Balik Kampung ~ Part VI – Gunung Keriang.

Hahha… Last port kitaorang merayau masa balik kampung aritu, Gunung Keriang! Kat Gunung keriang ni korang leh g melawat Pusat Sains Negara, Wilayah Utara & Muzium Padi, best tau…

• Pusat Sains Negara, Wilayah Utara.

image

★★★★★★★

image

Luas dan selesa untuk bergerak di bahagian dalamnya, anak-anak pun seronok berlari mendapatkan permainan yang ada, kebanyakkannya amat menguji minda kita…

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

Ni permainan apa eay? Hihhi, buta muzik I ni tau… Selalunya permainan ni ada talinya kan tapi ini tidak, hanya dengan kecapi udara, lalukan aje tangan kita di sekitar bahagian dalam nya, berbunyilah ia mengikut rentak alunan tangan kita.

image

Ni lagi satu, best pula anak KakNgah pusing stereng tuh, makin laju kita pusing stereng ke kiri dan kanan, makin laju jugalah ia bergerak, macam ular kene bedal jerk bila laju pusingannya… Hihhi…

image

Apakah ini? Hahha, nanti KakNgah buat entry khas untuk benda alah nih yer… 🙂

• Muzium Padi

image

Selamat datang…… 😀

image

Dari jauh nak masuk muzium padi dah perasan seekor kuda tertegak ia kat situ tak bergerak². Mula² tu ingatkan patung (kuda yang diawetkan), KakNgah pun sajelah datang dekat dan pegang, ops! terasa lembut la plak, owh… hidup rupanya, jinak & pemalu gtewww, hahha… Bergambar sakanlah kitaorang dengan si kuda nih, lupa nak tanya namanya, kihkihkih…

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

Hahhhhh, dah tak pasal² kene ngap dengan harimau, eh… singa! 😀

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

★★★★★★★

image

Kitaorang oun tak nak lepaskan peluang yang ada… Hahha..,

image

Cam comeyyyy jerk!

image

★★★★★★★

image

Dah habis merayau kat dalam Muzium Padi, kitaorang pun yang keletihan, baliklah… Ops, xcely ada lagi gambar² dalam muzium padi, ala² wayang gitewww tapi tak syiok plak kalau share, lagi seronok kalau korang dapat g tengok sendiri.

Nak masuk Muzium padi ni kene bayar tau, rm5.00 untuk dewasa & rm2.00 pula untuk kanak-kanak. Dibuka jam 9.00 pagi hingga jam 5.00 petang.

~~ TAMMAT ~~

Nak tambah berat badan? Click SINI untuk info lebih lanjut.

Nak dapatkan sebarang produk dari Shaklee? Hubungi KakNgah untuk pembelian dengan diskaun hebat & konsultasi secara percuma!


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 
(KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s