Pengalaman “BERCINTA” dengan ESP.

Alhamdulillah, semangat tengahari ni nak up-date blog bila ada kengkawan yang sudi share kisah mereka bersama ESP, rata-ratanya di kalangan ibu-ibu juga anak-anak muda yang mahu kelihatan lebih menawan, ewahhh… 🙂 Mata ni mengantuk sesangat, tadi pergi hantar anak ke sekolah pun terhuyung hayang bawa motor, huhhu… Mr. hubby tak nak belikan kereta, takut wife nya merajuk bawa diri plak, kihkihkih…. Ok, tengahari ni, KakNgah share poster jerk, tu pun pinjam poster kawan Shaklee yang memang rajin bebenor buat poster, KakNgah pun rajin la juga 😛 tapi tak cretive cam papaglamz.com nih.. hihhi..

wpid-img_20150305_100736.jpgKakNgah punya pengalaman bersama ESP pun dia buatkan poster, rajin kan papaglamz nih.. 🙂

wpid-img_20150305_131613.jpgwpid-img_20150305_131616.jpgwpid-img_20150305_131623.jpgwpid-img_20150305_131628.jpgwpid-img_20150305_131632.jpgwpid-img_20150305_131635.jpgHahha.. amacam, puas hati dengan sharing dari kengkawan yang menggunakan ESP sebagai minuman tambah tenaga, diet, memekatkan susu ibu, tambah berat badan (macam KakNgah), kulit halus mulus, kulit cerah dan baik juga semasa anda sedang hamil… Alhamdulillah, semuanya hasil usaha dan berkat kesabaran dan pilihan ibu-ibu, apapun semuanya dengan izin Allah jua.

Ok, sedikit info ESP yang anda perlu tahu :

  • ESP (Energizing Soy Protein) adalah soya yang berkualiti tinggi yang berjaya dihasilkan.
  • Merupakan protin kacang soya pertama dicipta.
  • Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif.
  • Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Kacang soya yang diunakan adalah “non GMO” yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah.
  • Turut diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Rendah Glisemik Indeks iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit diabetes dan mereka yang inginkan diet seimbang.
  • Setiap 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama.

TAHUKAH ANDA?

Satu hidangan ESP adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Apapun TQs yer Faizal kerana sudi share poster yang cantik cam wife awak tuh, 😀 Kepada anda yang berada sekitar Kuantan dan inginkan supplement terbaik untuk anda, bolehlah menghubungi sahabat saya Faizal papaglamz.com yer, dia boleh COD kan..

Pada anda yang berdekatan KakNgah pula, jom kita roger-roger, apa supplement yang anda mahukan, insyaAllah KakNgah cuba membantu anda untuk dapatkan supplement yang sudah semestinya SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Minyak Ikan Tambahan untuk Anda Kekal Muda.

image

Muda tak KakNgah? hahha, sekali sekali perasan muda gak lah. Umur baru 3 series, muda lagilah… memang tahap perasan muda kan, tapi ada gak orang ingat KakNgah ni baru habis SPM.. T_T abaikan… 🙂

Ermmm… semua orang kalau bleh, nak nampak muda selalu, tambah-tambah golongan wanita yang dah beranak pinak, plak tu hubby lagi muda angka dari isteri, lagi risau kalau orang nampak isteri lagi tua, I ler tewww… 😀 Kalau rasa nak kekal muda, try consume minyak ikan a.k.a fish oil.

Shaklee pun ada minyak ikan iaitu Omega Guard dan terkenal sebagai minyak ikan terbaik dunia dengan ujian klinikal yang ketat.

Bagaimana Minyak Ikan Bertindak?

