Vita-E Complex ~ KakNgah Suka… KakNgah Suka…

Huhh! over plak title ni yer??? hahha… naper KakNgah suka? Al-kisahnya yang buat KakNgah jatuh chenta dengan Vita-E Shaklee ni semasa berpantang anak ke-3.. Ops! jangan salah faham yer, zinc juga membantu dalam baik luka bersalin tapi KakNgah sajer jerk add on Vita-E sekali untuk kesan baik pulih dengan lebih cepat… Iyerlah, anak dah masuk 3, mana nak uruskan rumah tangga ngan anak2 lagi, suami plak kje sendiri, tak kje xder lah duitnyer.. hehhe… Alhamdulillah, masa hari ke-8 berpantang, luka bersalin KakNgah baik sepenuhnya [mungkin kurang daripada 8 hari, cuma KakNgah lambat sedar]. Jom kita kenal-kenal dengan Vita-E Complex Shaklee nih…

Kenali Vitamin E anda!Vita-EVitamin E terbahagi kepada beberapa jenis iaitu alpha, beta, gamma dan d-alpha tocopherol. Gamma adalah jenis vitamin E yang paling kurang aktif. Manakala d-alpha tocopherol adalah jenis vitamin E yang paling aktif dan paling hebat.

Seperti yang diketahui ramai, suplemen-suplemen Shaklee adalah terdiri daripada suplemen semulajadi ya bukan sintetik..begitu juga halnya dengan Vita E Complex ini yang sememangnya terhasil dari sumber Vitamin E yang semulajadi. TAPI bagaimanakah caranya untuk anda pastikan Vitamin E yang anda ambil dan consume setiap hari adalah terdiri daripada sumber yang semulajadi dan bukannya Vitamin E sintetik?? Mudah sahaja…anda lihat di label Vitamin E anda dan pastikan yang tertulis ialah bermula dengan d-alpha  sebagai contoh : d-alpha tocopherol bukannya bermula dengan dl- sebagai contoh: dl-alpha tocopherol. Jadilah pengguna yang bijak ya!

Perlukah Selenium bersama Vitamin E??selenium di dalam vita e complex shaklee

Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Selenium adalah penting sebagai sumber untuk proses badan dapat berfungsi dengan betul. Oleh itu, Selenium juga amat penting dalam diet harian seseorang dan dianggap sebagai meningkatkan tindakan antioksidan (dalam situasi ini dapat tingkatkan tindakan Vitamin E).

Vita E Complex Shaklee kini diperkayakan pula dengan ekstrak biji anggur? Apa pula kelebihan esktrak biji anggur ini ya? Jom kita lihat bersama:

ekstrak biji anggur dalam vita e complex shaklee

  • Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi (bioflavonoid) yang menguatkan dan melindungi tisu.
  • OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih bersifat antioksida dari Vitamin E dan 20x lebih power dari Vitamin C.
  • Ekstrak ini bertindak sebagai antioksida, antihistamin, antiradang, anti-alergi.
  • Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya.
  • Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah.

Tahukah anda bahawa seorang dewasa perlukan dalam 400IU Vitamin E setiap hari??

Bagaimanakah caranya untuk mendapatkan keperluan Vitamin E sebanyak itu?? Anda hanya perlu mengamalkan sebiji Vitamin E daripada Shaklee untuk mencukupkan keperluan Vitamin E anda setiap hari ATAU jika anda lebih senang memilih untuk mengambil lebih kurang 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam setiap hari???
1 capsule Vita E mengandungi 400 IU Vita E

Credit Picture: nooraidamymdnoor

Berikut disenaraikan antara manfaat yang boleh diperolehi daripada pengambilan Vitamin E secara konsisten:

♥ Penting untuk melindungi jantung dan paru-paru kita.

♥ Antipenuaan — menjadikan anda tampak lebih muda kerana Vitamin E merupakan antioksidan yang sangat power untuk melawan semua radikal bebas..dan ditambah pula lagi dengan kehadiran ekstrak biji anggur yang seperti telah saya nyatakan tadi 20 x lebih power dari Vitamin C.

♥ Juga berfungsi untuk mengukuhkan sistem imun, dan berupaya melawan sel-sel kanser serta menghalang pertumbuhan tumor.

♥ Mempertingkatkan kemampuan reproduktif baik bagi lelaki dan wanita dan bagi lelaki jika diamalkan setiap hari dipercayai dapat mempertingkatkan lagi kualiti serta kiraan sperma.

