Vitalea for Children dah jadi pilihan anak-anak…

wpid-fb_img_1422772058162.jpg

Bismillah walhamdulillah, dapat sharing lagi pagi nih… ermm, harini nak share pasal VitaLea for Children plak, bukan apa pun, just nak bagitau lah, anak-anak KakNgah dah memang suka sangat dengan VitaLea nih. Ops, bagi anda yang belum tau, Vitalea for Children adalah multivitamin untuk kanak-kanak. Kita sebagai ibu bapa jangan sangka multivitamin hanya perlu untuk kita yang dewasa ini, kanak-kanak pun perlukan multivitamin. Anak-anak kecil seawal usia 1 hari pun perlukan vitamin tapi melalui susu ibulah kerana susu ibu adalah yang terbaik untuk mereka.

Namun bagi anak-anak yang telah berhenti susu badan dan susu botol, mereka sangat mudah terdedah dengan penyakit berjangkit. Jadi pengambilan multivitamin sedikit sebanyak sangat membantu mereka agar kekal sihat dan cergas serta tidak mudah teruk melawan penyakit jika mereka sakit kelak, InsyaAllah…

Alhamdulillah, kalau tak silap dah 3 bulan Vitalea for children muncul kembali setelah 2 tahun juga menghilang, hihhi… dan Alhamdulillah selama 3 bulan ni, KakNgah dapat lihat perkembangan positif anak-anak KakNgah terutama Muhammad Idraki (anak ke-2) dan Muhammad Arsyad (anak ke-3). Mereka berdua anak Thalassaemia, macam kakNgah, anak ke-2 KakNgah mudah berdarah hidung dan demam sebab hemaglobin dia hanya dalam lingkungan 8 ~ 11. Anak ke-3 KakNgah pula memang sering demam, sebulan sekali tu memang sah-sah la demamnya datang.

Dan… yang paling bestnya, Vitalea for Children juga membantu anak-anak berselera makan, hahha… Anak sulung KakNgah agak cerewet makannya sampai kekadang tu memang kene paksa suruh makan siap pegang hanger lagi tau. Tapi sejak consume Vitalea for Children ni, memang dia agak selera nak makan, bertambah suka pula KakNgah nak masak… hihhi.. Apapun jom kenal-kenal sket dengan Vitalea for Children..

wpid-wp-1425949470550.png

Kenali VitaLea for Children

  • Lengkap dengan vitamin B, C,D, E, Kalsium, Magnesium, Zinc & Copper.
  • Membantu anak-anak untuk pertumbuhan yang sihat.
  • Membantu menguatkan tulang dan gusi.
  • Membantu anak-anak memberikan selera makan.
  • Membantu memberikan anak-anak nutrisi lengkap yang diperlukan tubuh.
  • Menyokong sistem imun anak.
  • Mengelakkan anemia.
  • Mengawal hb rendah.
  • Membantu penghadaman anak-anak.

… dan Promo Buy 3 Free 1 Vitalea for Children masih berlangsung sehingga bulan ini!

wpid-img_106978979998038.jpeg

Hubungi KakNgah jika anda berminat untuk dapatkan Vitalea for Children hari ini dengan harga yang lebih istimewa serta konsultasi secara PERCUMA! Ops, jangan lupa next month dah GST jadi harganya mengkin jauh berbeza dengan bulan ini…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Promo hebat untuk anak-anak cergas!

