Kelemumur! Rawat Sebelum Parah.

image

Eiiii… rimas, gatal dan menggelikan jer dengan masalah kelemumur, btul tak? Anda juga pasti bermasalah yang sama termasuklah KakNgah sendiri. Harini nak share pasal kelemumur plak yer, jom kita lihat…

Fakta Kelemumur

Kelemumur adalah keadaan kronik tidak berbahaya yang berlaku apabila kulit kepala menjadi kering atau berminyak dan menghasilkan kepingan putih kulit mati yang kelihatan di rambut atau di bahu. Mereka sering berfikir kelemumur sebagai apa-apa yang menghasilkan kulit kepala tidak stabil. Walaupun ia tidak berbahaya, kelemumur boleh memalukan bagi mereka yang memilikinya. Kelemumur biasanya bermula antara umur 10 dan 20 antara dan menjejaskan sehingga 40% daripada mereka yang berumur 30 ke atas.

Punca Kelemumur

Sel-sel kulit terbentuk berterusan pada kulit kepala, jadi penumpahan sel-sel kulit mati adalah satu proses biasa. Bagaimanapun dengan kelemumur, sel-sel kulit susut pada kadar yang lebih cepat daripada biasa. Minyak dari kulit kepala yang menyebabkan sel-sel kulit dan menyumbat salur bersama-sama dan muncul sebagai kepingan putih.

Kelemumur boleh disebabkan oleh beberapa perkara termasuk :
• Kulit kering,
• kepekaan terhadap produk rambut,
• keadaan kulit seperti psoriasis, dermatitis seborrheic atau ekzema.

Penumbuhan yis yang terlalu cepat juga boleh menyebabkan kelemumur. Penumbuhan yang terlalu cepat ini boleh disebabkan oleh :
• tekanan,
• hormon,
• terlalu banyak minyak pada kulit kepala,
• masalah dengan sistem imun.

Gejala dan Komplikasi Kelemumur

Gejala-gejala kelemumur termasuk kepingan putih kulit mati pada rambut dan di bahu, serta kulit kepala gatal , merah, atau bersisik. Kepingan kelemumur biasa biasanya bertaburan di seluruh kulit kepala.

Jika dermatitis seborrheic adalah punca kelemumur, gejala biasanya muncul secara beransur-ansur. Kulit kepala menjadi kering atau berminyak dan berasa gatal. Sebagai sel-sel kulit mati, mereka berpaling kepada skala yang kekuningan. Kes buruk dermatitis seborrheic juga boleh menyebabkan tanda-tanda di bahagian-bahagian badan yang lain. Kekuningan atau kemerahan scaling boleh muncul pada garis rambut di dalam dan di sekeliling telinga atau di atas hidung dan dada. Bayi yang baru lahir mungkin mengalami ruam tebal dan berkerak pada kulit kepala yang dikenali sebagai topi buaian.

Kepingan yang berkaitan dengan psoriasis kelihatan seperti sisik perak, yang boleh juga biasanya menjadi ketara pada telinga, kaki, tapak tangan dan tapak kaki.

Mendiagnosis Kelemumur

Kelemumur adalah keadaan yang orang boleh mendiagnosis diri cukup banyak dari tanda-tanda seorang yang gatal, kering dan kulit kepala bersisik. Seborrheic dermatitis muncul dengan dilihat kemerahan yang ringan, berminyak,  kepingan kuning dan plak dengan margin kurang jelas. Psoriasis dikaitkan dengan warna perak, bersisik dan plak yang jelas.

Seorang doktor atau pakar dermatologi biasanya akan membuat diagnosis untuk seborrhea atau psoriasis berdasarkan rupa kulit.

Merawat dan Mencegah Kelemumur

Kelemumur sering boleh menjadi satu keadaan yang kronik tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul. Pertama, cuba mencuci dengan syampu bukan ubat, mengurut kulit kepala dengan kukuh dan kemudian bilas dengan baik. Mencuci kerap membantu membuang kepingan, mengurangkan kulit berminyak dan menghalang pembentukan sel mati kulit. Jika ini gagal untuk membantu, syampu antikelemumur khas biasanya membantu. Arahan untuk penggunaan bergantung kepada syampu khusus digunakan. Ada yang digunakan setiap hari, manakala yang lain digunakan hanya sekali atau dua kali seminggu.