♥ Dikenali juga sebagai “Vitamin Cinta” yg mampu memperbaiki hubungan intim suami dan isteri. Lebih bagus jika diamalkan bersama Alfalfa Complex.

♥ Untuk kecantikan kulit di mana dapat memudarkan parut, stretchmark dan lain-lain. Pengambilan bersama B Complex, Sustained Release Vita C Plus dan ESP dapat memberikan anda kulit wajah yang cerah, licin dan bebas cela jika diamalkan secara konsisten.

♥ Bantu merendahkan paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah, membantu pembekuan darah yang normal dan memberi manfaat pada saraf.

♥ Juga dikatakan dapat mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).

credit : MyLittle Yaya

Vitamin E adalah sumber anti-oksidan yang diperlukan dalam pemakanan seharian. Dengan pengambilan Vitamin E yang mencukupi setiap hari mampu membantu anda mengawal daripada penyakit jantung yang menjadi PEMBUNUH NO. 1 di MALAYSIA dimana ia akan menyerang tidak kira waktu samada semasa anda tidur, makan dan beriadah. Jagalah Kesihatan anda kerana “Kesihatan itu Satu Anugerah”.

Next time KakNgah kongsikan pulak testimonial dikalangan pengguna Vitamin E Shaklee yer, insyaAllah…. Have a nice day~~

 
 
 
Name Card
 
Advertisements

Kini Vivix™ Shaklee Telahpun Dipatenkan!

Alhamdulillah… seronok dengan promo bulan nih… berlumba-lumba pakat dok order Vivix™ Shaklee, ada yang beli untuk diri sendiri, ada yang beli untuk mak ayah dan juga mentua, berbaloi-baloi manfaatnya…

Lapan tahun yang lalu, Roger telah membeli beberapa bidang tanaman Anggur Muscadine untuk diproses kepada Vivix™ Shaklee! Beliau ingin membuktikan bahawa Vivix™ Shaklee berkesan dalam memperbaiki tahap kesihatan seseorang dengan lebih baik. Berita baiknya Vivix™ Shaklee ternyata berkesan dan hasilnya kini Vivix™ Shaklee di patenkan oleh Pejabat Paten Amerika Syarikat pada awal August 2013 ini!

Apa yang istimewanya Aggur Muscadine?

Anggur Muscadine / anggur muskat ini dikatakan adalah sejenis anggur liar yang istimewa, yang mana ianya mempunyai 20 kromosom dan saiznya adalah sebesar sebiji bola golf. Oleh kerana ia mempunyai lebihan pasangan kromosom ni, bermakna ia menyediakan lebih banyak manfaat pada kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksida terbaik. Anggur ini hidup di kawasan ekstrem dan tumbuh liar, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandungi asid ellagik, yakni sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria.

Selain Anggur Muscadine, Vivix™ Shaklee juga diperkaya dengan Purple carrot, Elderberry [Sambucus Nigra] dan Polygonum Cuspidatum. Jom kita tengok khasiat dan manfaat setiap bahan kandungannya…

Lobak Ungu [Purple carrot]

Lobak ungu memang bukan kebiasaan bagi kita rakyat Malaysia. Lobak ungu ini adalah sumber terbaik VITAMIN A dan mengandungi PHYTOKIMIA termasuk CAROTENOID, PHENOLIC, POLYACETYLENES, ISOCOUMARINS dan SESQUITERPENES.

Lobak ungu juga mengandungi ANTHOCYANINS iaitu antioksida yang mustajab. dan ia jugalah yang menyebabkan warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Jadi jika kita lihat warna buah berry, ia menunjukkan bahawa ia mengandungi banyak anthicyanins terutama buah beri biru yang mana ia mengandungi aktiviti antioksidan yang tertinggi.

Anthocyanins adalah antioksida utama dalam lobak ungu-kuning dan ungu oren, tetapi kandungan antioksidan yang paling tinggi wujud dalam lobak ungu-kuning. Dan asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik inilah yang dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti radang, anti mikribial dan anti carcinogen. Ia juga mempamerkan kesan pada salur darah, platlet, dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry [Sambucus Nigra]

Elderberries mengandungi bahan semulajadi yang dipanggil flavonoid yang mempunyai sifat antioksidan dan boleh membantu mencegah kerosakan sel-sel badan. Ianya juga membantu dalam mengurangkan bengkak, melawan keradangan, dan meningkatkan sistem imun.