Salam kawan-kawan, maaf sebab kurang up-date info sejak akhir-akhir, huhhu… Sibuk dengan urusan niaga gerai sejak sebulan nih dan alhamdulillah, rezeki dariNYA juga besok bermula di Unisel pula.

image

Just nak bagi tau, Vitalea for children masih ada promo seperti bulan lepas… Alhamdulillah juga, sambutan yang amat menggalakkan yang pastinya untuk kecergasan anak-anak anda kan. Kakngah pun memang tak lepaskan peluang yang ada… Hihhi…

image

Bagi yang berminat untuk dapatkannya, boleh terus hubungi Kakngah yer… 🙂 atau anda boleh dapatkan supplement lain di bulan ini

image

ATAU…

image

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

2 tahun menghilang, kini sudah kembali!

image

VitaLea for Children, 2 tahun menghilang, mati-mati KakNgah ingatkan dah tak dikeluarkan lagi, rupa-rupanya dah di formulakan dengan yang lebih baik. Sekali je sempat beli VitaLea for Children nih, tu pun masa mula-mula kenal dengan Shaklee. Kini ianya lebih baik, mungkin ia yang ditunggu-tunggu oleh semua?

Apa khasiatnya?

Sama jer cam VitaLea yang dirumus khas untuk anda sekarang cuma bezanya sudah semestinya ianya untuk anak-anak anda! ermmm… sebelum ni KakNgah selalu share multivitamin yang terbaik untuk anak-anak adalah MealShake, kini VitaLea for Children pun tak kurang hebatnya. Ingat lagi dulu, anak-anak berebut nak bulan dan bintang… hihhi… kita tengok sket fungsi VitaLea for Children…

• Memberikan nutrein secukupnya kepada badan,
• mengelakkan anemia,
• membantu tumbesaran,
• membantu kesihatan tulang yang sihat,
• membantu anak-anak dengan kesihatan yang lebih baik.

image

Owh, ya… bulan ini juga promo untuk VitaLea for Children, almaklumlah baru kembali so nak diperkenalkan lagi khasiatnya untuk anak-anak… BUY 3 FREE 1 dengan hanya RM333.00 exclude postage. Harga lebih mampu milik jika anda terus membuat order dari KakNgah…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Sihat, Minda Cergas!

Salam uolls… aishhh, dah seminggu kut tak berkongsi nih, angau bila tak dapat nak berkongsi.. Huhhu… Ermmm, ramai di kalangan ibu dan bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka, tak kira dalam pemakanan dia orang ataupun pembelajaran dia orang… xcely, aritu [DISINI] KakNgah ada berjanji nak share set untuk study anak-anak, bukan setakat untuk study malah untuk kesihatan mereka…

KakNgah ni agak cerewet bab-bab makan dan pembelajaran mereka, jadi KakNgah memang berikan mereka suplemen dari Shaklee. Ianya bukan sekadar suplemen malah lebih dari itu. Kenapa? jom KakNgah kongsikan…

image

Sesuai dengan tajuk kita hari ini “Anak Sihat, Minda Cergas”… Antara suplemen Shaklee yang sangat membantu kesihatan dan kecergasan otak mereka adalah :

Meal Shakes

Jika dikalangan dewasa, VitaLea dikenali sebagai multivitamin lengkap untuk mereka yang mementingkan kesihatan diri. Meal Shakes pula adalah multivitamin yang sangat baik untuk anak-anak kecil sehingga dewasa, antara manfaat utama Meal Shake adalah :

• Lengkap dengan asid amino yang diperlukan tubuh dimana badan tidak dapat menghasilkannya.
• Lengkap dengan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak.
• Sumber makanan serat untuk penghadaman,
• Kaya dengan sumber kalsium untuk kesihatan gugi, ghigi dan tulang anak-anak.
• Glisemik indeks yang rendah.
• Kaya dengan zinc bagi membantu fokus anak-anak dalam pelajaran.
• Rasa Vanilla yang enak.
• Sumber protein yang terbaik untuk tumbesaran dan sel darah merah.

Chewable Vita-C

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7½ biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren. Antara manfaat Chewable Vita C adalah :

• Menyokong sistem pertahanan, antioksidan semulajadi dalam tubuh,
• Membantu memelihara sel badan,
• Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
• Rasa sitrus yang hebat,
• Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.

Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:

• Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
• Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
• Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
• Memperbaiki insomnia,
• Mengekalkan kolestrol sihat,
• dan lain-lain lagi.

B Complex

B Complex lengkap dengan 8 kompenan penting vitamin B yang diperlukan tubuh termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 kompenan tersebut perlu ada bersama bagi mendapatkan keseimbangan dan kebersanan yang sempurna. Antara manfaat B Complex untuk anak-anak bersekolah adalah :

• Membantu tumbesaran,
• Menangani stress,
• Merangsang fungsi otak, 

Omega Guard

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia dimana ianya mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan ikan. Antara manfaatnya adalah :

• Omega-3 adalah lemak struktur utama di dalam otak dan retina dimana ia menyumbang sehingga 97 % daripada lemak omega-3 dalam otak dan sehingga 93 % daripada lemak omega-3 di retina.
• Menyokong fungsi mental kanak-kanak dan orang dewasa sepanjang hayat.
• Bantu mengurangkan tekanan.
• EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.
Mempertingkatkan sistem imun dan melawan kanser.

Banyak kajian mengesahkan bahawa semua orang, dari bayi hingga orang dewasa, manfaat daripada bekalan yang mencukupi DHA.

Lecithin

Apa itu Lecithin?

Pada asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :

• Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
• Kolin – satu komponen neurotransmitter.
• Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
• Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Bagaimana Lecithin Membantu Dalam Perkembangan Otak?

• Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.
• Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin.

Hahha… cukup 5 item wajib nih, memang sessuai untuk anak-anak kita bijak dalam pelajaran dan kekal cergas! Pelaburan hari ini pasti menjadikan masa depan anak anda lebih terjamin! Ops… KakNgah juga sedia berkongsi suplemen mengikut bajet anda! 🙂

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Resepi Ringkas untuk Anak-Anak

image

Sarapan ringkas semudah A.B.C. untuk minda anak-anak, ringkas namun penuh khasiatnya!

Resepi
1) 5 sudu oat,
2) 1 sudu teh MealShake,
3) 1 capsule Omega Guard,
4) 2 sudu susu tepung+300ml air untuk rasa manis @ anda boleh gantikan 300ml susu segar.

Mudahkan… sarapan yang berkhasiat ini juga sesuai untuk anda yang inginkan kesihatan jantung, menstabilkan kolesterol, diabetes dan diet sihat dengan 3~6 capsules omega guard setiap sehari…

Kene pula bulan ni promo Omega Guard, berbaloi jika anda ingin dapatkannya di bulan November ini.

image

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Exam & Clash of Clans

image

Minggu ni minggu KakNgah paling sibuk… nak fokus pada exam anak bujang yang sulung. Pagi dengan exam Sek. KAFA, petang pula exam Sek. Keb. Malam tengokkan hafazan dan study subject untuk Sek. KAFA, balik dari Sek. KAFA ada 2 jam jer free, 2 jam tulah nak check study untuk Sek. Keb. , makan dan siap ke Sek. terlalu pantas! Adoh… rasa cam nak exam besor jerk, hahha… Apapun memang KakNgah tekankan sebab exam akhir tahun ni penentu class dia untuk next year.

image

hahha…. mesti ada yang terpikir, apa kene mengena exam dan Clash of Clan? ermmm… dia sendiri pandai main game nih dan memang tiap-tiap hari itulah kerjanya, GAME! sampai naik risau KakNgah dibuatnya. Sanggup dia bangun jam 5.30pagi semata-mata nak main game sebelum pergi Sek. aiyoo… So, terpaksa babahnya buat perjanjian dengan dia..

Babah : Along, kalau exam along tak dapat A semua… babah akan delete game tuh..

Along : Ok lah tapi kalau along dapat A semua camna? Along nak game Plant vs Zombie gak.. nak jam NINJA..

