ESP punya pasal!

image

ESP punya pasal I happy berat badan naik 2kg dalam masa sebulan. Hahha, macam tak puas hati plak kan, boleh plak happy berat badan naik. Selalunya orang akan hysteria kalau berat badan naik walaupun 500g, kan..kan…kan..? >__< Mr. hubby pun perasan dan tegur, sekarang tulang kat siku pun dah tak perasan, selalunya nampak terbonjol jek, hahha…

Inilah KakNgah, kurus sangat selepas bersalinkan anak yang sulung, dari jauh kalau orang pandang dah macam tengkorak yang berjalan, boleh jatuh klu kene tiup dek angin, hahha… Masa bujang dulu berat KakNgah 51 kg tapi bila dah bersalin dan anak sulung mula dapat kaki, berat KakNgah dah jadi 48 kg. Oktober lepas berat KakNgah dah naik 2 kg pastu gatal stop ESP, dah maintain kat takuk tu.

Ramai yang tahu, March 2015 aritu promo ESP kan so berpeluanglah KakNgah grab 2 botol ESP untuk diri sendiri, happy tak terungkap sebab dah lama sangat KakNgah stop ESP. Ni naik lagi 2 kg dan bermakna berat KakNgah sekarang 52 kg! Tapikan, ada lagi… hihhi, KakNgah nak naikkan lagi 3 kg untuk capai berat 55 kg.

Dan Alhamdulillah, yang syiok juga tu jerawat di sekitar dagu juga dah malu-malu nak muncul, klu tak….. dah macam kene tempek jerk ngan batu-bata kat muka nih, hukhuk… Parut-parut jerawat pun dah banyak yang pudar dan hilang.

image

Ini juga salah satu testimonial dari KakNgah yang di edit sahabat Shaklee KakNgah. Sunghoh awesome dengan kebaikkan ESP. Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP atau produk Shaklee yang lain, jom rogers ngan KakNgah…


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advertisements

Testimonial Vita C & ESP

image

Hahha… memang nampak perbezaannya kan. Bila benar-benar konsisten dengan produk, barulah nampak hasilnya. Penggunaan sesuatu produk perlu digunakan sekurang-kurangnya 3 hingga 6 bulan pertama, bukan 3 hingga 6 hari. Pengambilan air yang secukupnya juga penting untuk membantu tubuh menyerap vitamin dengan lebih baik. Pengambilan kedua-dua vitamin saling membantu dalam kesihatan dan kecantikkan kulit. Lihat, apa katanya…

image

Berminat untuk mendapatkan Vitamin C dan ESP untuk kulit anda? Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Bermasker dengan Vita C & Vita E

image

Sempena ‘bulan cantik’ December nih, Kakngah nak bagi satu cara untuk melembabkan kulit muka disamping membantu membaiki kerosakan sel kulit mati. Cara yang sangat mudah dan senang…

• 1 biji Vitamin E – gunting sedikit pada bahagian buju
• 1 biji Vitamin C – hancurkan
• toner – secukupnya untuk meratakannya

— satukan ke dalam piring atau apa-apa bekas kemudian ratakan ke muka, macam tak biasa kan, hihhi… biarkan kering kemudian bilas, dah siap! Selamat mencuba… (jika kulit muka anda jenis berminyak, anda tidak digalakkan menggunakan Vitamin E sebaliknya diganti dengan GLA).

notakaki : Ini hanya cara KakNgah dan SID lain untuk menyelesaikan masalah kulit, tiada kene mengena dengan pihak Shaklee..

image

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Bulan Cantik

Bulan Cantik! memang cantik… wanita memang tak boleh lari dari dunia kecantikkan, KakNgah pun nak cantek weihhh… hihhi… Sempena Dec. 2014 nih Shaklee bagi promo untuk semua wanita di luar sana yang memang nak selalu…selalu cantek! tak gitu adik… kakak… ibu-ibu.. 🙂

image

image

Hahha… rasanya semua orang dah tahu kan Vitamin C dan Vitamin E memang sangat membantu dalam mencantikkan kulit! Selain untuk kecantikkan kulit, kedua-dua vitamin adalah vitamin anti-oksidan yang baik untuk menghalang dari pembentukkan sel-sel kanser. Bila sebut kanser nih, wanita adalah golongan no. 1 di dunia dalam kes kanser payudara! Jadi perlukah anda sebagai wanita mengambil ke dua-dua vitamin ini? Jawapan mesti ada pada anda… 🙂

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Cara Mudah Untuk Cantik!

image

Cantik! semua wanita memang nak cantik selalu kan… bohonglah kalau taknak cantik, hihhi… “Cara Mudah Untuk Cantik” tajuk ini kalilah, memang mudah sesangat.. bukan hanya kelihatan cantik, sihat pun dapat tau. Bagaimana caranya? jeng…jeng..jeng…

Shaklee Sustained Release Vita-C Plus

image

Ermmm… kalau korang nak tau Sustained Released Vita-C Shaklee ni adalah Vitamin paling popular kat Malaysia nih, tak percaya? cer google… cer google… hihhi. Kenapa ianya terlalu istimewa? ni yang KakNgah nak kongsi nih… 🙂

Vitamin C Shaklee merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin C sedikit-demi sedikit dalam masa 5 jam.

Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrein yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Testimonial diri plak..

Antara manfaat yang KakNgah rasa selepas mengamalkan Vitamin C Shaklee adalah :

Gusi berdarah
• Korang pernah alaminya? bukan semasa memberus gigi tetapi secara tiba-tiba. Itulah yang KakNgah alami, tetiba rasa semacam kat mulut, sekali tengok… owh gusiku berdarah! bila dah consume Vitamin C ni, memang susah nak berdarah kay.
• Antara faktor lain jika kekurangan Vitamin C adalah seperti kulit mudah lebam, pemulihan luka yang lambat, kulit kering, kulit kasar & ruam.

Masalah Jerawat
• Semua takut kalau ada jetawat kan, huhhu… cacat jer nampak muka nih, tak cantik! Alhamdulillah, sejak consume vitamin C dengan konsisten, Jerawat yang bernanah-nanah tu dah malu-malu nak menumpang, xcely… kalau makan ayam, telur ayam.. jerawat dengan bangganya menonjolkan diri di mukaku ini, tak suka tau, tak suka…
Macam mana vitamin C membantu masalah jerawat? Vitamin C membantu pembentukkan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kulit dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit
• Dengan consume Vitamin C, kulit akan kelihatan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigment adalah penyebab utama kejadian jeragat! hahha… ni yang korang nak tau sangat kan… 😀

Info Produk 
Retail Price : RM92.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 180 tabs (3~6 bulan pengambilan)

Vitamin C juga membantu menguatkan imun badan kita dan kalau korang nak tahu, sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 1/2 biji orange. Rasanya masam-masam manja gtu hah. Ops! ada lagi kay..

Shaklee Herblax

image

Ni pun penting tau kalau nak cantik! Herblax adalah detox untuk korang sebelum nak nampak lagi anggun gtu.. 🙂  Tak kisah la kalau korang nak slim melim pun tapi detox penting bagi mengeluarkan sisa-sisa bahan yang tak bermanfaat kat dalam badan tuh, kalau benda-benda tak bermanfaat tu tak keluar dulu dari badan, nak cantik pun susah tau… huhhu…  Nak tau info berkenaan detox ni, korang bolehlah menjengah DISINI.

Info Produk 
Retail Price : RM52.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (3 ~ 7 bulan pengambilan)

Senang tak? senang jerk…Eh, camna nak consume dua-dua supplement nih? hahha…. konsultasinya akan diberi selepas anda selesai order kay… 🙂

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

10 Manfaat Kesihatan Yang Perlu Anda Tahu Daripada Teh Rooibos.

image

Manfaat kesihatan daripada teh Rooibos atau juga dikenali sebagai teh merah belukar kerana ianya tumbuh dengan banyak dan luar biasa. Ia berkembang daripada pokok renek kecil, yang hanya hidup subur di kawasan Cedarberg terdekat Cape Town, Afrika Selatan.

10 Faedah Kesihatan Teh Rooibos

1. Bebas kafein
• Tumbuhan teh Rooibos tumbuh secara semulajadi tanpa kafein. Ini adalah penting kerana ia bermakna ia tidak perlu menjalani proses kimia untuk menghapuskan kafein. Ia juga bermakna bahawa sesiapa sahaja boleh minum termasuk mereka yang tidak sukakan kafein seperti kanak-kanak & wanita hamil. Manfaat utama yang lain apabila ianya bebas kafein, teh Rooibos boleh diambil dalam jumlah yang tidak terbatas . Kebanyakkan penduduk Afrika Selatan akan mengambil 5-6 cawan sehari.

2. Mengandungi antioksidan yang berkuasa
• Teh Rooibos mengandungi pelbagai antioksidan yang membantu untuk melindungi badan dalam beberapa cara. Dua polifenol antioksidan dipanggil aspalathin dan nothofagin didapati dalam kepekatan yang tinggi dalam teh Rooibos. Antioksidan melindungi badan dengan memerangi radikal bebas. Ini adalah sel-sel yang tidak stabil yang menyerang sel-sel yang sihat untuk menstabilkan diri mereka sendiri. Polifenol yang juga mempunyai ciri-ciri anti – radang dan boleh melindungi daripada penyakit jantung.

