Antibodi

Supplement Shaklee Penyebab Kanser?

Posted on Updated on

image

Ermmm… nampaknya masih ramai yang berada di luar sana mengatakan atau hanya “dengar-dengar” kononnya Supplement Shaklee penyebab kanser! Kelakar bila seorang sahabat berwhatsapp KakNgah bertanyakan hal demikian. Tapi untunglah dia bertanya, kalau tak… mati point lah KakNgah nak menulis kan… 😛

Apakah yang di maksudkan Cancer (kanser)?

Cancer adalah juga dikenali sebagai tumor malignan, sekumpulan penyakit yang melibatkan pertumbuhan sel tidak normal yang berpotensi untuk menyerang atau merebak ke bahagian badan yang lain. Tidak semua tumor adalah kanser. ; tumor benigna tidak merebak ke bahagian badan yang lain. Tanda-tanda dan gejala-gejala yang mungkin termasuk: . . ketulan baru, pendarahan yang tidak normal, batuk yang berpanjangan, kehilangan berat badan yang tidak dapat dijelaskan, dan perubahan dalam pergerakan usus, antara lain. Sementara gejala-gejala ini mungkin menunjukkan kanser mereka juga boleh berlaku disebabkan oleh isu-isu lain. Terdapat lebih 100 jenis kanser yang berbeza yang memberi kesan yang diketahui manusia.

Apakah Penyebab Cancer?

Sebahagian besar kanser, sebanyak 90-95 % kes adalah disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar. Baki 5-10% adalah disebabkan oleh genetik diwarisi. Alam Sekitar, seperti yang digunakan oleh penyelidik kanser, ertinya apa-apa sebab yang tidak diwarisi secara genetik, seperti gaya hidup, ekonomi dan faktor-faktor tingkah laku, dan bukan semata-mata pencemaran. Biasanya faktor-faktor alam sekitar yang menyumbang kepada kematian kanser termasuk tembakau ( 25-30 %) , pemakanan dan obesiti ( 30-35 %) , jangkitan (15-20 %) , radiasi (kedua-dua mengion dan bukan mengion , sehingga 10 %) , tekanan, kurangnya aktiviti fizikal, dan pencemaran alam sekitar.

Ia adalah hampir mustahil untuk membuktikan apa yang menyebabkan kanser di mana-mana individu, kerana kanser mempunyai beberapa sebab yang mungkin. Sebagai contoh, jika seseorang yang menggunakan lebih tembakau akan mendapat kanser paru-paru, maka ia mungkin disebabkan oleh penggunaan tembakau, tetapi  kerana semua orang mempunyai peluang kecil untuk mendapat kanser paru-paru akibat daripada pencemaran udara atau radiasi, maka ada kemungkinan kecil bahawa kanser tersebut dibangunkan kerana pencemaran udara atau radiasi. Canser sebenarnya adalah tidak diwarisi atau berjangkit.

Hahha…. nampak tak? tak plak tertulisnya supplement penyebab canser, nak-nak supplement Shaklee. hihhi… Kebanyakan supplement membantu dalam mengurangkan sedikit demi sedikit penyakit yang dihidapi dan peringkat demi peringkat akan membantu memulihkan penyakit, InsyaAllah dan alhamdulillah boleh membantu. Antara supplement Shaklee yang sangat membantu dalam masalah kanser adalah :

1) Carotomax ~ RM74.00

image

• Beta Carotene Carotomax adalah tinggi dengan anti-oksidan yang mampu menyekat aktiviti bahan kanser dengan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Baik untuk menurangkan risiko kanser terutama kanser payudara, prostat dan paru-paru. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

2) Vitamin E ~ RM149.00

image

• Pengambilan lebih daripada 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser dengan menghalang dan melawan tumor. Juga membantu dalam mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas.
• Juga baik untuk masalah katarak & masalah penglihatan.

3) Omega Guard ~ RM136.00

image

• Kajian juga telah menunjukan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser payudara, prostat, paru-paru dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas kanser pesakit untuk berfungsi dengan lebih effektif.

