ESP (Energizing Soy Protein)

ESP punya pasal!

Posted on Updated on

image

ESP punya pasal I happy berat badan naik 2kg dalam masa sebulan. Hahha, macam tak puas hati plak kan, boleh plak happy berat badan naik. Selalunya orang akan hysteria kalau berat badan naik walaupun 500g, kan..kan…kan..? >__< Mr. hubby pun perasan dan tegur, sekarang tulang kat siku pun dah tak perasan, selalunya nampak terbonjol jek, hahha…

Inilah KakNgah, kurus sangat selepas bersalinkan anak yang sulung, dari jauh kalau orang pandang dah macam tengkorak yang berjalan, boleh jatuh klu kene tiup dek angin, hahha… Masa bujang dulu berat KakNgah 51 kg tapi bila dah bersalin dan anak sulung mula dapat kaki, berat KakNgah dah jadi 48 kg. Oktober lepas berat KakNgah dah naik 2 kg pastu gatal stop ESP, dah maintain kat takuk tu.

Ramai yang tahu, March 2015 aritu promo ESP kan so berpeluanglah KakNgah grab 2 botol ESP untuk diri sendiri, happy tak terungkap sebab dah lama sangat KakNgah stop ESP. Ni naik lagi 2 kg dan bermakna berat KakNgah sekarang 52 kg! Tapikan, ada lagi… hihhi, KakNgah nak naikkan lagi 3 kg untuk capai berat 55 kg.

Dan Alhamdulillah, yang syiok juga tu jerawat di sekitar dagu juga dah malu-malu nak muncul, klu tak….. dah macam kene tempek jerk ngan batu-bata kat muka nih, hukhuk… Parut-parut jerawat pun dah banyak yang pudar dan hilang.

image

Ini juga salah satu testimonial dari KakNgah yang di edit sahabat Shaklee KakNgah. Sunghoh awesome dengan kebaikkan ESP. Jika anda berminat untuk mendapatkan ESP atau produk Shaklee yang lain, jom rogers ngan KakNgah…


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Pengalaman “BERCINTA” dengan ESP.

Posted on Updated on

Alhamdulillah, semangat tengahari ni nak up-date blog bila ada kengkawan yang sudi share kisah mereka bersama ESP, rata-ratanya di kalangan ibu-ibu juga anak-anak muda yang mahu kelihatan lebih menawan, ewahhh… 🙂 Mata ni mengantuk sesangat, tadi pergi hantar anak ke sekolah pun terhuyung hayang bawa motor, huhhu… Mr. hubby tak nak belikan kereta, takut wife nya merajuk bawa diri plak, kihkihkih…. Ok, tengahari ni, KakNgah share poster jerk, tu pun pinjam poster kawan Shaklee yang memang rajin bebenor buat poster, KakNgah pun rajin la juga 😛 tapi tak cretive cam papaglamz.com nih.. hihhi..

wpid-img_20150305_100736.jpgKakNgah punya pengalaman bersama ESP pun dia buatkan poster, rajin kan papaglamz nih.. 🙂

wpid-img_20150305_131613.jpgwpid-img_20150305_131616.jpgwpid-img_20150305_131623.jpgwpid-img_20150305_131628.jpgwpid-img_20150305_131632.jpgwpid-img_20150305_131635.jpgHahha.. amacam, puas hati dengan sharing dari kengkawan yang menggunakan ESP sebagai minuman tambah tenaga, diet, memekatkan susu ibu, tambah berat badan (macam KakNgah), kulit halus mulus, kulit cerah dan baik juga semasa anda sedang hamil… Alhamdulillah, semuanya hasil usaha dan berkat kesabaran dan pilihan ibu-ibu, apapun semuanya dengan izin Allah jua.

Ok, sedikit info ESP yang anda perlu tahu :

  • ESP (Energizing Soy Protein) adalah soya yang berkualiti tinggi yang berjaya dihasilkan.
  • Merupakan protin kacang soya pertama dicipta.
  • Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif.
  • Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Kacang soya yang diunakan adalah “non GMO” yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah.
  • Turut diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Rendah Glisemik Indeks iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit diabetes dan mereka yang inginkan diet seimbang.
  • Setiap 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama.

TAHUKAH ANDA?

Satu hidangan ESP adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Apapun TQs yer Faizal kerana sudi share poster yang cantik cam wife awak tuh, 😀 Kepada anda yang berada sekitar Kuantan dan inginkan supplement terbaik untuk anda, bolehlah menghubungi sahabat saya Faizal papaglamz.com yer, dia boleh COD kan..

Pada anda yang berdekatan KakNgah pula, jom kita roger-roger, apa supplement yang anda mahukan, insyaAllah KakNgah cuba membantu anda untuk dapatkan supplement yang sudah semestinya SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Promo March 2015 lebih hebat!

