Shaklee

SHAKLEE HALAL CERTIFICATE 2015

Posted on

Setiap tahun dan setiap masa sering ada desas desis yang mengatakan atau ragu-ragu dengan HALAL produk Shaklee. Untuk pengetahuan umum, setiap tahun Shaklee akan re-new sijil HALAL produk yer. Di bawah adalah Sijil HALAL Shaklee yang terkini…

image

Bagi anda yang ingin dapatkan produk Shaklee sila hubungi KakNgah yer.. TQ.

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Join Giveaway by Kameq Deanna

Posted on Updated on

Hahha… dah lama sangat nak join Giveaway nih, dulu pernak try buat tapi tak menjadi, hoihhh… dah lama berblog tapi banyak lagi benda yang KakNgah tak tau, huhhu… apapun syiok pula dapat join “Giveaway by Kameq Deanna”. Apa tak nya, KakNgah suka jenjalan tengok blog Kameq Deanna, serious tau tapi ku cari butang follow tak jumpa-jumpa, ke KakNgah yang tak tau… hihhi.. Apapun jom kita join reramai…

Bagi yang nak dapatkan supplement atau lain-lain produk Shaklee, jom rogers ngan KakNgah.


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Benarkah MLM Shaklee Haram?

Posted on Updated on

image

Assalamualaikum semua… tergerak hati pula nak ulas tentang “Benarkah MLM Shaklee Haram?” selepas ada beberapa orang yang bertanyakan hal yang berkaitan. Moga apa yang nak KakNgah kongsikan boleh dihilangkan kemusykilan semua. InsyaAllah…

Apakah MLM?

Seperti diketahui umum MLM adalah singkatan dari ‘Multi Level Marketing’ dimana ianya melibatkan pemasaran secara bertingkat dengan adanya upline dan downline dimana keuntungan dari pemasaran ini bertambah dan terus bertambah.

Adakah Shaklee Juga MLM?

YA! Shaklee adalah salah satu syarikat MLM no. 1 Malaysia yang menyediakan makanan suplemen, barang kegunaan seharian seperti sabun basuh baju, pelembut baju, pencuci serba guna, pencuci pinggan mangkuk, penapis air dan produk kecantikkan luaran kulit. Produk daripada Shaklee adalah produk yang bersumberkan alam semulajadi, bebas paraben, bebas dari bahan chemical dan sentetik. Dan YA…. bila anda mencuba produk Shaklee, 3 perkara utama yang anda pasti rasakan ianya adalah :

Selamat
Berkesan
Semulajadi

Bagaimana Pemasaran Shaklee Bergerak?

1) Harga yang sangat berpatutan jika dibandingkan dengan jenama lain di pasaran. Lihat senarai harga di SINI.
2) Komisyen yang diperolehi daripada Shaklee adalah jelas dan tepat dengan pembahagian yang adil berdasarkan usaha perseorang dan berkumpulan.
3) Komisyen diberikan mengikut usaha keras pengedar tanpa mengira siapa upline dan downline – siapa yang lebih berusaha maka dia akan memperoleh lebih komisyen.
4) Training, bengkel dan perjumpaan diadakan atau dibina (online) untuk menyokong dan memantapkan perniagan perseorang dan berkumpulan.
5) Shaklee menjual produk bukan menjual nama untuk mengaut keuntungan dengan perjanjian bertulis yang disediakan oleh mereka.

Jadi… bagaimana MLM Shaklee dikatakan Haram adalah tidak benar bila anda mengetahui dengan sendirinya pemasaran Shaklee. Alhamdulillah, Shaklee juga memberikan 3C (Cash, Car, Convention) untuk mereka yang berjaya dengan cemerlang atas usaha mereka selama ini. Alhamdulillah juga sebab KakNgah sudah merasa Cash yang ditawarkan. Jika anda masih merasa ragu dengan sedikit penerangan ini, anda boleh menilai penerangan dari mereka yang lebih arif di SINI.

Berminat untuk menyertai Shaklee atau membuat sebarang order?


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Motivation & Recognition Rally Terbakor!

Posted on Updated on

image

hahha… meriah sangat program yang dianjurkan Shaklee semalam, terbakor hah! Kehadiran distributor dijangka dalam 700 orang namun yang datang memenuhi hall adalah seramai lebih kurang 1,500 orang! Ramai yang terpaksa menempek di bahagian tepi dan belakang semata-mata untuk program tersebut kerana masing-masing mahu berjaya.