Apabila memilih syampu over-the- kaunter, mencari bahan-bahan antikelemumur seperti ketoconazole, selenium sulfida, asid salisilik, sulfur, tar arang batu atau zink pyrithione. Anda mungkin perlu mencuba beberapa produk sebelum anda mencari satu yang berkesan untuk anda. Syampu yang mengandungi ketoconazole kelihatan lebih berkesan dalam rawatan dermatitis seborrheic dan kelemumur berbanding lain syampu berubat bukan preskripsi. Persiapan asid salisilik kebanyakannya digunakan untuk kelemumur disebabkan oleh psoriasis, manakala sulfur dan tar arang batu persediaan biasanya digunakan untuk kelemumur disebabkan oleh dermatitis seborrheic.

Jika persediaan bukan preskripsi tidak berjaya selepas 2 minggu, atau jika keadaan menjadi lebih teruk, anda harus mempertimbangkan berjumpa doktor. Seorang doktor boleh menetapkan losyen kortikosteroid untuk digunakan untuk kulit kepala. Jangan sekali-kali menggunakan kortikosteroid untuk tempoh masa yang panjang tanpa nasihat daripada doktor. Ianya boleh menipiskan kulit dan menyebabkan kesan sampingan yang lain.

Untuk bayi dengan topi buaian, sapukan sedikit minyak mineral ke kawasan-kawasan kering kulit kepala untuk melembutkan sisik dan kemudian syampu keluar. Kemudian keluarkan skala dengan memberus lembut. Anda boleh mencuci rambut bayi dengan syampu bayi yang lembut. Jika langkah-langkah ini tidak membantu, cuba menggunakan sedikit minyak mineral dihangatkan sebelum tidur dan kemudian mencuci keluar pada waktu pagi. Jika ini tidak berkesan, berbincang dengan doktor anak anda tentang langkah-langkah yang akan datang.

Secara umum, syampu dan losyen kortikosteroid tidak digunakan pada bayi kerana ia menyerap lebih mudah melalui kulit daripada orang dewasa lakukan. Berita baik adalah bahawa topi buaian biasanya hilang akhirnya tanpa sebarang rawatan dalam tahun pertama kehidupan bayi.

Untuk membantu menjaga kelemumur di bawah kawalan, syampu kerap, mengurangkan tahap tekanan anda, cuba mengurangkan penggunaan produk rambut (contohnya gel dan semburan), dan makan makanan yang sihat.

Bagaimana Shaklee Membantu?

Owh ya… Shaklee juga menyediakan ProSanté untuk rambut sihat dan menawan. ProSanté terdiri daripada :

1) Lightweight Cinditioner ~ RM66.00 (296ml)
2) Long Lasting Finishing Spray ~ RM58.00 (237ml)
3) Nourishing Scalp Treatment ~ RM93.00 (59ml)
4) Purifying Shampoo ~ RM62.00 (237ml)
5) Replenishing Conditioner ~ RM67.00 (237ml)
6) Revitalizing Shampoo ~ RM66.00 (296ml)

image

Kenapa Perlu Memilih ProSanté?

Produk ProSanté hanya menggunakan ramuan canggih berteknologi tinggi {stage-of-the-art} yang membantu struktur semulajadi rambut, keseimbangan minyak/ lembapan, ketebalan yang sihat, lantunan dan bersinar. Yang menjadikan ProSanté lebih baik sebagai pilihan penjagaan mahkota anda adalah :

TIADA Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Natrium Laureth Sulfat (SLES),
TIADA Cocamide DEA atau Lauramide DEA,
TIADA minyak yang menyebabkan tersumbat,
TIADA Propilen Glikol,
TIADA Quaternium 15,
TIADA bahan pengawet “Penderma Formaldehyde” (seperti Imidazolidinyl Urea atau Diazolidinyl Urea),
TIADA warna atau bahan pewarna,
TIDAK mengeringkan,
TIDAK menyebabkan folikel rambut tersumbat,
TIDAK diuji ke atas haiwan,
• SELAMAT untuk semua jenis rambut walaupun diwarnakan atau dirawat kimia,
KESEIMBANGAN pH
DIUJI oleh ahli dermatologi,
DIUJI secara klinikal.