Para penyelidik di Ohio State University fikir mendapati bahawa mengambil suplemen omega-3 (minyak ikan) boleh membantu melambatkan proses penuaan tubuh dengan memanjangkan telomeres yang sering memendekkan usia. Telomeres adalah segmen DNA yang kecil dalam sel-sel darah putih yang memendekkan masa ke masa sebagai akibat penuaan. Mereka bertindak seperti penutup di hujung kromosom, jadi jika mereka memendekkan, DNA boleh terurai. Itu berita buruk utama untuk sel-sel anda.

Satu lagi penerbitan baru-baru ini, kajian menunjukkan bahawa tambahan omega -3 menurunkan tahap keradangan dalam mata pelajaran yang sama. Para penyelidik percaya bahawa keradangan yang kurang, lebih baik bagi pemeliharaan telomeres . Ini yang berganda telomere dipanjangkan dan keradangan dikurangkan berpotensi mengurangkan risiko untuk penyakit-penyakit utama lain yang berkaitan dengan penuaan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis Jenis 2 , arthritis , dan penyakit Alzheimer, penulis kajian mengatakan. Tambahan pula, Omega -3 tambahan boleh mengurangkan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan dalam darah, kira-kira 15 peratus berbanding dengan kesan dilihat dalam kumpulan plasebo. Jadi, sementara omega -3 yang tidak akan menghalang kedutan atau tanda-tanda fizikal penuaan, mereka boleh membantu anda menjalani kehidupan yang lebih bahagia lagi .

Berapa Banyak Anda Perlu?

Ia terbaik untuk mendapatkan nutrien dari sumber makanan seluruh pertama, tetapi jika anda tidak makan sekurang-kurangnya dua hidangan 3.5- auns lemak ikan setiap minggu, maka ia adalah idea yang baik untuk mengambil makanan tambahan minyak ikan. Dalam kajian ini, peserta telah mengambil plasebo atau makanan tambahan yang mengandungi 2.5 gram atau 1.25 gram aktif omega -3 asid lemak polyunsaturated dengan 7: 1 nisbah asid eicosapentaenoic (EPA) untuk asid docosahexaenoic ( DHA) selama empat bulan. Hanya pastikan anda mengambil masa kurang daripada 3 gram sehari kerana minyak ikan dapat mencairkan darah anda.

Makanan Kaya dengan Omega -3 bantu anda tampak muda?

Ada banyak pilihan. Ikan adalah sumber yang paling terkenal, tapi di sini ada beberapa pilihan yang lain.

Fatty Fish
• Salmon
• Tuna
• Sardines
• Mackerel
• Anchovies
• Herring

Nut and Plant Oils
• Walnut oil
• Canola Oil
• Soybean Oil

Nuts and Seeds
• Flaxseeds
• Chia seeds
• Walnuts
• Pecans
• Pine nuts

image

Inilah omega guard Shaklee, sebotol RM136.00 (hubungi KakNgah untuk special price) dengan 90 capsules yang mudah ditelan. Sesuai untuk semua peringkat umur…

Nota : Omega Beli 6 Percuma 1 ~ Promo November 2014..

Bagi melihat senarai harga pasaran, sila click di PRICE LIST. Hubungi KakNgah untuk mendapatkan item dengan harga yang lebih istimewa beserta konsultasi secara PERCUMA.

Untuk membuat pesanan dengan menggunakan DEBIT CARD/ CREDIT CARD, sila click image di bawah…

image


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Apakah Vitamin Terbaik untuk Kulit Anda?

Kebanyakkan kaum wanita memang obses untuk kelihatan cantik, ramai dikalangnya sanggup melaburkan beribu-ribu untuk kelihatan cantik dengan membeli set penjagaan kulit muka seperti toner, pembersih muka, pelembab, krim siang dan malam juga krim mata. Semuanya akan menjadi sia-sia jika kita tidak menjaga kesihatan kulit kita dari dalam. Kulit merupakan organ terbesar dalam badan, seperti organ-organ lain, ia memerlukan nutrein yang betul untuk berfungsi dengan betul dari dalam tubuh.

