Adakah Shaklee juga mengenakan GST?

Bismillah…

Ermmm, dah mula kecoh dah sekarang ni pasal “Cukai Barangan & Perkhidmatan Malaysia ~ CBP ” atau GST. Bagi anda yang ingin tahu dan masih mencari-cari info berkenaan GST/ CBP nih, bolehlah terus ke laman web rasmi Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Di bawah KakNgah tunjukkan cara-cara untuk anda check senarai harga yang dikenakan GST.

 wpid-screenshot_2015-03-08-18-53-28.pngClick bahagian PENGGUNA.

wpid-screenshot_2015-03-08-18-53-59.png

Kemudian click SENARAI BARANG SERBANEKA

wpid-201503081857.png

Seterusnya click Senarai Barang Serbaneka yang telah di garis merahkan oleh KakNgah, done!

Dari apa yang KakNgah lihat, kebanyakkan barangan semuanya dikenakan GST kecuali buah-buahan dan sayur-sayuran. Dalam kategori ubat-ubatan pula, hanya senarai panadol sahaja yang tidak dikenakan GST. Dan….. kategori Kesihatan & Kecantikkan pula, semuanya dikenakan GST. Untuk pengetahuan anda, supplement Shaklee tergolong dalam kategori Kesihatan & Kecantikkan jadi sudah semestinya semua produk yang berkaitan Shaklee juga dikenakan GST. Kepada anda yang masih tertanya-tanya, inilah jawapannya. Bermulanya April 2015 GST sebanyak 6% akan dikenakan pada setiap supplement, barang rumah & barang kecantikkan.

So… kenapa perlu tunggu lagi, GST akan bermula, mahu atau tidak untuk anda yang sememangnya pengguna tegar supplement, bolehlah menghubungi KakNgah untuk grab habis-habisan di bulan ini, pastinya lebih diskaun! 🙂

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Pengalaman “BERCINTA” dengan ESP.

Alhamdulillah, semangat tengahari ni nak up-date blog bila ada kengkawan yang sudi share kisah mereka bersama ESP, rata-ratanya di kalangan ibu-ibu juga anak-anak muda yang mahu kelihatan lebih menawan, ewahhh… 🙂 Mata ni mengantuk sesangat, tadi pergi hantar anak ke sekolah pun terhuyung hayang bawa motor, huhhu… Mr. hubby tak nak belikan kereta, takut wife nya merajuk bawa diri plak, kihkihkih…. Ok, tengahari ni, KakNgah share poster jerk, tu pun pinjam poster kawan Shaklee yang memang rajin bebenor buat poster, KakNgah pun rajin la juga 😛 tapi tak cretive cam papaglamz.com nih.. hihhi..

wpid-img_20150305_100736.jpgKakNgah punya pengalaman bersama ESP pun dia buatkan poster, rajin kan papaglamz nih.. 🙂

wpid-img_20150305_131613.jpgwpid-img_20150305_131616.jpgwpid-img_20150305_131623.jpgwpid-img_20150305_131628.jpgwpid-img_20150305_131632.jpgwpid-img_20150305_131635.jpgHahha.. amacam, puas hati dengan sharing dari kengkawan yang menggunakan ESP sebagai minuman tambah tenaga, diet, memekatkan susu ibu, tambah berat badan (macam KakNgah), kulit halus mulus, kulit cerah dan baik juga semasa anda sedang hamil… Alhamdulillah, semuanya hasil usaha dan berkat kesabaran dan pilihan ibu-ibu, apapun semuanya dengan izin Allah jua.

Ok, sedikit info ESP yang anda perlu tahu :

  • ESP (Energizing Soy Protein) adalah soya yang berkualiti tinggi yang berjaya dihasilkan.
  • Merupakan protin kacang soya pertama dicipta.
  • Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif.
  • Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Kacang soya yang diunakan adalah “non GMO” yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah.
  • Turut diperkaya dengan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Rendah Glisemik Indeks iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit diabetes dan mereka yang inginkan diet seimbang.
  • Setiap 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama.

