Sembelit Ketika Hamil.

image

Sembelit ketika hamil… euwww, menyeramkan! Semua ibu-ibu pasti pernah merasakan, ye tak? Seperti yang diketahui umum, sembelit adalah masalah biasa semasa hamil. Sebanyak separuh daripada wanita hamil pasti merasakannya sewaktu hamil.

Bagaimana Sembelit Dikalangan Wanita Hamil Terjadi?

Salah satu punca adalah peningkatan hormon progesteron yang melegakan otot licin di seluruh tubuh, termasuk saluran penghadaman. Ini bermakna bahawa makanan melalui usus dengan lebih perlahan. Dan masalah itu boleh dikompaun akhir kehamilan oleh tekanan rahim yang sedang membesar pada rektum anda. Suplemen zat besi , terutama dalam dos yang tinggi, boleh membuat sembelit lebih teruk.

Apa Yang Boleh Dilakukan Bagi Mengelak Sembelit?

Berikut adalah beberapa tips untuk mencegah dan mengurangkan sembelit :

• Makan makanan tinggi serat seperti bijirin gandum dan roti, beras perang, kacang-kacangan, dan buah-buahan segar dan sayur-sayuran setiap hari. Menambah beberapa sudu dedak gandum yang belum diproses (boleh didapati di kedai-kedai makanan kesihatan) untuk bijirin anda pada waktu pagi dan mengikutinya dengan segelas air boleh membantu, walaupun ia mungkin mengambil masa beberapa hari sebelum anda perasan perubahan.

• Minum banyak air – sekurang-kurangnya enam hingga lapan gelas sehari. Segelas jus buah-buahan setiap hari, terutama jus prune, juga boleh membantu. Sesetengah orang mendapati bahawa meminum air suam selepas bangun tidur, juga dapat membantu yang perlu.

• Berolahraga secara teratur – Berjalan , berenang , menunggang basikal pegun , dan yoga boleh mengatasi sembelit dengan mudah dan membuat anda merasa lebih cergas dan sihat.

• Perut anda yang paling mungkin untuk menjadi aktif selepas makan, jadi meluangkan masa untuk menggunakan bilik air selepas anda makan. Dengar badan anda. Jangan sekali-kali menunda pergi ke bilik air apabila anda merasa perlu ke tandas dengan segera.

• Jika multivitamin pranatal anda mengandungi dos zat besi yang besar (dan anda tidak mengalami anemia), minta pembekal penjagaan kesihatan anda agar beralih kepada makanan tambahan dengan kurang zat besi.

• Jika langkah-langkah di atas tidak membantu , bercakap dengan doktor anda tentang mengambil suplemen serat over-the- kaunter atau pelembut najis.

Bagaimana Supplement Shaklee Membantu?

Shaklee menawarkan OsteMatrik untuk ibu-ibu hamil yang bermasalah dengan sembelit ketika hamil. OsteMatrik merupakan kalsium lengkap yang diperlukan tubuh. Kandungan Alfalfa di dalamnya yang membantu masalah penghadaman setiap orang jadi memang tidak hairanlah jika pengamal OsteMatrik merasakan manfaatnya.

Testimonials.

image

image

Hahha, untuk pengetahuan anda, KakNgah pun amalkan osteMatrik semasa hamilkan si kecil, memang melawaskan. Selalunya 2 @ 3 hari sekali membuang tetapi dengan osteMatrik sehari boleh 2 @ 3 kali plak… T_T. Tak rugilah kalau anda nak mencubanya. 🙂

image

Info Produk

Retail Price : RM61.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Shaklee Effect ~ Masalah HB Rendahku Berjaya dengan Set Hamil Shaklee

image

Tattadaa….. rasanya KakNgah pernah share pasal masalah hb rendah ni di blog lama tapi kali ni KakNgah share je lah semula di blog nih, senang anda nak tinjau-tinjau kan. Masalah HB rendah semasa hamil memang KakNgah tak boleh nak elakkan kerana sebagai seorang Thalassaemia, HB rendah ni ibarat “teman mesra” yang tak boleh dipisahkkan, 🙂 tetapi masa ni memang KakNgah belum tau diri ni bermasalah dengan Thalassaemia.

“Shaklee Effect”! satu kemestian untuk dikongsi bagi KakNgah sendiri yang dah dulu mencuba dan merasai manfaatnya sebelum bergelar SID. Kalau anda perasan pada gambar di atas, tarikh yang tertera adalah Dec 22, 2011. Kalau tak silap masa ni kandungan KakNgah dah 4 bulan ++ gtu. KakNgah join Shaklee sebagai SID plak pada Julai 2012.