Sebarang order dan konsultasi boleh hubungi KakNgah yer.. B-)


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Julai 2014 | Bulan Keahlian Percuma

wpid-img_20140715_113307_wm.jpgEhhh… betul ker Julai 2014 ni “Bulan Keahlian Percuma?”…

Betullah.. tak kan KakNgah nak bohong, bulan puasa nih.. tak baik tau berdosa.. 🙂 Lifetime Membership lagi korang hahhh.

Macam mana nak dapatkan Free Member nih?

Bukan susah pun, BUY 6 FREE 1 Shaklee Vivix™ jer pun pada harga RM2850.00 bulan nih dan anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM570.00 dan pada bulan hadapan senang-senang jer korang dapat bonus RM200.00 ++ dari Shaklee… Tak susah kan, sebotol Shaklee Vivix™ tahan selama sebulan ++ gtu, sehari sesudu teh pun dah cukup.

Apa Manfaat Shaklee Vivix™ nih?

Pada KakNgah, Shaklee Vivix™ ni cukup membantu KakNgah dalam :

  • Masalah penghadaman (buasir),
  • Masalah insomnia,
  • Masalah sakit-sakit badan,
  • Masalah kurang tenaga akibat Thalassaemia,
  • Masalah kesihatan keseluruhan…

Antara lain Manfaat Shaklee Vivix™?

  • Mengawal diabetes,
  • Mengawal darah tinggi,
  • Mengurangkan ketagihan merokok,
  • Menjaga kesihatan jantung,
  • Mengurangkan kolesterol,
  • Mengurangkan berat badan,
  • PCOS,
  • Resdung,
  • Rheumatoid Artritis,
  • Dan banyak lagi…

Bagaimana Vivix™ bertindak?

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

promo-julai-2014

Hahha…. rasanya dah cukup kut kan.. so bagi yang nak Free Member sambil-sambil menjaga kesihatan, boleh lah kita roger2.

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Shampoo ~ Chemical ATAU Semulajadi

Macam2 dengan ini budak ~ Anak ke-2 KakNgah... :)Macam-macam dengan ini budak tau… huh, hampir-hampir hilang kesabaran dengan anak ke-2 KakNgah nih, ni gara-gara main gunting rambut sendiri so nak tak nak pagi ni kene kasi licin!!!

Sebut pasal rambut ni… Harini KakNgah nak kongsikan pasal Shampoo dari Shaklee plak, asyik bercerita pasal supplement jerk, boring gak kan… hahha…

Sebelum tu nak tanya ler sket… ada tak dikalangan u olls semua yang pernah demam, migrain dan sakit kepala apabila menggunakan shampoo-shampoo yang bersepah kat pasaran luar sana? ada.. ada… sila angkat tangan nak tengok, hehhe… cam bleh nampak jerk..

Yang sebenar-benarnya, KakNgah sendiri yang mengalami masalah berikut dan seingat-ingat KakNgah sahabat satu Kolej dengan KakNgah dulu pun alami masalah yang sama dengan KakNgah. Mula-mula memang cam tak percaya jerk so bermulalah episod ‘test’ menge’test’ satu produk shampoo nih (S**S***), hah!!! bila dah test tu, amek ko… seminggu demam so stop sbb nak tengok betul ke tak. Selepas seminggu stop, KakNgah pakai balik, apa lagi… sambung balik demam selama 3 hari, huhhu… yang tak tahan tu, migrain sekali datang.

Bila dikira-kira, dah banyak shampoo kat pasaran KakNgah guna dan kebanyakkannya akan menjadikan rambut KakNgah bertambah bermasalah. Pernah guna shampoo yang top sekali kat Malaysia ni (p*****n), kononnya elakkan rambut bercabang, almaklumlah KakNgah gemar simpan rambut panjang… tup tup rambutku bercabang dari akar hinggi ke hujung rambut, huarrrrr… menangis tak berlagu I, last terpaksa korbankan rambut I yang panjang tuh… (now dah tak suka simpan panjang-panjang lagi) 😦

Bila dah kawen nih, shampoo rambut pun seminggu sekali sbb tak sanggup nak tahan migrain sampai hubby asyik tegur rambut busuk… 🙂 tak selera U…  so awal tahun baru ni KakNgah try shampoo herba yang top abeh sekarang nih, Alhamdulillah dah tak migrain tapi kelemumur still berkerak kat kulit kepala dan gatal-gatal pastu hubby cakap bau hapak la plak… sampai la minggu lepas KakNgah try beli Revitalizing Shampoo dari Shaklee… beza sungguh berbeza…

Kenapa ianya berbeza?