TAHUKAH ANDA?

Satu hidangan ESP adalah bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Apapun TQs yer Faizal kerana sudi share poster yang cantik cam wife awak tuh, 😀 Kepada anda yang berada sekitar Kuantan dan inginkan supplement terbaik untuk anda, bolehlah menghubungi sahabat saya Faizal papaglamz.com yer, dia boleh COD kan..

Pada anda yang berdekatan KakNgah pula, jom kita roger-roger, apa supplement yang anda mahukan, insyaAllah KakNgah cuba membantu anda untuk dapatkan supplement yang sudah semestinya SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Promo March 2015 lebih hebat!

Alhamdulillah, promo bulan ini lagi hebat! Mahu tak hebat, next month dah start GST, so agaknya cas mungkin berlainan untuk menampung GST yang disarankan bermula April 2015 ini. Bulan ini lah peluang yang ada untuk grab ESP! tudia yang hebatnya bulan nih.

Yang confirm tak nak lepaskan peluang ni selalunya ibu-ibu lah. Aishhhh… Kakngah pun tak nak tau lepaskan peluang yang ada, kakngah consume untuk naikkan berat badan, buktinya yang sebelum ni berat KakNgah 48kg, kini dah pun 50kg! Orang lain sibuk nak kurus tapi KakNgah nak gemuk, hihhi… More 5kg untuk dapatkan balik berat idaman, huishhhh… tak sabar sangat nak gemuk.

Ok, bukan ESP je tau promo bulan nih, Vitalea for Children still on bulan ni kay dengan BUY 3 FREE 1, juga promo lain bulan ini adalah Zinc Complex, juga BUY 3 FREE 1. Jom grab habis-habisan bulan nih, confirm tak nyesal tau.

image

Hubungi kakngah untuk dapatkan produk dengan harga yang lebih istimewa serta konsultasi secara percuma.

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Business hubby…

Assalamualaikum, 🙂 … Petang ni nak share business hubby plak, asyik citer pasal business Shaklee jer kan… sekali sekala kita tukar topik plak, hihhi…

Ermmm, xcely… kami berdua memasing bekerja sendiri so alhamdulillah banyak masa untuk enjoy dengan anak-anak, enjoy la sangat… 🙂 Walaupun kerja sendiri, suami KakNgah lebih suka keluar bekerja ikut time yang ditetapkan. Isnin hingga khamis, dia akan keluar seawal jam 9am, jumaat pula selalunya dia akan keluar selepas solat jumaat manakala sabtu dan ahad seawal jam 8am. Balik? Paling awal pun sebelum maqrib dah sampai rumah, kalau lambat sket jam 9pm ~ 10.30pm dan paling lewat mau jam 1am… 😀

KakNgah jenis tak kisah sangat, faham dengan kerja suami yang kekadang naik dan kekadang ada turunnya. Jadi memasing sepakat untuk cuba yang ternaik untuk business memasing.

Owh ya, antara business suami KakNgah adalah :

image

image

Okeh… my hubby dengan kerjanya sebagai penjual wiper dan car perfume. Anda boleh jumpa dia untuk beli dan terus pasang di Seksyen 18 Shah Alam berhadapan CIMB 😀 .

image

Business sampingan suami KakNgah adalah sebagai Pengedar Sah Stevia di kawasan Shah Alam. Jika anda berminat untuk membeli wiper, car perfume dan Stevia, anda boleh terus menghubungi JEPP 018666 5056

Apapun jangan lupa promo Shaklee bulan nih… 🙂

image

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Muhammad Arsyad dah tinggal pampers!

image

Alhamdulillah, anak KakNgah yang kecil dah tinggal pampers, ermmm… memang dah wajar sangat tinggalkan pampers, May nanti dah nak masuk 3 tahun pun. Bila di ingat-ingatkan balik, anak sulung KakNgah lagi cepat tinggalkan pampers, umur setahun setengah dah tak pakai pampers. Anak ke-2 pun sama ngan anak ke-3 nih, bila dah 2, 3 orang anak, agak kekangan masa nak mengajar itu ini, mana nak uruskan anak-anak, kerja-kerja rumah seperti memasak, membasuh dan lain-lain. Nama pun ibu, housewife… memang padat dengan kerja.

