Kenali Detox Anda

image

Kurang keinginan untuk bergerak dan badan terasa lemah? Bergelut dengan masalah kulit, sakit-sakit badan dan masalah penghadaman? Sukar untuk mengurangkan berat badan? Mungkin ini adalah masanya untuk anda DETOX diri anda dari toksin…

Diamalkan sejak berabad lamanya oleh budaya seluruh dunia – termasuk sistem perubatan ayurveda dan cina. Detoksifikasi adalah merehatkan diri, membuang dan memelihara diri dalam dan luar. Ianya adalah dengan membuang dan menghapuskan toksin dan mengambil makanan yang penuh nutrein sihat. Detoksifikasi boleh membantu melindungi anda daripada penyakit dan memperbaharui keupayaan anda untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Bagaimana Detoksifikasi Berfungsi?

Pada asasnya, detoksifikasi bermakna membersihkan darah. Ini dilakukan dengan mengeluarkan kekotoran daripada darah di dalam hati, di mana toksin diproses untuk penyingkiran. Toksin juga menghilangkan toksin melalui buah pinggang, usus, paru-paru, limpa dan kulit. Walau bagaimana, apabila sistem ini dikompromi, kekotoran tidak terbuang dengan betul dan lancar maka mengakibatkan setiap sel dalam badan dengan mudahnya terus terjejas.

image

Satu program detox boleh membantu sistem pembersihan semulajadi badan mengikut :

• merehatkan badan dari makan berlebihan atau berpuasa,
• merangsang hati bagi membawa keluar toksin dari badan,
• menggalakkan penyingkiran toksin melalui usus, buah pinggang dan kulit,
• meningkatkan peredaran darah,
• mengambil bahan bakar dari nutrein sihat.

“Detoksifikasi bekerja kerana ia menangani keperluan sel-sel individu, unit-unit paling kecil dalam kehidupan manusia” ~ Peter Bennett, N.D., co-author of 7-Day Detox Miracle with Stephen Barrie, N.D., and Sara Faye.

Bagaimana Anda Perlu Tahu yang Anda Perlu untuk Detox?

Bannett menyarangkan agar kita menyingkirkan toksin dari dalam badan setahun sekali namun ianya juga bergantung kepada taraf kesihatan kita.

Pada hari ini toksin terlalu banyak di persekitaran kita, tanda-tanda yang mungkin menunjukkan diri terdedah dengan toksin adalah :

• Keletihan yang tidak dapat dijelaskan,
• kulit yang tidak sekata, bermasalah,
• allergik,
• jangkitan kecil,
• lingkaran pada mata, mata bengkak,
• kembung,
• masalah haid,
• keresahan/ kekeliruan.

Bagaimana untuk Mulakan Detox?

Pertama, meringankan beban toksin anda. Hapuskan alkohol, kopi, rokok, gula ditapis dan lemak tepu di mana semua yang bertindak sebagai toksin di dalam badan dan halangan kepada proses penyembuhan anda. Juga, mengurangkan penggunaan pembersih berasaskan kimia isi rumah dan produk penjagaan kesihatan peribadi (pencuci, syampu, deodoran dan ubat gigi ), dan alternatif semula jadi pengganti.

image

Satu lagi penghalang kepada kesihatan yang baik adalah tekanan, yang mencetuskan badan anda untuk melepaskan hormon tekanan ke dalam sistem anda. Walaupun hormon ini boleh memberikan “adrenalin rush” untuk memenangi perlumbaan atau memenuhi tarikh akhir, dalam jumlah yang besar mereka mewujudkan toksin dan melambatkan enzim detoksifikasi di dalam hati. Yoga, Qigong dan meditasi adalah cara mudah dan berkesan untuk melegakan tekanan dengan menetapkan semula reaksi fizikal dan mental anda untuk kehidupan tekanan yang tidak dapat dielakkan.

Bagaimana Shaklee Menawarkan Detox untuk Anda?

