NutriFeron™ ~ Penemuan Pertama InterFeron.

nutriSekilas fakta yang anda perlu tahu tentang NutriferonTM

Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Hanya boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

***********************************************

InterFeron merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi dimana ianya merupakan satu-satunya yang mula ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.

Apakah InterFeron?

Interferon adalah protein yang dihasilkan secara semula jadi oleh sel di dalam tubuh untuk melindungi tubuh daripada serangan pelbagai penyakit, contohnya pada sel-sel darah putih, sel-sel pembunuh alami, fibroblast-fibroblast, dan sel-sel epithelial.

Tubuh secara semulajadi dapat membentuk tiga macam interferon, iaitu interferon alfa, beta, dan gamma. Dilihat dari struktur tiga dimensinya, interferon alfa dan beta mempunyai persamaan (homology) yang tinggi dan sering dinamakan interferon I. Sementara itu, interferon gamma mempunyai struktur yang berbeza dan biasanya juga disebut interferon II.

Interferon dihasilkan oleh tubuh apabila mendapat serangan dari pelbagai agen penyakit . Namun, umumnya jumlah yang dihasilkan tidak mencukupi untuk melawan agen penyakit yang berkembang biak dengan cepat . Kerana itu, bekalan interferon dari luar diperlukan dan kemudian dijadikan sebagai jenis terapi yang termasuk ke dalam jenis imunoterapi ( imunoterapi ). Inilah yang menjadi idea awal penggunaan interferon sebagai ubat .

Apakah Manfaat Nutriferon?
  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satu interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.
  • Melawan kanser & Tumor – Inteferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsangdan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. dapat mengurangkan ketidakselesaan sewaktu rawatan terapi.
  • Melindungi dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Meringankan stress dan kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel juga akan jadi sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C.
  • Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsomnia dan mood swing.

Banyakkan manfaatnya… nak tahu lagi tentang manfaat-manfaat lain, kene lah mencubanya… Tak kenal maka tak chennnta kan.. Bagi anda yang ingin mencuba, moh roger2 nga KakNgah, jangan malu2 kay…

 
 
 
Name Card
 
 
 
Advertisements

Omega Guard ~ Bau Hanyir Ikan?

Hahha… meletup2 yang order Omega Guard sempena bulan promo ni.. saper nak bagi BUY 6 FREE 1, dapat plak FREE MEMBER, pastu tengah bulan depan tu dapat plak BONUS dari shaklee.. berbaloi2. Sekarang takyah nak kalut2 berkejar ke Shaklee.. on9 pun dah boleh. Senang, jimat masa dan jimat minyak motor dan kete. 🙂 Cukup-cukup sudah… sampi disini saja… ops!!!

Okey… malam ni askar2 melayu KakNgah masing2 dah tido so leh kita sharing sket kan.. Ada yang bertanya dan ada yang bagitau “minyak ikan ni bau eay hanyir…” ramai di kalangan anak2 tak suka disebabkan bau hanyir minyak ikan nih tapi Omega Guard tidaklah berbau seteruk yang disangka-sangkakan… Kenapa KakNgah katakan begitu?? cer tengok… cer tengok pict kat bawah nih, nampak? hehhe… cam kunyah gula2 jerk dibuatnyer diaorang..

“ermmmm…. dapnyer ummi..”
 

Sekarang ni musin hujan, anak2 KakNgah tak terlepas daripada kene selsema so Omega Guard lah jawapannya, selain masalah selsema diaorang, Omega Guard juga sesssuaiiii sebagai antibodi diaorang, bukan untuk diaorang jer… kita2 pun boleh. Minda pun cergas dan yang paling KakNgah suka sebab dapat kawal daripada kene asthma, InsyaAllah..

