Lecithin Mencairkan Lemak.

wpid-lechithin.png

Buy 6 Free 1 Lecithin tinggal beberapa hari je lagi, ermmm… seperti sedia maklum Lecithin Shaklee telah dikenali sebagai supplement yang dapat membantu dalam memecahkan lemak dari dalam namun bagaimana?

Jom lihat videoringkas yang disediakan…

credit ;

Perasan kan bagaimana molekul minyak tu terurai dengan 2 biji Lecithin. Shaklee sarankan 6 biji Lecithin setiap hari so lagi mudah dan banyaklah lemak yang tak sihat tu terurai dari badan dan dengan senangnya memudahkan ia dicernakan… Ops, pengambilan bersama Herblax amat sesuai untuk melancarkan lagi percernaan tuh..

Bagi yang nak mencuba, inilah peluangnya Buy 6 Free 1 Lecithin @ RM333.90 yang sungguh berbaloi! jom roger untuk memudahkan konsultasi anda dengan KakNgah… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Balik Kampung ~ Part I – Majlis Adik.

Alhamdulillah, malam tadi dah sampai Shah Alam, selesai sudah majlis pernikahan adik KakNgah. 8 hari jugalah di kampung Sg. Yan,  tu pun terpaksa pontengkan anak sekolah pada hari jumaat sebab majlis adik jatuh pada 14 Mac 2015 bersamaan hari sabtu. So…. nak tak nak memang kene balik awal seharilah. Jam 9pm kami sekeluarga bergerak dari Shah Alam, alhamdulillah… jam 2am dah selamat sampai ke kampung halaman…

Kakngah pun dah takde kerja pun yang nak di tolong kat kampung tuh, semua dah pun diuruskan oleh adik-adik dan ibu-ibu saudara. Konon… hihhi, petang jumaat tengah nak menolong mak mengopek bawang untuk majlis besok, terus teringat meja makan untuk pengantin.., hoihhh adik ku sayang boleh cakap ‘entah’… parah sungguh si pengantin nih… Tak jadi nak mengopek bawang, la-la tu juga ku ukur keluasan meja untuk beli kain pelapik n hiasan.

Start kereta terus berdesup ke Gurun keluarkan duit dan beli hiasan (bunga untuk meja). Pastu ke kedai kain bersebelahan Cita Jaya Guar Chempedak. Beli mana yang ingat di kepala hotak… Hihhi…

Malam tengah siapkan meja, kawan adik pula yang ingatkan kerusi pengantin… Hahhhhh! Gelabah lagi KakNgah dibuatnya, mana nak cari? Aiyoooo…. Mujur jiranku (kawan jugalah) memang menyediakan pakej perkahwinan lengkap dengan kerusi pengantin, hiasan, jug, cawan dan lain-lain. KakNgah pun sewalah kerusi pengantin, sarung kerusi dan jug… Akhirnya, selesai juga walaupun last minute pengantin datang untuk makan beradap… Hahha, ekspres rakyat jadinya…

image

Selamat pengantin baru buat adik KakNgah Hasbullah & Ekin, kakak sentiasa doakan kebahagian korang, moga kekal hingga ke Jannah… Love korang rapat-rapat… Ops, sedikit pesanan lagi dari Kakak, tolong diet! 😀

Nak order set diet, boleh tanya KakNgah, nanti KakNgah suggestkan yang terbaik untuk korang… atau korang boleh tengok kat SINI..


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Resepi Ringkas untuk Anak-Anak

image

Sarapan ringkas semudah A.B.C. untuk minda anak-anak, ringkas namun penuh khasiatnya!

Resepi
1) 5 sudu oat,
2) 1 sudu teh MealShake,
3) 1 capsule Omega Guard,
4) 2 sudu susu tepung+300ml air untuk rasa manis @ anda boleh gantikan 300ml susu segar.