Shaklee Effect

Apa yang KakNgah dapat semasa consume Set Hamil ni sungguh bermakna buat KakNgah untuk dikongsi dan antara manfaatnya :

• HB normal,
• Tiada masalah sembelit,
• Tiada masalah kejang kaki,
• Lebih relax,
• Lebih bertenaga namun sekali sekala ada letihnya, adatlah ibu hamilkan…

Bagaimana Set Hamil Shaklee Membantu?

image

Vitalea (Multivitamin & Multimineral) ~ RM88.00
• Membantu mencukupkan keperluan nutrein dalam badan yang diperlukan oleh ibu-ibu hamil.
• Lengkap dengan iron untuk membentuk hemoglobin bagi mengelakkan masalah HB rendah.

image

B Complex ~ RM53.00
• Membantu menukarkan makanan kepada tenaga.
• Mengurangkan tekanan.
• Mencegah anemia (HB rendah) dengan membentuk sel darah merah yang sihat.
• Membantu tumbesaran bayi dalam kandungan.

image

Sustained Release Vita C ~ RM92.00
• Meningkatkan sistem imun badan.
• Membantu membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi.

image

OsteMatrix ~ RM61.00
• Melengkap keperluan kalsium untuk ibu dan anak.
• Mengurangkan masalah kejang kaji.
• Membantu penghadaman lebih lancar.

Untuk kesan yang lebih baik dan effective, anda digalakkan untuk ambil bersama-sama :

image

ESP (Energizing Soy Protein) RM150.00
• Mengandungi protein lengkap yang diperlukan tubuh kerana protein adalah blok utama dalam badan untuk membina otot, organ-organ, tendon, sel darah merah dan kulit.

TESTIMONIAL

image

Alhamdulillah… KakNgah share apa yang KakNgah dah rasa dan dapat dengan mengamalkan supplement Shaklee untuk anda yang bermasalah seperti KakNgah. Jangan malu-malu nak buat order pulak… 🙂

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Julai 2014 | Bulan Keahlian Percuma

wpid-img_20140715_113307_wm.jpgEhhh… betul ker Julai 2014 ni “Bulan Keahlian Percuma?”…

Betullah.. tak kan KakNgah nak bohong, bulan puasa nih.. tak baik tau berdosa.. 🙂 Lifetime Membership lagi korang hahhh.

Macam mana nak dapatkan Free Member nih?

Bukan susah pun, BUY 6 FREE 1 Shaklee Vivix™ jer pun pada harga RM2850.00 bulan nih dan anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM570.00 dan pada bulan hadapan senang-senang jer korang dapat bonus RM200.00 ++ dari Shaklee… Tak susah kan, sebotol Shaklee Vivix™ tahan selama sebulan ++ gtu, sehari sesudu teh pun dah cukup.

Apa Manfaat Shaklee Vivix™ nih?

Pada KakNgah, Shaklee Vivix™ ni cukup membantu KakNgah dalam :

  • Masalah penghadaman (buasir),
  • Masalah insomnia,
  • Masalah sakit-sakit badan,
  • Masalah kurang tenaga akibat Thalassaemia,
  • Masalah kesihatan keseluruhan…

Antara lain Manfaat Shaklee Vivix™?

  • Mengawal diabetes,
  • Mengawal darah tinggi,
  • Mengurangkan ketagihan merokok,
  • Menjaga kesihatan jantung,
  • Mengurangkan kolesterol,
  • Mengurangkan berat badan,
  • PCOS,
  • Resdung,
  • Rheumatoid Artritis,
  • Dan banyak lagi…

Bagaimana Vivix™ bertindak?

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

promo-julai-2014

Hahha…. rasanya dah cukup kut kan.. so bagi yang nak Free Member sambil-sambil menjaga kesihatan, boleh lah kita roger2.

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Testimonial Diri Sendiri Consume Vivix™ Shaklee… Memang Terbaik!!!

Photo: Hanya dengan sesudu teh setiap hari, Vivix Shaklee membantu KakNgah...» lebih luar biasa bertenaga [thalassaemia trait selalu lemah2 badan],» merawat masalah sembelit,» mengurangkan stress,» awet muda,» mengawal gemuruh,» menghilangkan sengal2 badan,» merawat sakit sendi..Ini apa yg KakNgah rasa pada diri Kakngah lah... Alhamdulillah.. Sangat2 berbaloi2 mencubanya..Jika anda mempunyai masalah seperti KakNgah, bolehlah mencubanya. Pasti berpuas hati..Whatsapp018-664 5415KakngahSID 885414Bismillah walhamdulillah…. dari semalam badan kurang sihat.. demam akibat bengkak susu, anak kecil dah setahun 8 bulan pun kene bengkak susu… hahha, alhamdulillah rezeki anak.

