Anak Kerap Demam, Selsema dan Hidung Berdarah??? Chewable Vita-C™ 100 mg Boleh Membantu…

Bismillah dan alhamdulillah… masih diberikan harapan oleh Allah untuk KakNgah kongsikan kebaikan suplemen untuk anda semua yang memerlukannya bagi kesihatan keluarga. Rasanya KakNgah blom kongsikan kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg kan??? so harini KakNgah nk kongsikannya sebab Chewable Vita-C™ 100 mg  ni dah dikira suplemen wajib untuk anak-anak KakNgah…

chew vita-c

Kenapa KakNgah pilih Chewable Vita-C™ 100 mg untuk anak-anak?

Chewable Vita-C™ 100 mg sangat membantu dalam mengawal imun anak-anak KakNgah, nak2 anak-anak KakNgah yang masing2 macam askar tak kira tempat dan keadaan [almaklumlah lelaki semuanyer…] 🙂 . Anak sulung KakNgah Muhammad Aqil [6 tahun] sukar demam dan sakit cuma dia tidak berminat dengan sebarang sayur membuatkan KakNgah risau dengan kesihatan dan keperluan nutrein seharian dia. Lain pula dengan anak ke-2 KakNgah Muhammad Idraki [3 tahun 1/2] yang sememangnya menghadap semua jenis makanan namun kerap demam, selsema dan yang tak dapat tahan hidung berdarah jika cuaca terlalu panas. Anak ke-3 KakNgah Muhammad Arsyad plak suka mengutip entah apa-apa dan masukkan ke dalam mulut, baru setahun setengah so kadang-kadang jer KakNgah berikan Chewable Vita-C™ 100 mg  ni…

Kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg Shaklee

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren.

Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat. 

Rose Hips yang sangat kaya dengan Bioflavonoids

Manfaat Chewable Vita-C™ 100 mg

  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh,
  • Membantu memelihara sel badan,
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
  • Rasa sitrus yang hebat,
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.
Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:
  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
  • Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
  • Memperbaiki insomnia,
  • Mengekalkan kolestrol sihat,
  • Dan banyak lagi!

credit : VitaminSuci

Harga???

Retail Price : RM37.00, nak lagi murah berganda?? leh roger2 ngan KakNgah yer…

Tahukah Anda??? Dengan mengunyah Vitamin Chewable Vita-C™, air liur membantu memecahkan Vitamin C dan membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil.

Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Apa tunggu lagi??? Moh cepat wat order, 🙂

 
 
Name Card
 
 
 
Advertisements

Iodin Penting untuk Wanita Hamil! Adakah Anda Mendapat Secukupnya?

“Tahukah anda, iodin adalah satu kepentingan untuk anda semasa hamil, menyusu dan merancang untuk hamil?”

Fungsi iodin yang diketahui ialah sebagai bahagian perlu kepada hormon thyroid. Hormon  thyroid mengatur banyak aktiviti berlainan termasuk tumbesaran, pembiakan , fungsi neuromuskular, pertumbuhan kulit dan rambut, metabolisma selular, dan menolong melepaskan tenaga ke dalam sel. Badan kita biasanya mengandungi 20 – 30mgs iodin. Lebih kurang 60% daripadanya terdapat dalam kilang thyroid, selebihnya didapati pada keseluruhan tisu badan , terutamanya dalam ovari, otot dan darah.

hamilSatu artikel baru-baru ini yang disiarkan dalam Jurnal Persatuan Perubatan Amerika (JAMA) telah menimbulkan kesedaran mengenai kekurangan iodin di kalangan wanita hamil . Ibu-ibu di Amerika Syarikat mungkin tidak sedar bahawa mereka mempunyai risiko kekurangan iodin, dan bahawa tahap rendah nutrien ini memberikan kesan yang negatif pada kesihatan kedua-dua ibu dan anak dalam kandungan mereka. 

Tidak seperti kebanyakan nutrien penting lain, badan anda tidak mempunyai keupayaan untuk mengeluarkan bekalan iodin dengan sendiri. Ia perlu diambil sama ada daripada sumber makanan atau melalui suplemen . 