Posted on Updated on

Alhamdulillah, promo bulan ini lagi hebat! Mahu tak hebat, next month dah start GST, so agaknya cas mungkin berlainan untuk menampung GST yang disarankan bermula April 2015 ini. Bulan ini lah peluang yang ada untuk grab ESP! tudia yang hebatnya bulan nih.

Yang confirm tak nak lepaskan peluang ni selalunya ibu-ibu lah. Aishhhh… Kakngah pun tak nak tau lepaskan peluang yang ada, kakngah consume untuk naikkan berat badan, buktinya yang sebelum ni berat KakNgah 48kg, kini dah pun 50kg! Orang lain sibuk nak kurus tapi KakNgah nak gemuk, hihhi… More 5kg untuk dapatkan balik berat idaman, huishhhh… tak sabar sangat nak gemuk.

Ok, bukan ESP je tau promo bulan nih, Vitalea for Children still on bulan ni kay dengan BUY 3 FREE 1, juga promo lain bulan ini adalah Zinc Complex, juga BUY 3 FREE 1. Jom grab habis-habisan bulan nih, confirm tak nyesal tau.

image

Hubungi kakngah untuk dapatkan produk dengan harga yang lebih istimewa serta konsultasi secara percuma.

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Testimonial Vita C & ESP

Posted on

image

Hahha… memang nampak perbezaannya kan. Bila benar-benar konsisten dengan produk, barulah nampak hasilnya. Penggunaan sesuatu produk perlu digunakan sekurang-kurangnya 3 hingga 6 bulan pertama, bukan 3 hingga 6 hari. Pengambilan air yang secukupnya juga penting untuk membantu tubuh menyerap vitamin dengan lebih baik. Pengambilan kedua-dua vitamin saling membantu dalam kesihatan dan kecantikkan kulit. Lihat, apa katanya…

image

Berminat untuk mendapatkan Vitamin C dan ESP untuk kulit anda? Hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Saya Sentiasa Ingin Sihat!

Posted on Updated on

image

Siapa sependapat dengan KakNgah? KakNgah ni memang cerewet dengan kesihatan, seboleh-bolehnya KakNgah sentiasa ingin sihat untuk keluarga. Kalau diri tak sihat, macam mana nak jaga keluarga kan… 🙂

Bagi KakNgah kesihatan itu satu anugerah yang tak terhingga buat kita semua, tanpa kesihatan yang baik banyak benda yang akan terhalang, ibadah kita pun mungkin akan tercicir, betul tak.?

Shaklee!

Ya, KakNgah memilih untuk amalkan gaya hidup sihat dengan memilih makanan tambahan dari suplemen Shaklee untuk KakNgah dan juga keluarga. Alhamdulillah, memang selama KakNgah mencuba beberapa suplement Shaklee ni, rata-ratanya memang memuaskan hati. Sebagai seorang Thalassaemia, nutrein tambahan untuk diri memang diperlukan. Ok, KakNgah kongsikan beberapa suplemen yang telah KakNgah consume selama dua tahun ++ ini. Antaranya :

VitaLea (multivitamin)

image

VitaLea Shaklee engkap dengan iron, biotin dan nutrein lengkap untuk badan KakNgah bagi proses membina sel darah merah. Seperti diketahui umum, seorang thalassaemia terlibat dengan kekurangan darah merah seakan anemia gtu. Jadi pengamvilan VitaLea sangat membantu KakNgah kekal cergas dan sihat.

Info Produk
Retail Price : RM88.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (2~4 bulan pengambilan)

Sustained Release Vita-C

image

Vita-C Shaklee ni dah cukup popular di semua peringkat umur tidak kira lelaki dan wanita, bangsa dan agama. Yang sebenarnya KakNgah kurang gemar dengan rasa asam limaunya sebab al-maklumlah KakNgah memang tak gemarkan LIMAU… 😀 Namun Vita-C ini juga sangatlah membantu masalah KakNgah berkaitan jerawat, gusi berdarah, stress, thalassaemia dan kulit.

