7 sebab mengapa anda perlu teruskan pengambilan supplement?

“Kalau suami saya dah sembuh, perlukah diteruskan pengambilan supplement tuh?” Hahha… soalan cepu emas yang KakNgah dapat dari cust yang hanya dikenali dari muka buku, dah hampir 3 tahun pun tapi baru last week KakNgah jumpa dia cod supplement untuk husband dia yang sakit slipped disc. Peramah orangnya dan tak lokek ilmu baru sebagai seorang ibu yang hebat! Seriously, orangnya hebat dan tabah dengan segala dugaan yang dialaminya, KakNgah respect sangat dengan orangnya. Ops, insyaAllah next time KakNgah share kisahnya…

Berbalik dari soalan cust nih… kat sini KakNgah huraikan sedikit samada kita perlu teruskan atau tidak pengambilan supplement apabila kita sudah baik sepenuhnya dari sakit.

Jawapanya adalah PERLU, tapi KENAPA?

Ya, ianya perlu diteruskan kerana…

1) … kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan. Yelah kan, Malaysia ni boleh dikatakan Negara yang sibuk dengan kenderaan awam dan peribadi, kilang-kilang pun bersepah, pembakaran terbuka dan habuk.

2) … badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrein kerana hakikatnya nutrein hanya boleh didapati dari pemakanan.

3) … buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar dengan racun serangga, bahan kimia atau bahan diubah suai genetiknya.

4) … amalan gaya hidup yang tidak sihat kurang bersenam atau bersukan dan merokok.

5) … rutin pemakanan kebanyakkan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet sihat.

6) … gangguan penyerapan nutrein dari makanan akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam berlebihan.

7) … kehilangan nutrein dalam makanan, terutamanya di kedai makan, restoran makanan segera, masak terlalu lama dan sebagainya.

Jawapan dah ada namun terpulang pada anda untuk membuat pilihan, pilihan yang bijak pastinya memberikan anda kesihatan yang lebih baik, insyaAllah… 🙂

Apapun, anda bolehlah menghubungi KakNgah untuk order dan konsultasi percuma dari KakNgah dan jangan lupa ya, promo bulan ini…

image

Dan…

image

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s