4) Vitamin C ~ RM92.00

image

• Vitamin C merupakan satu-satunya anti-oksidan yang tinggi dan mampu menghadilkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untu melawan sel-sel kanser dan membuang kimia merbahaya dari tubuh dengan berkesan.
• Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5) GLA Complex ~ RM91.00

image

• Juga terkenal dengan anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, membantu menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6) Cinch Energy Tea ~ RM131

image

• Kandungan Red Tea Extract yang terdapat di dalam Cinch Energy Tea merupakan anti-oksidan yang kuat dimana ianya dikenali sebagai ‘polifenol’ – pejuang kanser yang kuat.
• Pilifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas.
• Dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebgai agen yang boleh menghalang daripada merebak.

7) Nutiferon ~ RM181.00

image

• Merupakan antiferon semulajadi yang mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunologlobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.
• Dapat menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.
• Berfungsi untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.
• Selain daripada itu juga, ia mapu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu kemoterapi.

8) Garlic ~ RM47.00

image

• Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.

9) Alfalfa Complex ~ RM53.00 (S), RM97.00 (L)

image

• Memakan 30~50 tablet untuk mengurangkan kealkalian badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

10) Vivix™ ~ RM475.00

image

• Kaya dengan anti-oksidan yang tinggi iaitu polyphenol dan resvetrol dimana ianya mampu memperbaiki dan melindungi sehingga ke tahap sel DNA dengan 4 mekanisma pasda tahap sellular.

TESTIMONIALS

image

image

image

image

image

KakNgah rasa anda boleh menilai dengan sendiri tahap keberkesanannya Supplement Shaklee dalam masalah kesihatan. Alhamdulillah dan insyaAllah, kita ikhtiar dan semuanya datang dari Allah juga untuk memulihkannya dan tak salah untuk anda mencubanya…

Hubungi KakNgah yer…. 😀

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Shaklee Boy!

Posted on Updated on

Selamat Hari Lahir Along! Semoga anak babah & ummi menjadi anak yang soleh… Kami semua sayang along, mmmuahhh…

Ummi doakan along berjaya di dunia dan akhirat.. InsyaAllah. 🙂

image

Alhamdulillah.. dah 7 tahun pun anak sulung KakNgah ni, tak sangka dah besar pun, dah boleh diharapkan pun… Dalam keluarga dialah yang susah nak sakit tetapi kerisauan tetap ada dalam hati nih… Kami sekeluarga masing-masing sakit mata tapi tak pulak dengan dia, Alhamdulillah…

Disebabkan semua pakat sakit mata so… KakNgah memang berikan anak-anak Nutriferon untuk imun badan diaorang… Alhamdulillah cepat je elok sakit mata diaorang semua, 4 hari jerk. Sakit mata KakNgah plak yang makan masa seminggu nak elok… hihhi…

image

Hahha… ni stock yang sentiasa ada dalam rumah, pengambilan seminggu sekali jer pun untuk ketahanan sistem badan kita. Kalau korang nak tahu, dalam kajian klinikal yang dijalankan telah menunjukan NutriFeron® telah memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi. NutriFeron merupakan sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun.

TAHUKAH ANDA?
Setiap hari tubuh diserang oleh tekanan, pengambilan makanan yang tidak sihat, pencemaran dan kelesuan yang senantiasa menyerang sistem imun tubuh. Supplement NuriFeron® merupakan satu-satunya produk yang membantu menyokong sistem imun anda secara semulajadi dan selamat.

Info :
Price : RM181.25
Size : 30 sachets

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

July 2014 | BUY 6 FREE 1 PROMO VIVIX

Posted on Updated on

Alhamdulillah… yang ditunggu-tunggu muncul juga bulan nih, hihhi… manfaat Vivix yang lengkap untuk kesihatan keseluruhan membuatkan KakNgah berasa teruja dengan promo Julai ini BUY 6 FREE 1  Shaklee Vivix kini kembali…

promo-julai-2014

 Siapa Perlukan Shaklee Vivix???

  • Pesakit diabetes,
  • Pesakit darah tinggi,
  • Sering keletihan,
  • Awet muda,
  • Perokok,
  • Kesihatan Jantung,
  • Insomnia,
  • Pesakit Buasir,
  • untuk kesihatan keseluruhan…

Lagi information dan testimonial Shaklee Vivix™ boleh ke LINK di SINI atau anda boleh rujuk di bawah… 🙂

 

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee
Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

ATAU anda boleh terus ke LINK di bawah…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae2a2db40a12ec0131d48acc1218d2ef

 

Batuk Berpanjangan? Petua dan Supplement.

