Balik Kampung ~ Part III – Tokong Ular, Penang.

Ok semalam KakNgah dah cerita Balik kampung Part I dan Part II, harini kita masuk Part III plak, hihhi… macam drama plak yer, ada part nya… Kali ni KakNgah nak share cerita jalan-jalan di Penang. Seronok la juga sebab KakNgah ni dari kecil bukan jenis berjalan sana sini, ni dah bekerluarga baru nak tau berjalan, itu pun sebab si hubby KakNgah ni memang kaki berjalan, 😀

Destinasi pertama kami semasa di Penang adalah Tokong Ular, ermmm… tempatnya tak der lah besar sangat tapi puas hati jugalah sebab kene dengan bayarannya RM3.00 untuk dewasa (Pemegang My Card) dan RM1.00 untuk kanak-kanak (Pemegang My Card). Anak-anak pun seronok sebab sebelum ni ada bawa ke Taman Ular Ulu Bendul, Negeri Sembilan untuk pegang ular tapi bila dah ada depan mata, memasing pakat lari so kali ni KakNgah dan hubby buat perjanjian, kalau tak pegang ular, lain kali dah taknak bawa tengok ular lagi, hihhi… so, memasing pun tunjuk berani la sebab lain kali nak jenjalan tengok ular lagi…

wpid-img-20150323-wa0006.jpg

wpid-img-20150323-wa0002.jpgMuka cam teruja yang cam cuak jerk, hahha… dah berani sampai nak pegang lagi sekor ular sawa, huihhh… besar sangat! tapi tak dibenarkan… silap-silap hari bulan bleh kene ngap! >__<

wpid-img-20150323-wa0016.jpgAntara gambar semasa di Tokong Ular…

wpid-img-20150323-wa0014.jpg

wpid-img-20150323-wa0011.jpgwpid-img-20150323-wa0007.jpgwpid-img-20150323-wa0003.jpgwpid-img-20150323-wa0008.jpg

Next time kita sambung lagi yer… 🙂

******************************************************************************

Sakit sendi? sukar untuk aktif bersukan? Minat melancong namun sakit sendi, lengoh-lengoh kaki menyukarkan impian anda? Sukar untuk solat? Kami ada penawarnya DI SINI

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan supplement atau produk Shaklee yang lain, sila hubungi KakNgah untuk diskaun hebat, pastinya ianya berbaloi untuk anda!


Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s