Anak Sihat, Minda Cergas!

Salam uolls… aishhh, dah seminggu kut tak berkongsi nih, angau bila tak dapat nak berkongsi.. Huhhu… Ermmm, ramai di kalangan ibu dan bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka, tak kira dalam pemakanan dia orang ataupun pembelajaran dia orang… xcely, aritu [DISINI] KakNgah ada berjanji nak share set untuk study anak-anak, bukan setakat untuk study malah untuk kesihatan mereka…

KakNgah ni agak cerewet bab-bab makan dan pembelajaran mereka, jadi KakNgah memang berikan mereka suplemen dari Shaklee. Ianya bukan sekadar suplemen malah lebih dari itu. Kenapa? jom KakNgah kongsikan…

image

Sesuai dengan tajuk kita hari ini “Anak Sihat, Minda Cergas”… Antara suplemen Shaklee yang sangat membantu kesihatan dan kecergasan otak mereka adalah :

Meal Shakes

Jika dikalangan dewasa, VitaLea dikenali sebagai multivitamin lengkap untuk mereka yang mementingkan kesihatan diri. Meal Shakes pula adalah multivitamin yang sangat baik untuk anak-anak kecil sehingga dewasa, antara manfaat utama Meal Shake adalah :

• Lengkap dengan asid amino yang diperlukan tubuh dimana badan tidak dapat menghasilkannya.
• Lengkap dengan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak.
• Sumber makanan serat untuk penghadaman,
• Kaya dengan sumber kalsium untuk kesihatan gugi, ghigi dan tulang anak-anak.
• Glisemik indeks yang rendah.
• Kaya dengan zinc bagi membantu fokus anak-anak dalam pelajaran.
• Rasa Vanilla yang enak.
• Sumber protein yang terbaik untuk tumbesaran dan sel darah merah.

Chewable Vita-C

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7½ biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren. Antara manfaat Chewable Vita C adalah :

• Menyokong sistem pertahanan, antioksidan semulajadi dalam tubuh,
• Membantu memelihara sel badan,
• Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
• Rasa sitrus yang hebat,
• Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.

Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:

• Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
• Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
• Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
• Memperbaiki insomnia,
• Mengekalkan kolestrol sihat,
• dan lain-lain lagi.

B Complex

B Complex lengkap dengan 8 kompenan penting vitamin B yang diperlukan tubuh termasuk 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 kompenan tersebut perlu ada bersama bagi mendapatkan keseimbangan dan kebersanan yang sempurna. Antara manfaat B Complex untuk anak-anak bersekolah adalah :

• Membantu tumbesaran,
• Menangani stress,
• Merangsang fungsi otak, 

Omega Guard

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia dimana ianya mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan ikan. Antara manfaatnya adalah :

• Omega-3 adalah lemak struktur utama di dalam otak dan retina dimana ia menyumbang sehingga 97 % daripada lemak omega-3 dalam otak dan sehingga 93 % daripada lemak omega-3 di retina.
• Menyokong fungsi mental kanak-kanak dan orang dewasa sepanjang hayat.
• Bantu mengurangkan tekanan.
• EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.
Mempertingkatkan sistem imun dan melawan kanser.

Banyak kajian mengesahkan bahawa semua orang, dari bayi hingga orang dewasa, manfaat daripada bekalan yang mencukupi DHA.

Lecithin

Apa itu Lecithin?

Pada asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :

• Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
• Kolin – satu komponen neurotransmitter.
• Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
• Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

Bagaimana Lecithin Membantu Dalam Perkembangan Otak?

• Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.
• Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin.