Posted on

SIREH!!! kenangan sungguh dengan daun sireh nih, masa kecik-kecik dulu, KakNgah memang tak lepaskan peluang makan sireh yang dah di gobek dek arwah atuk… sedap, merah menyala mulut dan gigi… hahha…

Apa pulak kene mengena sireh dan tajuk ini kali? hahha… kalau anda ingin tahu, sireh merupakan penawar batuk yang paling mujaraplah… Kenapa? Ermm… ni nak kongsi nih, dah lebih 2 minggu KakNgah batuk, bila malam dengan cuaca yang dingin dan kipas sejuk mulalah menyirap. Bila dah sejuk batuk sampai terkucil-kucil.. huarrrr… tak bleh tahan, tekak ni miang tak sudah. Siang malam bertahan ngan batuk, malamlah yang paling teruk.

UBAT??? bukan makin elok tapi makin teruk plak jadinya… lagilah buat KakNgah tak senang nak buat sebarang kejer, tidur pun tak cukup sampai satu tahap batuk sehingga nafas pun tersekat. Ngap NutriFeron, alhamdulillah elok tetapi bila malam dan sejuk mulalah tak berhenti batuknya…

Dah mati akal, sekali jiran syorkan kunyah sireh bersama sedikit gula… malamnya tidur tak sedar diri… hahha, kelat2 sireh tulah yang menghilangkan gatal-gatal tekak dan secara automatik batuk pun reda. 3 hari 3 malam KakNgah ngap sireh, lagipun memang KakNgah gemar makan sireh so tak menjadi masalah untuk KakNgah makannya.. hehhe…

NutriFeron ~ KakNgah amalkan NutriFeron juga agar antibodi terjaga dan mengelakkan terjangkit kepada anak kecil KakNgah, almaklumlah anak kecik masih menyusu badan so sedikit sebanyak akan berjangkit dengan anak. Alhamdulillah, dengan NutriFeron anak kecil KakNgah tidak terjangkit dimana mula-mulanya ada sedikit batuk…

Omega Guard ~ ni satu supplement yang banyak membantu mencairkan kahak, biasalah batuk ni selalunya mesti bersangkut ngan kahak kan…

Ini jer perkongsian dari KakNgah, saja nak share kebaikkan sireh yang membantu masalah batuk berpanjangan ini, moga perkongsian ini dapat membantu anda semua… Jom ler share jika anda rasakan ianya berbaloi dan berkesan untuk anda…

Jika anda ingin mencari supplement untuk kesihatan anda, silalah jengah-jengah dan jangan lupa hubungi KakNgah untuk order atau anda sendiri berminat untuk join member… 😀

 

 ⌨ Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;

✍ PM : Kakngah Sihat
✉ Email: nafizashuib@gmail.com
✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
➲ COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Kemuning.

 

 

Vitamin C Boleh Tingkatkan Kesuburan.

Posted on Updated on

Vitamin C memainkan peranan yang cukup penting dalam tubuh dan tidak terkecuali juga bermanfaat dalam kesuburan lelaki dan wanita. Bagi kaum seorang wanita, Vitamin C membantu dalam menjaga keseimbangan hormon, meningkatkan sistem imun, meningkatkan kesuburan dan yang paling penting membantu dalam penyerapan zat besi ke dalam darah. Bagi kaum lelaki pula, Vitamin C membantu meningkatkan pergerakkan dari sperma.

Seperti yang dikongsikan oleh Dr. Hamid Arshat di laman FB Page beliau bagi pasangan untuk merancang kehamilan…

Tahukah Anda???

  • Haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C. Tambahan pula, vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari kerana vitamin C tidak memberi kesan toksik. 
  • Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. Tetapi kandungan vitamin C tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan. 

Kesimpulannya, KakNgah sarankan anda mengambil bersama Sustained Release Vita C Shaklee jika anda merancang untuk hamil.

vita-c

Kenapa Sustained Release Vita C?

✎ Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

✎ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

✎ Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dari cepat teroksida dan merosakkan sel)

✎ Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan akan di lepaskan ke dalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

✎ Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Sustained release Vita-C ni dah jadi pilihan KakNgah dan suami, anda bila lagi??? Jom order… 🙂

 
 
Name Card
 
 

NutriFeron™ ~ Penemuan Pertama InterFeron.

