Resepi ayam gunting…

Haiii… sejak akhir-akhir ni kakngah banyak share resepi jerk kan… Bukan apa, seronok rasanya kalau dapat share sesuatu untuk ibu-ibu yang pening memikirkan resepi untuk anak-anak. Harini KakNgah share resepi kegemaran anak-anak KakNgah dan semestinya dah jadi rebutan diaorang. KakNgah yang tak makan ayam ni pun rasa terliur nak makan.., huhhu…

image

Bahan-bahan

1) Dada ayam (dipotong kepingan),
2) Susu segar (beli susu kotak rm1 pun dh cukup),
3) 1 biji telur ayam,
4) Tepung goreng/ tepung gandum ~ jika ibu-ibu memilih untuk menggunakan tepung gandum (campurkan sesudu teh rempah kari & sesudu teh serbuk cili jika gemarkan rasa pedas, jangan lupa letak juga garam dan perasa secukupnya.., 🙂 )

Cara-caranya

1) Pukul telur ayam dan campur 1/2 cwn susu segar,
2) Celurkan kepingan ayam ke dalam bancuhan telur & susu, kemudian salutkan ke dalam tepung dan terus digoreng apabila minyak sudah sedia panas,
3) Selesai menggoreng, bolehlah mengunting ayam tersebut sekecil/ sebesar mengikut senangnya untuk anak-anak ibu makan… 🙂

Owh… ya, KakNgah gunakan tepung goreng ayam Aroma yang mengandungi perasa pedas & original. Disebabkan anak-anak KakNgah tak gemar pedas so KakNgah gunakan tepung goreng ayam yang original seperti di bawah, lagi mudah dan pantas. 🙂

image

Apapun, nak juga KakNgah bagitau promo untuk bulan ini… 🙂

image

Dan…

image

Anda berminat untuk mendapatkan supplement? Hubungi kakngah untuk order & konsultasi percuma yer… Pastinya ianya lebih berbaloi.

 


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s