Bagi mengetahui keperluan kulit supaya kelihatan cantik dan berseri dari dalam ke luar, jom kita lihat apa kata mereka-mereka yang seperti kebanyakkan model-model tentang nutrein yang penting dalam kecantikkan kulit dari dalam ke luar :

  • Miranda Kerr ~ Tidak akan membiarkan satu hari berlalu tanpa mengambil sekurang-kurangnya empat sudu minyak kelapa, ke atas salad, dalam masakannya atau dalam teh hijau.
  • Jessica Gomes ~ Buah-buahan & sayur-sayuran, ikan segar seperti omega-3 dan makanan tambahan minyak ikan setiap hari.
  • Karlie Kloss ~ Protein shake dengan serbuk protein coklat, susu badam dan pisang atau beri hitam.
  • Supermodel Carolyn Murphy kecantikan rahsia? Minum banyak air dan kemudian melembapkan. Institut Perubatan mengesyorkan 12 gelas lapan auns air setiap hari.
  • Tidur – mengikut model-model Hilary Rhoda dan Tao Okamoto, mendapat tidur yang cukup adalah perkara yang paling penting. Hilary akan memastikan tidurnya cukup tujuh jam tidur setiap hari manakala Tao, yang akan tidur selama lapan atau sembilan jam jika boleh namun sudah cukup baginya jika mampu tidur hanya enam atau tujuh jam sahaja.

Vitamin dan mineral bagi kulit bermanfaat untuk berfungsi dengan baik dalam setiap organ badan, kulit juga tidak terkecuali. Tambahan pula, kekurangan sesetengah vitamin dan mineral kebanyakannya memudaratkan kulit dan menjadi punca pelbagai penyakit kulit. 

Sekarang cuba kita kenali apakah nutrein yang penting untuk kulit yang sempurna. Apakah kandungan nutrein yang membantu dan Apakah Vitamin Terbaik untuk Kulit Anda?

Vitamin dan mineral yang dikenali untuk kulit yang sihat adalah Vitamin B, Vitamin C, Vitamin A, iron, copper, zink dan selenium. Semua vitamin dan mineral ini memainkan peranan penting dalam menyediakan kulit yang sihat dan cantik.

Vitamin B 1 dan Vitamin B 2 diperlukan untuk pengeluaran tenaga dalam sel-sel. Kekurangan terang-terangan diketahui menyebabkan bentuk khas dermatitis. Vitamin B 12 adalah penting untuk pelbagai proses sintetik dalam sel-sel. Kekurangan ini menyebabkan bahagian pesat sel-sel kulit.

Vitamin asid folik mempengaruhi banyak lata biokimia dan adalah penting untuk memperbaiki dengan cepat sel-sel kulit. Keputusan menggunakan kaedah ini dapat membantu dalam memperbaiki kerosakkan pelbagai jenis kulit.

Vitamin niasin digunakan untuk lemak, protein dan metabolisme karbohidrat, yang seterusnya membekalkan tenaga tambahan dan memperbaiki aliran darah. Tenaga yang dihasilkan dan aliran darah yang lebih baik mencegah kulit daripada tanda-tanda penuaan. Penggunaan Niacin atau permohonan topikal vitamin ini menghalang berlakunya tompok merah dan ruam di kulit, terutamanya bahagian muka dan leher.

Kekurangan vitamin A menjadikan kulit kering, rapuh dan terdedah kepada kedutan. Oleh itu, jumlah yang optimum vitamin ini juga diperlukan untuk sel-sel kulit yang sihat.

Vitamin C dan E adalah penting kerana sifat antioksidan mereka yang melawan kesan-kesan bahaya radikal bebas dan meningkatkan peredaran darah, akhirnya mengurangkan risiko penuaan pramatang.