Posted on Updated on

nutriSekilas fakta yang anda perlu tahu tentang NutriferonTM

Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Hanya boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

***********************************************

InterFeron merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi dimana ianya merupakan satu-satunya yang mula ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.

Apakah InterFeron?

Interferon adalah protein yang dihasilkan secara semula jadi oleh sel di dalam tubuh untuk melindungi tubuh daripada serangan pelbagai penyakit, contohnya pada sel-sel darah putih, sel-sel pembunuh alami, fibroblast-fibroblast, dan sel-sel epithelial.

Tubuh secara semulajadi dapat membentuk tiga macam interferon, iaitu interferon alfa, beta, dan gamma. Dilihat dari struktur tiga dimensinya, interferon alfa dan beta mempunyai persamaan (homology) yang tinggi dan sering dinamakan interferon I. Sementara itu, interferon gamma mempunyai struktur yang berbeza dan biasanya juga disebut interferon II.

Interferon dihasilkan oleh tubuh apabila mendapat serangan dari pelbagai agen penyakit . Namun, umumnya jumlah yang dihasilkan tidak mencukupi untuk melawan agen penyakit yang berkembang biak dengan cepat . Kerana itu, bekalan interferon dari luar diperlukan dan kemudian dijadikan sebagai jenis terapi yang termasuk ke dalam jenis imunoterapi ( imunoterapi ). Inilah yang menjadi idea awal penggunaan interferon sebagai ubat .

Apakah Manfaat Nutriferon?
  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satu interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.
  • Melawan kanser & Tumor – Inteferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsangdan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. dapat mengurangkan ketidakselesaan sewaktu rawatan terapi.
  • Melindungi dari Influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
  • Meringankan stress dan kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
  • Melambatkan penuaan – Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel juga akan jadi sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C.
  • Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
  • Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsomnia dan mood swing.

Banyakkan manfaatnya… nak tahu lagi tentang manfaat-manfaat lain, kene lah mencubanya… Tak kenal maka tak chennnta kan.. Bagi anda yang ingin mencuba, moh roger2 nga KakNgah, jangan malu2 kay…

 
 
 
Name Card
 
 
 

Omega Guard ~ Bau Hanyir Ikan?

Posted on Updated on

Hahha… meletup2 yang order Omega Guard sempena bulan promo ni.. saper nak bagi BUY 6 FREE 1, dapat plak FREE MEMBER, pastu tengah bulan depan tu dapat plak BONUS dari shaklee.. berbaloi2. Sekarang takyah nak kalut2 berkejar ke Shaklee.. on9 pun dah boleh. Senang, jimat masa dan jimat minyak motor dan kete. 🙂 Cukup-cukup sudah… sampi disini saja… ops!!!

Okey… malam ni askar2 melayu KakNgah masing2 dah tido so leh kita sharing sket kan.. Ada yang bertanya dan ada yang bagitau “minyak ikan ni bau eay hanyir…” ramai di kalangan anak2 tak suka disebabkan bau hanyir minyak ikan nih tapi Omega Guard tidaklah berbau seteruk yang disangka-sangkakan… Kenapa KakNgah katakan begitu?? cer tengok… cer tengok pict kat bawah nih, nampak? hehhe… cam kunyah gula2 jerk dibuatnyer diaorang..

“ermmmm…. dapnyer ummi..”
 

Sekarang ni musin hujan, anak2 KakNgah tak terlepas daripada kene selsema so Omega Guard lah jawapannya, selain masalah selsema diaorang, Omega Guard juga sesssuaiiii sebagai antibodi diaorang, bukan untuk diaorang jer… kita2 pun boleh. Minda pun cergas dan yang paling KakNgah suka sebab dapat kawal daripada kene asthma, InsyaAllah..

Pendek jerk perkongsian KakNgah malam nih.. apapun pilihan ditangan anda.. Pilihlah yang terbaik untuk kesihatan keluarga anda. Jika anda ingin mendapatkan Omega Guard dengan harga mampu milik di bulan ini… silalah roger2 ngan KakNgah yer.. 🙂

 
 
 
Name Card