Kehadiran 2 orang Master yang hebat dengan sharing kejayaan mereka sangat-sangat memberikan semangat yang membara buat KakNgah untuk teruskan bersama  Shaklee. Terima Kasih Master Hadhatina Abdul Halim dan Master Farihah Abu Kassim atas sharing anda.

Jom layan gambar-gambar semasa program berlangsung semalan di SACC.

image

image

image

image

Bagi yang nak dapatkan supplement boleh hubungi KakNgah kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Tukar Jenama Mampu Menukar Kehidupan Anda

Posted on Updated on

image

Satu penemuan kajian terbaru yang dijalankan oleh gabungan pengkaji daripada UC Berkely School of Public Health terhadap pengguna suplemen dalam jangkamasa panjang menunjukkan mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil suplemen langsung.

Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi penanda aras untuk kesihatan jantung, disokong oleh Pertubuhan Jantung Amerika :

33% Paras trigliserida lebih rendah.

image
• Lemak berbentuk kimia yang terdapat di dalam tubuh manusia dan makanan digelar triglisedira. Paras triglisedira yang rendah terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.

59% Paras protein C-Reaktif lebih rendah.

image
• Protein C-Reaktif (CRP) terdapat di dalam darah dan menjadi pengukur tindakan tubuh terhadap tekanan biologi. Paras Protein C-Reaktif yang lebih rendah boleh meningkatkan kesihatan jantung.

11% Nisbah jumlah kolesterol lebih rendah berbanding kolesterol HDL.

image
• HDL kolestrol membantu menyingkirkan kolestrol ‘jahat’ dalam darah. Nisbah jumlah kolestrol yang rendah berbanding HDL kolesterol terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.

33% Paras homocysteine lebih rendah

image
• Homosisteina adalah sejenis asid amino yang dihasilkan oleh tubuh secara semulajadi. Paras Homosisteina yang lebih rendah di dalam darah dapat menyokong kesihatan jantung pada tahap optimum.

Kajian menunjukkan yang mengenalpasti kualiti tahap kesihatan bagi sesetengah penyakit menjadi penanda terbaik untuk kesihatan masa depan di mana 8 daripada 10 pengguna Shaklee yang diuji menunjukkan kesihatan mereka meningkat dari “Amat Baik” ke “Cemerlang”.

Pilihan Kakngah dan keluarga adalah Shaklee! anda bagaimana? 😀

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Shaklee Independent Distributor Kg. Jalan Kebun.

Posted on Updated on

image

Alhamdulillah… semalam 30 Dec. genaplah setahun KakNgah di Kg. Jalan Kebun, Shah Alam dan setahun inilah KakNgah bergelar sebagai Pengedar Sah Shaklee di Kg. Jalan Kebun. Rezeki ada dimana-mana dan Alhamdulillah syukur tak terhingga kepadaNYA dengan rezeki yang dikurniakanNYA sejak berpindah ke sini.

Bagi anda yang berdekatan, bolehlah menghubungi KakNgah untuk pembelian secara COD. Setiap pembelian secara on-line mahupun COD, cas RM10.00 dikenakan yer…

Untuk anda yang berada jauh dari Malaysia, jangan risau sebab KakNgah juga ada membuat pengeposan untuk anda yang berada di Singapore, Brunei, Indonesia dan Australia. Cas pengeposan akan mengikut standard Perkhidmatan Pos ke luar Negara.

Note : Pengeposan akan dibuat selepas anda membuat full payment. Terima Kasih.

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

New Shaklee Head Office at Sunway Pinnacle

Posted on Updated on

image

Holla…. YA! seperti yang diketahui umum Shaklee Head Office baru adalah di Sunway Pinnacle, Tingkat 9. KakNgah pun belum menjejak kaki ke sana, hihhi… Kat bawah ni ada gambar HQ baru Shaklee ehsan dari kengkawan Shaklee… 🙂

Yang syiok sangat tu ada playground untuk anak-anak bermain, jangan sampai anak tak nak balik sudahhh… 😛  Jom kita tinjau-tinjau yer…

image

image

image

image

Hahha…. memang luas dan lebih selesa, walaupun sekarang ni dah ada sistem online tetapi kebanyakkannya lebih selesa singgah ke HQ Shaklee termasuklah KakNgah sendiri. 😀

Bagi sesiapa yang nak shopping disana bolehlah menggunakan ID KakNgah 885414

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.