Vitamin kalsium dan vitamin besi yang diperlukan oleh tubuh manusia untuk mengurangkan daya tahan kulit dan keupayaan untuk sembuh. Selenium merupakan satu lagi mineral yang diperlukan untuk kulit yang sihat. Ia merupakan salah satu vitamin yang paling popular yang membantu dalam pencegahan kanser kulit. Vitamin Magnesium diperlukan untuk melawan jangkitan kulit seperti kudis sejuk dan ruam. Terakhir tetapi bukan- kurangnya; vitamin zink adalah bertanggungjawab mengawal pembentukan jerawat. Dalam bentuk kedua-dua dimakan dan topikal, zink tames pengeluaran minyak dan memainkan peranan penting dalam membentuk kulit yang jelas dengan mengawal pembentukan jerawat.

Mineral

Selenium merupakan mineral yang melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas dan juga boleh menawarkan perlindungan terhadap kanser. Kacang Brazil adalah sumber yang sangat baik selenium; anda hanya perlu mengambil empat daripada setiap hari untuk mendapatkan semua selenium yang anda perlukan. Sumber lain yang baik termasuk makanan laut; khusus, salmon, tuna, ketam, sardin, halibut, ikan, ikan kod, tiram dan udang. Kambing, daging ayam belanda cahaya, daging lembu dimasak dan pasta gandum.

Tembaga @ copper merupakan mineral yang membantu dalam meningkatkan pengeluaran kolagen. Kolagen adalah protein penting yang memberikan struktur kepada kulit anda. Jika anda kekurangan copper dan penurunan pengeluaran kolagen anda, kulit anda akhirnya akan mula mengendur.

Antara Nutrein lain yang Penting untuk Kulit Sihat adalah :

  • Kolagen ~ merupakan yang paling popular untuk kesihatan kulit, juga penting untuk kesihatan dan kekuatan rambut juga kuku.
  • Koenzim Q10 ~ merupakan antioksidan yang kuat untuk badan mensintesis, walaupun pengeluaran berkurangan dengan peningkatan usia. CoQ10 juga mengambil bahagian dalam metabolisme tenaga dan fungsi sel asas.
  • Keratin ~ Keratin sebenarnya adalah keluarga protein dan komponen utama kulit, rambut dan kuku. Keratin telah terbukti untuk meningkatkan kelembapan dan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan, serta meningkatkan kompak kulit dan penampilan kulit secara keseluruhan. Anda boleh merangsang pengeluaran keratin dengan memakan makanan yang kaya dengan B-vitamin (seperti pisang), zink (tiram), dan vitamin C (oren).

Sekarang anda telah mengenal pasti nutrien penting untuk kulit yang sihat, apa yang langkah seterusnya? Anda perlu untuk menyuburkan kulit anda kedua-dua di luar dan di bahagian dalam.

Mengambil multivitamin berkualiti tinggi boleh membantu anda mendapat semua vitamin dan mineral yang anda perlukan untuk kulit yang cantik. Ini boleh membantu anda menyuburkan kulit anda dari dalam.

Dalam usaha untuk menyuburkan kulit anda dari luar, kita mengesyorkan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi penjagaan kulit yang tidak mengandungi parabens dan sulfat. Apakah ia? nantikan perkongsian yang akan datang insyaAllah…

Note : Nak dapatkan lebih Extra untuk kesihatan kulit juga kesihatan diri? Anda mungkin boleh mencuba Vivix™ShakleeLebih sekadar hanya sirap. Anda pasti tidak akan menyesal..

 

 

 

 ⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;

✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

 
 

Vivix™ Shaklee & Tip Sihat Cegah Penuaan

Erm… semua nak kelihatan cantik, lebih-lebih lagi dikalangan wanita yang dah pun bersuami, mesti nak cantik untuk suami kan, KakNgah pun tak lepas untuk rasa cantik di sisi suami, malulah plak.. 🙂

Sejauh mana kita ingin kelihatan cantik? Kadang-kadang kita lupa atau terlalu manjakan diri dengan pelbagai cara yang tidak sihat. Tahap tekanan meningkat, pengambilan gula yang tinggi, pengambilan makanan lemak yang tinggi akan skyrocket dan kita terlalu banyak toksin alam sekitar yang lain juga. Semua perkara-perkara ini akan menyumbang kepada proses penuaan. Jadi bagaimana Vivix™ Shaklee boleh membantu anda dalam mencegah penuaan anda? Mari kita kenali!!

