Hobi Baru, Gila Masak!

Wahhhh…. masak! macam tak percaya jerk, serious… memang rasa tak percaya pada diri yang tetiba gila masak nih, 😀  ermm… cuti-cuti sekolah ni memang sering hujan, jadi bila dah hujan, perut ni kejap-kejap mintak di isi, yer tak? Anak-anak… lagilah, jadi memang keje KakNgah cuti sekolah ni, meng Google mencari resepi.. Sejujurnya KakNgah memang tak pandai masak, huhhu… nasiblah jadi ke tidak bila mencuba sesuatu yang baru, hihhi.

image

Hahha… ni siang tadi punya cerita, kek coklat kukus… request dari hubby dan anak-anak… xcely, KakNgah makan sesudu jerk sebab KakNgah tak suka coklat! 😀 ermmm, masa kecik-kecik dulu suka juga la makan coklat nih tapi bila dah ke alam menengah dah rasa tak gemar…

image

Apam nasi sejuk, nyumm…nyummm… sedap jugalah, ni percubaan pertama, kukus dalam bekas acuan lompang jerk, hihhi… licin jugalah dikerjakan dek anak-anak. kali ke-2 dan kali ke-3 buat lupa dah tak sempat nak snap, letak jer terus licin dikerjakan anak-anak, hihhi.. Ada juga bagi pada jiran-jiran dan diaorang cakap sedap! Anak-anak KakNgah pun bukan main lagi memuji, kihkihkih….

image

Kek gula hangus, panas lagi tapi tak menjadi.. hahha, rasa dah sedap tapi lubangnya takder 😀 . 1st try kan, hihhi… next time nak try buat lagi tengok. Apapun 1/4 dah selamat dikerjakan si kecil Muhammad Arsyad, suka tak terkata…

Ok, sesaje nak share hobi baru nih… next time kita berShaklee plak kay… apapun, kalau nak order sebarang supplement bleh ler roger²… 🙂


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s