Kajian telah mendapati bahawa elderberry dapat meredakan gejala selesema seperti demam, sakit kepala, sakit tekak, keletihan, batuk, dan sakit badan. Beberapa kajian telah mencadangkan bahawa elderberry boleh membantu dengan jangkitan sinus bakteria atau bronkitis.

Kesimpulannya elderberry membantu dalam menangani masalah jantung, strok, stress, memperbaiki masalah penghadaman dan penglihatan.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum atau lebih dikenali sebagai knotweed Jepun, adalah tumbuhan berbunga invasif. Polygonum cuspidatum digunakan untuk menghasilkan makanan tambahan resveratrol kerana ianya mudah didapati dan cepat membesar. Antara manfaat utama polygonum cuspidatum adalah :

  • Kawalan kolesterol ~ Masyarakat saintifik percaya bahawa ekstrak polygonum cuspidatum boleh mengurangkan paras kolesterol yang tinggi pada manusia , sekali gus mengurangkan risiko serangan jantung dan trombosis. Makanan yang kaya dengan resveratrol boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular , merendahkan jumlah kolesterol , dan menurunkan kolesterol LDL. “
  • Kesan antioksidan ~ Resveratrol adalah antioksidan. Antioksidan mencegah kerosakan kepada sel-sel oleh radikal bebas. Resveratrol dipercayai dapat membantu mencegah penyakit kardiovaskular dan kanser selain membantu dalam mengurangkan berat badan dan meningkatkan stamina seseorang atlet.

Jika anda ingin dapatkan Vivix™ Shaklee dengan harga yang extra murah, November inilah masanya… Anda juga layak mendapat keahlian PERCUMA+Cash Money… sapa nak bagi kan..kan..kan.. moh buat order sekarang!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 

November ~ Sihat, Cergas & Awet Muda

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Meletup bulan ni dengan Promo Vivix™ Shaklee ~ BUY 6 FREE 1, hahha… saper nak bagi cek non oiii! satu botol pun dah RM475.00 kay… [nak lagi murah roger2 KakNgah yer…]

Kalau anda nak tahu, Vivix™ Shaklee ni salah satu suplemen untuk kekal cantik dan tampak muda lebih 25 tahun, cer tengok SINI!, class gtu mak… KakNgah pun tergugat noh… Bukan nampak muda jer, sihat dan cergas lagi tau. Hahha… tengok2lah testimonials yang ditempek, memang puas hati tau.

TESTIMONIALS

Kecantikkan

Masalah Diabetes

Masalah Resdung

Nak Berhenti Merokok???

Hahha… nk berhenti merokok pun leh try consume Vivix™ Shaklee. Bagi yang nak order tu, leh order cepat-cepat sempena bulan promo, tak lama dah nak abeh promo ni… 10 hari je lagi! Next month produk lain plak nahhhh….

Dan yang paling bestttttt sangat anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE SECARA PERCUMA! Apa tunggu lagik!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Lagi Manfaat SR Vita-C Plus…

Baru balik dari merayau-rayau dengan hubby dan anak2, sekali sekala amik angin malam.. hahha. Malam ni takder banyak sangat pun yang nak KakNgah kongsikan, cuma sedikit lagi manfaat tambahan SR Vita-C Plus sebab sebelum ni dah pun dikongsikan kat SINI kan… Jom tengok apa lagi manfaat utamanya…

✂ Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✂Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✂Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

✂ Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✂ Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✂Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Ermmm… apa pulak yang menjadikan produk Shaklee berbeza dengan Vitamin C di luar sana? moh nengok sket…

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Photo: ✿ INFO KESIHATAN ✿Tahukah anda pengambilan 1 biji Vit C Plus 500mg Shaklee adalah bersamaan dengan anda mengambil 7 biji Oren Segar.Order018-664 5415 KakNgah

✎ Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7 biji setengah oren.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Hahha… selesai sudah perkongsian untuk malam nih, kita jumpa lagi di lain post kay… bagi yang nak order leh roger2 KakNgah yer… 🙂

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

Vivix™ Membantu Melambatkan Penuaan dengan 4 Mekanisma pada Tahap Selular

vivix image Dup.. dap.. dup.. dap… menunggu promo Nov. 2013 ini, tup2 yang diumumkan adalah Vivix™, huh! lega  n syiok sungguh… Apa yang syiok sangat? hahha.. Disebabkan penangan hebat MAY 2013 [juga promo Vivix™], sekali lagi Shaklee Malaysia menawarkan promo Vivix™ di bulan Nov. nih, memang terbaik kan…

