hubby KakNgah ni pun liat nak telan Vivix, nak sangat dia kurus, ngap supplement pun bukan main malas lagi hahh… T_T InsyaAllah, nak juga paksa dia telan Vivix tuh, KakNgah dah rasa kesan baiknya Vivix.. rugi kalau tak mencuba bulan nih, BUY 6 FREE 1, saper nak bagi deq non oiiii….

Bagi yang ingin mencuba, jom click-click Vivix dan order segera dengan KakNgah untuk diskaun lebih hebat!

wpid-142052637553509.jpg

Atau mahukan lebih penjimatan…

wpid-142018130781860.jpg

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Keahlian Percuma Shaklee Dengan Vivix!

Vivix! lagi-lagi vivix… hihhi, nak buat camna… itu yang selera di hati dan memberikan kesan paling impak dalam diri 😀  . Okeh jangan lupa.. vivix tersenarai dalam promosi bulan Januari 2015 nih. Antara testimonialnya termasuklah diri sendiri, hihhi… i loikeeee sangat!

image

image

image

Kenapa Vivix Terlalu Istimewa?

1) Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo”[kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

2) Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepadadeteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3) Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4) Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE[advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dariresveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

Antara Manfaat Shaklee Vivix™?

• Mengawal diabetes,
• Mengawal darah tinggi,
• Mengurangkan ketagihan merokok,
• Menjaga kesihatan jantung,
• Mengurangkan kolesterol,
• Mengurangkan berat badan,
• Membantu masalah PCOS,
• Membantu masalah Resdung,
• Membantu sasalah Kemurungan,
• Membantu masalah Tekanan,
• Mengatasi masalah penghadaman (buasir),
• Rheumatoid Artritis,
• Dan banyak lagi…

Nak tahu bagaimana anda boleh dapatkan keahlian percuma dengan vivix Januari 2015 ini? Ada 2 cara mudah untuk anda dan pastinya ia tidak mengecewakan anda! sungguh tau… 🙂

1) Beli 2 Botol Vivix dengan RM950.00 ATAU…

2) Beli 6 Botol Vivix (percuma 1) dengan RM2,850.00

MUDAH! dan jangan terkejut, anda juga akan menerima CASH pada bulan berikutnya sebagai permulaan anda dengan keahlian percuma ini. Kenapa perlu tunggu esok lagi jika anda boleh memilih untuk terus membuat order pada hari ini juga? 😀 Hubungi KakNgah untuk order & konsultasi secara percuma kay… Harga pasti lebih % …


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Januari 2015, Pasti Lebih Hebat!

Bismillah walhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk KakNgah berkongsi di hari dan tahun yang baru. Sedih rasanya, sebab dah lama sangat tak berkongsi info kesihatan bersama pembaca KakNgah, maaf di atas kelalaian KakNgah… 😥  Cuti Sekolah ni, agak sibuk buat KakNgah, sibuk dengan 3 hero yang makin membesar. InsyaAllah selepas ini KakNgah cuba share sepatutnya untuk anda semua…

Tahun baru, promo pun barulah yer, ermmm… seperti yang anda tahu, Dec. 2014 dah berakhir dengan jualan Collagen so bulan ni tak der lagi collagen yer, ops! mungkin 10 bulan hingga setahun… Promo Vita C dan Vita E juga telah berakhir, so bulan ni promo yang lebih hebat menanti anda… Apakah ia??? hahha….

wpid-wp-1420181445071.jpeg

Ops, ada yang tak tahu VitaLea for Children? okeh, dulu masa KakNgah baru kenal Shaklee, sempat sekali jer KakNgah belikan untuk anak-anak pastu dah tak keluar lagi dah tapi permintaan yang tinggi kini Shaklee dah keluarkan semula untuk anak-anak sihat dan cergas! 🙂

Bagi anda yang ingin membuat order beserta konsultasi secara percuma, hubungi KakNgah yer… best price KakNgah bagi yer… 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Polifenol | Bantu Anda Kurangkan Berat Badan