Sumber Makanan ~ udang kara, tiram, sardin dan rumpai laut adalah sumber iodin yang baik. Jumlah iodin yang terkandung dalam susu dan telur adalah ditentukan oleh jumlah iodin yang terdapat dalam makanan ternakan tersebut. Kandungan iodin yang terdapat pada sayur-sayuran adalah berbeza mengikut jumlah kandungan iodin yang terdapat pada tanah.

Sumber Supplement ~ Vita-Lea [Multivitamin] dari Shaklee menawarkan keperluan iodin yang diperlukan oleh ibu-ibu hamil bagi menampung keperluan nutrein yang diperlukan.

vita-leaVita-Lea Shaklee merupakan multi-vitamin yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai Vitalize-Mineral dan disingkatkan sebutan kepada Vita-Min dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Tabletnya yang disaluti serbuk nutrisi – spirulina dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan berteknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab. Ia merupakan multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protien untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian Klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center of Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Jadi apa yang anda dapat daripada artikel ini ?

Jika anda hamil atau merancang untuk hamil tidak lama lagi, pastikan pilihan anda semasa membeli multivitimin lengkap dengan iodin agar anda dan bayi anda mendapat keperluan nutrein yang mencukupi. Vita-Lea Shaklee sememangnya PILIHAN KAKNGAH!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 

Alfalfa Complex

Medicago sativaAishhhh…. macam-macam nak kongsi tapi entah apa yang nak KakNgah kongsikan pun kadang-kadang mati akal.. hahha, dulu masa sekolah tak belajar betul-betul, hah! pastu nak buat karangan dah terkial-kial, ngeh..ngeh..ngeh… 🙂 Jom kita kenal sket…

Apakah Alfalfa?

Alfalfa [Medicago Sativa] adalah tumbuhan herba yang digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit sejak berkurun lamanya. Akarnya yang tunjang sehingga kedalaman akar mencapai 2~4 meter dapat memberikan kandungan yang tinggi dengan protein, vitamin, dan mineral.

23 Manfaat Alfalfa Yang Perlu Anda Ketahui.

  1. Merawat gangguan pencernaan
  2. Mengawal kolestrol dalam darah
  3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
  4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksik dalam tubuh
  11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  17. Meningkatkan kesihatan prostat
  18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  19. Menghangatkan hubungan suami isteri
  20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
  21. Membantu dalam masalah anemia
  22. Mengurangkan keasidan dalam badan
  23. Bertindak sebagai anti-kanser.
Keistimewaan Alfalfa Shaklee
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
alfalfa2
Mengantuk sudah… huhhu, cukuplah setakat ini untuk dikongsikan, next time lebih banyak info akak KakNgah up-date yer.. mata ni dah tak larat nak buka lagi hah… 🙂 Selamat malam semua… OPS! bagi yang nak order leh roger ngan KakNgah kay..
 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Lagi Manfaat SR Vita-C Plus…

Baru balik dari merayau-rayau dengan hubby dan anak2, sekali sekala amik angin malam.. hahha. Malam ni takder banyak sangat pun yang nak KakNgah kongsikan, cuma sedikit lagi manfaat tambahan SR Vita-C Plus sebab sebelum ni dah pun dikongsikan kat SINI kan… Jom tengok apa lagi manfaat utamanya…

✂ Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✂Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✂Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

✂ Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✂ Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✂Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Ermmm… apa pulak yang menjadikan produk Shaklee berbeza dengan Vitamin C di luar sana? moh nengok sket…

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Photo: ✿ INFO KESIHATAN ✿Tahukah anda pengambilan 1 biji Vit C Plus 500mg Shaklee adalah bersamaan dengan anda mengambil 7 biji Oren Segar.Order018-664 5415 KakNgah

✎ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Hahha… selesai sudah perkongsian untuk malam nih, kita jumpa lagi di lain post kay… bagi yang nak order leh roger2 KakNgah yer… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Shaklee Vita-lea [Multivitamin] Pilihan KakNgah yang Tepat!

