Balik Kampung ~ Part II – Pusara Ayah…

image

Kosong! pasti itu yang anda perasan, tiada yang istimewanya gambar di atas… Lain bagi KakNgah, ianya sungguh bermakna dan istimewa. Sungguh istimewa kerana di situlah terletaknya pusara arwah ayah KakNgah. Hanya dari halaman kedai mak, dah boleh nampak pusara ayah, setiap hari dan setiap masa macam terasa jer ayah bersama kami sekeluarga.

Ayah, dah 4 tahun lebih perginya.. Setiap kali KakNgah balik kampung, KakNgah suka lepak di halaman kedai mak, siang malam, pagi petang bleh tengok pusara ayah… tenang sangat rasanya.

Ermmm, Allah itu maha kuasa, dari kecil sejak tinggal berhadapan kubur, tabiat KakNgah tu dah sangat sebati sampai arwah ayah dikebumikan di situ… Tak tahu nak cakap macam mana, KakNgah ada tabiat pelik sket, suka tengok kubur sebelum tidur, bangun pagi pun tengok kubur, hihhi… Tapi tabiat nih buat KakNgah rasa tenang dan insaf… 🙂

Ops, nanti KakNgah share cerita lain plak, takut plak yer korang ngan tabiat KakNgah… Hihhi, sorry yer… Apapun kalau nak order supplement leh rogers ngan KakNgah kay…


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Balik Kampung ~ Part I – Majlis Adik.

Alhamdulillah, malam tadi dah sampai Shah Alam, selesai sudah majlis pernikahan adik KakNgah. 8 hari jugalah di kampung Sg. Yan,  tu pun terpaksa pontengkan anak sekolah pada hari jumaat sebab majlis adik jatuh pada 14 Mac 2015 bersamaan hari sabtu. So…. nak tak nak memang kene balik awal seharilah. Jam 9pm kami sekeluarga bergerak dari Shah Alam, alhamdulillah… jam 2am dah selamat sampai ke kampung halaman…

Kakngah pun dah takde kerja pun yang nak di tolong kat kampung tuh, semua dah pun diuruskan oleh adik-adik dan ibu-ibu saudara. Konon… hihhi, petang jumaat tengah nak menolong mak mengopek bawang untuk majlis besok, terus teringat meja makan untuk pengantin.., hoihhh adik ku sayang boleh cakap ‘entah’… parah sungguh si pengantin nih… Tak jadi nak mengopek bawang, la-la tu juga ku ukur keluasan meja untuk beli kain pelapik n hiasan.

Start kereta terus berdesup ke Gurun keluarkan duit dan beli hiasan (bunga untuk meja). Pastu ke kedai kain bersebelahan Cita Jaya Guar Chempedak. Beli mana yang ingat di kepala hotak… Hihhi…

Malam tengah siapkan meja, kawan adik pula yang ingatkan kerusi pengantin… Hahhhhh! Gelabah lagi KakNgah dibuatnya, mana nak cari? Aiyoooo…. Mujur jiranku (kawan jugalah) memang menyediakan pakej perkahwinan lengkap dengan kerusi pengantin, hiasan, jug, cawan dan lain-lain. KakNgah pun sewalah kerusi pengantin, sarung kerusi dan jug… Akhirnya, selesai juga walaupun last minute pengantin datang untuk makan beradap… Hahha, ekspres rakyat jadinya…

image

Selamat pengantin baru buat adik KakNgah Hasbullah & Ekin, kakak sentiasa doakan kebahagian korang, moga kekal hingga ke Jannah… Love korang rapat-rapat… Ops, sedikit pesanan lagi dari Kakak, tolong diet! 😀

Nak order set diet, boleh tanya KakNgah, nanti KakNgah suggestkan yang terbaik untuk korang… atau korang boleh tengok kat SINI..


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.