Rindu…

Assalamualaikum alls… dah lama KakNgah tak menjenguk blog nih, hampir 4 bulan lamanya… 😰 Agak sibuk dengan business baru yang dijalankan namun Shaklee tetap di hati, masih setia. Dah hampir 4 bulan juga KakNgah mula berniaga nasi lemak, alhamdulillah… jualan laris, rezeki dariNYA.

Semua idea adik KakNgah, KakNgah ni pula memang tak pandai masak, lagi-lagi sambal.. hancus… Bila adik (lelaki kay) ajak niaga dan ajar cara masak semua, KakNgah pun dari tak pandai dan tak minat jadi pandai (angkat bakul nih 😁😁😁) dan minat, en. somi pun menyokong penuh… alhamdulillah.

Namun… KakNgah masih setia sebagai pengedar sah Shaklee di Jalan Kebun dan sambil-sambil itu juga KakNgah menjahit pakaian lelaki… Serious lama tak berblog, rasa rindu teramat… rindu untuk sharing alla about Shaklee.. banyak yang terlepas.. :'(:'(

Apapun tqs kepada semua cust yang masih bersabar dan setia bersama KakNgah walaupun KakNgah agak sibuk.. 😘😘 InsyaAllah bila berkelapangan KakNgah akan kongsikan mana-mana testimonial Shaklee yer… 🙂

Jam dah pukul 11pm, mata pun dah layu nih, nite yer…

Order supplement 👇

📲 👉 018-6645 415
💻 👉 #Page_Kakngah_Sihat  #FB_Nafiza_Shuib
👉 #COD ⇨ Kg. Jalan Kebun, Bukit Rimau, Kota Kemuning, Shah Alam.

Advertisements

Raya dulu-dulu dan sekarang…

Alhamdulillah, petang tadi dah sampai Shah Alam selepas 3 hari 3 malam bermalam di kampung mentua di Sg. Talan Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Eh, cam bermalam kat hotel plak kan… 😀 Setiap kali raya KakNgah tak berapa kesah untuk beraya di mana-mana pun janji sepakat… InsyaAllah ada rezeki, Raya Korban nanti KakNgah nak balik Kedah pula.

Ermmm… sebut raya nih, terasa lain sangat, dulu kalau raya seronoknya dapat balik kampung, nak-nak kalau kampung tu btul-btul tempat jin bertendang, hikhik… nikmat rasanya tapi lain dengan sekarang. Tak perlu pandang orang lain, cukuplah dengan gelagat anak-anak KakNgah sendiri terutama anak sulung KakNgah. Tak seronok katanya balik kampung, kejap-kejap mintak buka game, memang tak dapatlah nak buka game kalau balik kampung babah eay, nak-nak game yang perlukan line internet. Kampung en. somi memang jauh ke dalam, line telefon susah nak dapat, line internet lagilah…

Tapi di sebalik bosannya mereka dapatlah merasa durian kat depan umah atok, tunggu jatuh jer, berlarilah mencari buah durian gugur… 🙂 Alhamdulillah… KakNgah sendiri rasa cukup bahagia bersama mentua dan ipar duai, masing-masing sporting dan masa-masa begini kami sering bertukar-tukar pendapat dan perbincangan mengenai anak-anak dan masa depan.

Moga ikatan antara KakNgah dengan keluarga suami kekal erat untuk selama-lamanya, KakNgah sayang semuanya… :-* :-* :-*

image

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin dari KakNgah dan keluarga…

Pesanan Sihat ; jaga makan yer raya-raya nih, jangan over sangat dengan hidangan yang melazatkan, kolesterol sedang menanti anda!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Menjahit… antara minat dan keterpaksaan…

Bismillah…

Assalamualaikum readers, harapan KakNgah anda semua sihat-sihatlah hendaknya. Ermmm… entry kali nak ada kelainannya dan ianya adalah permulaan atau mungkin boleh dikatakan juga sebagai “mulakan balik”! 😀 owh ya… KakNgah juga adalah seorang tailor yang kurang mahir, bermula hanya dengan paksaan en. suami dan akhirnya minat pula menguasai diri. Setelah lama tidak menjahit atau kurang sangatlah nak menjahit ni, en. suami dah suh mula fokus dan mulakan balik projek menjahit setelah anak kecil KakNgah dah pun berusia 3 tahun baru-baru ini (25 Mei). Anak dah besar so bolehlah mulakan balik projek menjahit, sebelum  ni perlu lebih fokus dengan 3 anak-anak yang pantang lepa habis semua jadi tongkang pecah. 🙂

So, dengan ini KakNgah nak umukan bahawa KakNgah dah mulakan project menjahit dan insyaAllah KakNgah akan kongsikan beberapa ilmu yang mungkin akan diperlukan anda yang juga gemar menjahit. Namun KakNgah masih setia untuk menjadi pengedar sah Shaklee anda di mana-mana pun anda berada juga COD di Kg. Jalan Kebun.