Penyelidikan baru ini mendedahkan bahawa rahsia untuk penurunan berat badan mungkin lebih kompleks daripada “kurangkan makan, lebihkan bergerak”. Yang paling utama berkenaan enzim yang dipanggil AMP- diaktifkan protein kinase ( AMPK ) yang terdapat dalam Blueberry , jeruk , Teh Hijau dan Cayenne Peppers. AMPK membantu tubuh anda menggunakan gula yang mengakibatkan meningkatkan metabolisme menyebabkan penurunan berat badan. AMPK umumnya diaktifkan semasa latihan untuk membantu otot menggunakan gula yang disimpan dan lemak untuk tenaga. Tetapi, AMPK juga dapat diaktifkan dengan makanan. Rahsia untuk mengaktifkan kuasa AMPK adalah dengan memasukkan makanan yang mengandungi polifenol, nootkatone dan capsaicin semua yang mengaktifkan enzim pembakar lemak.

Hahha… perasan tak? salah satu sebatian yang membantu mengurangkan berat badan adalah polifenol. Apa itu Polifenol?

image

Polyphenols adalah antioksidan yang terdapat dalam pelbagai jenis makanan termasuk teh, kopi, sayur-sayuran, dan coklat. Polifenol yang kuat yang telah terbukti untuk mengaktifkan AMPK disebut resveratrol dan ditemui pada kulit anggur merah dan beri biru. Resveratrol dapat membantu mengurangkan perkembangan sel-sel lemak dan dapat mengurangkan tisu lemak dalam badan untuk diet lemak yang tinggi. Jika anda mengalami kesukaran menurunkan berat badan, anda mungkin ingin mempertimbangkan suplemen resveratrol yang boleh membantu mengurangkan keradangan dan boleh membantu dengan kehilangan berat badan. Atau meningkatkan pengambilan makanan yang tinggi resveratrol seperti anggur merah dan beri biru.

Adakah Shaklee Menyediakan Polyphenol?

Sudah tentu jawapan YA! Memang betul Shaklee juga ada menyediakan polyphenol untuk anda dalam mengurangkan berat badan anda secara sihat! 2 jenis suplemen tersebuat adalah Cinch Energy Tea Mix dan Vivix. Jom kita menelaah…

Cinch™ Energy Tea Mix

image

Shaklee Cinch™ Energy Tea adalah jenis serbuk, minuman teh yang direka untuk menyediakan rangsangan tenaga semula jadi bagi individu yang aktif. Ia terdiri daripada gabungan teh : Teh Matcha serbuk, Ekstrak Teh Merah, Ekstrak Teh Rooibos Merah dan Ekstrak Teh Putih.

Eksrak Teh Merah & Ekstrak Teh Rooibos merupakan teh yang tinggi dengan polifenol dalam membantu mengurangkan berat badan dan juga inci anda.

Vivix®

image

Vivix® Shaklee kaya dengan anti-oksidan yang tinggi iaitu polyphenol dan resvetrol dimana ianya mampu memperbaiki dan melindungi sehingga ke tahap sel DNA dengan 4 mekanisma pada tahap sellular. Jadi tak hairanlah dengan kandungan polifenol yang berganda dalam Vivix membuatkan pengamalnya boleh kurus!

VIVIX ini EXCLUSIVE hanya dari shaklee dan ianya telah membantu ramai orang yang mengalami masalah darah tinggi, buah pinggang, diabetes, kanser, fibroid, masalah kulit, obesiti, strok, awet muda dan banyak lagi…

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Saya Sentiasa Ingin Sihat!

image

Siapa sependapat dengan KakNgah? KakNgah ni memang cerewet dengan kesihatan, seboleh-bolehnya KakNgah sentiasa ingin sihat untuk keluarga. Kalau diri tak sihat, macam mana nak jaga keluarga kan… 🙂

Bagi KakNgah kesihatan itu satu anugerah yang tak terhingga buat kita semua, tanpa kesihatan yang baik banyak benda yang akan terhalang, ibadah kita pun mungkin akan tercicir, betul tak.?