Sebut jer pasal multivitamin nih, teringat plak masa mula-mula nikah dulu, masa tu husband dan KakNgah keje ngan company construction. Biasalah construction, memang amat memenatkan kerja di tapak pembinaan… Husband ada bagitau, bagus consume multivitamin nih.. Masa tu plak KakNgah ni langsung tak penah kisah ngan sebarang vitamin sebab bagi KakNgah vitamin tu sama jer macam ubat [KakNgah tak suka makan ubat, hahha… kantoi u..]. Dulu pernah la ikut2 jer husband consume multivitamin, tak kisah la apa brand sekalipun tapi pas kenal dan tahu kebaikan multivitamin Shaklee, KakNgah tak rasa dah nak beli dan consume jenama lain di pasaran.

Kenapa Vitalea @ Multivitamin Shaklee Pilihan KakNgah?

Vita-Lea Shaklee membantu KakNgah dalam menangani masalah HB rendah akibat Thalassemia. KakNgah mula consume semasa hamil anak ke-3, saje amek sebab takut nak check-up kat klinik akibat masalah HB rendah. KakNgah beli set lengkap hamil [Vita-Lea, B.Com, Vita-C, OsteMatrix & ESP] kecuali ESP [x cukup bajet, hahha..] dengan myMaster dan alhamdulillah… HB naik dari 8.7g/dl ke paling last 12.3g/dl tapi pas abeh vitamin, KakNgah tak repeat order akhirnya HB KakNgah terus turun, masa perut 36minggu tu lah KakNgah dapat tahu yang KakNgah adalah thalassemia trait… 😥

Kenapa Multivitamin Shaklee Berbeza Dari Brand Lain di Pasaran???

  • Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin yang pertama dunia [pada asalnya dikenali sebagai Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada Vita-min] dan perkataan vitamin yang disebut kini berasalnya daripada Shaklee.
  • Mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA [Recommended Dietary Allowences]. Diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-lea yang disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan berteknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai Explo-tab.
  • Merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Okeh, untuk memuaskan hati, KakNgah kongsikan beberapa testimonial dari pengguna juga dari KakNgah sendiri 🙂 .

testi hb rendh

TEsti Hb rendah2

Dah… hehhe, jika anda adalah salah seorang seperti KakNgah dan juga seorang anemia, memang wajar anda memilih Vita-Lea Shaklee sebagai multivitamin anda. Hubungi KakNgah untuk dapatkan produk Shaklee dengan harga mampu milik dan jangan lupa LIKE Page KakNgah disebelah…:)

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 
 

Penyusuan Semasa Mengandung Adalah Selamat

Salam satu Malaysia!!! Harini KakNgah nak kongsikan sket tentang Penyusuan Semasa Mengandung. Ramai juga yang keliru dan ada yang mengatakan tak elok kalau mengandung tetapi masih menyusukan anak… ni KakNgah copy paste jer untuk tatapan anda sebagai perkongsian untuk semua, selamat membaca yer…

Menyusukan Si Manja Semasa Mengandung

Penyusuan adalah satu pengalaman yang indah di antara anda dan si manja, namun anda mungkin tertanya-tanya apa yang boleh dilakukan jika anda hamil lagi? Walaupun penyusuan dijadikan sebagai pencegah kehamilan, ianya boleh berlaku jika:

  • bayi anda berumur 6 bulan ke bawah,
  • belum kedatangan haid semula dan
  • anda menyusu si manja atas permintaan, enam hingga sepuluh kali sehari.

Keberkesanan ini dalam pencegahan kehamilan dianggarkan 98-99%. Jika anda belum bersedia untuk menimang cahaya mata lagi, anda dinasihatkan untuk menggunakan pencegahan kehamilan alternatif yang lain, memandangkan agak susah untuk mematuhi jadual penyusuan.

Penyusuan dianggap selamat untuk wanita mengandung. Bagaimanapun, jika anda mempunyai sejarah kelahiran tidak cukup bulan, keguguran, mengalami kesakitan uterus atau pendarahan semasa kehamilan sekarang, pakar penjagaan kesihatan anda mungkin menasihatkan anda supaya menceraikan susu.