  • Bebas Chemical,
  • Pastinya dari bahan-bahan SEMULAJADI,
  • BERKESAN & SELAMAT,
  • Kaya dengan B5, B6 dan Zinc yang membantu dalam rambut bermasalah,
  • Mengandungi Ekstrak Buah Serenoa Serrulata yang membantu melebatkan rambut,
  • Daun Camelia Sinensis dan Melaleuca Alternifolia membantu mengelakkan rasa gatal-datal kulit kepala,
  • Panax Ginseng Root pula membantu dalam menangani kelemumur,
  • Yang paling penting, hubby I pun suka… ngeh..ngeh..ngeh…

Ops!!! Harga???

Retail Price RM66.25 jerk…

Ermmm… macam mana, dah jelas? kalau rasa kurang jelas atau anda sendiri nak mencubanya, bolehlah roger2 ngan KakNgah, special price KakNgah bagi tau… 😀

 
 
Name Card
 
 
 

Shaklee Zinc Complex

zincZinc adalah sebuah mineral penting dengan belbagai fungsi untuk tubuh manusia dengan mengaktifkan lebih 200 enzim di dalam tubuh kita.

Sebelum KakNgah kongsikan manfaat zinc complex, terlebih dahulu KakNgah kongsikan dahulu Perbezaan Zinc Complex Shaklee dengan brand lain yang berada di pasaran.

Zinc Complex Shaklee dirumus daripada glukonat semulajadi bergabung dengan nutrein semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk Alfalfa bagi menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.

Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang  dan ianya berkesan dalam mengeluarkan toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

 

Manfaat Utama :

  • Zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel.
  • Membantu dalam memelihara metabolisma pada tahap selular dan pertumbuhan kanak-kanak sehingga meningkat ke usia remaja.
  • Membentuk Kolagen ~ membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan, perkembangan kulit, kuku dan organ.
  • Mempertingkatkan Sistem Imum ~ Membantu pengeluaran kelenjar tyhmus dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan mengahalang infeksi penyakit.
  • Mempercepatkan Pemulihan Luka ~ membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman seperti pembedahan.
  • Memperbaiki Masalah Prostat ~ Kajian menunjukan pengambilan zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/ pembengkakkan prostat sebanyak 70%.
  • Kemampuan Seks Lelaki ~ Bantu dalam meningkatkan kuantiti sperma, pengambilan zinc yang secukupnya mampu meningkatkan keupayaan seks yang bertenaga.
  • Ovulasi Wanita ~ penting untuk ovulasi wanita juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.
  • Memperbaiki Radang Kulit ~ Memperbaiki radang kulit seperti jerawat dan kulat air.
  • Mengekalkan Deria Bau ~ baik untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitiviti (bau dan rasa).

Hahha… dah tahukan manfaat zinc ni, next time jika ada kelapangan InsyaAllah KakNgah akan kongsikan dengan lebih padat lagi kebaikan zinc untuk kaum adam… nantikan yer.. 🙂

OPS!! berapa harga sebotol Zinc Complex? RM33.75, murah jerk.. dan anda memang boleh memilikinya, tahan selama 4 bulan pengambilan. Jimat kan??? moh buat order..

 
 
 
Name Card
 
 

November ~ Sihat, Cergas & Awet Muda

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Meletup bulan ni dengan Promo Vivix™ Shaklee ~ BUY 6 FREE 1, hahha… saper nak bagi cek non oiii! satu botol pun dah RM475.00 kay… [nak lagi murah roger2 KakNgah yer…]

Kalau anda nak tahu, Vivix™ Shaklee ni salah satu suplemen untuk kekal cantik dan tampak muda lebih 25 tahun, cer tengok SINI!, class gtu mak… KakNgah pun tergugat noh… Bukan nampak muda jer, sihat dan cergas lagi tau. Hahha… tengok2lah testimonials yang ditempek, memang puas hati tau.