Shaklee menawarkan HerbLax rumusan semuajadi dari Senna leaves, Buckhorn leaves, Licorice roots, Fennel seeds, Anise seeds, Rhubarb roots, Blue Malva flowers, Culver’s roots dan alfalfa leaves. Sifatnya yang menggalakkan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

image

HerbLax bermanfaat :

• membantu proses detoksifikasi,
• mengimbangi tekstur kulit,
• membantu proses pencernaan,
• melembutkan najis dan melancarkan pencernaan,
• memberikan lembapan kepada usus,
• membantu masalah sembelit,
• membersihkan usus, darah dan hati,
• mengempiskan perut.

Info Produk

Retail Price : RM52.00
Size : 120 tabs.

Testimonial

image

image

image

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Consume HerbLax Tetapi Tak Membuang? TIPS.

image

Ahhha… ramai bebenor rakyat Malaysia ni yang sukar membuang, ye dokkk? termasuk ler teman nih hah… 🙂 Disebabkan dah tak tahan dengan sembelit dan berdarah setiap kali membuang maka mau tak mau kita ngap HerbLax nih… senang nak membuang Kak Ton oiii…

“Eh, naper yer setiap kali saya ambil HerbLax, membuangnya pun rasa cam susah jerk….?”

Ni KakNgah nak pesan nih… air tu kene cukup pengambilannya, sehari 8 gelas air putih… Nak makan ubat ko, nak makan supplement ko… perlu diambil dengan air putih, bukan air yang bergula atau bergas! aiyooo…. klu itu macam consume tapi air putih kurang tak guna la Kak Ton oiii… hahhhh, kan KakNgah dah marah! Eh, mana marah… gtau jerk 😛

“Saya ni asyik tak teringat nak minum air putih…”

Ni satu penyakit nih, lupa+malas ye dok? 😉 Apa susah Kak Ton oiiii, standby siap-siap air tu sebekas, nak senang bawa jer jug tu g kojo (kerja), agak-agak la weih… kat kodai (kedai) banyak bokeh (bekas) air Kak Ton oiii.. 2 3 hinggit jer pun!

image

Camni pun dah kira ok, tak pun boli (beli) yo mineral water yang bosar (besar) tuh…apa susah! klu suri rumah pun asyik tak teringat jo, standby la sebekas lotak (letak) kat ateh (atas) TV, solosai (selesai)  masalah…

Ni KakNgah nak bagi tip sket… malam dah ngap HerbLax kan so pepagi selepas keluar dari tandas tu korang teguk ler sikit air dari bekas tu (agak-agak dalam secawan air). Nanti lagi copek (cepat) proses pengeluaran toksin dari badan korang tau… tak caya jom order n try buat. 😉

Info Produk
Retail Price : RM52.50
Size : 120 tabs

Harini kita belajar Bahasa Negeri Sembilan yer… ahaks! Ermmm, yg nak order moh mengorder…

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef

 

Promo Jan 14′ ~ BUY 6 FREE 1 Alfalfa Complex

Bismillah.. walhamdulillah…

PROMO Jan 14′

BUY 6 FREE 1 Alfalfa Complex kini KEMBALI!!!

Dan anda juga boleh membuat pilihan dengan SET COMBO ALFALFA COMPLEX mengikut masalah kesihatan anda dengan harga yang lebih jimat berganda…

Order???

 
 
Name Card
 
 

Alfalfa Complex

Medicago sativaAishhhh…. macam-macam nak kongsi tapi entah apa yang nak KakNgah kongsikan pun kadang-kadang mati akal.. hahha, dulu masa sekolah tak belajar betul-betul, hah! pastu nak buat karangan dah terkial-kial, ngeh..ngeh..ngeh… 🙂 Jom kita kenal sket…

Apakah Alfalfa?

Alfalfa [Medicago Sativa] adalah tumbuhan herba yang digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit sejak berkurun lamanya. Akarnya yang tunjang sehingga kedalaman akar mencapai 2~4 meter dapat memberikan kandungan yang tinggi dengan protein, vitamin, dan mineral.