Info Produk
Retail Price : RM92.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 180 tabs (3~6 bulan pengambilan)

B Complex

image

Hahha… B Complex ni sangat membantu dalam membina sel darah merah yang sihat bila di ambil bersama VitaLea dan SR Vita C. Stress! alhamdulillah B Complex juga sedikit sebanyak membantu KakNgah menangani stress dalam menguruskan 3 heros yang memang boleh dikategorikan agak lasak. 🙂  

Info Produk
Retail Price : RM53.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (4 bulan pengambilan)

OsteMatrix (kalsium)

image

Setiap biji OsteMatrik agak kecil, licin dan mudah untuk ditelan juga sesuai bagi kanak-kanak seawal usia 4 tahun. KakNgah amalkan OsteMatrix sebagai kalsium utama KakNgah bagi menjaga kesihatan tulang. Mungkin semua dah mengetahui bahawa wanita yang makin meningkat umurnya, makin ia memerlukan kalsium untuk kesihatan tulang. Wanita amat perlukan kalsium kerana kalsium wanita lebih cepat hilang semasa hamil dan menyusukan bayi, semua sumber kalsium dari badan akan diserap ke bayi anda jadi jaga-jaga… Oste juga sangat membantu memudahkan penghadaman dan dapat mengurangkan magrain KakNgah, Alhamdulillah…

Info Produk
Retail Price : RM61.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (sebulan pengambilan)

ESP (Energizing Soy Protein)

image

Hahha… ini lagi satu produk paling hot dikalangan ibu-ibu hamil dan menyusu. Sangat membantu dalam memberikan protein lengkap dan tenaga kepada si ibu yang sering keletihan dan kelaparan, hehheww… Ya memang sangat diakui, KakNgah sendiri pun memang tak lepaskan peluang menikmati minuman seringkas ESP. Mudah mengenyangkan orang macam KakNgah yang sering lapar dan lapar.. KakNgah kuat makan tau 😀  . ESP non-gmo adalah pilihan terbaik buat KakNgah, KakNgah memang gemarkan yang lebih semulajadi dan berkhasiat.

Pulak tu bulan ni Shaklee adakan promo untuk ESP so janganlah lepaskan peluang yang ada.

image

Info Produk
Retail Price : RM150.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 850g (sebulan pengambilan)

Vivix

image

Berani KakNgah katakan, kalau anda bertanya apakah vitamin paling istimewa dalam dari Shaklee, tentu sekali jawapan KakNgah adalah VIVIX. Boleh termimpi-mimpi bila tak dapat beli Vivix, angau tau… 😛  info lanjut boleh click ke LINK INI.

Info Produk
Retail Price : RM475.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 150ml (sebulan pengambilan)

GLA Complex

image

GLA ini KakNgah try masa anak kecil KakNgah berusia setahun 8 bulan, itu pun sebab “P” belum berteman… risau takut sangkut 😀  so KakNgah consume GLA dan selepas seminggu consume, dengan relanya “P” pun datang… Alhamdulillah, GLA Complex ni membantu menstabilkan hormone kita, elok juga untuk masalah jerawat yang tak tahu nak hilang-hilang. Masalah kegemukan akibat hormone yang kurang stabil pun boleh consume GLA.

Info Produk
Retail Price : RM91.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 60 capsules (sebulan pengambilan)

HerbLax

image

KakNgah ni jenis ada masalah sket nak membuang jika berubah tempat, jadi kalau nak balik kg ke, pergi jenjalan jauh sampai 2 3 hari gtu, memang KakNgah bawakan sekali HerbLax. Kalau biar najis bersarang kat dalam kan, tak baik untuk usus, boleh jadi buasir tau. Salah satunya fungsi herblax ni adalah DETOX! Terbaik sangat tau… kengkawan KakNgah yang try pun memang akan repeat order baliklah… 🙂

Info Produk
Retail Price : RM52.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (3 ~ 7 bulan pengambilan)

NutriFeron

image

NutriFeron! Alhamdulillah, setiap kali badan ni rasa tak sihat, cepat-cepat ambil NutriFeron, insyaAllah badan cepat recover balik.. Takder nak berlarutan lelama, ini salah satu suplemen yang wajib ada di rumah untuk satu keluarga. NutriFeron ni merupakan interferon semulajadi yang dicipta dan hanya terdapat dari Shaklee jer, siap dipatenkan pun..

Info Produk
Retail Price : RM181.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 30 sachets (7 bulan pengambilan)

Ini antara yang di ambil KakNgah lah, next time lebih lagi tapi tunggu untuk result yang terbaik akan KakNgah kongsikan lagi. Pilihan suami KakNgah pun ada, next time akan dikongsikan yer…

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Alhamdulillah… Berat Badan Sudah Bertambah

Posted on Updated on

image

Dah berapa hari nak share tapi terbengkalai dek kekalutan.. hihhi.. Alhamdulillah, memang KakNgah sendiri tak menyangka berat KakNgah dah naik 2 kg dari sebelum ni berat KakNgah 48kg (SINI). Happy tak terkata! So disebabkan kat luar sana sendiri dah ramai yang bertanya, bagaimana nak naikkan berat badan so kat sini KakNgah share sket untuk anda semua.. 🙂 Salah satunya adalah konsisten dengan pengambilan suplemen.