Shaklee!

Ya, KakNgah memilih untuk amalkan gaya hidup sihat dengan memilih makanan tambahan dari suplemen Shaklee untuk KakNgah dan juga keluarga. Alhamdulillah, memang selama KakNgah mencuba beberapa suplement Shaklee ni, rata-ratanya memang memuaskan hati. Sebagai seorang Thalassaemia, nutrein tambahan untuk diri memang diperlukan. Ok, KakNgah kongsikan beberapa suplemen yang telah KakNgah consume selama dua tahun ++ ini. Antaranya :

VitaLea (multivitamin)

image

VitaLea Shaklee engkap dengan iron, biotin dan nutrein lengkap untuk badan KakNgah bagi proses membina sel darah merah. Seperti diketahui umum, seorang thalassaemia terlibat dengan kekurangan darah merah seakan anemia gtu. Jadi pengamvilan VitaLea sangat membantu KakNgah kekal cergas dan sihat.

Info Produk
Retail Price : RM88.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (2~4 bulan pengambilan)

Sustained Release Vita-C

image

Vita-C Shaklee ni dah cukup popular di semua peringkat umur tidak kira lelaki dan wanita, bangsa dan agama. Yang sebenarnya KakNgah kurang gemar dengan rasa asam limaunya sebab al-maklumlah KakNgah memang tak gemarkan LIMAU… 😀 Namun Vita-C ini juga sangatlah membantu masalah KakNgah berkaitan jerawat, gusi berdarah, stress, thalassaemia dan kulit.

Info Produk
Retail Price : RM92.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 180 tabs (3~6 bulan pengambilan)

B Complex

image

Hahha… B Complex ni sangat membantu dalam membina sel darah merah yang sihat bila di ambil bersama VitaLea dan SR Vita C. Stress! alhamdulillah B Complex juga sedikit sebanyak membantu KakNgah menangani stress dalam menguruskan 3 heros yang memang boleh dikategorikan agak lasak. 🙂  

Info Produk
Retail Price : RM53.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (4 bulan pengambilan)

OsteMatrix (kalsium)

image

Setiap biji OsteMatrik agak kecil, licin dan mudah untuk ditelan juga sesuai bagi kanak-kanak seawal usia 4 tahun. KakNgah amalkan OsteMatrix sebagai kalsium utama KakNgah bagi menjaga kesihatan tulang. Mungkin semua dah mengetahui bahawa wanita yang makin meningkat umurnya, makin ia memerlukan kalsium untuk kesihatan tulang. Wanita amat perlukan kalsium kerana kalsium wanita lebih cepat hilang semasa hamil dan menyusukan bayi, semua sumber kalsium dari badan akan diserap ke bayi anda jadi jaga-jaga… Oste juga sangat membantu memudahkan penghadaman dan dapat mengurangkan magrain KakNgah, Alhamdulillah…

Info Produk
Retail Price : RM61.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (sebulan pengambilan)

ESP (Energizing Soy Protein)

image

Hahha… ini lagi satu produk paling hot dikalangan ibu-ibu hamil dan menyusu. Sangat membantu dalam memberikan protein lengkap dan tenaga kepada si ibu yang sering keletihan dan kelaparan, hehheww… Ya memang sangat diakui, KakNgah sendiri pun memang tak lepaskan peluang menikmati minuman seringkas ESP. Mudah mengenyangkan orang macam KakNgah yang sering lapar dan lapar.. KakNgah kuat makan tau 😀  . ESP non-gmo adalah pilihan terbaik buat KakNgah, KakNgah memang gemarkan yang lebih semulajadi dan berkhasiat.

Pulak tu bulan ni Shaklee adakan promo untuk ESP so janganlah lepaskan peluang yang ada.

image

Info Produk
Retail Price : RM150.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 850g (sebulan pengambilan)

Vivix

image

Berani KakNgah katakan, kalau anda bertanya apakah vitamin paling istimewa dalam dari Shaklee, tentu sekali jawapan KakNgah adalah VIVIX. Boleh termimpi-mimpi bila tak dapat beli Vivix, angau tau… 😛  info lanjut boleh click ke LINK INI.

Info Produk
Retail Price : RM475.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 150ml (sebulan pengambilan)

GLA Complex

image

GLA ini KakNgah try masa anak kecil KakNgah berusia setahun 8 bulan, itu pun sebab “P” belum berteman… risau takut sangkut 😀  so KakNgah consume GLA dan selepas seminggu consume, dengan relanya “P” pun datang… Alhamdulillah, GLA Complex ni membantu menstabilkan hormone kita, elok juga untuk masalah jerawat yang tak tahu nak hilang-hilang. Masalah kegemukan akibat hormone yang kurang stabil pun boleh consume GLA.

Info Produk
Retail Price : RM91.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 60 capsules (sebulan pengambilan)

HerbLax

image

KakNgah ni jenis ada masalah sket nak membuang jika berubah tempat, jadi kalau nak balik kg ke, pergi jenjalan jauh sampai 2 3 hari gtu, memang KakNgah bawakan sekali HerbLax. Kalau biar najis bersarang kat dalam kan, tak baik untuk usus, boleh jadi buasir tau. Salah satunya fungsi herblax ni adalah DETOX! Terbaik sangat tau… kengkawan KakNgah yang try pun memang akan repeat order baliklah… 🙂

Info Produk
Retail Price : RM52.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (3 ~ 7 bulan pengambilan)

NutriFeron

image

NutriFeron! Alhamdulillah, setiap kali badan ni rasa tak sihat, cepat-cepat ambil NutriFeron, insyaAllah badan cepat recover balik.. Takder nak berlarutan lelama, ini salah satu suplemen yang wajib ada di rumah untuk satu keluarga. NutriFeron ni merupakan interferon semulajadi yang dicipta dan hanya terdapat dari Shaklee jer, siap dipatenkan pun..

Info Produk
Retail Price : RM181.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 30 sachets (7 bulan pengambilan)

Ini antara yang di ambil KakNgah lah, next time lebih lagi tapi tunggu untuk result yang terbaik akan KakNgah kongsikan lagi. Pilihan suami KakNgah pun ada, next time akan dikongsikan yer…

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Resveratrol | Manfaat Melawan Kanser

image

Resveratrol merupakan antioksidan yang kuat untuk kesihatan jantung juga berpotensi melawan kanser. Resveratrol yang terkandung di dalam kulit anggur merah dan wain merah, telah didapati membantu melindungi daripada kanser. Satu kajian oleh University of Missouri penyelidik yang diterbitkan pada bulan Ogos 2013 di Jurnal Penyelidikan Pembedahan mendapati sel-sel melanoma menjadi lebih terdedah kepada radiasi jika dirawat dengan resveratrol pertama. Kajian sebelum ini daripada University of Missouri mendapati keputusan yang sama di dalam rawatan kanser prostat.

Penyelidikan lain yang diterbitkan pada bulan Oktober 2013 dalam jurnal Science Translational Medicine, menunjukkan bahawa walaupun selepas resveratrol dimetabolismekan oleh badan, ia kekal berkesan melawan kanser.

Berikut adalah tiga cara untuk mendapatkan antioksidan ini ke dalam diet anda :

1. Wain merah
2. Anggur merah
3. Makanan tambahan Resveratrol

Wain Merah? Hahha… terang-terang lah, kita sebagai muslim adalah HARAM jadikan wain sebagai minuman walaupun untuk kesihatan kita so SAY NO kay… 🙂

Anggur merah! ermmmm, setahu KakNgah kan.. ramai yang kurang gemar dengan buah dan mungkin ada juga yang tak sanggup nak hadap buah anggur bebanyak kan.. dan jangan tak tahu, buahan-buahan sekarang pun dah banyak yang GMOnya. huhhu…

Makanan tambahan Resveratrol… owh, sudah semestinya pilihan KakNgah adalah Vivix Shaklee yang tinggi dengan antioksidannya. Rasa tak boleh nak buat pilihan lain dah! 🙂 Ok, sebelum KakNgah kenalkan Vivix Shaklee, jom kenal-kenal dulu apa itu Resveratrol?