Promosi Nov. 2013 - Vivix

Semua nak cantekkk kan, tu yang berebut beli Vivix™… bulan ni promo lagi, jom rebut lagi peluang yang ada… hehhe… sapa nak bagi kan..kan..kan… Dah melalut sket2, jom kita layan camna Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda dengan 4 cara :

  1. Kerosakan DNA ~ Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” [kesilapan dari yang asal] yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  2. Pengawalan Genetik ~ Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi [kemerosotan] umur pada tahap sellular. Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix™ mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
  3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel ~ Mitochondria [penjana tenaga] di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan Mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix™ menggalakkan biogenesis [pembentukkan baru] Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  4. Penimbunan Protein AGE ~ Penimbunan berlebihan protein AGE [advance glycation end products] boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix™ adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol [kandungan unik dalam anggur ‘muscadine’] untuk melambatkan pembentukkan protin AGE…

Dah jelas bagaimana Vivix™ membantu dalam melambatkan penuaan anda? Dapatkanlah sempena bulan promo ni… dengan pembelian 2 botol Vivix™ anda juga layak menerima keahlian secara percuma! Apa tunggu lagi… grab jerk!!!

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.

 

Sihat dan Cantik dengan ESP

Adakah anda mengalami masalah-masalah seperti berikut?

  1. Kulit kusam?
  2. Wajah berjerawat dan berjeragat?
  3. Sering keletihan?
  4. Lapar walaupun dah 3 pinggan nasi dihabiskan? 🙂
  5. Kurang berat badan @ berlebihan berat badan?
  6. Keguguran rambut?

Tahukah anda? ia adalah faktor bahawa anda kekurangan protein..

Secara umumnya risiko kekurangan protein akan menyebabkan anda mengalami masalah-masalah seperti berikut;

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Anda dah mula risau???

Apa kata anda mencuba ESP [Energizing Soy Protein], bukan hanya baik untuk kesihatan malah baik untuk kecantikan anda juga dengan merangsang pembentukan kulit, mengurangkan kedutan, menganjalkan kulit dan banyak lagi..

Jom order…

 
 
 
SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.
 

PROMO Shaklee Collagen Dah Hampir Ke Penghujung…

Hahha…. masih berbaki lagi 10 hari untuk mendapatkan 1 kotak Shaklee Collagen Powder secara PERCUMA dengan PEMBELIAN 6 kotak Kolagen… nampak kan perbezaan pada gambar di atas, dengan hanya dua minggu consume sahabat kita ni nampak lebih putih dan molek gtu…

Tahukah Anda?

Kolagen membentuk 90% protin matriks tulang-tulang dan 2/3 dewasa tulang rawan artikular. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang-tulang dan sesendi anda…

Kenapa Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai bahan utama pembuatan kolagen? Ada beberapa sebab penting dan antaranya adalah:

  1. Kolagen hanya wujud pada haiwan dan manusia. Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen. Kolagen drp ikan merah dikatakan 7x lebih berkesan berbanding kolagen daripada haiwan lain. Ia mengandungi 4000mg kolagen yang diesktrak daripada sisik ikan merah yang tulen dengan teliti. Pengambilan selama 8 minggu mampu membaiki struktur kulit dan anjalkan kulit (Ujian klinikal dah pun buktikan).
  2. Kadar serapan yang tinggi kerana molekul sisik ikan merah sgt ringan (1000 dalton) jadi kolagen dengan mudah akan diserap masuk ke dalam lapisan dermis kulit. Pure marine collagen yang famous (kononnya) pun mempunyai berat molekul yang tinggi iaitu lebih kurang 2000 dalton.
  3. Kurang pencemaran berbanding sumber kolagen lain kerana ikan merah hidup di dasar laut dengan kedalaman 5000m. Dengan kedalaman sedemikian, sudah semestinya tiada bendasing tercemar yang mengganggu ekosistem ikan merah tersebut. Segala khasiat sisik ikan merah diesktrak 100% menjadi kolagen premium untuk wanita yang sentiasa ingin kelihatan cantik.
  4. Sisik ikan merah mempunyai bahan yg disebut sebagai elastin. Ia membantu menganjalkan kulit dan menegangkan kulit.

Ada lagi testimonialnya… tunggu apa lagi??? jom order sekarang dengan KakNgah.. 🙂

SID
KakNgah/ Fieza
SID : 885414
H/P No. : 018-664 5415 @ 012-664 4494
COD : Jalan Kebun, Bukit Rimau, Shah Alam & Kota Kemuning.