July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef

 

Smecta | Cirit Birit Di Kalangan Anak Kecil

wpid-img_20140612_091629.jpgErm… Entry kali nih just untuk santai-santai gtu, hihhi… SMECTA! pertama kali KakNgah kenal dengan Smecta ni masa anak kecil KakNgah ditahan di Hospital Tuanku Ampuan Rahimah, Klang.

Disebabkan anak KakNgah diarrhea (cirit birit) berlarutan sehingga seminggu lebih gtu, dengan tak bermaya, tambah pula dengan muntah-muntah, tidak berselera makan dan minum membuatkan dia bertambah lembik. Hari ke-4 berada di hospital Doct. suruh KakNgah dapatkan Smecta di mana-mana Farmasi untuk mengurangkan diarrhea nya… Ingatkan camna la rupanya, sekali beli tengok, eh.. cam ala-ala peket air garam jer pun, murah jerk… sepeket RM1.20.

Agak susah nak bagi dia makan sebab memang dia takut sangat bila nampak ubat nih.. nak taknak kena paksa, huhh… berpeluh ketiak berperang ngan dia semata-mata nak bagi Smecta… 😀 Okeh, kat bawah ni KakNgah kongsikan sedikit info Smecta yang KakNgah dapat dari Blog Dr. Zubaidi.

SMECTA:

  • Berfungsi untuk memekatkan najis supaya mengurangkan sedikit masalah diarrhea (cirit birit) kanak-kanak,
  • Sesuai untuk bayi seumur 6 bulan,
  • Kandungan Smecta yang mengandungi bahan diosmectite membantu menyerap beberapa jenis bakteria (Rotavirus, E-Coli & Streptococcus),
  • Mempunyai 2 perasa iaitu vanilla & oren,
  • Untuk bayi bawah satu tahun ~ sepeket Smecta sehari + 50ml,
  • Untuk bayi 2 tahun lebih ~ boleh berikan 2 hingga 3 peket sehari,
  • Untuk dewasa ~ campurkan sepeket Smecta dengan 200ml air an diambile sehari 3 peket.
  • Jarakkan satu jam sebelum atau selepas jika anda memberikan anak anda vitamin atau ubat-ubatan lain…

Disamping memberikan Smecta, untuk mengelakkan anak-anak kecil terus dihidrat anda boleh mencuba Performance Drink dari Shaklee.

pdPerformance Drink :

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

Hahha… Performance Drink ni memang membantu dalam masalah dihidrat nih, nak-nak di bulan puasa, lagilah kita perlukan… tak lama lagi kan kita nak berpuasa. Okeylah, ada kelapangan nanti KakNgah kongsikan lebih lanjut info berkenaan Performance Drink yer… 🙂

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

MIGHTY 3 GEMS | Supplement Terbaik untuk Ramadhan

Pejam celik, pejam celik… Ramadhan pun tak lama lagi nak menjelma, yang sangat ditunggu-tunggu oleh semua kaum islam samada di Malaysia atau luar Malaysia. Anak sulung Kakngah pun dah tak sabar nak menyambut Ramadhan, dia plak yang terlebih excited.. 🙂

Mighty 3gems“Mighty 3 Gems | Supplement Terbaik untuk Ramadhan” ~ tajuk kali ini untuk dikongsikan. Alhamdulillah, tahun ini InsyaAllah kali ke-2 anak sulung KakNgah akan berpuasa. Seperti tahun lepas, tahun ini juga KakNgah memang takkan lepaskan peluang untuk sediakan supplement lengkap dan sesuai untuk kami sekeluarga nikmatinya. Untuk hari pertama berpuasa, anak-anak kecil yang baru dan ingin belajar berpuasa akan mudah terasa haus dan lapar. Alhamdulillah dengan Set Mighty 3 Gems, sedikit sebanyak akan membantu dalam seharian menahan kelaparan, InsyaAllah…

Jom kita tinjau kebaikkan 3 supplement khas untuk berpuasa nih…

Energizing Soy Protein ~ RM150.00

Protein Hebat untuk Tenaga Berkekalan : Protein merupakan blok binaan untuk kesihatan yang kritikal dalam pembinaan dan pengekalan otot, pemulihan tisu, keimunan dan hampir keseluruhan fungsi tubuh. Selain itu protein juga dapat membantu menangkis kelaparan dan melonjakkan tenaga. Dr. Shaklee mencipta protein pengasingan pertama pada tahun 1961 dan produk kami mengandungi soya berkualiti tinggi dan protein tenusu yang membantu untuk mengekalkan tenaga, kecergasan dan stamina.

MealShake~ RM113.75

: Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting sebagai asa nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.

Performance Drink ~ RM82.50

Minuman Hidrasi Tulen : Merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

  • Membantu membekalkan bendalir dan elektronik yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.
  • Terbukti secara KLINIKAL dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

TESTIMONIALS

m3gems

m3gems2

testi3gems_puasa-menyusu

Siapa Perlukan Mighty 3 Gems?