Selain daripada menggunakan Vivix™ Shaklee untuk melambatkan proses penuaan dalam sel-sel anda, ada perkara yang anda boleh dan harus lakukan untuk menggalakkan penuaan secara sihat. Berikut adalah beberapa petua :

3 Tips Sihat Cegah Penuaan

  • Makan Diet yang Seimbang ~ makan diet yang rendah lemak tepu dan kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran serta bijirin penuh.
  • Kekalkan Berat Badan Ideal ~ Berat badan yang sihat secara drastik akan mengurangkan risiko banyak penyakit dan penyakit yang berkaitan dengan penuaan. Check BMI (Body Mass Index) anda, matlamat yang baik adalah dengan memastikan BMI anda kurang daripada 25. Untuk mengekalkan berat badan yang sihat, anda memerlukan komitment yang tinggi.
  • Berjalan ~ Cuba biasakan diri anda dengan senaman termasuk dalam latihan daya tahan diri dan fizikal dalam masa 30 minit sehari, 5 hari seminggu. KakNgah tahu ia boleh menjadi sukar namun anda hanya perlu mencari masa untuk menjadikannya satu kenyataan. Jika anda rasa ianya penting, anda perlu mencari jalan untuk lakukannya!

Healthy aging is not about doing just one thing.  The healthier the lifestyle you live, the healthier you will age.  There are a lot of other factors besides nutrition that play a role in the process, things like stress, sleeping habits and more.  Make it a goal to work on each area a little bit at a time, and your body will take notice!

Vivix™ Shaklee Tonic Anti Penuaan ~ Adakah ianya Benar-Benar Membantu?

Sudah tentu! Adakah ini bermakna anda boleh mengabaikan semua tips sihat cegah penuaan seperti di atas dalam memastikan anda kelihatan lebih muda dan sihat? Sama sekali tidak.

Cara terbaik untuk anda kelihatan lebih muda dan sihat adalah dengan mengikuti tip seperti di atas, dan jika anda mempunyai bajet yang lebih tidak salah anda mengamalkan supplement Vivix™ Shaklee iaitu tonic anti penuaan yang berkualiti tinggi.

Vivix™ Shaklee adalah 100% semulajadi sama seperti produk-produk Shaklee yang lainnya, dan sudah semestinya ianya juga SELAMAT dan BERKESAN. Vivix™ Shaklee merupakan satu produk yang dapat menumpulkan satu kesan yang merosakkan sel-sel kita. Perkara yang melibatkan kerosakkan sel-sel kita setiap hari adalah akibat tekanan kerja dan hidup, pemakanan yang kurang sihat, tidur yang tidak terjaga, pencemaran dan banyak lagi.

Perbezaan Vivix™ Shaklee daripada Produk lain di Pasaran.

Vivix™ Shaklee mengandungi bahan rahsia yang menjadikannya tonic yang terbaik dari produk lain di pasaran dalam kalangan produk anti penuaan. Ramuan rahsianya adalah Anggur Muscadine!

Anggur Muscadine merupakan satu-satunya anggur di dunia yang memiliki lebih daripada 1 kromosom. Muscadine Grape ini memiliki 20 kromosom sebab tiu lah saintis buat kajian yang lebih mendalam ke atas anggur hebat ni. Hasil kajian mereka terbuktilah bahawa anggur ini memang mempunyai ciri-ciri yang boleh menghentikan perkembangan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria. Salah satu nutrisi terpenting yang diekstrak daripada Anggur hebat ini ialah Reservatrol yang amat penting untuk alternatif pelbagai masalah seperti penuaan, kanser, diabetis, gout, darah tinggi dan pelbagai lagi.