3. Mencegah terhadap beberapa jenis kanser
• Beberapa kajian telah menunjukkan hubungan antara penggunaan teh Rooibos dan pengurangan penyebab kanser bahan kimia. Ini adalah kerana tahap dominan antioksidan yang tinggi membantu ia membina pusat anti- mutagen (anti- kanser). Ini bermakna bahawa ianya dapat mempertahankan sel-sel & DNA daripada kerosakan dan menghalang kerosakkan sel-sel & DNA daripada berkembang menjadi kanser.

4. Kandungan mineral yang tinggi
Salah satu faedah kesihatan utama teh Rooibos ialah ia mengandungi beberapa mineral yang penting untuk kesihatan. Ini termasuk: magnesium (yang penting untuk sistem saraf ), kalsium dan mangan (penting untuk tulang dan gigi yang kuat) , zink (penting untuk metabolisme) dan besi (kritikal untuk membantu darah & otot mengedarkan oksigen).

5. Melancarkan peredaran
Salah satu daripada banyak antioksidan kuat dalam teh Rooibos dipanggil Chysoeriol. Ia boleh meningkatkan peredaran dengan menghalang aktiviti enzim yang mencetuskan penyakit kardiovaskular. Minuman teh Rooibos juga dapat membantu untuk menurunkan tekanan darah tinggi dan kolesterol.

6. Melegakan ketidakselesaan  perut
• Sebagai teh Rooibos mengandungi tahap flavonoid, terutama dipanggil quercetin. Ia mempunyai keupayaan untuk melegakan banyak penyakit berkaitan perut seperti kekejangan, diarrhea dan senak. Flavonoid diketahui membantu mengurangkan kekejangan, keradangan dan alahan. Ia juga telah diakui secara meluas bahawa manfaat kesihatan teh Rooibos meliputi mengurangkan kolik di kalangan bayi. Ia benar-benar bebas kafein, ia adalah selamat bagi mereka untuk minum teh Rooibos.

7. Bantu penyerapan zat besi
• Tidak seperti kebanyakkan teh hitam yang menghalang badan daripada menyerap zat besi dengan berkesan kerana ia mengandungi tanin, teh Rooibos menyokong badan menyerap zat besi. Teh Rooibos mengandungi kurang daripada separuh tanin teh hitam.

8. Membantu masalah kulit
• Kajian baru-baru ini mendapati bahawa teh Rooibos boleh membantu anda untuk kelihatan lebih cantik! Teh Rooibos mengandungi asid phenylpyretic, yang membantu mengurangkan jerawat, psoriasis dan ekzema. Anda boleh jadikan beg teh segar dan disejukkan pada kawasan yang terjejas dan ia akan menenangkan dan menyembuhkan mana-mana keradangan.

9. Bolehkah melindungi Parkinson / Alzheimers penyakit
Minum teh Rooibos secara teratur dapat melindungi daripada proses yang dikenali sebagai peridoxation lipid. Ini berlaku apabila radikal bebas merosakkan sel-sel otak dan tisu saraf. Jika ini berpanjangan, ia boleh membawa  kepada penyakit otak yang progresif dan semakin buruk, seperti Alzheimer.

10. Menggalakkan tidur yang lebih baik
• Teh Rooibos adalah unik kerana ia boleh digunakan sekerap yang anda mahu dan pada bila-bila masa. Ramai orang memilih untuk minum sebelum tidur kerana ia boleh membantu dengan masalah insomnia. Oleh kerana kandungan mineral yang tinggi dan kekurangan kafein, ia dikenali untuk membantu orang ramai untuk berasa tenang dan santai.

Ahhaaa… tak sangka Teh Rooibos ni banyak manfaatnya! Macam sessuai jerk untuk dijadikan minuman kesihatan KakNgah yang kurang sangat nak ambil pil sebagai makanan kesihatan, KakNgah lebih suka yang berbentuk serbuk dan cecair… 🙂 Eh! Shaklee ada keluarkan Teh Rooibos ker? adooooo…. mana? mana?

image

Tatttadaaaa….. Cinch Energy Tea Mix! Kalau anda nak tahu, salah satu campuran yang terkandung di dalam Cinch Energy Tea Mix adalah Teh Rooibos. 3 bahan utama lain adalah Red Tea Extract, Daun Teh Putih dan Matcha Green Tea Powder. Info lanjut boleh lihat ke link INI. Cinch Tea nih boleh diminum untuk semua peringkat umur walaupun kanak-kanak!

Ada yang berminat? Sekotak RM131.00/ 28 sticks. Nak dengan harga yang lebih jimat? call me kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.