Hahha… cukup 5 item wajib nih, memang sessuai untuk anak-anak kita bijak dalam pelajaran dan kekal cergas! Pelaburan hari ini pasti menjadikan masa depan anak anda lebih terjamin! Ops… KakNgah juga sedia berkongsi suplemen mengikut bajet anda! 🙂

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Exam & Clash of Clans

image

Minggu ni minggu KakNgah paling sibuk… nak fokus pada exam anak bujang yang sulung. Pagi dengan exam Sek. KAFA, petang pula exam Sek. Keb. Malam tengokkan hafazan dan study subject untuk Sek. KAFA, balik dari Sek. KAFA ada 2 jam jer free, 2 jam tulah nak check study untuk Sek. Keb. , makan dan siap ke Sek. terlalu pantas! Adoh… rasa cam nak exam besor jerk, hahha… Apapun memang KakNgah tekankan sebab exam akhir tahun ni penentu class dia untuk next year.

image

hahha…. mesti ada yang terpikir, apa kene mengena exam dan Clash of Clan? ermmm… dia sendiri pandai main game nih dan memang tiap-tiap hari itulah kerjanya, GAME! sampai naik risau KakNgah dibuatnya. Sanggup dia bangun jam 5.30pagi semata-mata nak main game sebelum pergi Sek. aiyoo… So, terpaksa babahnya buat perjanjian dengan dia..

Babah : Along, kalau exam along tak dapat A semua… babah akan delete game tuh..

Along : Ok lah tapi kalau along dapat A semua camna? Along nak game Plant vs Zombie gak.. nak jam NINJA..

Babah : Ok, babah bleh bagi semua tapi nak semua subject A 90%++…

Along : ermmm… ok [dengan confident nya…]

Memang hantu game kan… KakNgah ni punyalah risaukan study dia, dia plak confident boleh… harap-harap dia boleh buat dan buat anak-anak anda yang tengah exam minggu nih.., good luck and all the best! 🙂

Sebelum terlupa, KakNgah juga berikan MealShake sebagai sarapan ringkas paginya… baik untuk fokus semasa exam nanti… dan untuk pastikan dia kekal sihat sepanjang minggu ini, Chewable Vita-C juga amat diperlukan.. Omega Guard juga tidak ketinggalan untuk minda yang sihat. Atau anda juga boleh berikan lecithin untuk anak-anak anda… Next time KakNgah kongsikan set untuk study anak-anak, harap ianya akan membantu masalah anak anda di Sek.

Promo MealShake berakhir 31 Okt. 2014 ini…
image

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Anak Cergas, Ibu Ceria!

image

Anak Cergas, Ibu Ceria!

Alhamdulillah, walaupun kewangan kekadang tidak mencukupi tetapi 3 supplement di atas memang dah wajib tersedia untuk anak-anak KakNgah. Tiada yang lebih penting bagi KakNgah dan suami selain nutrein yang cukup untuk kesihatan dan pembelajaran anak-anak.

Untuk Apakah 3 Supplement Tersebut?

Chewable Vita-C ~ RM37.00

image

• Anti-oksidan semulajadi.
• Mengurangkan sistem allergik.
• Mengekalkan integrasi sel.
• menggalakkan kesihatan gigi, gusi, otot dan salur darah supaya sihat.
• Mengawal masalah hidung berdarah.

image

Omega Guard ~ RM136.00

image

• Membantu tumbesaran & perkembangan otak.
• Membantu perkembangan memori.
• Meningkatkan sistem imun.
• Mencegah kanser.
• Mencegah insomnia dan tekanan.

image

MealShake ~ RM113.00

image

• Menguatkan sistem imun.
• Memberikan selera makan untuk anak-anak yang kurang gemar untuk makan atau memilih makan.
• Membantu mengurangkan masalah sembelit dikalangan anak-anak.
• Memberikan nutrein lengkap untuk anak-anak.

image

Kene la bulan ni PROMO BUY 3 FREE 1 MEALSHAKE @ RM351.00 including postage! Jangan lepaskan peluang yang ada kay, rugi tau… 🙂

 Pertanyaan lanjut untuk order & Konsultasi boleh roger2 dengan KakNgah yer.. 😀


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Sakit gigi!