Sains di Sebalik Shaklee.

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix™ Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selulur dengan 4 mekanisma utama penuaan.

  1. Melindungi dan membaiki selullar DNA.
  2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
  3. Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mithochondria.
  4. Melambatkan pembentukkan protin AGE (advanced Glycation End Products)

juga membantu dalam menjaga/ memelihara :

  • Kesihatan jantung,
  • kesihatan otak,
  • kesihatan sistem imun,
  • kesihatan sendi,
  • perlindungan antioksidan,
  • peningkatan tenaga pada tahap sellular,
  • kesihatan keseluruhan.

Vivix™ Shaklee umpama lengan yang menjaga dan mengawal keliling sel-sel kita dengan menumpulkan kesan negatif ke atas semua penyebab yang menjadi faktor pemecahan sel-sel kita. Dengan demikian, Vivix™ Shaklee berfungsi untuk menyimpan sel-sel kita dengan kesihatan yang lebih baik bagi membolehkan kita melihat dan merasa lebih muda serta tetap aktif di kemudian hari.

Hahha… bukan sket jer kebaikkan yang dirasa dengan Vivix™ Shaklee, bukan sahaja cegah penuaan secara sihat! Kesihatan diri pun lebih-lebih terjaga… nak tahu kenapa KakNgah sendiri menyokongnya? Sebab KakNgah sendiri dah pun merasai perubahannya dengan hanya sesudu teh sehari setiap hari dengan Vivix™ Shaklee… Leh tengok SINI!. More and more testimonials? CLICK HERE!

PS : Jom Share jika anda rasa ianya berbaloi untuk anda dan keluarga tersayang… 😀

 

 
 
 

⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

Fungsi Bahan Utama Shaklee Collagen Powder.

Bismillah.. walhamdulillah… harini KakNgah nak kongsikan fungsi-fungsi bahan utama SCP plak, sebelum ni KakNgah dah kongsikan serba sedikit mengenai kolagen kan..

Antara bahan-bahan utama Shaklee Collagen Powder adalah :

RSS Collagen dari sisik ikan merah

Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen daripada binatang lain.

Ekstrak Biji Benih Camellia Japonica

japonica

Ekstrak biji benih Camellia Japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembab yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

Vitamin C dan Vitamin B

  • Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Vitamin-vitamin B pula terlibat dalam metabolisma karbonhidrat, lemak dan protien untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

Ekstrak Pfaffia

pfaffiaPfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camellia Japonica dapat menyokong pembentukkan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit  lembut, lembab dan rata.

Ekstrak Kerangan-Kerangan

kerangan

Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakkan sesendi dan melembabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Elastin Daripada Kolagen Ikan

ikan 2

Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

Lactobasilus Acidophilus

lacto

Lactobasilus Acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

Hahha… itu dia tujuh bahan utama dan fungsi-fungsinya, jika nada mengalami masalah kesihatan sendi, masalah pembuangan dan penuaan, bolehlah mencuba Shaklee Collagen Powder..

Moh..moh.. roger KakNgah untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder dengan harga yang lebih jimat berganda hanya dari KakNgah… 🙂

 
 
 
Name Card
 
 
 

Shaklee Collagen Powder

Kolagen [collagen]… satu makanan tambahan yang sangat-sangat digilai oleh wanita-wanita dan tak kurang juga lelaki-lelaki yang ingin kelihatan cantik dan kacak dimata semua orang. Sejauh mana pemilihan dan manfaat kolagen itu juga perlu kita ketahui, sudah semestinya manfaat kolagen itu perlu dinilai bukan hanya untuk kelihatan cantik dan kacak namun juga bermanfaat untuk kesihatan kita kelak.

Apakah Kolagen?

