Stock Available

Alhamdulillah, yang sangat dinanti-nantikan telah muncul kembali… Apa tunggu lagi, jom kita borong habis-habis… 🙂

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Promo Collogen ~ 10 Dec. until 31 Dec. 2014

image

Awat noh, tetiba ja promo Collagen… hahhh, mai nak habaq mai, Shaklee nak memperbaharui lesen maka, pengeluaran Shaklee Collagen akan diberhentikan pengeluarannya buat seketika waktu, mungkin ambil masa sehingga 9 ke 12 bulan… uish… lama tu.

Tahukah Anda?

Kolagen membentuk 90% protin matriks tulang-tulang dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang dan sesendi anda…

Kenapa Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai bahan utama pembuatan kolagen? Ada beberapa sebab penting dan antaranya adalah:

• Kolagen hanya wujud pada haiwan dan manusia. Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen. Kolagen drp ikan merah dikatakan 7x lebih berkesan berbanding kolagen daripada haiwan lain. Ia mengandungi 4000mg kolagen yang diesktrak daripada sisik ikan merah yang tulen dengan teliti. Pengambilan selama 8 minggu mampu membaiki struktur kulit dan anjalkan kulit (Ujian klinikal dah pun buktikan).

• Kadar serapan yang tinggi kerana molekul sisik ikan merah sgt ringan (1000 dalton) jadi kolagen dengan mudah akan diserap masuk ke dalam lapisan dermis kulit. Pure marine collagen yang famous (kononnya) pun mempunyai berat molekul yang tinggi iaitu lebih kurang 2000 dalton.

• Kurang pencemaran berbanding sumber kolagen lain kerana ikan merah hidup di dasar laut dengan kedalaman 5000m. Dengan kedalaman sedemikian, sudah semestinya tiada bendasing tercemar yang mengganggu ekosistem ikan merah tersebut. Segala khasiat sisik ikan merah diesktrak 100% menjadi kolagen premium untuk wanita yang sentiasa ingin kelihatan cantik.

• Sisik ikan merah mempunyai bahan yg disebut sebagai elastin. Ia membantu menganjalkan kulit dan menegangkan kulit.

Jika anda tidak mahu ketinggalan manfaat Shaklee Collagen Powder, moh kita ber’collagen’… BELI 3 PERCUMA 1 sah sehingga 31 Dec. 2014.


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Siapa Cakap Ibu Menyusu Tak Boleh Cantik?

“Ummi… kalau ambil Collagen ni, memang banyakkan susu badan ker?, baru 2 malam saya ambil Collagen tuh, malam-malam tidur penuh dengan susu, lena kekenyangan anak kecil saya ummi…”

— eh, lupa nak bagitahu… Collagen Shaklee juga memang bermanfaat dalam banyakkan susu badan, ramai ibu-ibu menyusu yang bagi jawapan yang sama selepas mengambil Collagen! hihhi…

image

Apakah Collagen?

Kolagen merupakan protien yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbangkan kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Hahha… Collagen adalah protein! ibu-ibu menyusu memang perlukan lebih protein, protein ni jugalah membantu “meriahkan” susu ibu dan secara automatiknya juga memekatkan susu ibu, jadi memang layaklah bayi anda lena kekenyangan… 😀 Untung kan…? ramai-ramai yang consume collagen untuk kelihatan lebih muda, cantik dan dapatkan kulit yang anjal namun ada lagi benefitnya yang tersembunyi… Siapa cakap ibu menyusu tak boleh cantik? Dengan Collagen Shaklee, ibu-ibu menyusu tak perlu risau kalau nak nampak cantik di mata suami, takder la nampak cam mak lampir kan… hehhewww…

Kenapa Perlu Memilih Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS [Red Snapper Scale] Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

image

BERMINAT! Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

PROMO SEPTEMBER 2014 ~ PANAS & GEMPAK

Bulan ni extra PANAS & GEMPAK! L0L… apesal? hahha, kalau anda nak tau, bulan ni Shaklee Malaysia bagi PROMO 2 produk sekali gus.

image

Untuk pengetahuan anda Collagen Shaklee adalah PROMO untuk bulan nih tetapi disebabkan ibu-ibu sering tak nak melepaskan peluang untuk shopping buat anak-anak juga maka Shaklee pun kasilah special sket PROMO MealShake nih. 🙂
image
Bukan senang Shaklee nak bagi PROMO 2 produk sekali gus. Nak-nak produk kegilaan semua wanita dan ibu-ibu termasuk lah KakNgah. 😀 Kena sangat ler, stock MealShake untuk KakNgah dan anak-anak pun dah clear. Ops! KakNgah consume untuk gemukkkk… 🙂

Baru dok cerita 3 hari lepas kan, Padah MealShake! sekali bertambah padah ler di bulan September dan Oktober nih… senyum kambing la daku jawabnya. 😛

Ehhh… anda jangan dok tunggu lelama sangat kay, order je terus mana set promo yang korang berkenan, bsok-bsok kalau dah out off stock.. jgn marah yer kak ton? 😛

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

AWAS, Stress Punca Jerawat!

Jerawat!!! huh, bila sebut jer jerawat, mulalah tak senang duduk. Ermmm… nak share pasal jerawat plak pas seminggu tak dapat nak meng”up-date” blog gara-gara WIFI ku buat hal…

Seingat-ingat KakNgah, masa belajar dulu muka KakNgah penuh dengan jerawat, bernanah-nanah tapi taklah seteruknya cam sesetengah orang yang penuh muka bernanah-nanah sampai kalau KakNgah terpandang jerk muka orang tu, memang terasa seram sejuknya, takut dan ngeri jerk rasa… Last, sahabat KakNgah suggest kan supaya stop makan ayam, minuman ber”gas” dan seafood, seriously… 2 tahun KakNgah tak hadap semua tu dan hasilnya memang terbaik… hahha.. tapi, ramai yang tak boleh nak berpantang nampak makanan sedap-sedap kan so takderlah nak pantang bagai, pantang nampak adalah… 🙂

Bila diingat-ingatkan, jerawat ni terjadi akibat terlalu stress, biasalah stress dengan homework dan suasana pembelajaran serta keadaan sekelililng. Sekarang ni stress plak dengan melayan 3 hero yang bagaikan askar menembak-nembak kat dalam umah nih… makin menjadi-jadi plak rasanya jerawat nih pastu nak pantang makan pun tak dapat, biasalah masak ikut selera anak dan suami, nak taknak sekali KakNgah pun hadap…

TAHUKAH ANDA!!! Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C.

Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit. Maka, bertambah-tambahlah jerawat kat muka ni akibat kekurangan Vitamin C yang membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

Ermmm… kat sini KakNgah suggestkan untuk anda semua supaya mengamalkan atau jadikan Vitamin C sebagai supplement wajib anda agar kulit wajah anda kekal sihat dan bebas jerawat & jeragat. Jangan lupa add on B Complex untuk mengurangkan tahap stress anda.. 🙂 Bagi yang kurang gemar dengan pills, bolehlah memilih Shaklee Collagen Powder dan sudah semestinya ianya pilihan yang terbaik! Vitamin C & B Complex ni kira set bajet murahlah untuk anda, tak sampai rm150.00 pun… Vitamin C tahan selama 6 bulan consume dan B Complex pula tahan selama 4 bulan consume. OPS!! kalau anda nak tahu, pengambilan B Complex pun boleh menurunkan berat badan anda. Bagaimana? nantikan di post yang akak KakNgah kongsikan, InsyaAllah…. bagi yang nak order, silah roger2 ngan KakNgah… 🙂

 
 
Name Card