image

Sudah beberapa hari nak berkongsi hal berkenaan sakit gigi nih tapi bila dah sakit gigi memang mood ke laut ler nak berkongsi, yer dok? Siapa pernah sakit gigi? semua kan… termasuk kanak-kanak, dewasa dan warga emas sekali pun.. Aishhhh, kalau diingat ingatkan, sakit gigi dan sakit bersalin, memang sakit lagi bersalin cuma sekejap. Tapi kalau dah sakit gigi, mau makan minggu ooooo… 😦

Kakngah ni liat nak makan pil, bila dah sakit baru terhegeh-hegeh nak mencari, hahha… nak kongsi nih, masa sakit gigi 4 hari lepas KakNgah teringat la plak OsteMatrik & Vita C. Eh, apa pulak kena mengena dengan OsteMatrik dan Vitamin C nih? ada le sebabnya… jom KakNgah kongsikan…

image

OsteMatrik™ Shaklee membekalkan nutrein harian termasuk kalsium yang membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang dan gigi. Ia juga termasuk vitamin D, magnesium, zinc, tembaga dan mangan. OsteMatrik™ Shaklee adalah kalsium yang lengkap dan seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%.

Info Produk
Retail Price : 61.00
Size : 120 tablet

Vitamin C
image
Badan kita kehilangan vitamin C dalam kegiatan sehari-hari. Vitamin C membantu dalam pembentukkan kolagen dengan melindungi gigi kerana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gigi, rangka dan tulang rawan.

Info Produk
Sustained Release Vita C
Retail Price : RM92.00
Size : 180 tablets

Chewable Vita C
Retail Price : RM37.00
Size : 90 tablets

Hahha… anda perasan tak, OsteMatrik dan Vitamin C sangat berperanan untuk kesihatan gigi. So memang sesuai sangat-sangat kalau anda memilih untuk consume 2 jenis supplement tersebut bagi mengurangkan rasa sakit gigi tuh. Alhamdulillah memang berkurang banyak rasa sakit gigi nih dan tindakkan selanjutnya anda bolehlah berjumpa doktor gigi untuk merawat gigi anda. Hihhi… KakNgah paling malas nak pergi menempek kat klinik… ops! 😀

Untuk harga yang lebih jimat dan konsultasi percuma, jangan segan jangan malu untuk hubungi Kakngah… 😉

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Selamat Hari Lahir Muhammad Idraki..

wpid-IMG_20140222_200946.jpg Muhammad Idraki Bin Mohd Jafni dilahirkan di Hospital Kuala Pilah @ Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah, Negeri Sembilan tanggal 23 Februari 2010 (selasa) bersamaan 09 Rabi’al-Awwal 1431, jam 5:12 minit petang… Anak ke-2 daripada 3 orang adik beradik.

Angah (panggilan dalam keluarga) pada hari ni genap 4 tahun usianya, bertubuh sederhana tetapi petah bercakap walaupun agak pelat. Gemar melukis dan mewarna, gemar beraktiviti lasak dan mencabar, berkeyakinan tinggi dan berkehendak apa yang dia nak kan… sungguh mencabar sket dengan yang sorang nih… 🙂 bukan KakNgah jer yang fening, babahnya pun kadang2 kurang bersabar jadinya…

Seorang Beta Thalassaemia Trait, tidak boleh terlalu lasak dan terlebih beraktiviti, silap2 demam dan hidung berdarah, xcely harini memang angah demam coz semalam seharian meronda2 (pict semalam di playground Giant, Shah Alam). Nak-nak dengan cuaca yang tak menentu sekarang, memang mudah dihinggap penyakit namun alhamdulillah KakNgah bekalkan Angah dan anak-anak yang lain dengan supplement Shaklee seperti MealShake, Chewable Vita C dan Omega Guard. Seminggu sekali KakNgah berikan NutriFeron agar mereka bebas daripada penyakit berjangkit.

