Saya Sentiasa Ingin Sihat!

image

Siapa sependapat dengan KakNgah? KakNgah ni memang cerewet dengan kesihatan, seboleh-bolehnya KakNgah sentiasa ingin sihat untuk keluarga. Kalau diri tak sihat, macam mana nak jaga keluarga kan… 🙂

Bagi KakNgah kesihatan itu satu anugerah yang tak terhingga buat kita semua, tanpa kesihatan yang baik banyak benda yang akan terhalang, ibadah kita pun mungkin akan tercicir, betul tak.?

Shaklee!

Ya, KakNgah memilih untuk amalkan gaya hidup sihat dengan memilih makanan tambahan dari suplemen Shaklee untuk KakNgah dan juga keluarga. Alhamdulillah, memang selama KakNgah mencuba beberapa suplement Shaklee ni, rata-ratanya memang memuaskan hati. Sebagai seorang Thalassaemia, nutrein tambahan untuk diri memang diperlukan. Ok, KakNgah kongsikan beberapa suplemen yang telah KakNgah consume selama dua tahun ++ ini. Antaranya :

VitaLea (multivitamin)

image

VitaLea Shaklee engkap dengan iron, biotin dan nutrein lengkap untuk badan KakNgah bagi proses membina sel darah merah. Seperti diketahui umum, seorang thalassaemia terlibat dengan kekurangan darah merah seakan anemia gtu. Jadi pengamvilan VitaLea sangat membantu KakNgah kekal cergas dan sihat.

Info Produk
Retail Price : RM88.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (2~4 bulan pengambilan)

Sustained Release Vita-C

image

Vita-C Shaklee ni dah cukup popular di semua peringkat umur tidak kira lelaki dan wanita, bangsa dan agama. Yang sebenarnya KakNgah kurang gemar dengan rasa asam limaunya sebab al-maklumlah KakNgah memang tak gemarkan LIMAU… 😀 Namun Vita-C ini juga sangatlah membantu masalah KakNgah berkaitan jerawat, gusi berdarah, stress, thalassaemia dan kulit.

Info Produk
Retail Price : RM92.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 180 tabs (3~6 bulan pengambilan)

B Complex

image

Hahha… B Complex ni sangat membantu dalam membina sel darah merah yang sihat bila di ambil bersama VitaLea dan SR Vita C. Stress! alhamdulillah B Complex juga sedikit sebanyak membantu KakNgah menangani stress dalam menguruskan 3 heros yang memang boleh dikategorikan agak lasak. 🙂  

Info Produk
Retail Price : RM53.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (4 bulan pengambilan)

OsteMatrix (kalsium)

image

Setiap biji OsteMatrik agak kecil, licin dan mudah untuk ditelan juga sesuai bagi kanak-kanak seawal usia 4 tahun. KakNgah amalkan OsteMatrix sebagai kalsium utama KakNgah bagi menjaga kesihatan tulang. Mungkin semua dah mengetahui bahawa wanita yang makin meningkat umurnya, makin ia memerlukan kalsium untuk kesihatan tulang. Wanita amat perlukan kalsium kerana kalsium wanita lebih cepat hilang semasa hamil dan menyusukan bayi, semua sumber kalsium dari badan akan diserap ke bayi anda jadi jaga-jaga… Oste juga sangat membantu memudahkan penghadaman dan dapat mengurangkan magrain KakNgah, Alhamdulillah…

Info Produk
Retail Price : RM61.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (sebulan pengambilan)

ESP (Energizing Soy Protein)

image

Hahha… ini lagi satu produk paling hot dikalangan ibu-ibu hamil dan menyusu. Sangat membantu dalam memberikan protein lengkap dan tenaga kepada si ibu yang sering keletihan dan kelaparan, hehheww… Ya memang sangat diakui, KakNgah sendiri pun memang tak lepaskan peluang menikmati minuman seringkas ESP. Mudah mengenyangkan orang macam KakNgah yang sering lapar dan lapar.. KakNgah kuat makan tau 😀  . ESP non-gmo adalah pilihan terbaik buat KakNgah, KakNgah memang gemarkan yang lebih semulajadi dan berkhasiat.

Pulak tu bulan ni Shaklee adakan promo untuk ESP so janganlah lepaskan peluang yang ada.

image

Info Produk
Retail Price : RM150.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 850g (sebulan pengambilan)

Vivix

image

Berani KakNgah katakan, kalau anda bertanya apakah vitamin paling istimewa dalam dari Shaklee, tentu sekali jawapan KakNgah adalah VIVIX. Boleh termimpi-mimpi bila tak dapat beli Vivix, angau tau… 😛  info lanjut boleh click ke LINK INI.

Info Produk
Retail Price : RM475.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 150ml (sebulan pengambilan)

GLA Complex

image

GLA ini KakNgah try masa anak kecil KakNgah berusia setahun 8 bulan, itu pun sebab “P” belum berteman… risau takut sangkut 😀  so KakNgah consume GLA dan selepas seminggu consume, dengan relanya “P” pun datang… Alhamdulillah, GLA Complex ni membantu menstabilkan hormone kita, elok juga untuk masalah jerawat yang tak tahu nak hilang-hilang. Masalah kegemukan akibat hormone yang kurang stabil pun boleh consume GLA.

