November ~ Sihat, Cergas & Awet Muda

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Meletup bulan ni dengan Promo Vivix™ Shaklee ~ BUY 6 FREE 1, hahha… saper nak bagi cek non oiii! satu botol pun dah RM475.00 kay… [nak lagi murah roger2 KakNgah yer…]

Kalau anda nak tahu, Vivix™ Shaklee ni salah satu suplemen untuk kekal cantik dan tampak muda lebih 25 tahun, cer tengok SINI!, class gtu mak… KakNgah pun tergugat noh… Bukan nampak muda jer, sihat dan cergas lagi tau. Hahha… tengok2lah testimonials yang ditempek, memang puas hati tau.

TESTIMONIALS

Kecantikkan

Masalah Diabetes

Masalah Resdung

Nak Berhenti Merokok???

Hahha… nk berhenti merokok pun leh try consume Vivix™ Shaklee. Bagi yang nak order tu, leh order cepat-cepat sempena bulan promo, tak lama dah nak abeh promo ni… 10 hari je lagi! Next month produk lain plak nahhhh….

Dan yang paling bestttttt sangat anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA! Apa tunggu lagik!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Advertisements

Alfalfa Complex

Medicago sativaAishhhh…. macam-macam nak kongsi tapi entah apa yang nak KakNgah kongsikan pun kadang-kadang mati akal.. hahha, dulu masa sekolah tak belajar betul-betul, hah! pastu nak buat karangan dah terkial-kial, ngeh..ngeh..ngeh… 🙂 Jom kita kenal sket…

Apakah Alfalfa?

Alfalfa [Medicago Sativa] adalah tumbuhan herba yang digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit sejak berkurun lamanya. Akarnya yang tunjang sehingga kedalaman akar mencapai 2~4 meter dapat memberikan kandungan yang tinggi dengan protein, vitamin, dan mineral.

23 Manfaat Alfalfa Yang Perlu Anda Ketahui.

  1. Merawat gangguan pencernaan
  2. Mengawal kolestrol dalam darah
  3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
  4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksik dalam tubuh
  11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  17. Meningkatkan kesihatan prostat
  18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  19. Menghangatkan hubungan suami isteri
  20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
  21. Membantu dalam masalah anemia
  22. Mengurangkan keasidan dalam badan
  23. Bertindak sebagai anti-kanser.
Keistimewaan Alfalfa Shaklee
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
alfalfa2
Mengantuk sudah… huhhu, cukuplah setakat ini untuk dikongsikan, next time lebih banyak info akak KakNgah up-date yer.. mata ni dah tak larat nak buka lagi hah… 🙂 Selamat malam semua… OPS! bagi yang nak order leh roger ngan KakNgah kay..
 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

OsteMatrik [Kalsium] & Osteoporosis

tulang koroposHahha… ni lagi satu produk yang KakNgah jakun masa mula2 join member, ape ke benda lah OSTEMATRIK nih? 🙂 OSTE dipendekkan daripada perkataan Osteoporosis manakala MATRIK pula adalah maksud kepada kecukupan untuk ketumpatan tulang seseorang. Seperti yang dijanjikan pada post “Betul ker ESP Dapat Membantu Dalam Masalah Gastrik? KakNgah kongsikan pulak Apa itu OsteMatrix®?

OsteMatrix® membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Antara Manfaat OsteMatrix®

  • Terbukti secara klinikal dalam meningkatkan penyerapan kalsium.
  • Menguatkan tulang dan gigi.
  • Membantu masalah gejala ‘morning sickness’ dengan mengawal alergi.
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
  • Membantu melawas dan mengatasi masalah sembelit.
  • Mengawal masalah gastrik.
  • Kurang berat badan akibat osteoporosis.
  • Membantu dalam masalah migrain.
  • Mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

Apakah Pula Osteoporosis?

Osteoporosis berasal dari bahasa Yunani osteo yang bermaksud tulang dan porosis yang penuh dengan lubang. Jadi Osteoporosis adalah satu keadaan  kehilangan tisu tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita berikutan menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yang lama dengan tisu baru yang lebih sihat. Apabila usia meningkat, anda juga akan mengalami kekurangan jumlah tisu-tisu tulang, menyebabkan tulang menipis. Tulang akan mudah jadi rapuh dan mudah patah, terutamanya tulang belakang, pergelangan tangan dan tulang pinggul.

Tulang adalah tisu hidup yang membaiki sendiri secara berterusan. Ia terdiri dari bahagian luar yang keras, mengandungi jaringan kolagen ( serat elastik yang kuat ) bahan mineral salur darah dan sum-sum tulang. Tulang yang sihat biasanya amat padat dan ruangan di antara tulang adalah kecil. Dalam kes osteoporosis, ruangan adalah besar, menjadikan tulang lemah dan kurang elastik. Perubahan pada paras hormon boleh memberi kesan ke atas kekuatan tulang. Sebagai contoh, hormon estrogen bagi wanita boleh mencegah osteoporosis. Selepas menopos, paras estrogen menurun, menyebabkan tulang menipis dengan cepat. Osteoporosis lebih kerap berlaku dan boleh menjadi lebih teruk.

“Tahukah Anda? Jisim Tulang Berkembang Ke Tahap Maksimum Pada Usia Umur 28 Tahun dan Akan Mengurang Selepas Itu ~ Wanita Lebih Berisiko.

Apa tunggu lagi? Order OsteMatrix untuk kesihatan tulang anda! dan dapatkan dengan harga yang lebih istimewa hanya dari KakNgah… 🙂

 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.