Herbal Blend Cream

3 Hari Bersunat, Sudah Boleh Berseluar!

Posted on Updated on

image

Hahha… baru 3 hari bersunat, sudah boleh berseluar! Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah, tak rugi sediakan Herbal Blend dari Shaklee untuk anak-anak bersunat. Owh ya, ini kenalan KakNgah sendiri, datang ke rumah beritahu minggu depan nak sunatkan anak so cepat-cepat dia order Herbal Blend. Sebelum ni KakNgah pernah bercerita Herbel Blend ni bagus untuk kulit sensitif, nak-nak anak KakNgah yang suka menggaru sampai terluka kulitnya. Bila kulit dah terluka tentulah ada kupingnya (kulit mati) jadi bila mengopek atau garu balik, memang akan berdarahlah balik.

Apa Faedah Herbal Blend?

Ok, itu yang nak diceritakan.. Herbal Blend ni membantu melembutkan kuping-kuping luka, jadi luka tidak berdarah semula apabila digaru atau dikopek! Yang paling bagusnya, Herbal Blend diperbuat dari sumber SEMULAJADI tanpa paraben. SELAMAT digunakan walaupun untuk bayi baru lahir dan sudah pasti ianya sungguh BERKESAN! Lagi info berkenaan Herbal Blend click DISINI.

Untuk anak-anak bersunat, Herbal Blend dapat membantu menanggalkan kulit mati (kuping luka) dan darah beku yang melekat pada bahagian ‘bird’. Apabila kuping tertanggal habis, dengan mudahnya kulit menjadi licin dan lembut, sebab itulah 3 hari bersunat, sudah boleh berseluar!

image

Anda ingin mencuba Herbal Blend? atau ingin dapatkan suplemen dan konsultasi secara percuma, hubungi KakNgah di no. yang tertera… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

VITAMIN E | Bantu Baik Pulih Luka

Posted on Updated on

grape seed

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua… Ermmm, sempena Promo Vita E Shaklee June ini, KakNgah nak share semula kisah anak sulung KakNgah yang jatuh basikal pada 29 Mac 2013 lepas. Apa pulak kaitannya kan? memang berkaitan, gara-gara jatuh basikal, anak sulung KakNgah dapat 3 jahitan di dagu. Pada mulanya doktor mahu gam kan jerk dagu dia tetapi disebabkan sifat yang penakutnya dengan rasa sakit, terpaksa dijahit, itupun punyalah seksa doktor dan nurse yang bertugas… hihhi…

wpid-fotos_20140606055906.jpg

Picture di atas adalah pict terkini dan picture di bawah pula adalah pada hari kejadian, selepas dijahit KakNgah sapukan Vitamin E dengan memecahkan dahulu softgel nya. Untuk kisah lebih lanjut berkenaan picture di bawah boleh ke link INI.

b4 & after

KakNgah juga menggunakan Basic-H untuk mencuci luka dan Herbal Blend Cream untuk menanggalkan kulit-kulit mati luka. Penggunaan Vita E bersama Herbal Blend Cream dan Basic-H sangat membantu dan baik pulih luka dan parut anak sulung KakNgah.

Bagaimana Vitamin E Shaklee membantu dalam baik pulih luka?

Vitamin E diakui berkesan mempercepatkan proses penyembuhan baik pulih luka kecil atau besar termasuk luka pembedahan dan bersalin normal dengan mempercepatkan pertumbuhan semula sel-sel kulit.

Antara lain manfaat Vitamin E ada di SINI. Sebotol Vitamin E berharga RM149.00, jika anda ingin mendapatkannya dengan harga yang lebih jimat, boleh mendaftar sebagai member dengan KakNgah. 😀 RM65.00 je pun, seumur hidup plak tuh…

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.

 

 

Herbal Blend Bukan Sekadar Cream!!!

Posted on Updated on

Bismillah..walhamdulillah… Selesai juga mencuci pinggan mangkuk, membasuh baju-baju, menadah air juga menyediakan minuman secukupnya untuk keperluan dua hari, fuuuhhh!!! agak terumbang ambing dengan masalah ketiadaan air kerana kawasan KakNgah air turut di catu. Tinggalkan masalah air… Hari ini nak share betapa happy nya KakNgah sebab yang ditunggu-tunggu dah tiba kembali setelah beberapa bulan “out of stock”, panas dan panas sama macam BUY 6 FREE 1 ESP promo March ini, sama jerk berbaloinya… Kalau nak tau, yang ditunggu-tunggu tuh adalah Herbal Blend® Multi-Purpose Cream!!!

wpid-fotos_20140317053751.jpgTadaaa!!! hahha, ni ler yang dok cakap tuh, sama panas dengan ESP… baru siang tadi masuk, terkinja-kinja punya seronok dapat beli dan standby kat rumah.. over makk… hahha… Memang KakNgah selesa gunakan Herbal Bleand Cream nih sebab anak ke-2 KakNgah suka menggaru sampi berparut abeh kaki tangan dia.. buruk sangat nampaknyer, mujur anak lelaki… KakNgah sendiri pun memang menggunakannya, erm… kita berkenalan sket dengan Herbal Bleand Cream nih…

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream

  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
  • Tanpa Paraben.

Lain-lain Manfaatnya adalah :

  • mengurangkan ekzema,
  • mengurangkan ruam lampin,
  • mengeringkan campak,
  • melembabkan kulit.

Itu sebablah KakNgah suka, mengurangkan rekahan tumit kaki, melembutkan kulit, memang selesa sebab tak melekit. Korang2 yang keje office tu sessuai lah mencubanya untuk mengelakkan masalah kulit kering, memang tak rugi tau… dan lagi satu Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini juga sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur!!! tak cukup berbaloi lagikah??? kita tengok testimonial plak…

Harap dengan sedikit perkongsian ini, dapat membantu anda semua bagi mendapatkan cream yang lebih semulajadi untuk kegunaan keluarga anda… Satu Herbal Blend untuk satu rumah! 😀

 
 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.
POS : Seluruh Malaysia, Singapore, Indonesia, Egypt, Qatar & Brunei.