Resepi Ringkas untuk Anak-Anak

image

Sarapan ringkas semudah A.B.C. untuk minda anak-anak, ringkas namun penuh khasiatnya!

Resepi
1) 5 sudu oat,
2) 1 sudu teh MealShake,
3) 1 capsule Omega Guard,
4) 2 sudu susu tepung+300ml air untuk rasa manis @ anda boleh gantikan 300ml susu segar.

Mudahkan… sarapan yang berkhasiat ini juga sesuai untuk anda yang inginkan kesihatan jantung, menstabilkan kolesterol, diabetes dan diet sihat dengan 3~6 capsules omega guard setiap sehari…

Kene pula bulan ni promo Omega Guard, berbaloi jika anda ingin dapatkannya di bulan November ini.

image

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

10 Manfaat Kesihatan Yang Perlu Anda Tahu Daripada Teh Rooibos.

image

Manfaat kesihatan daripada teh Rooibos atau juga dikenali sebagai teh merah belukar kerana ianya tumbuh dengan banyak dan luar biasa. Ia berkembang daripada pokok renek kecil, yang hanya hidup subur di kawasan Cedarberg terdekat Cape Town, Afrika Selatan.

10 Faedah Kesihatan Teh Rooibos

1. Bebas kafein
• Tumbuhan teh Rooibos tumbuh secara semulajadi tanpa kafein. Ini adalah penting kerana ia bermakna ia tidak perlu menjalani proses kimia untuk menghapuskan kafein. Ia juga bermakna bahawa sesiapa sahaja boleh minum termasuk mereka yang tidak sukakan kafein seperti kanak-kanak & wanita hamil. Manfaat utama yang lain apabila ianya bebas kafein, teh Rooibos boleh diambil dalam jumlah yang tidak terbatas . Kebanyakkan penduduk Afrika Selatan akan mengambil 5-6 cawan sehari.

2. Mengandungi antioksidan yang berkuasa
• Teh Rooibos mengandungi pelbagai antioksidan yang membantu untuk melindungi badan dalam beberapa cara. Dua polifenol antioksidan dipanggil aspalathin dan nothofagin didapati dalam kepekatan yang tinggi dalam teh Rooibos. Antioksidan melindungi badan dengan memerangi radikal bebas. Ini adalah sel-sel yang tidak stabil yang menyerang sel-sel yang sihat untuk menstabilkan diri mereka sendiri. Polifenol yang juga mempunyai ciri-ciri anti – radang dan boleh melindungi daripada penyakit jantung.

3. Mencegah terhadap beberapa jenis kanser
• Beberapa kajian telah menunjukkan hubungan antara penggunaan teh Rooibos dan pengurangan penyebab kanser bahan kimia. Ini adalah kerana tahap dominan antioksidan yang tinggi membantu ia membina pusat anti- mutagen (anti- kanser). Ini bermakna bahawa ianya dapat mempertahankan sel-sel & DNA daripada kerosakan dan menghalang kerosakkan sel-sel & DNA daripada berkembang menjadi kanser.

4. Kandungan mineral yang tinggi
Salah satu faedah kesihatan utama teh Rooibos ialah ia mengandungi beberapa mineral yang penting untuk kesihatan. Ini termasuk: magnesium (yang penting untuk sistem saraf ), kalsium dan mangan (penting untuk tulang dan gigi yang kuat) , zink (penting untuk metabolisme) dan besi (kritikal untuk membantu darah & otot mengedarkan oksigen).

5. Melancarkan peredaran
Salah satu daripada banyak antioksidan kuat dalam teh Rooibos dipanggil Chysoeriol. Ia boleh meningkatkan peredaran dengan menghalang aktiviti enzim yang mencetuskan penyakit kardiovaskular. Minuman teh Rooibos juga dapat membantu untuk menurunkan tekanan darah tinggi dan kolesterol.

6. Melegakan ketidakselesaan  perut
• Sebagai teh Rooibos mengandungi tahap flavonoid, terutama dipanggil quercetin. Ia mempunyai keupayaan untuk melegakan banyak penyakit berkaitan perut seperti kekejangan, diarrhea dan senak. Flavonoid diketahui membantu mengurangkan kekejangan, keradangan dan alahan. Ia juga telah diakui secara meluas bahawa manfaat kesihatan teh Rooibos meliputi mengurangkan kolik di kalangan bayi. Ia benar-benar bebas kafein, ia adalah selamat bagi mereka untuk minum teh Rooibos.

7. Bantu penyerapan zat besi
• Tidak seperti kebanyakkan teh hitam yang menghalang badan daripada menyerap zat besi dengan berkesan kerana ia mengandungi tanin, teh Rooibos menyokong badan menyerap zat besi. Teh Rooibos mengandungi kurang daripada separuh tanin teh hitam.

8. Membantu masalah kulit
• Kajian baru-baru ini mendapati bahawa teh Rooibos boleh membantu anda untuk kelihatan lebih cantik! Teh Rooibos mengandungi asid phenylpyretic, yang membantu mengurangkan jerawat, psoriasis dan ekzema. Anda boleh jadikan beg teh segar dan disejukkan pada kawasan yang terjejas dan ia akan menenangkan dan menyembuhkan mana-mana keradangan.

9. Bolehkah melindungi Parkinson / Alzheimers penyakit
Minum teh Rooibos secara teratur dapat melindungi daripada proses yang dikenali sebagai peridoxation lipid. Ini berlaku apabila radikal bebas merosakkan sel-sel otak dan tisu saraf. Jika ini berpanjangan, ia boleh membawa  kepada penyakit otak yang progresif dan semakin buruk, seperti Alzheimer.

