Balik Kampung ~ Part V – Bukit Bendera.

Bukit Bendera! >__< seumur hidup tak pernah pun sampai, hihhi… Yang ingat pun masa kecik-keci dulu arwah ayah selalu bawa ke satu taman nih tapi tak tau la apa nama tamannya, banyak dengan monyet yang berkeliaran… Dan satu lagi KakNgah ni bukan jenis nak berjalan-jalan atau nak meronda-ronda. Lepak rumah tolong mak meniaga, itulah KakNgah…

Ni dah nikah beranak pinak nih, mr. hubby ajak jenjalan so sampai la ke penang dengan bantuan GPS yang tak seberapa, hahha… hp je pun, tu pun jalan mati yang ditunjukkan bila Google cari Bukit Bendera, last² ikut GPS sampai bulatan akhir pastu sambung ikut signboard.

Syioknya naik bukit bendera nih sebab dapat naik train, unik sket trainnya macam anak tangga, mungkin ciptaannya untuk memudahkan mendaki dan turun bukit.. hihhi…

image

Banyak sangat parking yang berdekatan Bukit Bendera nih, kitaorang ikut parking yang masuk simpang kanan tuh dan terus naik atas bukit sket dan parking. Kalau tak silap RM4.00 dikenakan untuk sekali parking, murah jerk…

image

Bleh tahan juga panjangnya orang beratur nak amek tiket, RM10.00 untuk dewasa & RM4.00 untuk kanak-kanak 4 tahun sehingga 12 tahun. Si Muhammad Arsyad free sebab blom cukup matang, hahha…. Ops, pastikan masa korang beratur nak beli tiket tu, ready siap² IC korang anak beranak kay, nanti sampai kaunter diaorang nak nengok…

Ermmm, ada sedikit salah faham masa bersesak nak naik train, mungkin disebankan uncle tu tak tahu cara pengendalian kru yang yang bertugas, uncle tu bising konon kami dah potong barisan dia sedangkan kru yang bertugas sendiri meminta kami terus menghimpit ke bahagian tepi bagi memenuhi ruang yang kosong. KakNgah cakaplah kru tu yang suruh dan tak pasal² kru tu plak yang disalahkan. Untuk memuaskan hati uncle tu, mr. hubby pesan siap², nanti kalau train dah sampai biar uncle tu dan gengnya naik dulu.

Kitaorang pun tak de la nak kisah sangat, cuma uncle tu patutnya tanya la dulu sebab musababnya kan… ini tak, terus marah orang sesuka hati… Sian plak pada kru yang bertugas tuh.

image

Debabommmm…. Hahha, kitaorang tak merayau sangat masa kat atas Bukit Bendera tu, kawasan yang berbukit dan bertangga agak mencabar untuk kami suami isteri nak bawa anak-anak jenjalan, dah lagi dengan cuaca teriknya, si Arsyad pula jenis nak berdukung lagi, mr. hubby plak kakinya terseliuh so ermmm, jalan-jalan sekitar kawasan yang berdekatan train jelah…

image

★★★★★★★★★★

image

Dah penat merayau kat atas tu, kitaorang pun baliklah sekali jumpa plak ngan mr. bunny, okeh… bergambar dululah… 😀 suka gambar nih…

image

Eh, ada orang tu drive train arrr… hahha… Peace yooo…

image

Nak balik dah…..

image

★★★★★★★★★★

image

★★★★★★★★★★

image

TAMMAT…. 😀

Apapun bagi anda yang berminat untuk mendapatkan supplement atau produk Shaklee, sila hubungi KakNgah untuk diskaun hebat yer! Jangan lupa promo bulan nih di SINI.


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

2 thoughts on “Balik Kampung ~ Part V – Bukit Bendera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s