Promo April 2015 ~ Lebih Hebat & Lebih Jimat!

Alhamdulillah, bersua kembali setelah hampir dua minggu tak menaip di blog.. Eh, cam rancangan khas la plak… 🙂  1 April 2015, tarikh keramat kut untuk semua orang di Malaysia nih, ya… bermulanya episod baru GST dalam kebanyakkan barang keperluan hidup kita. Sedih, terkilan semua terasa tapi kita sebagai rakyat terpaksa menerima dengan hati terbuka.

Apa pendapat KakNgah tentang GST?

Mahu atau tidak perlu jugalah menerimanya dan kita sebagai pengguna perlu lebih berusaha untuk mencapai taraf hidup yang lebih baik, mungkin berat tapi demi masa depan dan kehidupakan anak-anak, kita sebagai ibu-bapa perlu lebih bekerja keras. Nak merungut pun cam tak der gunanya, semua dah disyaratkan sebegini kan… Apa yang perlu, positifkan diri! InsyaAllah mungkin secara tak langsung kehidupan kita lebih baik dari yang ada sekarang, Allah itu kan sebaik-baik perancangnya… percaya padaNYA dah cukup baik untuk kita… 😀

Hahha… dah stop pasal GST, kita tengok promo bulan nih, nak beli mai rogers KakNgah kay… #GST GET SHAKLEE TODAY!

image

★★★★★★★★★★

image


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Metabolisme | Overweight VS Underweight

Assalamualaikum… ahha, jumpa lagi dalam entry kali nih “Metabolisme | Overweight VS Underweight” setelah beberapa hari tidak meng”update”, huhhu… Apa yang nak KakNgah kongsikan? entry kali nih berbeza sket dari entry sebelum-sebelum nih, apapun jom kita kenal lebih dekat dengan maksud sebenar “Metabolisme” dahulu…

kadar metaMetabolisme

Metabolisme adalah kadar dimana badan kita membakar kalori, kebanyakkan mereka yang overweight memiliki kadar metabolisme yang rendah, sebaliknya orang yang underweight pula mempunyai kadar metabolisme yang tinggi. Setiap orang mempunyai kadar metabolisme yang berlainan walaupun mereka makan dan melakukan senaman yang sama namun pembakaran kalori adalah berbeza.

Faktor Metabolisme Yang Tidak Boleh Diubah

  • Usia ~ kadar metabolisme akan turun sebanyak 5% setiap 10 tahun setelah mencecah umur 40 tahun.
  • Jantina ~ Selalunya lelaki mempunyai kadar metabolisme yang tinggi kerana mereka mempunyai otot yang lebih.
  • Keturunan ~ mempunyai genetik rendah/ tinggi dalam generasi sebelumnya.
  • Masalah tyroid (hyper/hypo) yang menyebabkan kegemukkan.

Antara makanan yang membantu meningkatkan metabolisme adalah :

  • Halia
  • Teh cina
  • Kopi
  • Oats
  • Oren
  • Cili
  • Yogurt
  • Kari
  • Asparagus
  • Tomato
  • Bawang putih
  • Brokoli
  • Almond
  • Telur
  • Kubis
  • Timun
  • dan lain-lain…

Wahhhh, senarai-senarai nih semua kegemaran KakNgah, patutlah KakNgah ni makin kering… 😀 . Nampak gayanya sebagai seorang yang underweight, perlulah jauhi atau kurangkan pengambilan seperti senarai di atas.

Hahha.. dah faham dengan sepenuhnya berkenaan metabolisme nih?

Nak diet secara sihat tanpa merisikokan diri sendiri?

Selain menjaga pemakanan dan senaman dalam diet sihat, Shaklee menawarkan beberapa makanan tambahan untuk anda disamping keperluan nutrein secukupnya dalam tubuh anda. Jom kita lihat apakah supplement yang membantu anda untuk naikkan berat badan atau yang ingin mengurangkan berat badan.