Kolagen merupakan protien yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah ia menyumbangkan kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain seperti:

  • Kulit berkedut, kering dan melayut,
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh,
  • Rambut halus dan gugur.

Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat mengantikan kolaen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Kenapa Perlu Memilih Shaklee Collagen Powder?

Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS [Red Snapper Scale] Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

TAHUKAH ANDA!!! badan kita ini hanya memerlukan 2.5g-5g sahaja (2500mg-5000mg) setiap hari sebagai proses untuk meningkatkan sintesis kolagen dalam badan.

Walaupun mengambil 2500mg setiap hari, ia adalah cukup untuk mengekalkan kesihatan anda, 5000mg akan menggalakkan kesihatan anda. Jika pengambilan secara berlebihan, Collagen yang selebihnya akan dibuang menjadi najis.

Bagaimana pilihan anda sekarang??? Jika anda memilih untuk Shaklee Collagen Powder, silalah roger dengan KakNgah untuk mendapatkan Shaklee Collagen Powder dengan harga yang lebih istimewa hanya dari KakNgah. 🙂

 
 
 
Name Card
 
 

Anak Kerap Demam, Selsema dan Hidung Berdarah??? Chewable Vita-C™ 100 mg Boleh Membantu…

Bismillah dan alhamdulillah… masih diberikan harapan oleh Allah untuk KakNgah kongsikan kebaikan suplemen untuk anda semua yang memerlukannya bagi kesihatan keluarga. Rasanya KakNgah blom kongsikan kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg kan??? so harini KakNgah nk kongsikannya sebab Chewable Vita-C™ 100 mg  ni dah dikira suplemen wajib untuk anak-anak KakNgah…

chew vita-c

Kenapa KakNgah pilih Chewable Vita-C™ 100 mg untuk anak-anak?

Chewable Vita-C™ 100 mg sangat membantu dalam mengawal imun anak-anak KakNgah, nak2 anak-anak KakNgah yang masing2 macam askar tak kira tempat dan keadaan [almaklumlah lelaki semuanyer…] 🙂 . Anak sulung KakNgah Muhammad Aqil [6 tahun] sukar demam dan sakit cuma dia tidak berminat dengan sebarang sayur membuatkan KakNgah risau dengan kesihatan dan keperluan nutrein seharian dia. Lain pula dengan anak ke-2 KakNgah Muhammad Idraki [3 tahun 1/2] yang sememangnya menghadap semua jenis makanan namun kerap demam, selsema dan yang tak dapat tahan hidung berdarah jika cuaca terlalu panas. Anak ke-3 KakNgah Muhammad Arsyad plak suka mengutip entah apa-apa dan masukkan ke dalam mulut, baru setahun setengah so kadang-kadang jer KakNgah berikan Chewable Vita-C™ 100 mg  ni…

Kebaikan Chewable Vita-C™ 100 mg Shaklee

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.

Jika 1 tablet Vitamin C Plus Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren, 1 tablet Chewable Vita-C™ pula setara 1½ buah oren.

Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan. Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat. 

Rose Hips yang sangat kaya dengan Bioflavonoids

Manfaat Chewable Vita-C™ 100 mg

  • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh,
  • Membantu memelihara sel badan,
  • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah,
  • Rasa sitrus yang hebat,
  • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.
Selain daripada manfaat yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan, antaranya ialah:
  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik,
  • Sebagai anti penuaan untuk awet muda,
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan,
  • Memperbaiki insomnia,
  • Mengekalkan kolestrol sihat,
  • Dan banyak lagi!

credit : VitaminSuci

Harga???

Retail Price : RM37.00, nak lagi murah berganda?? leh roger2 ngan KakNgah yer…

Tahukah Anda??? Dengan mengunyah Vitamin Chewable Vita-C™, air liur membantu memecahkan Vitamin C dan membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil.

Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Apa tunggu lagi??? Moh cepat wat order, 🙂

 
 
Name Card