TESTIMONIALS

Kecantikkan

Masalah Diabetes

Masalah Resdung

Nak Berhenti Merokok???

Hahha… nk berhenti merokok pun leh try consume Vivix™ Shaklee. Bagi yang nak order tu, leh order cepat-cepat sempena bulan promo, tak lama dah nak abeh promo ni… 10 hari je lagi! Next month produk lain plak nahhhh….

Dan yang paling bestttttt sangat anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA! Apa tunggu lagik!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

GLA ~ Bantu Masalah Kulit Kering

“Beautiful skin requires a very special essential fatty acid called Gamma Linolenic Acid, also known as GLA. GLA builds better, more beautiful skin from the inside out.”

************************************************************

Hahha… teringat masa mula-mula join Shaklee Member, dua tiga hari membelek maklumat dari kit bag, bila tengok senarai produk terpandang satu produk GLA Complex, cam pelik jerk nama “GLA” tu… jakun nohhh…

Petang tadi pergi HQ Shaklee beli stock vitamin, kebetulan biras [Kapten Hafiz Firdaus Bin Abdullah] pun nak beli vitamin [GLA dan Peppermint], disebabkan Peppermint Out Of Stock jadi kapten [selesa KakNgah gelarkan Kapten, kena dengan tugasnya sebagai pilot]  borong terus 6 botol GLA. Kata Kak Lang [gelaran untuk adik kepada suami KakNgah ~ isteri Kapten], “suami Kak Lang ada masalah kulit kering, bila dah cuba GLA, kulit jadi ok, Alhamdulillah…”. Senang hati KakNgah dengar, Alhamdulillah… biasalah tugas sebagai seorang pilot akan membawa beliau keluar dan masuk dari negara, dengan perubahan cuaca menyebabkan kulit mudah bermasalah, kita pun tak lari dengan masalah kulit, banyak faktor sebenarnya yang mempengaruhi terjadinya masalah kulit sensetif, kering dan lain-lain masalah kulit… Apapun, jom kita kenal sket dengan GLA…

Apakah GLA?

GLA [Gamma linolenic acid] merupakan fatty acid yang sangat penting untuk kita sebab badan kita tidak dapat menghasilkannya dan kita perlu mendapatkan GLA ini dari apa yang kita makan. Pemakanan kita pun dah banyak yang diproses dan pastinya tidak semulajadi atau segar, jadi walaupun kita makan makanan yang ‘konon’nya tinggi asid lemak GLA ini, kita tidak mendapat khasiat atau keperluan yang secukupnya, sebab itulah perlunya supplemen, antara lain…

Apakah Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri serta memberikan kelembapan kepada kulit kering
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

TESTIMONIAL

GLA~Testi

Ermmm… btul lah GLA dapat membantu masalah kulit bermasalah.. Alhamdulillah, Bagi anda yang ingin mencubanya, bolehlah borong ngan KakNgah, harga lagi jimat akan anda perolehi dari KakNgah… 🙂 meh wat order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Vivix™ Membantu Melambatkan Penuaan dengan 4 Mekanisma pada Tahap Selular

vivix image Dup.. dap.. dup.. dap… menunggu promo Nov. 2013 ini, tup2 yang diumumkan adalah Vivix™, huh! lega  n syiok sungguh… Apa yang syiok sangat? hahha.. Disebabkan penangan hebat MAY 2013 [juga promo Vivix™], sekali lagi Shaklee Malaysia menawarkan promo Vivix™ di bulan Nov. nih, memang terbaik kan…

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Semua nak cantekkk kan, tu yang berebut beli Vivix™… bulan ni promo lagi, jom rebut lagi peluang yang ada… hehhe… sapa nak bagi kan..kan..kan… Dah melalut sket2, jom kita layan camna Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda dengan 4 cara :

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products] boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

Dah jelas bagaimana Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda? Dapatkanlah sempena bulan promo ni… dengan pembelian 2 botol Vivix™ anda juga layak menerima keahlian secara percuma! Apa tunggu lagi… grab jerk!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.