Pendek jerk perkongsian KakNgah malam nih.. apapun pilihan ditangan anda.. Pilihlah yang terbaik untuk kesihatan keluarga anda. Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard dengan harga mampu milik di bulan ini… silalah roger2 ngan KakNgah yer.. 🙂

 
 
 
Name Card
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Omega Guard ~ Kenapa Ikan Air Laut Dalam?

Hahha… last post KakNgah kongsikan Omega Guard Shaklee ~ Minyak Ikan Terbaik di Dunia, harini seperti yang dijanjikan, Kenapa Ikan Laut Air Dalam yang di pilih Shaklee untuk dijadikan Omega Guard? Jom layannnn….

Minyak ikan yang terbaik perlulah diekstrak dari ikan itu sendiri, bukannya hanya dari hati ikan. Kaedah penyulingan semasa mengekstrak minyak ikan juga perlu diambil kira bagi menghasilkan kualiti minyak ikan yang terbaik. Kaedah penyulingan dengan tekanan tinggi akan memusnahkan sesetengah nutrein, malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB [polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik].

Kenapa Ikan Air Laut Dalam [Ikan Air Sejuk]?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia dimana Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapai masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Berlainan pula orang Eskimo yang menetap di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Tahukah Anda? Makan ikan laut air dalam yang mengandungi paras asid lemak Omega-3 dalam 2x seminggu bersaiz sebesar playing cards akan membantu mengurangkan penyakit jantung sebanyak 44%. Ianya telahpun disyorkan oleh Amerika Public Health Association.

Hahha… dah tau kan kenapa? Sebab tu lah Omega Guard Shaklee terbaik di dunia, sudah semestinya pilihan KakNgah sekeluarga.. Anda bagaimana?

Retail Price RM136.00, nak lagi murah berganda? Moh2 roger ngan KakNgah segera.. kne dengan promo bulan nih.. BUY 6 FREE 1… sapa nak bagi kannn?

 
 
 
Name Card
 
 

Anak Kerap Demam, Selsema dan Hidung Berdarah??? Chewable Vita-C™ 100 mg Boleh Membantu…

Bismillah dan alhamdulillah… masih diberikan harapan oleh Allah untuk KakNgah kongsikan kebaikan suplemen untuk anda semua yang memerlukannya bagi kesihatan keluarga. Rasanya KakNgah blom kongsikan kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg kan??? so harini KakNgah nk kongsikannya sebab Chewable Vita-C™ 100 mg  ni dah dikira suplemen wajib untuk anak-anak KakNgah…

chew vita-c

Kenapa KakNgah pilih Chewable Vita-C™ 100 mg untuk anak-anak?

Chewable Vita-C™ 100 mg sangat membantu dalam mengawal imun anak-anak KakNgah, nak2 anak-anak KakNgah yang masing2 macam askar tak kira tempat dan keadaan [almaklumlah lelaki semuanyer…] 🙂 . Anak sulung KakNgah Muhammad Aqil [6 tahun] sukar demam dan sakit cuma dia tidak berminat dengan sebarang sayur membuatkan KakNgah risau dengan kesihatan dan keperluan nutrein seharian dia. Lain pula dengan anak ke-2 KakNgah Muhammad Idraki [3 tahun 1/2] yang sememangnya menghadap semua jenis makanan namun kerap demam, selsema dan yang tak dapat tahan hidung berdarah jika cuaca terlalu panas. Anak ke-3 KakNgah Muhammad Arsyad plak suka mengutip entah apa-apa dan masukkan ke dalam mulut, baru setahun setengah so kadang-kadang jer KakNgah berikan Chewable Vita-C™ 100 mg  ni…

Kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg Shaklee

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren.

Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat. 

Rose Hips yang sangat kaya dengan Bioflavonoids

Manfaat Chewable Vita-C™ 100 mg

  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh,
  • Membantu memelihara sel badan,
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
  • Rasa sitrus yang hebat,
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.
Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:
  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
  • Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
  • Memperbaiki insomnia,
  • Mengekalkan kolestrol sihat,
  • Dan banyak lagi!

credit : VitaminSuci

Harga???