Nak didik anak tinggalkan pampers ni pun boleh dikatakan agak mencabar la juga, kita sebagai ibu perlu banyak bersabar dan rajin! Rajin pun perlu yer ibu-ibu, kalau kita sebagai ibu pun malas camna anak tu nak segera tinggalkan pampers… Sabar, lagilah… 🙂 KakNgah ni pun bukan penyabar sangat, tapi memandang anak dah nak besar so kene jugalah jadi ibu yang kuat, tabah, sabar dan rajin semua, hihhi… Ok lah, KakNgah share sket cara KakNgah ajar anak tinggalkan pampers, harap perkongsian ni, dapatlah membantu ibu-ibu semua…

1) Langkah pertama.

Beli seluar dalam untuk anak bebanyak, jangan beli jenis boxing tu yer, tak sesuai untuk train anak tinggal pampers.

image

Hahha… seksa u, hihhi… beli cam tu, bila dia terbabas ’emas’ tak yah nak risau sangat, elok jer ’emas’ tu bertakung dalam tuh, hihhi… tapi cepat² lah angkat anak masuk toilet. Ops! mulakan dari rumah yer, jangan biasakan ke luar rumah dulu. Agak-agak kalau ibu-ibu dah berani, boleh cuba masa berjalan-jalan, biasakan anak pakai seluar dalam bila ke luar dari rumah yer. 🙂

2) Langkah kedua.

Biasakan anak ke tandas, untuk permulaan setengah jam sekali, pas 2 3 hari… sejam sekali dan seterusnya naik setengah jam dan akhir sekali pastikan 2 jam sekali di bawa ke tandas.

3) Langkah ketiga.

Ajar bercakap, mintak anak-anak beritahu jika nak buang air kecil or air besar, mula-mula anak tak pandai lagi nak bezakan buang air kecil/ besar so ibu-ibu kene peka sket, kalau anak tu cakap nak kencing tak semestinya dia nak kencing, bleh jadi dia buang ketul ’emas’ 🙂 . Kena rajin ingatkan anak untuk bercakap yer ibu-ibu…

4) Langkah keempat.

Pesan! Pesan juga dengan anak masuk ke tandas bila berada di rumah jika mereka rasa nak buang air kecil/ besar tapi ibu-ibu masih kene pantau yer…

5) Langkah kelima.

Ermmmm, selalunya langkah kelima ni ibu-ibu agak sukar untuk melaksanakannya, hihhi… Ok, apapun cuba biasakan anak-anak buang air kecil dulu sebelum tidur kemudian pastikan ibu-ibu angkat anak ke toilet diwaktu puncak malam jam 12am ~ 1am dan waktu pagi diantara jam 4am ~ 6am.

Agak-agak susah tak? Kalau ibu-ibu rasa susah, agaknya kalau anak dah masuk tadika pun ber pampers lagi kut, huhhu… Bagi ibu-ibu yang bekerjaya, pastikan ibu-ibu memilih pengasuh atau nursery yang boleh mendidik anak-anak ibu untuk ke tandas! InsyaAllah, Allah pasti permudahkan urusan ibu-ibu jika ibu-ibu sendiri yang berkehendak, tak cuba tak tau kan… 🙂 Selamat Berjaya!

Promo March 2015

Buy 6 Free 1 ESP
ESP Twin Pack (5% disc,)
Buy 3 Free 1 Zinc Complex
Buy 3 Free 1 Vitalea for Children

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.