  • Ibu Menyusu,
  • Kanak-kanak yang pertama kali ingin berpuasa,
  • Ibu Hamil,
  • Pelajar,
  • Pekerja yang melakukan kerja-kerja berat terutama di tengah panas terik,
  • Pesakit Gastrik,
  • Golongan Atlet,
  • Golongan Tua,
  • Semua yang memerlukan.

Bolehkah Saya Dapatkan Set Mighty 3 Gems dengan Harga Istimewa?

Owhhh.. sudah tentu tetapi pastikan anda berdaftar sebagai ahli/ member dengan hanya RM65.00 seumur hidup. Antara faedahnya apabila anda mendaftar member dengan KakNgah ada di SINI! 😀

More energy? Click HERE!

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Tenaga Segera Dengan Vivix™ Shaklee

Satu-Sudu-Teh-Vivix-Sehari1Salam 1 Malaysia Lovers…. 😀 . Rasanya dah banyak yang KakNgah share kan tentang Vivix™ Shaklee, apapun sebelum lebih jauh kita lihat dahulu testimonial di bawah yer :

ENERGY TESTIMONIAL:

Bill is Professor and Provost at Bexley Hall Theological Seminary in Columbus, OH Dear Priscilla, One year ago I was feeling generally worn down and tired all the time, feeling the need to take frequent naps. My energy level was at an all-time low. In my work week, Tuesdays were especially difficult. The day started with a 6 a.m. wake up and at work by 7:30 a.m. which from then on was relentless: meetings, worship, more meetings, choir practice, quick lunch, teaching all afternoon, a quick break for a bite of supper, and then a three-hour once/week meeting of another course I was teaching. When I reached my apartment at 9:30 p.m., I was beyond tired. Every fiber of my being was exhausted and I had all I could do just to get ready to fall into bed. The crowning blow was not sleeping very well and only for four or so hours. This year is different. Tuesdays are absolutely the same schedule. And, although I reach the end of the day tired, I am not exhausted beyond belief. I am able to walk home with a lively step rather than feeling that my feet are lead weights. I am sleeping better and longer and I awake ready to face the new day with renewed energy. What has made the difference? I have been taking my spoonful of Shaklee’s new product, Vivix, every day since August 15 !

Bill Petersen

Tenaga! (energy). Ya tenaga.. semua manusia perlukan tenaga, haiwan juga perlukan tenaga. Tak ada sesiapa pun yang tidak memerlukan tenaga termasuklah KakNgah sendiri. Ermmmm… Memang sangat diakui, Vivix™ Shaklee benar-benar membantu memberikan tenaga segera selain mengurangkan rasa lapar dan menjaga kesihatan keseluruhan.

Kenapa KakNgah menyokong kenyataan/ testimonial di atas?

Sudah tentulah KakNgah dahulu mencubanya, sebab itu jugalah KakNgah berani untuk kongsikan kebaikkan Vivix™ Shaklee. Testimonial KakNgah di SINI!

Bagaimana Vivix™ Shaklee bertindak?

Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

Masih Tidak Percaya???

Lihat perubahan wajah KakNgah di pict. bawah, yang dahulunya pucat tetapi selepas mengamalkan Vivix™ Shaklee, muka KakNgah lebih kemerah-merahan dan berseri. 😀 itu menunjukkan yang KakNgah lebih cergas dan bertenaga dari biasa…

wpid-fotos_20140302041433.jpg

Percaya atau tidak anda sendiri rasainya dahulu, selepas itu jom kita sama-sama share manfaatnya… 🙂

 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Vivix™ ohhhhh… Vivix™

Mahu atau tidak… suka atau tidak… atau ada pilihan lain yang terbaik??? Huhhu… memang tak ada selain Vivix™ Shaklee nih. Dah seminggu stop Vivix™  untuk lihat perubahan pada diri dan akhirnya semalam KakNgah kalah dengan seharian menyelesaikan segala urusan pengambilan barang dan COD supplement. Satu badan menggigil dengan rasa nak pitam sampi tak boleh nak berdiri lelama, serious rasa teruk sesangat. Biasalah kan… sebagai seorang Thalassaemia, KakNgah memang tak dapat mengelak dari rasa keletihan namun selepas sebulan consume Vivix™ memang terasa sangat perubahan pada diri. Erm… nampaknya KakNgah kene teruskan pengambilan Vivix™ ni bagi memastikan kesihatan diri terjaga, bila diri sendiri tak boleh dijaga, macam mana nak menjaga kesihatan keluarga.. kan..kan..kan… 🙂

Bagaimana Vivix™  Shaklee membantu KakNgah kekal sihat dan bertenaga??? Boleh tengok kat SINI. Saper2 nak beli  Vivix™ dengan harga tawaran istimewa boleh roger2 KakNgah kay… FREE Postage dan FREE Member dengan setiap pembelian 2 botol  Vivix™ dan anda juga layak mendapat FREE konsultasi dari KakNgah. GRAB NOW!!!

 
 
 
Name Card