Babah : Ok, babah bleh bagi semua tapi nak semua subject A 90%++…

Along : ermmm… ok [dengan confident nya…]

Memang hantu game kan… KakNgah ni punyalah risaukan study dia, dia plak confident boleh… harap-harap dia boleh buat dan buat anak-anak anda yang tengah exam minggu nih.., good luck and all the best! 🙂

Sebelum terlupa, KakNgah juga berikan MealShake sebagai sarapan ringkas paginya… baik untuk fokus semasa exam nanti… dan untuk pastikan dia kekal sihat sepanjang minggu ini, Chewable Vita-C juga amat diperlukan.. Omega Guard juga tidak ketinggalan untuk minda yang sihat. Atau anda juga boleh berikan lecithin untuk anak-anak anda… Next time KakNgah kongsikan set untuk study anak-anak, harap ianya akan membantu masalah anak anda di Sek.

Promo MealShake berakhir 31 Okt. 2014 ini…
image

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

5 Tip Atasi Masalah Anak “Picky Eater”

image

“Picky Eater”… KakNgah tahu, ramai ibu-ibu di luar sana pernah rasa agak tertekan apabila anak-anak kurang gemar mengamalkan pemakanan sihat. KakNgah juga tak pernah lari dalam menghadapi situasi serupa di mana anak sulung KakNgah sendiri juga “Picky Eater”.

Seperti yang diketahui umum, Shaklee menawarkan pemakanan seimbang khas bagi anak-anak sedemikian iaitu MealShake yang merupakan protein lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh untuk membesar. Selain dengan makanan tambahan ini, anda juga boleh mencuba beberapa tip bagi menarik minat anak-anak untuk turut serta dalam mengamalkan pemakanan sihat.

# Tip Pertama

Cuba sediakan sekurang-kurangnya satu makanan kesukaan mereka semasa makan. Sama ada ianya sekeping roti atau semangkuk anggur.

# Tip Ke-2

Untuk mendapatkan lebih banyak daripada apa yang mereka gemari seperti (satu lagi biskut, lebih strawberi dan sebagainya) mereka perlu makan semua yang kita letakkan di atas pinggan mereka, yang jujur ​​hanya beberapa gigitan sahaja dari apa yang kami hidangkan … 😀

# Tip Ke-3

Libatkan anak-anak dalam penyediaan makanan. Biarkan mereka membantu mengambil hidangan utama, veggie sampingan dan pencuci mulut. Membantu mereka memahami bahawa ini adalah untuk menggalakkan mereka untuk mencuba perkara-perkara baru yang mungkin menarik kepada mereka. Melihat melalui buku masakan dengan mereka dan melayari resipi dalam talian agar mereka dapat memilih atau mencadangkan sesuatu yang menarik rasa selera mereka.

# Tip Ke-4

Bersyukur! ajar mereka agar sentiasa bersyukur dengan makanan yang disediakan supaya mereka dapat menghabiskan makanan mereka. KakNgah sering melayari internet bersama mereka dengan menunjukkan mereka beberapa image dan info yang berkaitan kurang makanan yang berkhasiat dan kebuluran di luar negara supaya mereka dapat belajar untuk “jangan tak makan & bersyukur” dengan makanan yang ada.

# Tip Ke-5

Upah.. katakan kepada mereka jika mereka boleh makan makanan berkhasiat sehingga habis, mereka akan dibawa bermain atau boleh bermain di luar rumah… atau mungkin ibu-ibu boleh sediakan upah seperti mainan baru? atau mungkin buku baru? terpulang…

Ya… Alhamdulillah, dengan tip ini KakNgah telah berjaya memupuk anak-anak dalam makan makanan sihat di samping memberikan mereka makanan tambahan lain seperti MealShake setiap hari.

Kebetulan promo MealShake berlangsung dari Sep. sehingga Okt. bulan ini dimana dengan pembelian 3 canister MealShake, anda akan menerima 1 lagi canister MealShake secara PERCUMA!

image

Untuk order dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.