Info Produk
Retail Price : RM91.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 60 capsules (sebulan pengambilan)

HerbLax

image

KakNgah ni jenis ada masalah sket nak membuang jika berubah tempat, jadi kalau nak balik kg ke, pergi jenjalan jauh sampai 2 3 hari gtu, memang KakNgah bawakan sekali HerbLax. Kalau biar najis bersarang kat dalam kan, tak baik untuk usus, boleh jadi buasir tau. Salah satunya fungsi herblax ni adalah DETOX! Terbaik sangat tau… kengkawan KakNgah yang try pun memang akan repeat order baliklah… 🙂

Info Produk
Retail Price : RM52.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 120 tabs (3 ~ 7 bulan pengambilan)

NutriFeron

image

NutriFeron! Alhamdulillah, setiap kali badan ni rasa tak sihat, cepat-cepat ambil NutriFeron, insyaAllah badan cepat recover balik.. Takder nak berlarutan lelama, ini salah satu suplemen yang wajib ada di rumah untuk satu keluarga. NutriFeron ni merupakan interferon semulajadi yang dicipta dan hanya terdapat dari Shaklee jer, siap dipatenkan pun..

Info Produk
Retail Price : RM181.00 [hubungi KakNgah untuk best price]
Size : 30 sachets (7 bulan pengambilan)

Ini antara yang di ambil KakNgah lah, next time lebih lagi tapi tunggu untuk result yang terbaik akan KakNgah kongsikan lagi. Pilihan suami KakNgah pun ada, next time akan dikongsikan yer…

Untuk order suplemen dan konsultasi secara PERCUMA, sila hubungi KakNgah yer… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Mengapa & Bagaimana Kafein Boleh Memberikan Kesan Kepada Tulang Anda

image

Hahha…. seperti yang dijanjikan “Mengapa & Bagaimana Kafein Boleh Memberikan Kesan Kepada Tulang Anda” adalah sharing kali nih, 🙂 Seriously ramai dikalangan kita tidak ambil peduli tentang kesihatan tulang. Betul tak? termasuklah KakNgah yang buta langsung tentang kesihatan diri dan keluarga. Alhamdulillah, sejak kenal Shaklee ni, memang rasa rugi kalau abaikan kesihatan tulang nih, nak-nak KakNgah sendiri adalah seorang penggemar kopi. Abaikan yer… jom kita bincang ke topik utama kita…

Adakah Penggunaan Kafein Dapat Meningkatkan Osteoporosis?

image

Jangan terkejut jika anda mendapati masalah ini adalah yang tertinggi untuk persoalan anda kerana kajian telah dijalankan bagi meneroka asas molekul kafein pada tulang. Namun kajian yang dijalankan seperti kurang jelas untuk ditafsir tetapi sekurang-kurangnya kajian tersebut menunjukkan bahawa kafein memberi kesan negatif kepada tahap vitamin D anda! Dan ini secara langsung memberi kesan bagaimana tulang berkembang dengan berapa cepat ianya berliang. Hahha.. osteoporosis ler tewww…

Persoalannya?

Pengambilan kopi tidak dianggap sebagai faktor risiko yang penting bagi osteoporosis. Tetapi terdapat kebimbangan mengenai kesan kopi pada kekuatan tulang kerana kopi boleh menjejaskan penyerapan kalsium dari saluran penghadaman. Ini mungkin yang paling penting apabila pengambilan kopi yang tinggi (contohnya, empat atau lebih cawan kopi setiap hari) dan pengambilan kalsium adalah rendah.

Walaupun banyak kajian penyelidikan yang berkualiti tinggi tidak menemui bahawa pengambilan kopi meningkatkan risiko osteoporosis, beberapa telah mencadangkan sebaliknya. Apabila faktor risiko yang berpotensi mempunyai kesan sederhana dalam beberapa kajian dan tiada kesan pada orang lain, ia mungkin kerana kajian menggunakan kaedah yang berbeza. Walau apa pun, kemungkinan bahawa kesan (jika ada) kopi kekuatan tulang adalah kecil. Ia sukar untuk mengkaji kesan penggunaan kopi di risiko osteoporosis kerana seseorang perlu bergantung kepada penggunaan yang dilaporkan sendiri dan kerana pengambilan kopi mengubah faktor-faktor risiko yang lain. Sebagai contoh, orang yang merokok rokok juga cenderung untuk minum banyak kopi ; seseorang mungkin menyimpulkan bahawa pengambilan kopi meningkatkan risiko osteoporosis dalam kumpulan orang tertentu apabila ia benar-benar merokok. Juga , peminum kopi yang besar boleh minum susu kurang daripada orang-orang yang tidak suka kopi. Malah , beberapa kajian mendapati bahawa kesan-kesan negatif yang mungkin penggunaan kopi kekuatan tulang kebanyakannya terhad kepada orang-orang dengan pengambilan kalsium yang rendah dan masalah tersebut boleh diatasi dengan pengambilan kalsium yang tinggi.

Ermmm… anda rasa, apa yang perlu dilakukan untuk menjaga kesihatan tulang anda? 😀 Ohw…. anda memilih untuk mengambil kalsium yang tinggi bagi kesihatan & kekuatan tulang anda? Ok, meh KakNgah share kalsium yang anda perlukan…

image

Yes! inilah kalsium terbaik untuk anda –  Shaklee OsteMatrix® yang lengkap dengan magnesium, manganes, Vitamin D, zinc, calcium, fosforus, kuprum dan boron yang seimbang dengan kadar penyerapan 99%. Formularnya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.

OsteMatrix® membantu :

• menghalang osteoporosis,
• merawat tulang patah/ retak,
• memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas,
• meningkatkan ketumpatan tulang dan kerangka,
• membantu sistem saraf,
• pengalkalian tubuh,
• detoksifikasi.

Testimonial

image

image

Info Produk

Retail Price : RM61.00
Size : 120 tablets

Berminat?


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.