Alhamdulillah sejak consume supplement tersebut hidung angah jarang berdarah, 2 atau 3 bulan sekali jer berdarah hidung, selalunya seminggu 2 atau 3 kali hidung angah pasti berdarah. Mungkin ada yang tak percaya namun itulah hakikatnya anak-anak thalassaemia termasuk KakNgah sendiri so supplement tu dah kira wajib untuk diambil…

wpid-IMG-20140223-WA0015.jpgAktiviti tengahari tadi.. (ingatkan dia lukis hantu, rupa-rupanya orang… hahha…)

Setiap orang mahukan zuriat yang beramal soleh, bijaksana dan mahir dalam mendalami ilmu agama mahukan ilmu dunia, begitu juga harapan KakNgah. Semoga anak ummi Muhammad Idraki boleh menjadi anak dan umat yang bertaqwa kepada Allah dan yang berjaya di dunia dan akhirat serta dapat dibanggakan oleh semua orang, InsyaAllah…. Ummi dan Babah sayangkan angah juga along dan Arsyad.. ❤ ❤ ❤

 
 
Name Card
 
 

Anak Kerap Demam, Selsema dan Hidung Berdarah??? Chewable Vita-C™ 100 mg Boleh Membantu…

Bismillah dan alhamdulillah… masih diberikan harapan oleh Allah untuk KakNgah kongsikan kebaikan suplemen untuk anda semua yang memerlukannya bagi kesihatan keluarga. Rasanya KakNgah blom kongsikan kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg kan??? so harini KakNgah nk kongsikannya sebab Chewable Vita-C™ 100 mg  ni dah dikira suplemen wajib untuk anak-anak KakNgah…

chew vita-c

Kenapa KakNgah pilih Chewable Vita-C™ 100 mg untuk anak-anak?

Chewable Vita-C™ 100 mg sangat membantu dalam mengawal imun anak-anak KakNgah, nak2 anak-anak KakNgah yang masing2 macam askar tak kira tempat dan keadaan [almaklumlah lelaki semuanyer…] 🙂 . Anak sulung KakNgah Muhammad Aqil [6 tahun] sukar demam dan sakit cuma dia tidak berminat dengan sebarang sayur membuatkan KakNgah risau dengan kesihatan dan keperluan nutrein seharian dia. Lain pula dengan anak ke-2 KakNgah Muhammad Idraki [3 tahun 1/2] yang sememangnya menghadap semua jenis makanan namun kerap demam, selsema dan yang tak dapat tahan hidung berdarah jika cuaca terlalu panas. Anak ke-3 KakNgah Muhammad Arsyad plak suka mengutip entah apa-apa dan masukkan ke dalam mulut, baru setahun setengah so kadang-kadang jer KakNgah berikan Chewable Vita-C™ 100 mg  ni…

Kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg Shaklee

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren.

Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat. 

Rose Hips yang sangat kaya dengan Bioflavonoids

Manfaat Chewable Vita-C™ 100 mg

  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh,
  • Membantu memelihara sel badan,
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
  • Rasa sitrus yang hebat,
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.
Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:
  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
  • Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
  • Memperbaiki insomnia,
  • Mengekalkan kolestrol sihat,
  • Dan banyak lagi!

credit : VitaminSuci

Harga???

Retail Price : RM37.00, nak lagi murah berganda?? leh roger2 ngan KakNgah yer…

Tahukah Anda??? Dengan mengunyah Vitamin Chewable Vita-C™, air liur membantu memecahkan Vitamin C dan membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil.

Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Apa tunggu lagi??? Moh cepat wat order, 🙂

 
 
Name Card
 
 
 

Vitamin Dan Penyusuan Susu Ibu

Susu ibu adalah cara yang sihat untuk memberi makan kepada bayi anda kerana susu ibu secara umumnya adalah bentuk makanan yang paling lengkap bagi bayi disamping memberikan pelbagai manfaat dalam menjaga kesihatan, pertumbuhan dan perkembangan bayi.

Banyak kajian telah menunjukkan bahawa virus perut, penyakit pernafasan dan meningitis berlaku kurang kerap pada bayi yang menyusu. Ini adalah kerana susu ibu mengandungi sel-sel imun semula jadi seperti antibodi yang melindungi bayi daripada kuman dan penyakit.

