Benarkah MLM Shaklee Haram?

image

Assalamualaikum semua… tergerak hati pula nak ulas tentang “Benarkah MLM Shaklee Haram?” selepas ada beberapa orang yang bertanyakan hal yang berkaitan. Moga apa yang nak KakNgah kongsikan boleh dihilangkan kemusykilan semua. InsyaAllah…

Apakah MLM?

Seperti diketahui umum MLM adalah singkatan dari ‘Multi Level Marketing’ dimana ianya melibatkan pemasaran secara bertingkat dengan adanya upline dan downline dimana keuntungan dari pemasaran ini bertambah dan terus bertambah.

Adakah Shaklee Juga MLM?

YA! Shaklee adalah salah satu syarikat MLM no. 1 Malaysia yang menyediakan makanan suplemen, barang kegunaan seharian seperti sabun basuh baju, pelembut baju, pencuci serba guna, pencuci pinggan mangkuk, penapis air dan produk kecantikkan luaran kulit. Produk daripada Shaklee adalah produk yang bersumberkan alam semulajadi, bebas paraben, bebas dari bahan chemical dan sentetik. Dan YA…. bila anda mencuba produk Shaklee, 3 perkara utama yang anda pasti rasakan ianya adalah :

Selamat
Berkesan
Semulajadi

Bagaimana Pemasaran Shaklee Bergerak?

1) Harga yang sangat berpatutan jika dibandingkan dengan jenama lain di pasaran. Lihat senarai harga di SINI.
2) Komisyen yang diperolehi daripada Shaklee adalah jelas dan tepat dengan pembahagian yang adil berdasarkan usaha perseorang dan berkumpulan.
3) Komisyen diberikan mengikut usaha keras pengedar tanpa mengira siapa upline dan downline – siapa yang lebih berusaha maka dia akan memperoleh lebih komisyen.
4) Training, bengkel dan perjumpaan diadakan atau dibina (online) untuk menyokong dan memantapkan perniagan perseorang dan berkumpulan.
5) Shaklee menjual produk bukan menjual nama untuk mengaut keuntungan dengan perjanjian bertulis yang disediakan oleh mereka.

Jadi… bagaimana MLM Shaklee dikatakan Haram adalah tidak benar bila anda mengetahui dengan sendirinya pemasaran Shaklee. Alhamdulillah, Shaklee juga memberikan 3C (Cash, Car, Convention) untuk mereka yang berjaya dengan cemerlang atas usaha mereka selama ini. Alhamdulillah juga sebab KakNgah sudah merasa Cash yang ditawarkan. Jika anda masih merasa ragu dengan sedikit penerangan ini, anda boleh menilai penerangan dari mereka yang lebih arif di SINI.

Berminat untuk menyertai Shaklee atau membuat sebarang order?


✆ Call/SMS/WhatsApp: 018-6645415
(KakNgah)
COD Area: Shah Alam, Klang, Telok Panglima Garang, Kota Kemuning, Kg. Johan Setia, Kg. Jalan Kebun, Nilai, Pajam, Bukit Rimau, Bukit Naga & Bukit Kemuning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s