Resveratrol.

Resveratrol adalah stilbenoid, sejenis phenol semulajadi dan phytoalexin yang dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa tumbuhan sebagai tindak balas kepada kecederaan atau apabila kilang itu diserang oleh patogen seperti bakteria atau kulat.

Kenapa Vivix Shaklee?

Hahha… Vivix Shaklee mengandungi Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry (Sambucus Nigra), polygonum Cuspidatum yang tinggi dengan antioksidan iaitu Resveratrol. Ok, di bawah KakNgah share sket manfaat dari kandungan utama Vivix Shaklee.

Anggur Muscadine

image

• Mempunyai 20 kromoson berbanding anggur lain dengan besarnya bersamaan sebiji bola golf.
• Antioksidan yang tinggi dengan memberikan nilai kesihatan yang lebih baik.
• Kerana pertumbuhannya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resvetrol.
• Mengandungi asid elkagik dalam kepekatan yang tinggi, satu pyhto-nutrein yang tidak dijumpai oleh anggur yang lain dan telah menunjukkan menpunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria.
• Ahli Sains dari University Georgia melakukan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin ekstrak yang bermutu tinggi.
• Ahli Sains menggabungkan resveratrol yang lampautulen anggur muscadine bersama elderberry Eropah dan purple carrot bagi mencipta profil polyphenol  yang kuat di dalam Vivix Shaklee.

Purple Carrot

image

• Merupakan sumber Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolic, poly acetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
• Juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang teramat tinggi.
• Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot yang membantu masalah diabetes akibat kopi!
Anthocyanins juga baik untuk sebagai anti-radang, anti-mikrobian dan anti-carcinogen.
• Juga amat sesuai untuk masalah saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry (Sambucus Nigra)

image

• Mengubati simphtom flu terutama sekali influenza B.
• Berry yang mengandungi flavonoid, antioksidan yang kuat bagi mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
• Juga kaya dengan anthocyanins, yang memberikan kesan kepada anti-radang, juga dapat mengurangkan masalah berkaitan otot, sakit atau influenza.
• Elderberry bukan hanya kaya dengan antioksidan malah juga kaya dengan vitamin A, B dan C, dan nutrein seperti asid, asid amino, carotenoid, tannin dan rutin.
• Sesuai juga untuk masalah diabetes, asthma, batuk, sesak hidung dan dada.
• Bantu merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL – punca penyakit jantung.
• Juga membantu pengurangan STRESS, memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum

image

• Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun yang merupakan tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, juga ditemui di Amerika Syarikat Utara dan Eropah.
• Merupakan sumber resveratrol seperti ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
• Digunakan dalam banyak jenis perubatan cina.

Tahukah anda persamaan kandungan ke empat-empat bahan tersebut?

Hahha.. hasil daripada gabungan 4 bahan ini membantu sebagai anti-penuaan yang terunggul di dalam dunia sains! Dan sangat membantu dalam melawan serta menghalang kanser dari terus membesar dan merosakkan diri anda.

Info Produk
Retail Price : RM480.00 (FREE POSTAGE)
Size : 150ml

Lagi info lanjut vivix dan kanser bolehlah ke link di bawah…
Jenis-Jenis Kanser Kanak-Kanak | Retinoblastoma
Supplement Shaklee Penyebab Kanser?
Shaklee Vivix™ : Testimonial Collection (International User)

Selamat membaca!

Sebarang order dan konsultasi boleh hubungi KakNgah yer.. B-)


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.