23 Manfaat Alfalfa Yang Perlu Anda Ketahui.

  1. Merawat gangguan pencernaan
  2. Mengawal kolestrol dalam darah
  3. Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh
  4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  6. Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan
  7. Mengurangkan simptom menopous
  8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  9. Merawat masalah sembelit
  10. Menyahkan toksik dalam tubuh
  11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  13. Membantu masalah penghadaman
  14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
  15. Mengurangkan masalah pundi kencing
  16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  17. Meningkatkan kesihatan prostat
  18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  19. Menghangatkan hubungan suami isteri
  20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
  21. Membantu dalam masalah anemia
  22. Mengurangkan keasidan dalam badan
  23. Bertindak sebagai anti-kanser.
Keistimewaan Alfalfa Shaklee
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
alfalfa2
Mengantuk sudah… huhhu, cukuplah setakat ini untuk dikongsikan, next time lebih banyak info akak KakNgah up-date yer.. mata ni dah tak larat nak buka lagi hah… 🙂 Selamat malam semua… OPS! bagi yang nak order leh roger ngan KakNgah kay..
 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Alfalfa Complex ~ Mengurangkan Masalah Keputihan Anda.

Ermmm… teringat plak KakNgah masa mula2 consume Alfalfa nih… semuanya gara-gara nak menyusukan anak kecil KakNgah, Alhamdulillah… sangat2 membantu. Tapi apa yang buat KakNgah lagi berpuas hati apabila masalah keputihan KakNgah dapat di atasi dengan Alfalfa Complex, sebenarnya KakNgah pun tak tahu Alfalfa Complex dapat membantu dalam masalah keputihan. Selepas join member baru KakNgah tahu manfaatnya, selepas tu lah baru sedar yang masalah keputihan KakNgah memang dah lama hilang, Alhamdulillah.

Bila ada cust call gtau ada masalah keputihan, KakNgah cepat2 suggestkan Alfalfa Complex… yang seronoknyer, pas sebulan cust tu call KakNgah…”Akak, saya nak daftar member bleh? baguslah Alfalfa ni, berkesan! Sebelum ni nak bersama suami pun segan..” Hah!..tu dia, bocor rahsia… 🙂

“Tahukah anda masalah keputihan ini disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tidak dirawat, tidak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dalam badan…”

Ramai yang memandang rendah dengan masalah keputihan, namun jika hanya lendir putih, jernih, cair dan tidak berbau maka ianya selamat. TETAPI jika ianya bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, di iringi rasa gatal2.. ianya mungkin berbahaya! dan kemungkinan besar akan merebak ke pasangan kita dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal, melecet dan kemerahan…

Kita tengok plak, apa kata sahabat yang mengamalkan Alfalfa untuk masalah keputihannya…

credit : mamafaiz

Panjang lebar sahabat ni bercerita, sangat2 berpuas hati.. anda bila lagi??? jangan malu2 nanti melarat dah susah nak merawatnya, ingat! “Kesihatan Itu Satu Anugerah”.. Jika anda ingin mencubanya, leh roger2 ngan KakNgah yer, BYE dan Selamat malam… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Kebaikan MealShakes Shaklee Untuk Kanak-Kanak

testi-mealshake1Hahha… ini sedikit jerk testimonial daripada ibu-ibu yang mencuba MealShakes kepada anak-anak mereka. Sebut jer MealShakes Shaklee, semua dah tahu ianya amat sesuai untuk kanak-kanak. Sudah ramai ibu-ibu dan ayah-ayah di luar sana yang sangat berpuas hati dengan MealShakes Shaklee, tak terkata. Manfaatnya memang tak terhingga, antara manfaat yang boleh dikongsikan adalah :

  • Nutrisi Lengkap ~ Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu untuk keperluan tubuh. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Ia turut mengandungi lechitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada Sel-Sel Tubuh ~ Kaya dengan protin (tanpa laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran ~ Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-Oksida ~ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, selanium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Detoksifikasi ~ Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya ~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Sesuai diamalkan oleh semua golongan umur bermula seusia kanak-kanak hingga ke usia ‘banyak’.. hehhe…

Note: Sesuai untuk anak-anak Autisme kerana MealShakes kaya dengan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Kandungan zinc dan B12 membantu dalam perkembangan otak mereka.

Nak cuba?? meh2… roger2 ng KakNgah dan dapatkan dengan harga yang lebih istimewa hanya dari KakNgah…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.