****************************************

Overweight Supplement

wpid-img_20140710_103629_wm.jpg

  • HerbLax ~ Menyah toksin dari dalam badan bagi membantu proses diet lebih lancar.
  • Lecithin ~ Membakar lemak baru dan kolestrol jahat.
  • Cichh Energy Tea Mix ~ Memberikan tenaga disamping mengurangkan berat badan dan inci anda.
  • Cinch Shake Mix (Chocolate/ Vanilla & Coffee Late’) ~ Membina otot agar kulit anda tidak mengelebeh (berlebih) 😀

omega bakar lemakAdd on Omega Guard bagi membakar lemak-lemak termendap dalam badan anda!!! :-/

****************************************

Underweight Supplement

wpid-img_20140710_114511_wm_wm.jpg

  • ESP ~ Berperanan dam membina otot dan protein yang mencukupi untuk tubuh.
  • Mealshake ~ Multivitamin lengkap untuk anak-anak juga orang dewasa yang kekurangan nutrein.
  • VitaLea ~ Multivitamin lengkap untuk dewasa yang lebih gemar memilih pil dari minuman sebagai tambahan nutrein dalam badan.
  • B-Com ~ Membantu menaikkan selera makan disamping memberikan tenaga untuk anda.

Ermmm…. dah cukup info untuk masalah overweight/underweight anda? Sila click mengikut pilihan anda di bawah… 😀

Overweight / DIET 

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

Underweight 

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

Jika anda inginkan diet tetapi kurang berminat untuk consume lebih supplement anda bolehlah memilih Shaklee Vivix dimana bulan ini Julai 2014 adalah promo BUY 6 FREE 1 Vivix.

 

  Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀

 
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

 

 

 

Cinch™ Shake Mix | Diabetes

Diabetes wordcloud“Hallo KakNgah… Saya diabetic, ada ke supplement yang dapat kawal berat badan saya…”

Bila kerisauan melanda dengan masalah berat badan, hati pun dah tak senang, pulak tu ada masalah diabetes lagilah stress, bila dah stress, berat badan pun lagi mencanak naik nyer..

Berbalik kepada soalan dari cust. tadi… Shaklee menyediakan supplement yang membantu masalah-masalah anda di luar sana, dari bajet kecil sehingga bajet yang lebih besar… 🙂 . Kalau tak silap, KakNgah pernah share pilihan supplement untuk bajet rendah bagi masalah diabetes di SINI.

Cinch™ Shake Mix, Erm… kalau anda nak tahu Shaklee menawarkan Cinch™ Shake Mix ~ Campuran Proprietari Protein dengan Leusina untuk anda yang mempunyai masalah diabetes. Jika anda inginkan diet yang selamat, berkesan dan semulajadi Cinch™ Shake Mix adalah jawapan untuk anda. Shaklee Cinch™ Shake Mix menawarkan 3 perasa pilihan untuk anda iaitu Chocolate Shake Mix (16 Glycemix Index), Vanilla Shake Mix (22 Glycemix Index) dan Cafe’ Latte Shake Mix (27 Glycemix Index).

body-perfector-programme-Cinch™ Shake Mix memberikan jawapan segera dan sihat kepada persoalan seperti di atas. Cinch™ Shake Mix merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda sentiasa memelihara otot penting serta membuat anda berasa kenyang dan berpuas hati untuk mengurangkan berat badan.

  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan,
  • Diperkaya dengan leusina untuk memelihara otot di saat mengurangkan berat badan,
  • Mengandungi 24gram protien dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang,
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian,
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah di samping mengekalkan tenaga,
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting,
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan,
  • Soya yang tidak diubahsuai genetiknya (bukan GMO)

Hahha… kene sangatlah dengan ramadhan nih, amalkan semasa bersahur dapat membantu anda berpuasa dengan lebih cergas dan sihat… InsyaAllah.

wpid-img_20140715_074415_wm.jpg

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

 

Shaklee Cinch™ Shake Mix ~ Kekalkan Otot Anda Agar…

Pas sehari… sehari.. dan sehari, tak sempat-sempat nak share tentang Shaklee Cinch™ Shake Mix ni, apa taknyer… asyik bergelut ngan anak-anak setiap kali nak guna laptop. Ni pun yang sulung blom tidur, kasi game sama dia, selamat KakNgah untuk guna laptop.. hahha… adatlah kan klu dah tiap-tiap hari mengadap anak2…. macam-macam.