10. Menggalakkan tidur yang lebih baik
• Teh Rooibos adalah unik kerana ia boleh digunakan sekerap yang anda mahu dan pada bila-bila masa. Ramai orang memilih untuk minum sebelum tidur kerana ia boleh membantu dengan masalah insomnia. Oleh kerana kandungan mineral yang tinggi dan kekurangan kafein, ia dikenali untuk membantu orang ramai untuk berasa tenang dan santai.

Ahhaaa… tak sangka Teh Rooibos ni banyak manfaatnya! Macam sessuai jerk untuk dijadikan minuman kesihatan KakNgah yang kurang sangat nak ambil pil sebagai makanan kesihatan, KakNgah lebih suka yang berbentuk serbuk dan cecair… 🙂 Eh! Shaklee ada keluarkan Teh Rooibos ker? adooooo…. mana? mana?

image

Tatttadaaaa….. Cinch Energy Tea Mix! Kalau anda nak tahu, salah satu campuran yang terkandung di dalam Cinch Energy Tea Mix adalah Teh Rooibos. 3 bahan utama lain adalah Red Tea Extract, Daun Teh Putih dan Matcha Green Tea Powder. Info lanjut boleh lihat ke link INI. Cinch Tea nih boleh diminum untuk semua peringkat umur walaupun kanak-kanak!

Ada yang berminat? Sekotak RM131.00/ 28 sticks. Nak dengan harga yang lebih jimat? call me kay… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Tukar Jenama Mampu Menukar Kehidupan Anda

image

Satu penemuan kajian terbaru yang dijalankan oleh gabungan pengkaji daripada UC Berkely School of Public Health terhadap pengguna suplemen dalam jangkamasa panjang menunjukkan mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin lain ataupun yang tidak mengambil suplemen langsung.

Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang menunjukkan paras yang lebih rendah bagi penanda aras untuk kesihatan jantung, disokong oleh Pertubuhan Jantung Amerika :

33% Paras trigliserida lebih rendah.

image
• Lemak berbentuk kimia yang terdapat di dalam tubuh manusia dan makanan digelar triglisedira. Paras triglisedira yang rendah terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.

59% Paras protein C-Reaktif lebih rendah.

image
• Protein C-Reaktif (CRP) terdapat di dalam darah dan menjadi pengukur tindakan tubuh terhadap tekanan biologi. Paras Protein C-Reaktif yang lebih rendah boleh meningkatkan kesihatan jantung.

11% Nisbah jumlah kolesterol lebih rendah berbanding kolesterol HDL.

image
• HDL kolestrol membantu menyingkirkan kolestrol ‘jahat’ dalam darah. Nisbah jumlah kolestrol yang rendah berbanding HDL kolesterol terbukti dapat menyokong kesihatan jantung.

33% Paras homocysteine lebih rendah

image
• Homosisteina adalah sejenis asid amino yang dihasilkan oleh tubuh secara semulajadi. Paras Homosisteina yang lebih rendah di dalam darah dapat menyokong kesihatan jantung pada tahap optimum.

Kajian menunjukkan yang mengenalpasti kualiti tahap kesihatan bagi sesetengah penyakit menjadi penanda terbaik untuk kesihatan masa depan di mana 8 daripada 10 pengguna Shaklee yang diuji menunjukkan kesihatan mereka meningkat dari “Amat Baik” ke “Cemerlang”.

Pilihan Kakngah dan keluarga adalah Shaklee! anda bagaimana? 😀

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Julai 2014 | Bulan Keahlian Percuma

wpid-img_20140715_113307_wm.jpgEhhh… betul ker Julai 2014 ni “Bulan Keahlian Percuma?”…

Betullah.. tak kan KakNgah nak bohong, bulan puasa nih.. tak baik tau berdosa.. 🙂 Lifetime Membership lagi korang hahhh.

Macam mana nak dapatkan Free Member nih?

Bukan susah pun, BUY 6 FREE 1 Shaklee Vivix™ jer pun pada harga RM2850.00 bulan nih dan anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM570.00 dan pada bulan hadapan senang-senang jer korang dapat bonus RM200.00 ++ dari Shaklee… Tak susah kan, sebotol Shaklee Vivix™ tahan selama sebulan ++ gtu, sehari sesudu teh pun dah cukup.

Apa Manfaat Shaklee Vivix™ nih?

Pada KakNgah, Shaklee Vivix™ ni cukup membantu KakNgah dalam :

  • Masalah penghadaman (buasir),
  • Masalah insomnia,
  • Masalah sakit-sakit badan,
  • Masalah kurang tenaga akibat Thalassaemia,
  • Masalah kesihatan keseluruhan…

Antara lain Manfaat Shaklee Vivix™?

  • Mengawal diabetes,
  • Mengawal darah tinggi,
  • Mengurangkan ketagihan merokok,
  • Menjaga kesihatan jantung,
  • Mengurangkan kolesterol,
  • Mengurangkan berat badan,
  • PCOS,
  • Resdung,
  • Rheumatoid Artritis,
  • Dan banyak lagi…

Bagaimana Vivix™ bertindak?

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products]boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

promo-julai-2014

Hahha…. rasanya dah cukup kut kan.. so bagi yang nak Free Member sambil-sambil menjaga kesihatan, boleh lah kita roger2.

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef