Balik Kampung ~ Part II – Pusara Ayah…

image

Kosong! pasti itu yang anda perasan, tiada yang istimewanya gambar di atas… Lain bagi KakNgah, ianya sungguh bermakna dan istimewa. Sungguh istimewa kerana di situlah terletaknya pusara arwah ayah KakNgah. Hanya dari halaman kedai mak, dah boleh nampak pusara ayah, setiap hari dan setiap masa macam terasa jer ayah bersama kami sekeluarga.

Ayah, dah 4 tahun lebih perginya.. Setiap kali KakNgah balik kampung, KakNgah suka lepak di halaman kedai mak, siang malam, pagi petang bleh tengok pusara ayah… tenang sangat rasanya.

Ermmm, Allah itu maha kuasa, dari kecil sejak tinggal berhadapan kubur, tabiat KakNgah tu dah sangat sebati sampai arwah ayah dikebumikan di situ… Tak tahu nak cakap macam mana, KakNgah ada tabiat pelik sket, suka tengok kubur sebelum tidur, bangun pagi pun tengok kubur, hihhi… Tapi tabiat nih buat KakNgah rasa tenang dan insaf… 🙂

Ops, nanti KakNgah share cerita lain plak, takut plak yer korang ngan tabiat KakNgah… Hihhi, sorry yer… Apapun kalau nak order supplement leh rogers ngan KakNgah kay…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s