ESP punya pasal!

image

ESP punya pasal I happy berat badan naik 2kg dalam masa sebulan. Hahha, macam tak puas hati plak kan, boleh plak happy berat badan naik. Selalunya orang akan hysteria kalau berat badan naik walaupun 500g, kan..kan…kan..? >__< Mr. hubby pun perasan dan tegur, sekarang tulang kat siku pun dah tak perasan, selalunya nampak terbonjol jek, hahha…

Inilah KakNgah, kurus sangat selepas bersalinkan anak yang sulung, dari jauh kalau orang pandang dah macam tengkorak yang berjalan, boleh jatuh klu kene tiup dek angin, hahha… Masa bujang dulu berat KakNgah 51 kg tapi bila dah bersalin dan anak sulung mula dapat kaki, berat KakNgah dah jadi 48 kg. Oktober lepas berat KakNgah dah naik 2 kg pastu gatal stop ESP, dah maintain kat takuk tu.

Ramai yang tahu, March 2015 aritu promo ESP kan so berpeluanglah KakNgah grab 2 botol ESP untuk diri sendiri, happy tak terungkap sebab dah lama sangat KakNgah stop ESP. Ni naik lagi 2 kg dan bermakna berat KakNgah sekarang 52 kg! Tapikan, ada lagi… hihhi, KakNgah nak naikkan lagi 3 kg untuk capai berat 55 kg.

Dan Alhamdulillah, yang syiok juga tu jerawat di sekitar dagu juga dah malu-malu nak muncul, klu tak….. dah macam kene tempek jerk ngan batu-bata kat muka nih, hukhuk… Parut-parut jerawat pun dah banyak yang pudar dan hilang.

image

Ini juga salah satu testimonial dari KakNgah yang di edit sahabat Shaklee KakNgah. Sunghoh awesome dengan kebaikkan ESP. Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP atau produk Shaklee yang lain, jom rogers ngan KakNgah…


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Testimonial Vita C & ESP

image

Hahha… memang nampak perbezaannya kan. Bila benar-benar konsisten dengan produk, barulah nampak hasilnya. Penggunaan sesuatu produk perlu digunakan sekurang-kurangnya 3 hingga 6 bulan pertama, bukan 3 hingga 6 hari. Pengambilan air yang secukupnya juga penting untuk membantu tubuh menyerap vitamin dengan lebih baik. Pengambilan kedua-dua vitamin saling membantu dalam kesihatan dan kecantikkan kulit. Lihat, apa katanya…

image

Berminat untuk mendapatkan Vitamin C dan ESP untuk kulit anda? Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Bermasker dengan Vita C & Vita E

image

Sempena ‘bulan cantik’ December nih, Kakngah nak bagi satu cara untuk melembabkan kulit muka disamping membantu membaiki kerosakan sel kulit mati. Cara yang sangat mudah dan senang…

• 1 biji Vitamin E – gunting sedikit pada bahagian buju
• 1 biji Vitamin C – hancurkan
• toner – secukupnya untuk meratakannya

— satukan ke dalam piring atau apa-apa bekas kemudian ratakan ke muka, macam tak biasa kan, hihhi… biarkan kering kemudian bilas, dah siap! Selamat mencuba… (jika kulit muka anda jenis berminyak, anda tidak digalakkan menggunakan Vitamin E sebaliknya diganti dengan GLA).

notakaki : Ini hanya cara KakNgah dan SID lain untuk menyelesaikan masalah kulit, tiada kene mengena dengan pihak Shaklee..

image

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Bulan Cantik

Bulan Cantik! memang cantik… wanita memang tak boleh lari dari dunia kecantikkan, KakNgah pun nak cantek weihhh… hihhi… Sempena Dec. 2014 nih Shaklee bagi promo untuk semua wanita di luar sana yang memang nak selalu…selalu cantek! tak gitu adik… kakak… ibu-ibu.. 🙂

image

image

Hahha… rasanya semua orang dah tahu kan Vitamin C dan Vitamin E memang sangat membantu dalam mencantikkan kulit! Selain untuk kecantikkan kulit, kedua-dua vitamin adalah vitamin anti-oksidan yang baik untuk menghalang dari pembentukkan sel-sel kanser. Bila sebut kanser nih, wanita adalah golongan no. 1 di dunia dalam kes kanser payudara! Jadi perlukah anda sebagai wanita mengambil ke dua-dua vitamin ini? Jawapan mesti ada pada anda… 🙂

Berminat bagi mendapatkan kedua-dua vitamin? Jom buat pilihan bijak, mana mau, BELI 6 PERCUMA 1 atau BELI 2 dengan 5% DISKAUN! Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.