Berikut adalah isu umum yang seringkali dihadapi oleh ibu yang menyusukan anak semasa mengandung:

  • Puting tegang dan payu dara sakit – Hampir 75% ibu mengalami kesakitan atau ketidakselesaan pada puting mereka disebabkan perubahan hormon, yang boleh menjadikannya tidak selesa untuk menyusukan si manja. Anda boleh cuba menyesuaikan kedudukan badan anda dengan berbaring semasa menyusukan bayi, atau mengalih perhatian anda daripada kesakitan dengan menonton TV atau mendengar muzik.
  • Kurang bekalan susu – Anda mungkin mendapati pengeluaran susu anda berkurang apabila kandungan anda semakin membesar. Ini boleh menyebabkan si manja anda cerai susu secara semulajadi. Sebaiknya, cuba menyusu untuk seberapa lama yang boleh kerana ia membekalkan nutrisi yang baik serta faedah immunologi kepada si manja anda. Kekerapan penyusuan dan pengosongan susu daripada payu dara merendahkan peluang anda untuk mendapat radang payu dara, iaitu mastitis.
  • Ibu letih – Jika anda bimbang penyusuan boleh menambah keletihan, kebimbangan anda adalah tidak berasas, kerana penyusuan tidak menyebabkan keletihan dari segi fizikal. Malah, ia merupakan peluang yang baik untuk anda berehat.
  • Pengecutan uterus – Penyusuan boleh meransangkan sedikit pengecutan uterus (rahim), tetapi ini tidak berbahaya kepada bayi dalam kandungan jika anda tidak mengalami komplikasi kehamilan. Pengecutan ini berlaku disebabkan oleh hormone oksitosin yang dikeluarkan semasa menyusukan si manja, tetapi selalunya jumlah keluaran tidak cukup untuk menyebabkan pembukaan servik (pangkal rahim) sebelum masanya. Jadi, dalam kebanyakan kes, ia tidak akan menyebabkan keguguran atau kelahiran tidak cukup bulan.
  • Perubahan rasa susu – Hormon kehamilan menyebabkan pengurangan jumlah laktosa dalam susu yang dikeluarkan, manakala kandungan natrium meningkat; ini menjadikan rasa susu anda lebih masin, Si manja yang menyusu mungkin tidak suka rasa susu anda dan si manja anda akan bercerai susu secara semulajadi, tetapi ada kanakkanak kecil tidak menghiraukan perubahan rasa ini.
  • Cerai susu – Si manja anda mungkin berhenti menyusu sebelum adiknya lahir oleh sebab-sebab di atas, atau disebabkan oleh perut anda semakin membesar dan pangkuan anda yang semakin sempit menjadikan kedudukannya semasa menyusu menjadi kurang selesa.

Penyusuan bersama

Apabila bayi lahir, anda digalakkan untuk meneruskan penyusuan kedua-dua anak anda. Hal ini membolehkan kedua-duanya mendapat khasiat kebaikan daripada susu ibu. Anda boleh memilih sama ada untuk menyusu keduadua anak secara serentak atau berasingan pada waktu yang berlainan.

Secara umum, ia adalah selamat untuk menyusukan si manja semasa anda mengandung, tetapi anda perlu makan secara sihat dan minum air dengan secukupnya. Hal ini penting kerana anda perlu memastikan bayi dalam kandungan anda mendapat khasiat pemakanan yang secukupnya.

sumber : positiveparenting

Jika anda mencari-cari set makanan tambahan yang bersesuaian semasa mengandung juga sambil menyusu, boleh lihat set lengkap di cni dan anda bolehlah menghubungi KakNgah jika anda inginkan set tersebut dengan bajet minima anda… feel free to call/sms KakNgah k dan jangan lupa LIKE Page KakNgah di sebelah… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 

Sihat dan Cantik dengan ESP

Adakah anda mengalami masalah-masalah seperti berikut?

  1. Kulit kusam?
  2. Wajah berjerawat dan berjeragat?
  3. Sering keletihan?
  4. Lapar walaupun dah 3 pinggan nasi dihabiskan? 🙂
  5. Kurang berat badan @ berlebihan berat badan?
  6. Keguguran rambut?

Tahukah anda? ia adalah faktor bahawa anda kekurangan protein..

Secara umumnya risiko kekurangan protein akan menyebabkan anda mengalami masalah-masalah seperti berikut;

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Anda dah mula risau???

Apa kata anda mencuba ESP [Energizing Soy Protein], bukan hanya baik untuk kesihatan malah baik untuk kecantikan anda juga dengan merangsang pembentukan kulit, mengurangkan kedutan, menganjalkan kulit dan banyak lagi..

Jom order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.