Diet yang sihat adalah penting untuk ibu menyusu bagi membantu mengekalkan  pengeluaran susu yang sihat serta memastikan kesihatan ibu terjaga. Perlu diketahui umum bahawa vitamin bukanlah salah satu cara untuk memperbanyakkan susu ibu. Vitamin diambil demi memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat serta secara langsung mempu membekalkan susu ibu kepada bayi anda.

Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada tahap kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan perlulah difahami terlebih dahulu iaitu:

LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN ATAU LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU DIHASILKAN.

Pengambilan vitamin akan memberikan kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan di bawah dengan penuh displin dan konsisten.

  1. Ibu kerap menyusukan bayi secara langsung atau bagi ibu yang bekerjaya, membuat sesi perahan yang konsisiten setiap 3 jam atau tidak lebih dari itu sehingga payudara benar-benar kosong.
  2. Ibu perlu memastikan pengambilan air yang seimbang dan secukupnya setiap hari iaitu tidak kurang daripada 3 liter air sehari dan memastikan dirinya mengambil makan seimbang dalam menjayakan penyusuan lengkap buat bayi anda.

Berikut adalah nutrien lengkap yang disyorkan oleh Shaklee untuk ibu-ibu bagi memastikan pertumbuhan yang sihat di kalangan bayi juga kesihatan ibu.

Photo: Set asas Ibu Menyusu + OsteMatrik + ESP ~ Set Triple M [3M] terdiri daripada;<3 Vita-Lea<3 B-Complex<3 Alfalfa Complex<3 Vita-C @ Chew Vita C<3 OsteMatrik<3 ESPSiapa perlukan set Triple M ini;~ Ibu2 yang mempunyai masalah penyusuan,~ Ibu2 yang ingin menyimpan stok apabila mula bekerja kelak,~ Ibu2 yang bekerjaya dan sentiasa perlukan lebih tenaga,~ Ibu2 yang mahukan anak2 mereka nyenyak di waktu malam,~ Ibu2 yang mementingkan kesihatan dan keperluan nutrisi utk diri dan anak,~ Ibu2 yang sedang relaktasi atau induce lactation..Dapatkan set menyusu mengikut bajet anda..KakNgah012-6644 494

  • Multivitamin ~ terdiri daripada Vitalea, B-complex dan Sustained Release Vita-C @ Chew Vita-C : menyediakan vitamin dan mineral penting bagi ibu-ibu yang tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kebaikan vitamin terutama vitamin C dan B membantu untuk menghasilkan susu ibu yang dipelihara dan menggalakkan kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan ibu serta bayi.

~ Vitamin C memainkan peranan dalam pertumbuhan tisu dan pembaikan, dan ia adalah penting untuk tumbesaran yang betul bayi menyusu.

~ Vitamin B complex membantu dalam mengekalkan sistem saraf yang sihat untuk bayi. Ia juga penting bagi pengeluaran hormon, sel-sel darah merah dan pengeluaran tenaga bagi badan.

  • ESP [Protein] ~ Bayi memerlukan banyak protein untuk membantu dalam menggalakkan dan mengekalkan tumbesaran yang betul dan keperluan protein adalah blok binaan asas badan. Sumber protein yang baik dalam diet penyusuan anda mungkin penting untuk penghasilan susu.
  • Calcium ~ Susu ibu terdiri daripada kira-kira 40% daripada kalsium. Kalsium diperlukan untuk tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi muda.
  • Alfalfa ~ Mengandungi banyak nutrien penting dan vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan besi. Vitamin-vitamin ini semua adalah penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat.

omega

  • Add on Omega ~ Tambahan dengan omega-3 asid lemak semasa menyusu dapat membantu perkembangan otak dan mata kanak-kanak. Ia telah terbukti secara saintifik bahawa lebih omega-3 yang anda perlu di dalam otak, maka lebih baik neuron dapat berhubung.

Jika anda berminat untuk mencubanya dan membeli dengan harga mampu milik, leh roger2 ng KakNgah k…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.