Okeh… dah kata nak share pasal Shaklee Cinch™ Shake Mix ni kan, sebelum tu… tengok dulu apa yang KakNgah tempekkan, cer tengok.. cer tengok..

“16.8 juta daripada 28 juta rakyat Malaysia di negara ini mengalami masalah kegemukkan”

Huhhu… lebih dari separuh rakyat Malaysia adalah gemuk! Macam mana la Malaysia kita ni tak penuh dengan golongan obesiti, makanan tak yah cakap arrr…. bukan setakat menjilat jari hah, siap-siap boleh tergigit lidah lagi, SEDAP! LEMAK! BERANEKA! dan CEPAT DIMASAK!…. Untung U jadi rakyat Malaysia, tak der la nk kebulur cam orang-orang kat Afrika sana.. Untung-untung juga tapi klu main bedal tak hingat, kesihatan diri sendiri gak yang memudaratkan diri, pas makan.. makan… makan… dan makan… huh!

Sekarang ni, ramai yang sibuk nak kurus dek kesedaran yang pelbagai penyakit boleh hinggap klu dah digelar obes, kan..kan..kan… Antara penyakit leh hinggap bila dah dikategorikan obes nih adalah :

  • Sakit Jantung,
  • Diabetes,
  • Darah Tinggi,
  • Period Tidak Stabil (wanita),
  • Kesuburan (lelaki & wanita),
  • Sakit Sendi.

Alhamdulillah, happy KakNgah dengar ada segelintir yang sms, PM di FB dan ber’whatsapp’ gtau nak kurus… Tahniah kepada anda yang memilih untuk kurus dengan shaklee… so malam nih KakNgah share dulu manfaat Shaklee Cinch™ Shake Mix untuk anda.

Kenapa Cinch™ Shake Mix?

Cinch™ Shake Mix adalah Campuran Proprietari Protein dengan Leusina.

Apakah Leusina [Leucine]?

Leucine adalah asid amino penting dimana badan tidak dapat menghasilkannya secara semulajadi. Ia adalah salah satu daripada tiga rantaian asid amino (BCAAs) yang penting. Ianya berfungsi berbeza daripada asid amino yang lain dimana ianya tidak dimetabolismekan dalam hati, tetapi secara langsung dalam sel-sel otot. Penyelidikan terkini mendapati bahawa L-Leucine bertindak dengan cara yang unik, ia boleh membantu membakar lemak tanpa membakar otot. L-Leucine sebenarnya alat ganti protein otot, meninggalkan mereka untuk membantu membina dan mengekalkan otot kajian mass.several telah mengesahkan bahawa leucine meningkatkan kehilangan lemak, menstabilkan paras glukosa darah, dan memperbaiki komposisi badan terutamanya apabila pada diet terhad kalori.

Perbezaa Shaklee Cinch™ Shake Mix dengan Brand lain?

Perbezaa Setiap kali anda minum Shaklee Cinch™ Shake Mix anda akan mendapat 24gm protin, 24 jenis mineral dan vitamin yang penting dan 6 gm serat larut. Protin digunakan untuk membina otot dan otot berfungsi menaikkan metabolisma dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protin juga boleh menahan kelaparan sekaligus dapat mengelakkan pengambilan makanan ringan antara waktu makan.

Tanpa otot anda mungkin akan kelihatan seperti begini!

So… sekarang anda tentukan sendiri samada perlu atau tidak untuk anda consume Shaklee Cinch™ Shake Mix? Kesihatan itu Satu Anugerah… semoga bermanfaat…

 
 
 
Name Card