Raya dulu-dulu dan sekarang…

Alhamdulillah, petang tadi dah sampai Shah Alam selepas 3 hari 3 malam bermalam di kampung mentua di Sg. Talan Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Eh, cam bermalam kat hotel plak kan… 😀 Setiap kali raya KakNgah tak berapa kesah untuk beraya di mana-mana pun janji sepakat… InsyaAllah ada rezeki, Raya Korban nanti KakNgah nak balik Kedah pula.

Ermmm… sebut raya nih, terasa lain sangat, dulu kalau raya seronoknya dapat balik kampung, nak-nak kalau kampung tu btul-btul tempat jin bertendang, hikhik… nikmat rasanya tapi lain dengan sekarang. Tak perlu pandang orang lain, cukuplah dengan gelagat anak-anak KakNgah sendiri terutama anak sulung KakNgah. Tak seronok katanya balik kampung, kejap-kejap mintak buka game, memang tak dapatlah nak buka game kalau balik kampung babah eay, nak-nak game yang perlukan line internet. Kampung en. somi memang jauh ke dalam, line telefon susah nak dapat, line internet lagilah…

Tapi di sebalik bosannya mereka dapatlah merasa durian kat depan umah atok, tunggu jatuh jer, berlarilah mencari buah durian gugur… 🙂 Alhamdulillah… KakNgah sendiri rasa cukup bahagia bersama mentua dan ipar duai, masing-masing sporting dan masa-masa begini kami sering bertukar-tukar pendapat dan perbincangan mengenai anak-anak dan masa depan.

Moga ikatan antara KakNgah dengan keluarga suami kekal erat untuk selama-lamanya, KakNgah sayang semuanya… :-* :-* :-*

image

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin dari KakNgah dan keluarga…

Pesanan Sihat ; jaga makan yer raya-raya nih, jangan over sangat dengan hidangan yang melazatkan, kolesterol sedang menanti anda!


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s