Apakah Suplemen Yang KakNgah Amalkan?

image

ESP (Energizing Soy Protein)

• ESP satu-satunya produk yang berada di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan tubuh.
• Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
• Tinggi dengan protein yang diperlukan tubuh dan memberikan sumber tenaga segera yang lama.
• non-GMO.
• Membekalkan protein lengkap untuk mereka yang kurang berat badan bagi membina otot yang sihat dengan cara pengambilan dan keperluan tubuh.

image

MealShake

• Kaya dengan nutrein lengkap untuk keperluan tubuh.
• Tinggi dengan vitamin dan mineral serta zat perlu.
• Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh.
• Membantu tumbesaran, mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan tubuh untuk membina tulang, dan sel-sel untuk membesar.

image

Vitalea (multivitamin)

• Merupakan multivitamin pertama di dunia yang dicipta.
• Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
• Di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
• Sesuai untuk mereka yang mahukan diet seimbang – kurus atau gemuk!

image

B Complex

• Membantu mengurangkan stress – yang boleh menyebabkan obesiti ATAU kurang berat badan.
• Menukarkan makanan dan gula kepada tenaga.
• Lengkap dengan 8 kompenan B yang diperlukan tubuh seperti saranan RDA.

Ermmmm… 4 jenis suplemen ni lah KakNgah makan dengan teratur untuk naikkan berat badan. Set suplement ni baru RM406.00 dimana Vitalea dan B complex untuk pengambilan 4 bulan manakala ESP dan Mealshake untuk sebulan consume.

Apapun KakNgah perlu naikkan lagi 5 kg untuk dapatkan berat badan yg sessuai dengan ketinggian KakNgah… 🙂

image

Berminat? hubungi KakNgah ye untuk harga yang lebih jimat, nanti KakNgah kongsikan tip dan konsultasi untuk anda. 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Shaklee Effect ~ Masalah HB Rendahku Berjaya dengan Set Hamil Shaklee

Posted on Updated on

image

Tattadaa….. rasanya KakNgah pernah share pasal masalah hb rendah ni di blog lama tapi kali ni KakNgah share je lah semula di blog nih, senang anda nak tinjau-tinjau kan. Masalah HB rendah semasa hamil memang KakNgah tak boleh nak elakkan kerana sebagai seorang Thalassaemia, HB rendah ni ibarat “teman mesra” yang tak boleh dipisahkkan, 🙂 tetapi masa ni memang KakNgah belum tau diri ni bermasalah dengan Thalassaemia.

“Shaklee Effect”! satu kemestian untuk dikongsi bagi KakNgah sendiri yang dah dulu mencuba dan merasai manfaatnya sebelum bergelar SID. Kalau anda perasan pada gambar di atas, tarikh yang tertera adalah Dec 22, 2011. Kalau tak silap masa ni kandungan KakNgah dah 4 bulan ++ gtu. KakNgah join Shaklee sebagai SID plak pada Julai 2012.

Shaklee Effect

Apa yang KakNgah dapat semasa consume Set Hamil ni sungguh bermakna buat KakNgah untuk dikongsi dan antara manfaatnya :

• HB normal,
• Tiada masalah sembelit,
• Tiada masalah kejang kaki,
• Lebih relax,
• Lebih bertenaga namun sekali sekala ada letihnya, adatlah ibu hamilkan…

Bagaimana Set Hamil Shaklee Membantu?

image

Vitalea (Multivitamin & Multimineral) ~ RM88.00
• Membantu mencukupkan keperluan nutrein dalam badan yang diperlukan oleh ibu-ibu hamil.
• Lengkap dengan iron untuk membentuk hemoglobin bagi mengelakkan masalah HB rendah.

image

B Complex ~ RM53.00
• Membantu menukarkan makanan kepada tenaga.
• Mengurangkan tekanan.
• Mencegah anemia (HB rendah) dengan membentuk sel darah merah yang sihat.
• Membantu tumbesaran bayi dalam kandungan.

image

Sustained Release Vita C ~ RM92.00
• Meningkatkan sistem imun badan.
• Membantu membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi.

image

OsteMatrix ~ RM61.00
• Melengkap keperluan kalsium untuk ibu dan anak.
• Mengurangkan masalah kejang kaji.
• Membantu penghadaman lebih lancar.

Untuk kesan yang lebih baik dan effective, anda digalakkan untuk ambil bersama-sama :

image

ESP (Energizing Soy Protein) RM150.00
• Mengandungi protein lengkap yang diperlukan tubuh kerana protein adalah blok utama dalam badan untuk membina otot, organ-organ, tendon, sel darah merah dan kulit.

TESTIMONIAL

image

Alhamdulillah… KakNgah share apa yang KakNgah dah rasa dan dapat dengan mengamalkan supplement Shaklee untuk anda yang bermasalah seperti KakNgah. Jangan malu-malu nak buat order pulak… 🙂

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.