Mudahkan… sarapan yang berkhasiat ini juga sesuai untuk anda yang inginkan kesihatan jantung, menstabilkan kolesterol, diabetes dan diet sihat dengan 3~6 capsules omega guard setiap sehari…

Kene pula bulan ni promo Omega Guard, berbaloi jika anda ingin dapatkannya di bulan November ini.

image

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Polifenol | Bantu Anda Kurangkan Berat Badan

Penyelidikan baru ini mendedahkan bahawa rahsia untuk penurunan berat badan mungkin lebih kompleks daripada “kurangkan makan, lebihkan bergerak”. Yang paling utama berkenaan enzim yang dipanggil AMP- diaktifkan protein kinase ( AMPK ) yang terdapat dalam Blueberry , jeruk , Teh Hijau dan Cayenne Peppers. AMPK membantu tubuh anda menggunakan gula yang mengakibatkan meningkatkan metabolisme menyebabkan penurunan berat badan. AMPK umumnya diaktifkan semasa latihan untuk membantu otot menggunakan gula yang disimpan dan lemak untuk tenaga. Tetapi, AMPK juga dapat diaktifkan dengan makanan. Rahsia untuk mengaktifkan kuasa AMPK adalah dengan memasukkan makanan yang mengandungi polifenol, nootkatone dan capsaicin semua yang mengaktifkan enzim pembakar lemak.

Hahha… perasan tak? salah satu sebatian yang membantu mengurangkan berat badan adalah polifenol. Apa itu Polifenol?

image

Polyphenols adalah antioksidan yang terdapat dalam pelbagai jenis makanan termasuk teh, kopi, sayur-sayuran, dan coklat. Polifenol yang kuat yang telah terbukti untuk mengaktifkan AMPK disebut resveratrol dan ditemui pada kulit anggur merah dan beri biru. Resveratrol dapat membantu mengurangkan perkembangan sel-sel lemak dan dapat mengurangkan tisu lemak dalam badan untuk diet lemak yang tinggi. Jika anda mengalami kesukaran menurunkan berat badan, anda mungkin ingin mempertimbangkan suplemen resveratrol yang boleh membantu mengurangkan keradangan dan boleh membantu dengan kehilangan berat badan. Atau meningkatkan pengambilan makanan yang tinggi resveratrol seperti anggur merah dan beri biru.

Adakah Shaklee Menyediakan Polyphenol?

Sudah tentu jawapan YA! Memang betul Shaklee juga ada menyediakan polyphenol untuk anda dalam mengurangkan berat badan anda secara sihat! 2 jenis suplemen tersebuat adalah Cinch Energy Tea Mix dan Vivix. Jom kita menelaah…

Cinch™ Energy Tea Mix

image

Shaklee Cinch™ Energy Tea adalah jenis serbuk, minuman teh yang direka untuk menyediakan rangsangan tenaga semula jadi bagi individu yang aktif. Ia terdiri daripada gabungan teh : Teh Matcha serbuk, Ekstrak Teh Merah, Ekstrak Teh Rooibos Merah dan Ekstrak Teh Putih.

Eksrak Teh Merah & Ekstrak Teh Rooibos merupakan teh yang tinggi dengan polifenol dalam membantu mengurangkan berat badan dan juga inci anda.

Vivix®

image

Vivix® Shaklee kaya dengan anti-oksidan yang tinggi iaitu polyphenol dan resvetrol dimana ianya mampu memperbaiki dan melindungi sehingga ke tahap sel DNA dengan 4 mekanisma pada tahap sellular. Jadi tak hairanlah dengan kandungan polifenol yang berganda dalam Vivix membuatkan pengamalnya boleh kurus!

VIVIX ini EXCLUSIVE hanya dari shaklee dan ianya telah membantu ramai orang yang mengalami masalah darah tinggi, buah pinggang, diabetes, kanser, fibroid, masalah kulit, obesiti, strok, awet muda dan banyak lagi…

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.