Retail Price : RM37.00, nak lagi murah berganda?? leh roger2 ngan KakNgah yer…

Tahukah Anda??? Dengan mengunyah Vitamin Chewable Vita-C™, air liur membantu memecahkan Vitamin C dan membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil.

Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Apa tunggu lagi??? Moh cepat wat order, 🙂

 
 
Name Card
 
 
 

November ~ Sihat, Cergas & Awet Muda

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Meletup bulan ni dengan Promo Vivix™ Shaklee ~ BUY 6 FREE 1, hahha… saper nak bagi cek non oiii! satu botol pun dah RM475.00 kay… [nak lagi murah roger2 KakNgah yer…]

Kalau anda nak tahu, Vivix™ Shaklee ni salah satu suplemen untuk kekal cantik dan tampak muda lebih 25 tahun, cer tengok SINI!, class gtu mak… KakNgah pun tergugat noh… Bukan nampak muda jer, sihat dan cergas lagi tau. Hahha… tengok2lah testimonials yang ditempek, memang puas hati tau.

TESTIMONIALS

Kecantikkan

Masalah Diabetes

Masalah Resdung

Nak Berhenti Merokok???

Hahha… nk berhenti merokok pun leh try consume Vivix™ Shaklee. Bagi yang nak order tu, leh order cepat-cepat sempena bulan promo, tak lama dah nak abeh promo ni… 10 hari je lagi! Next month produk lain plak nahhhh….

Dan yang paling bestttttt sangat anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA! Apa tunggu lagik!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Lagi Manfaat SR Vita-C Plus…

Baru balik dari merayau-rayau dengan hubby dan anak2, sekali sekala amik angin malam.. hahha. Malam ni takder banyak sangat pun yang nak KakNgah kongsikan, cuma sedikit lagi manfaat tambahan SR Vita-C Plus sebab sebelum ni dah pun dikongsikan kat SINI kan… Jom tengok apa lagi manfaat utamanya…

✂ Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✂Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✂Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

✂ Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✂ Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✂Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Ermmm… apa pulak yang menjadikan produk Shaklee berbeza dengan Vitamin C di luar sana? moh nengok sket…

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Photo: ✿ INFO KESIHATAN ✿Tahukah anda pengambilan 1 biji Vit C Plus 500mg Shaklee adalah bersamaan dengan anda mengambil 7 biji Oren Segar.Order018-664 5415 KakNgah

✎ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Hahha… selesai sudah perkongsian untuk malam nih, kita jumpa lagi di lain post kay… bagi yang nak order leh roger2 KakNgah yer… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Kebaikan MealShakes Shaklee Untuk Kanak-Kanak

testi-mealshake1Hahha… ini sedikit jerk testimonial daripada ibu-ibu yang mencuba MealShakes kepada anak-anak mereka. Sebut jer MealShakes Shaklee, semua dah tahu ianya amat sesuai untuk kanak-kanak. Sudah ramai ibu-ibu dan ayah-ayah di luar sana yang sangat berpuas hati dengan MealShakes Shaklee, tak terkata. Manfaatnya memang tak terhingga, antara manfaat yang boleh dikongsikan adalah :

  • Nutrisi Lengkap ~ Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu untuk keperluan tubuh. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Ia turut mengandungi lechitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel-Sel Tubuh ~ Kaya dengan protin (tanpa laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran ~ Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida ~ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, selanium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Detoksifikasi ~ Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya ~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Sesuai diamalkan oleh semua golongan umur bermula seusia kanak-kanak hingga ke usia ‘banyak’.. hehhe…

Note: Sesuai untuk anak-anak Autisme kerana MealShakes kaya dengan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Kandungan zinc dan B12 membantu dalam perkembangan otak mereka.

Nak cuba?? meh2… roger2 ng KakNgah dan dapatkan dengan harga yang lebih istimewa hanya dari KakNgah…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.