Harini KakNgah kongsi sket jerk.. testimonial sendiri consume Vivix™ Shaklee.. memang terbaik.. Sebenarnya KakNgah consume ni sebab nak tengok dengan penerimaan badan, almaklumlah KakNgah ni kan thalassaemia trait… 🙂

Kenapa bagi KakNgah Vivix™ Shaklee terbaik?

Vivix™ adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol; sekaligus menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Hahha… perasan tak bahawa Vivix™ ni mengandungi khasiat antioksidan so memang sessuailah dengan KakNgah untuk consume Vivix™ nih.. Walaupun baru 2 minggu consume KakNgah dapat merasakan perubahan yang sangat ketara dalam diri KakNgah, patutlah kawan-kawan KakNgah sibuk dok suh amek Vivix™ ni, terlebih-lebih khasiatnya… Alhamdulillah…

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix™?

  1. Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…
  2. Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan… 😦 Selepas consume Vivix™ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™.
  3. Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe… bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha… bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix™ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.
  4. Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu… ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha… Apabila consume Vivix™ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah…
  5. Mengurangkan Stress ~ Hahha… ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah… hehhe… Dengan consume Vivix™, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya...
  6. Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix™ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix™, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya… hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‘bekfes’, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau… Tak Caya??? leh tanya my hubby kay… 🙂
  7. Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix™ nih, sehari jer dah okeh…

Alhamdulillah sesangat… semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan… KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah… Sungguh2 berbaloi..

Berapa Harga Sebotol Vivix™?

Sebotol Vivix™ rm475.00 (Semenanjung) & rm499.00 (Sabah & Sarawak) kene sangat dengan khasiatnya yang pelbagai… OPS!!! nak lagi murah berganda dengan FREE POSTAGE??? leh roger2 ngan KakNgah… 🙂

 
 
 
Name Card
 
 

Vivix™ ~ Serat Terbaik Bagi Mengatasi Sembelit & Buasir

Bismillah..Walhamdulillah, Happy tak terkata sebenarnya nak berkongsi manfaat Vivix™ ni … sungguh membantu dalam masalah sembelit KakNgah walaupun baru 4hari consume… Sejujurnya KakNgah memang liat nak makan pil tak kisahlah ubat atau supplement.. Bila dah teruk sangat baru KakNgah consume semua pil untuk bantu masalah penghadaman KakNgah. KakNgah kurang gemar makan buah tetapi KakNgah gemar makan sayur namun disebabkan hubby KakNgah sendiri kurang nak makan sayur so jawabnya KakNgah pun kuranglah nak masak sayur, kadang-kadang seminggu sekali jer ambil sayur… huhhu…

Bagaimana Vivix™ membantu dalam masalah sembelit?

Hahha… salah satu kandungan Vivix™ adalah Elderberry dimana sebenarnya buah berry adalah sumber serat yang sangat  baik, seperti  strawberry, raspberry, gooseberry dan blueberry. Satu cangkir berry memiliki kandungan serat antara 4-8 gram,  bergantung pada spesies buah… baru ku tahu 🙂 .

Bagaimana Serat Bertindak?

Serat adalah zat dari makanan yang penting bagi kesihatan bagi menghindarkan kita daripada masalah kesihatan seperti, jantung, sembelit, kanser, diabetes dan obesiti. Serat merupakan peranan penting dalam proses pencernaan manusia. Serat akan menghasilkan asid organik penting yang berguna untuk memelihara lapisan usus. Serat merupakan zat yang dicerna tumbuhan dan merupakan bentuk dari karbohidrat yang tidak dapat dipecah menjadi nutrisi. Dengan demikian serat boleh melalui saluran pencernaan manusia tanpa sebarang perubahan.

========================================

Hahha… amacam??? dah cukup jelas Vivix™ dapat membantu dalam masalah sembelit & buasir anda. Bagi anda yang telah mencuba pelbagai ubat dan supplement untuk merawat atau mengawal sembelit & buasir tetapi belum mendapat kepuasannya, KakNgah suggestkan anda mencuba Vivix™.. pasti berpuas hati dengan izin Allah jugalah anda akan sembuh…

Sebenarnya ada lagi manfaat lain yang dapat KakNgah rasakan dengan consume Vivix™ namun biarlah dahulu, jam pun dah menunjukkan 01.33am… InsyaAllah KakNgah akan kongsikan di lain post dengan lebih kejutan.

Jom roger ngan KakNgah untuk dapatkan Vivix™ dengan harga lebih jimat dan anda juga layak mendapat konsultasi secara percuma dari KakNgah.

 
 
 
Name Card