Adakah Shaklee juga mengenakan GST?

Bismillah…

Ermmm, dah mula kecoh dah sekarang ni pasal “Cukai Barangan & Perkhidmatan Malaysia ~ CBP ” atau GST. Bagi anda yang ingin tahu dan masih mencari-cari info berkenaan GST/ CBP nih, bolehlah terus ke laman web rasmi Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Di bawah KakNgah tunjukkan cara-cara untuk anda check senarai harga yang dikenakan GST.

 wpid-screenshot_2015-03-08-18-53-28.pngClick bahagian PENGGUNA.

wpid-screenshot_2015-03-08-18-53-59.png

Kemudian click SENARAI BARANG SERBANEKA

wpid-201503081857.png

Seterusnya click Senarai Barang Serbaneka yang telah di garis merahkan oleh KakNgah, done!

Dari apa yang KakNgah lihat, kebanyakkan barangan semuanya dikenakan GST kecuali buah-buahan dan sayur-sayuran. Dalam kategori ubat-ubatan pula, hanya senarai panadol sahaja yang tidak dikenakan GST. Dan….. kategori Kesihatan & Kecantikkan pula, semuanya dikenakan GST. Untuk pengetahuan anda, supplement Shaklee tergolong dalam kategori Kesihatan & Kecantikkan jadi sudah semestinya semua produk yang berkaitan Shaklee juga dikenakan GST. Kepada anda yang masih tertanya-tanya, inilah jawapannya. Bermulanya April 2015 GST sebanyak 6% akan dikenakan pada setiap supplement, barang rumah & barang kecantikkan.

So… kenapa perlu tunggu lagi, GST akan bermula, mahu atau tidak untuk anda yang sememangnya pengguna tegar supplement, bolehlah menghubungi KakNgah untuk grab habis-habisan di bulan ini, pastinya lebih diskaun! 🙂

✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415 (KakNgah)
 COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s