Owh, promo bulan ini hampir ke penghujungnya atau anda boleh membuat pembelian mana-mana produk Shaklee serta daftar sebagai Shaklee member pada harga rm80.00 (termasuk postage) dan anda layak menerima sebotol Vitalea (rm9o. ++) secara PERCUMA.

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Makanan ibu berpantang

Assalamualaikum… Ermmm, baru lepas hujan lebat dan sekarang tengah panas terik pula. Petang-petang ni nak share info yang santai-santai sket buat ibu-ibu yang bakal berpantang…

Credit : page “Soal Jawab Ibu Hamil & Bakal Ibu”

image

image

image

image

image

image

Jangan lupa promo hebat bulan ini khas buat ibu hamil & berpantang, hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara percuma!
 

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

PROMO HEBAT UNTUK IBU HAMIL & BERPANTANG!

Alhamdulillah, sebenarnya bulan ni adalah bulan yang paling banyak offer yang menarik dari Shaklee dan antara yang menarik dan hebat untuk dikongsi buat ibu-ibu adalah set PreNatal juga PostNatal. 1st time Shaklee buat promo nih, memang rugi jika dilepaskan peluang yang ada.

wpid-201505051338.png

Set Kehamilan lengkap ini sangat baik untuk ibu-ibu hamil, KakNgah sendiri amalkan semasa hamil anak ke-3 dulu, Alhamdulillah berbeza rasanya semasa hamilkan anak sulung dan anak ke-2 dulu. Alahan yang teruk pada awal-awal kehamilan memang memenatkan badan, nak makan pun takut-takut. Bila amalkan set hamil nih, alhamdulillah badan tidaklah seteruk mana penatnya walaupun kurang tidur dan kurang makan sebab supplemeent lengkap dari Shaklee ini sangat membantu KakNgah lebih bertenaga dan sedikit cergas dari kehamilan pertama dan ke-2. Masalah sukar membuang air besar pun tak perlu dirisaukan lagi dengan konsisten amalkan supplement lengkap ini.

wpid-201505051337.png

PostNatal Set ni pun baik untuk proses pemulihan selepas kelahiran anak, sungguh bertenaga dari biasa sampai kene tegur dengan jiran gara-gara terlebih cergas… hihhi tapi amatlah berpuas hati tau. Sembelit semasa dalam pantang pun tidak timbul, kalau tak jenoh menangis gara-gara sembelit dalam berpantang, Alhamdulillah.

Disebabkan bulan nih Promo Hebat dengan dua set kegemaran ibu-ibu, jadi rugi jugalah jika anda tidak mendaftar sebagai ahli dimana anda akan memperoleh DISKAUN yang lebih hebat sehingga 30% juga PERCUMA SEBOTOL VITALEA sempenan sambutan 100 TAHUN Multivitamin Shaklee dan PERTAMA di dunia!

Jangan lepaskan peluang hebat MEI 2015 ini, hubungi KakNgah untuk order dan konsultasi secara PERCUMA!

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

SHAKLEE HALAL CERTIFICATE 2015

Setiap tahun dan setiap masa sering ada desas desis yang mengatakan atau ragu-ragu dengan HALAL produk Shaklee. Untuk pengetahuan umum, setiap tahun Shaklee akan re-new sijil HALAL produk yer. Di bawah adalah Sijil HALAL Shaklee yang terkini…

image

Bagi anda yang ingin dapatkan produk Shaklee sila hubungi KakNgah yer.. TQ.

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Daftar ahli dan VitaLea milik anda secara PERCUMA!

Hahha… saper nak Vitalea secara percuma? jom daftar sebagai ahli dengan membuat sebarang belian dan dapatkan Vitalea secara PERCUMA hari ini juga!

wpid-wp-1430417180620.jpeg

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)

 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.